Шинка в домашніх умовах – 9 покрокових рецептів приготування з фото

Шинка в домашніх умовах – це шедевр, який не зрівняється ні з якими покупними ковбасними виробами. Приготувати домашню шинку можна з будь-якого виду м’яса за допомогою шинчинниці або без неї. Багато хто помилково вважають, що без шинчинниці не впораються. Сьогодні я розвію цей міф і зможу переконати вас. У добірці є кілька варіантів і в будь-якому випадку ви з успіхом знайдете для себе свою рецептуру і методику.

Шинка зі свинини в домашніх умовах

Шинка зі свинини в домашніх умовах готується просто. Цілком можна впоратися без шинчинниці. Якщо ви до сих пір сумніваєтеся, просто дійте за інструкцією і все вийде на вищому рівні. Шинка виходить просто шикарною, такий виріб не купите в магазині.

Час готування – 8 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Свинина – 1 кг.
  • Сіль кухонна – 10 гр.
  • Сіль нітритна – 5 гр.
  • Часник сухий – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч.л.
  • Вода холодна – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть все, що знадобиться за списком.

Крок 2. Для шинки найкраще використовувати грудинку і лопатку. Жирної свинини має бути близько чверті від загальної маси, наріжте її дрібними шматочками. Лопатку наріжте шматочками крупніше.

Крок 3. М’ясо складіть в миску, посоліть звичайної і нітритної сіллю. Налийте холодну воду. Руками ретельно і швидко вимісити м’ясний фарш. Важливо, щоб м’ясо залишалося холодним. Якщо воно стало теплим, відправте його в холод. Потрібно, щоб вийшла в’язка, липне до рук маса.

Крок 4. Додайте улюблені спеції. У мене сушений часник і мелений перець. Знову добре перемішайте.

Крок 5. Займемося формуванням самого виробу. Підготуйте оболонку. Її можна знайти в спеціалізованих магазинах або в інтернет магазинах.

Крок 6. Оболонку залийте холодною водою, щоб вона розм’якшилася.

Крок 7. Оболонку можна наповнювати вручну. Для зручності я використовую електричну м’ясорубку зі спеціальною насадкою. Кінці зав’язую шовкової ниткою або шпагатом.

Крок 8. Далі шинку помістіть в каструлю з водою. Важливо, щоб шинка була повністю покрита водою. Поставте на вогонь. Доведіть воду до 50 градусів. Варіть шинку протягом 3 годин. Потім збільште нагрів до 80 градусів і варіть ще 1,5 години.

Крок 9. Через вказаний час акуратно дістаньте шинку і помістіть в крижану воду. Залиште хвилин на 10. Вийміть з води і остудити при кімнатній температурі. Наріжте ароматну шинку тонкими скибочками. Подавайте гостям.

Крок 10. Насолоджуйтесь із задоволенням!

Домашня шинка з курки

Домашня шинка з курки виходить феноменальною. Цей рецепт один з моїх найулюбленіших. Курячу шинку обожнюють все від малого до великого. З цим варіантом впорається кожен. Рецепт максимально простий і швидкий. Готуйте і їжте із задоволенням!

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Курка – 1,5 кг.
  • Желатин – 1 ст.л.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Паприка – 1 ст.л.
  • Часник сушений – 1 ст.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Петрушка – 2 ст.л.
  • Мускатний горіх – ¼ ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Отже, нам знадобиться – тушка курки, сіль, зелень, желатин і улюблені спеції.

Крок 2. Тепер найскладніше. Вимийте курку, просушіть серветками. Розробіть тушку, зніміть шкіру і відокремите від кісток.

Крок 3. Куряче філе розділіть на досить значні шматочки. Скориставшись м’ясорубкою, перекрутіть інше куряче м’ясо. У мене електричний прилад, тому виходить швидко.

Крок 4. Курячий фарш складіть в миску до підготовленого м’яса. Додайте желатин, щедро посоліть, і приправте улюбленими спеціями – паприкою, сушеним часником, мускатним горіхом і молотим перчиком. Подрібніть попередньо промиту петрушку і відправте до м’яса.

Крок 5. Руками ретельно і швидко вимісити м’ясний фарш. Потрібно, щоб вийшла в’язка, липне до рук маса.

Крок 6. Займемося формуванням самого виробу. Рукав для запікання наповніть курячим фаршем. Утрамбуйте, щоб не було ніякого повітря.

Крок 7. Кінці міцно зав’яжіть з двох сторін шпагатом. І перев’яжіть, сформувавши батон шинки.

Крок 8. Шинку перемістіть в сітку пароварки. А її в свою чергу розмістіть на каструлі, попередньо налив в неї води.

Крок 9. Закрийте кришкою. Поставте на вогонь. Варіть на середній температурі приблизно півгодини. А потім на мінімальному нагріванні 15 хвилин.

Крок 10. Через вказаний час акуратно дістаньте сітку з шинкою і остудити.

Крок 11. Упакуйте в харчову плівку і помістіть в холодильник до повного охолодження. Зверху помістіть гніт.

Крок 12. Після охолодження зніміть плівку і рукав.

Крок 13. Наріжте апетитну шинку тонкими скибочками. Подавайте гостям. Насолоджуйтесь м’ясним блюдом. Смачного!

Шинка зі свинячої рульки

Шинка зі свинячої рульки виходить мега апетитною. Рецепт простий, але потрібно запастися терпінням, щоб витримати м’ясо в солі. Приготувавши одного разу домашню шинку, з кожним разом ви будете збільшувати порції і зовсім забудете про покупні вироби. А ваші гості ні за не повірять, що шинка зроблена своїми руками.

Час готування – 342 ч. 00 хв.

Час приготування – 1 ч. 00 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Свиняча рулька без кістки – 1 кг.
  • Суміш для шинки – 5 гр.
  • Сіль кухонна – 10 гр.
  • Сіль нітритна – 10 гр.
  • Цукор-пісок – 1,5 гр.
  • Харчові фосфати – 2,5 гр.
  • Вода крижана – 150 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть всі продукти, що знадобляться за списком.

Крок 2. Рульку промийте і просушіть. Розріжте на частини, видаліть кісточку і обріжте шкурку.

Крок 3. М’ясо наріжте шматочками по-більше.

Крок 4. М’ясо складіть в миску, посоліть звичайної і нітритної сіллю.

Крок 5. Добре перемішайте. Накрийте кришкою і поставте в холод на 10-14 днів.

Крок 6. Через 10 днів третину м’яса перекрутіть через м’ясорубку. У мене електричний прилад, так виходить швидше. Воду заздалегідь поставте в морозильник.

Крок 7. Тепер прийшов час об’єднати перекручене і нарізане м’ясо.

Крок 8. Об’єднайте м’ясо. Додайте спеції, харчові фосфати і цукор.

Крок 9. Тепер влийте заморожену воду з морозильної камери.

Крок 10. Руками ретельно і швидко вимісити м’ясний фарш. Важливо, щоб м’ясо залишалося холодним. Потрібно, щоб вийшла в’язка, липне до рук маса.

Крок 11. Займемося формуванням самого виробу. Підготуйте оболонку. Її можна знайти в спеціалізованих магазинах або придбати в інтернет магазинах. Оболонку залийте холодною водою, щоб вона розм’якшилася.

Крок 12. Оболонку можна наповнювати вручну. Для зручності я використовую електричну м’ясорубку зі спеціальною насадкою. Кінці зав’язую шовкової ниткою або шпагатом.

Крок 13. Підготовлені батони вивісите на балкон годин на 10, потім підвісьте при кімнатній температурі на 6 годин.

Крок 14. Далі шинку помістіть в каструлю з водою. Важливо, щоб шинка була повністю покрита водою. Поставте на вогонь. Доведіть воду до 80 градусів і варіть близько двох годин.

Крок 15. Через час акуратно дістаньте шинку і помістіть в крижану воду. Залиште хвилин на 30. Вийміть з води і остудити при кімнатній температурі. Приберіть в холод для стабілізації на 8 годин.

Крок 16. Наріжте ароматну шинку тонкими скибочками.

Крок 17. Подавайте до столу і пригощайте рідних і близьких.

Крок 18. Насолоджуйтесь із задоволенням!

Шинка з нітритною сіллю

Шинка з нітритною сіллю готується без проблем в домашніх умовах. В результаті виходить соковитий м’ясний продукт, з яким за смаковими якостями не зрівняється жодна магазинна шинка. А всі, хто спробує, будуть дуже здивовані, що такий делікатес можна приготувати в домашніх умовах.

Час готування – 3 ч. 35 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 15

Інгредієнти:

  • М’ясо індички – 2 кг.
  • Сіль кухонна – 18 гр.
  • Сіль нітритна – 18 гр.
  • Паприка сушена – 8 гр.
  • Помідори сушені – 8 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть всі продукти, що знадобляться за списком.

Крок 2. М’ясо індички промийте і просушіть. Розріжте на частини, видаліть кісточку і обріжте шкурку.

Крок 3. М’ясо наріжте середніми за розміром шматочками.

Крок 4. Нарізані шматочки складіть в миску.

Крок 5. Посоліть звичайної і нітритної сіллю.

Крок 6. Добре перемішайте, інтенсивно перемішуючи руками.

Крок 7. Потрібно, щоб вийшла в’язка, липне до рук маса.

Крок 8. Додайте сушену паприку і сушені помідори. Тепер знову перемішайте, щоб спеції рівномірно розподілилися.

Крок 9. Займемося формуванням м’ясного вироби. Шинку вистелите харчовим пакетом. Рукав для запікання теж з легкістю впорається з цією функцією. М’ясним фаршем наповніть шинку, трамбуйте ложкою, щоб не було ніякого повітря. Вільний край підігніть і затисніть кришкою.

Крок 10. Затягніть пружини.

Крок 11. Далі шинку помістіть в каструлю з водою. Важливо, щоб шинчинниця була повністю покрита водою.

Крок 12. Поставте на вогонь. Варіть шинку протягом 2 годин при температурі не вище 85 градусів.

Крок 13. Через час акуратно дістаньте шинку і помістіть в крижану воду. Залиште хвилин на 20.

Крок 14. Обережно зніміть пружинки і кришку. Вийміть пакет з шинкою. Акуратно зніміть пакет. Повністю охолодіть продукт.

Крок 15. Наріжте апетитну шинку тонкими скибочками.

Крок 16. Задекоруйте закуску на свій розсуд