Тісто для пельменів – 10 покрокових рецептів у домашніх умовах з фото

Тісто для пельменів – головний секрет успіху приготування дуже смачних пельменів у домашніх умовах. Прилавки магазинів засипані різними варіантами пельменів, але все ж таки страва ця сімейна і приготувавши кілька разів тісто для домашніх пельменів самостійно – ви будете володіти базою, і зможете начинити пельмені будь-якими бажаними інгредієнтами, залучити до цього захоплюючого заняття дітей, заморозити частину страв. Знайомтеся з 9 найпопулярнішими та найсмачнішими рецептами приготування тіста.

Традиційне тісто для пельменів на воді з яйцем

Найвідоміший і найпростіший рецепт приготування домашнього тіста. Використовувати його можна як для ліплення пельменів, так і для приготування вареників, мантів.

На порцію Калорії: 234 ккал Білки: 7.9 г Жири: 1.4 г Вуглеводи: 50.6 г

    Рецепт заварного тіста для пельменів на окропі

    За рахунок використання окропу борошно заварюється, і таке тісто чудово ліпиться. Воно м'яке, м'яке і зовсім не прилипає при розкочуванні і не рветься ні при варінні, ні після заморожування.

    Складові:

    • Борошно пшеничне вищого ґатунку – 3,5 склянки.
    • Яйце – 1 шт.
    • Сіль – ½ ч. л.
    • Рослинна олія – 3 ст. л.
    • Вода (окріп) – 2/3 склянки.

    Процес приготування:

    1. Покладіть у глибоку миску сире яйце, додайте олію та сіль. Три склянки борошна вищого ґатунку просійте через сито, так ви видалите сторонні частинки, насичуючи її киснем, завдяки цьому тісто стане однорідним. З'єднайте борошно з|із| яєчною сумішшю і добре перемішайте.

    2. Закип'ятіть чайник. Тонким струменем виливайте в тісто окріп і одночасно розмішуйте лопаткою.

    3. Після загусання борошна, починайте м'яти тісто руками в мисці, поки не заміситься все борошно в посуді. Після, висипте на чистий стіл 1/2 склянки борошна, що залишилися, і продовжуйте працювати з тістом на столі або дошці до гладкої консистенції 10 хвилин.

    4. Накрийте тісто мискою, щоб воно не завітрілося, і на ньому не з'явилася скоринка. Залишіть на 20 хвилин розстоюватись.

    5. Тісто для пельменів готове, можна готувати з нього або заморозити його, або зберігати в холодильнику 2 дні.

    Еластичне тісто для приготування пельменів у хлібопічці

    У сучасному ритмі життя хлібопічка – незамінна техніка для любителів страв із тіста, у тому числі пельменів та вареників з різними начинками. Ви заощаджуєте свій час і бережете свої ручки. Ми приготуємо кольорове еластичне тісто із натурального барвника.

    Складові:

    • Борошно пшеничне в/с – 900 г.
    • Яйце С-0 – 2 шт.
    • Сіль – 1 ч. л.
    • Вода питна холодна – 420 мл.
    • Оливкова олія EV – 2 ст. л.
    • Петрушка чи шпинат – 1 пучок.

    Процес приготування:

    1. Усі інгредієнти, крім зелені, розділіть на 2 рівні частини. У нас має вийти 2 тести. У цебро хлібопічки встановіть пряму насадку для тіста.

    2. Підготуйте воду та яйця, щоб вони були кімнатної температури. Відміряйте кількість борошна, окремо просійте її кілька разів і засипте в грубку разом із сіллю, додайте|добавляйте| масло|мастило| і розбийте яйце.

    3. Встановіть цебро в хлібопічку, додайте воду, поставте програму «Пельмені». Залежно від моделі назва може відрізнятися. Тісто приблизно вимішується в апараті 15-20 хвилин. Якщо тісто збирається в кутках, посуньте його лопаткою.

    4. Готове тісто дістаньте із посуду, загорніть у плівку та залиште відпочити 30 хвилин. Потім можна розкачувати тісто та формувати пельмені.

    5

    5. Щоб одержати зелене тісто, попередньо поставте 210 мл. води в морозильну камеру. Зелень наріжте і перекладіть у блендер із 50 мл. води з морозилки, подрібніть до однорідності та додайте решту води, на 5 секунд увімкніть блендер, щоб змішати інгредієнти.

    6. Зелену масу потрібно додати до інших інгредієнтів у відро хлібопічки і замішувати на тій же програмі. При готовності оберніть тісто плівкою і заберіть у холод.

    7. Обидва тіста можна використовувати окремо або зелене трохи розкотити, покласти в центр біле тісто, загорнути і поставити в холод на годину.

    8. Вийшло кольорове тісто, з нього можна зробити незвичайні пельмені. Творіть із задоволенням!

    Рецепт тіста для домашніх пельменів з олією

    Олія дає тіста чудову еластичність, і ліпити з нього дуже комфортно, воно чудово розкочуємоться і досить пластично. Але, важливо не переборщити, інакше тісто не скріплятиметься при ліпленні. Для того, щоб правильно завести тісто, дотримуйтесь нашої покрокової інструкції.

    Складові:

    • Борошно пшеничне вищого ґатунку – 3-3,5 склянки.
    • Яйце – 1 шт.
    • Сіль – 1 ч. л.
    • Вода окріп – 200 мл.
    • Рослинна олія – 4 ст. л.
    • Цукор – 1 ч. л.

    Процес приготування:

    1. Два рази просійте пшеничне борошно в миску гіркою, розбийте в неї 2 яйця, покладіть цукор і сіль.

    2. Вимісіть суміш ложкою, не поспішаючи і акуратно, воно виходитиме як би пластівцями. Влийте олію і знову вимісіть.

    3. Додайте окріп і заваріть борошно, акуратно перемішуючи ложкою.

    4. Коли тісто трохи остигне, можна перейти на вимішування руками, присипте стіл і руки борошном і приступайте. Продовжуйте працювати з тістом, за потреби можна додати трохи борошна.

    5. Добре вимішане тісто-запорука відмінних пельменів. Коли на вашу думку тісто готове – змочіть руки в олії і ще раз вимісіть тісто. Зберіть його в грудку, прикрийте рушником і залиште відлежати на 30 хвилин, це важливо для набухання клейковини, щоб пельмені не розвалювалися. Тісто вийде м'яким і водночас пружним.

    Тісто для пельменів на молоці в домашніх умовах

    Приготуємо тісто для пельменів на основі молока та води. Таке тісто при варінні не рветься і не розповзається. Покроковий рецепт допоможе вам правильно замісити смачне та ніжне тісто на молоці.

    Складові:

    • Борошно пшеничне вищого гатунку – 450 г.
    • Яйце куряче – 1 шт.
    • Молоко – 100мл.
    • Вода – 100 мл.
    • Сіль – ½ ч. л.

    Процес приготування:

    1. Просійте борошно пшеничне у велику миску, бажано зробити це 2 рази, щоб уникнути непотрібних частинок і грудок і надати тіста легкість.

    2. Об'єднайте холодне молоко та холодну воду в одній тарі.

    3. У центрі борошна зробіть воронку і розбийте сиру яйце і сіль.

    4. Лопаткою почніть вимішувати тісто, потроху додавайте молоко і місіть тісто спочатку в мисці, поки там не закінчиться борошно.

    5. На робочий стіл висипте 2 ст. л. муки|борошна|, перекладете тісто і вимішуйте ще 10 хвилин|мінути|. Тісто вийде крутим, скачайте його в кулю, помістіть у пакет, щільно загорніть та залиште на столі відпочивати на 1 годину.

    6. Тісто, що полежало, змінить свою структуру і стане еластичним і м'яким. Готуйте із задоволенням!

    Простий рецепт тіста для пельменів без додавання яєць

    Коли вдома закінчилися яйця, або ви не вживаєте їжу тваринного походження через переконання, або на пост — цей рецепт стане відмінним рішенням. Тільки не переборщіть з мукою, щоб тісто не стало крутим.

    Складові:

    • Борошно пшеничне вищого гатунку – 3 склянки
    • Сіль – ½ ч. л.
    • Вода – 1 склянка.

    Процес приготування:

    1. Враховуючи, що в рецепті практично один інгредієнт, дуже важлива його якість, а саме вміст клейковини в борошні. Особливість клейковини в тому, що вбираючи воду вона набухає. Борошно просійте двічі у миску.

    2. Сіль додайте до склянки з водою і перемішайте, залиште до розчинення.

    3. Зробіть у центрі борошна поглиблення і влийте трохи води, перемішуючи ложкою, додайте воду і почніть замішувати.

    4. Коли все борошно змішається з водою – продовжіть замішувати тісто руками. Місіть на столі доти, поки тісто не стане однорідним і гладким, і буде легко відходити від рук.

    5. Відбийте тісто об стіл, кілька разів легенько кинувши його. Зберіть тісто в кулю, воно має тримати форму і не розтікатися. Накрийте його вологим рушником і залиште на 20 хвилин “розійтися”.

    6. Тісто готове, можна ліпити пельмені.

    Як зробити тісто для пельменів на мінералці?

    Здобне тісто на мінеральній воді буде повітряним та з м'якою консистенцією. Обов'язково беріть для приготування газовану воду. Пельмені міцно склеюються і при варінні начинка не випадає.

    Складові:

    • Борошно пшеничне в/с – 600 г.
    • Яйце – 1 шт.
    • Мінеральна газована вода – 250мл.
    • Сіль – ½ ч. л.
    • Цукор – ½ ч. л.

    Процес приготування:

    1. У миску розбийте сире яйце та залийте мінеральну воду. Збийте вінчиком піняться масу.

    2. Додайте цукор та сіль, перемішайте.

    3. Борошно наситити киснем, видаляючи непотрібні частинки, розбиваючи грудки – для цього просійте через сито кілька разів. Поступово всипаємо борошно до решти інгредієнтів.

    4. Тісто замішуємо, додаючи частинами борошно. Воно має перестати липнути до рук. Перемістіть тісто на припудрений мукою|борошном| стіл і продовжуйте з ним працювати ще 10 хвилин|мінути| до еластичності.

    5. Загорніть тісто в пакет і відкладіть на 20 хвилин. Працювати з таким тістом дуже приємно, а пельмені виходять казково смачні!

    Покроковий рецепт приготування тіста для пельменів на кефірі

    Тісто на кефірі виходить легшим для перетравлення і не розварюється при варінні. Пельмені на такому тісті можна відварити, приготувати на пару, посмажити з|із| маслом|мастилом| на сковороді або запекти.

    Складові:

    • Борошно пшеничне в/с – 500 г.
    • Яйце – 1 шт.
    • Кефір – 200 р.
    • Сіль – ½ ч. л.
    • Сода – ½ ч. л.
    • Цукор – ½ ч. л.
    • Рослинна олія – 1 ст. л.

    Процес приготування:

    1. У невеликій і глибокій мисці з'єднайте олію, сіль, соду, цукор. Перемішаєте вміст за допомогою блендера. Тісто розпушується за рахунок соди.

    2. Сода гаситься кефіром кімнатної температури. Повільно заливайте в тісто і продовжуйте збивати блендером. Убийте яйце.

    3. Борошно просійте через сито і потроху засипте в тісто. Місіть тісто спочатку в мисці.

    4. Як тільки тісто буде густим – насипте борошно на стіл, руки також обсипте борошном і місіть 10 хвилин.

    5. Зберіть тісто в кулю, оберніть плівкою і покладіть у холод на 60 хв. Тісто кефіру для пельменів необхідно розкочувати тонко. При варінні вони спочатку збільшуються у розмірі, а потім набувають нормального розміру. Приємного ліплення пельменів!

    Дієтичне тісто для пельменів з рисового борошна (ПП рецепт)

    Рисова мука менш піддатлива при замісі тіста, ніж пшенична, але при цьому вона є продуктом дієтичного харчування, містить мінерали та мікроелементи, корисні для організму і не містить глютену. Щоб готувати цей продукт, потрібно знати деякі секретні моменти, які ми готові розкрити вам прямо тут.

    Складові:

    • Борошно рисове – 3 склянки.
    • Яйце куряче – 1 шт.
    • Сіль – ½ ч. л.
    • Вода окріп – 1/2 склянки.
    • Вода – 1/2 склянки
    • Рослинна олія – 2 ст. л.

    Процес приготування:

    1. Рисове борошно просійте і пересипте в миску. Влийте половину склянки окропу до центру. Швидко вимісіть борошно ложкою, щоб воно заварилося, і тісто стало слухняним.

    2. Яйце з сіллю збийте вилкою та однорідності і додайте півсклянки води кімнатної температури.

    3. Додайте яєчну суміш у заготівлю тіста, змішайте з олією і вимішуйте спочатку ложкою, а коли це стане скрутним – руками, змащеними борошном.

    4. Тісто зберіть у кулю, укутайте плівкою та помістіть у холод на 2 години. Рисова мука повинна вбрати воду і тісто набуде щільності.

    5. Рисове тісто готове. Його потрібно розкочувати дуже тонко, при необхідності руки припудрювати рисовим борошном.

    Приємного приготування із рисового тіста!

    Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
    Коліжанка - жіночий інтернет-журнал