Маринад для качки – 7 рецептів, як замаринувати качку щоб була м’яка перед запіканням в духовці

Маринад для качки – це відмінний спосіб надати страві з птиці неповторний смак і аромат. Щоб м’ясо качки вийшло м’яким, соковитим і смачним, його необхідно замаринувати перед запіканням. Маринади можуть бути дуже різноманітними, все залежить від ваших завдань і переваг. Ми зібрали 7 найвдаліших і смачних видів маринаду для качки щоб була м’яка перед запіканням в духовці.

Маринад для соковитої і м’якої качки по-пекінськи з яблуками

Качка по-пекінськи – дуже відома страва. Щоб вона вийшла ніжною всередині і хрусткою зовні, немов її вмочили в карамель, її потрібно правильно замаринувати.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

порцій: 1.

Інгредієнти:

  • Лимон – 1 шт.
  • Олія – 20 мл.
  • Мед – 20 мл.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль – за смаком.
  • Кориця – 5 гр.
  • Кардамон – 5 гр.
  • Суміш перців – за смаком.

Процес приготування:

1. Зубчики часнику очистіть і подрібніть за допомогою преса або дрібної терки.

2. Подрібнений часник змішайте з сіллю і приправами.

3. Мед необхідно взяти рідкий, в крайньому випадку трохи мед можна розтопити на водяній бані. Змішайте його з часником і приправами.

4. Видавіть сік з лимона, кісточки видаліть.

5. Додайте в маринад лимонний сік і олію, перемішайте. Змастіть отриманим маринадом качку і залиште її маринуватися на кілька годин. Потім нафаршируйте яблуками і відправте запікатися в духовку.

Смачного!

Медово-гірчичний маринад для м’якої і ніжної качки в духовці

Справжня знахідка для любителів ніжного м’яса птиці. У медово-гірчичному маринаді можна замаринувати качку цілком. Цієї кількості маринаду вистачить на тушку вагою 1,6-2 кілограми.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

порцій: 1.

Інгредієнти:

  • Мед – 3 ст.л.
  • Гірчиця зерниста – 1,5 ст.л.
  • Соус соєвий – 100 мл.
  • Спеції – за смаком.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Мед прогрійте на водяній бані, щоб він став більш рідким.

2. У мисці змішайте соєвий соус, гірчицю і сухі спеції.

3. Часник очистіть і пропустіть через прес.

4. Додайте в маринад часник, мед і сіль за смаком. Так як соєвий соус вже має дуже яскравий солоний смак, то з сіллю потрібно бути дуже акуратним.

5. Маринадом ретельно змастіть тушку з усіх боків, оберніть в харчову плівку і помістіть в холод для маринування на 6-24 години.

Смачного!

Апельсиновий маринад для запікання качки в духовці

Простий, але дуже смачний маринад для качки, запеченої в духовці. Яскравий і ароматний сік апельсина ідеально гармонує з м’ясом птиці і робить його надзвичайно смачними і ніжним.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

порцій: 1.

Інгредієнти:

  • Апельсин – 1-2 шт.
  • Вино мускатне – 100 мл.
  • Тім’ян – 3 гр.
  • Перець горошком – 1 ч.л.
  • Сіль велика – 1 ст.л.
  • Бадьян – 1 шт.
  • Кориця – 1 паличка.

Процес приготування:

1. Суміш перців подрібніть разом з великою сіллю в ступці або кавомолці.

2. Апельсини обдайте окропом і обмийте. Цедру натріть на дрібній терці, не зачіпаючи білу частину шкурки.

3. Потім видавіть сік з апельсина і змішайте його з вином.

4. Додайте в миску цедру апельсина і спеції, перемішайте і маринад готовий.

5. Тушку качки натріть маринадом, помістіть в глибоку ємність і вилийте на качку залишився маринад. Залиште птицю маринуватися на кілька годин, періодично перевертайте її і поливайте маринадом. Запікати таку качку найкраще в рукаві в духовці.

Смачного!

Як замаринувати качку в маринаді з соєвим соусом?

Соєвий соус дає величезний простір в кулінарних експериментах. Особливо часто його використовують в приготуванні різних маринадів. Як приготувати відмінний маринад для качки на основі соєвого соусу, ви дізнаєтеся з нашого рецепта.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

порцій: 1.

Інгредієнти:

  • Соус соєвий – 90 мл.
  • Коріандр мелений – 0,5 ч.л.
  • Імбир мелений – 0,5 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.
  • Часник – 5 зуб.
  • Олія – 30 мл.

Процес приготування:

1. Часник очистіть від лушпиння, дрібно наріжте або подрібніть будь-яким іншим зручним способом.

2. Відзначте необхідну кількість сухих спецій. При бажанні можна додати інші приправи на свій смак.

3. Змішайте приправи з подрібненим часником.

4. Потім влийте в миску соєвий соус і олію, перемішайте і маринад готовий.

5. Маринадом натріть підготовлену тушку качки, оберніть її в харчову плівку і залиште маринуватися на 2-8 годин.

Смачного!

Покроковий рецепт приготування ароматного маринаду для качки з лимоном

Напевно, один з найпопулярніших маринадів для м’яса і птиці. Час на маринування качки піде менше, а її м’ясо в результаті вийде дуже соковитим.

Час готування: 10 хв.

Час приготування: 10 хв.

порцій: 1.

Інгредієнти:

  • Лимон – 1,5 шт.
  • Соус соєвий – 80 мл.
  • Майонез – 1 ст.л.
  • Мед – 3 ст.л.
  • Імбир мелений – 1 ч.л.
  • Часник – 3 зуб.

Процес приготування:

1. Підготуйте всі продукти за списком.

2. З лимона видавіть сік.

3. У лимонний сік додайте мелений імбир, мед, соєвий соус, перемішайте.

4. Часник очистіть і подрібніть його пресом. Додайте в миску часник і майонез, перемішайте.

5. Маринад готовий, можна приступати до маринування качки.

Смачного!

Простий маринад для запікання качки з майонезом і часником

Не потрібно бути досвідченим кулінаром, щоб замаринувати качку перед запіканням в духовці. У будь-якому холодильнику знайдеться пакетик майонезу і пару зубчиків часнику – це безпрограшний варіант для маринування птиці.

Час готування: 15 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

порцій: 1.

Інгредієнти:

  • Часник – 4-5 зуб.
  • Майонез – 100 мл.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Часник очистіть і подрібніть ножем або пресом.

2. Потім у відповідній ємності змішайте майонез і подрібнений часник.

3. Додайте в маринад сіль і чорний перець за смаком, перемішайте.

4. Підготуйте тушку, помийте її і висушіть. Качку змастіть отриманою масою всередині і зовні.

5. Можна відразу помістити качку в пакет для запікання і в такому вигляді залишити її маринуватися на кілька годин. Потім відправте качку в духовку і запікайте до готовності.

Смачного!

Як смачно замаринувати качку в соєвому соусі з апельсинами?

Таке поєднання продуктів трохи незвично для нашої кухні. Рецепт маринаду прийшов до нас з китайської кулінарії. Він ідеальний для качки, м’ясо набуває солодкі і кислі нотки, але при цьому не втрачає свій натуральний смак і аромат.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

порцій: 1.

Інгредієнти:

  • Сік апельсина – 200 мл.
  • Сік лимона – 1 ст.л.
  • Імбир – 10 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Мед рідкий – 1 ст.л.
  • Соус соєвий – 3 ст.л.
  • Оливкова олія – 1 ст.л.

Процес приготування:

1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти, щоб вони були під рукою. Корінь імбиру і часник дуже дрібно наріжте.

2. Видавіть сік апельсина і лимона.

3. У миску влийте соєвий соус, сік апельсина і лимона, оливкову олію, покладіть мед, додайте подрібнений імбир і часник, всипте мелений перець. Якщо ви хочете зробити гостріше блюдо, додайте гострий стручкової перець.

4. Маринад добре перемішайте, сіль додавати не потрібно, так як в маринаді використаний соєвий соус.

5. Отриманим маринадом змастіть качку і залиште її маринуватися мінімум на 2 години, максимум – на 10. Потім можна приступати до запікання.

Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал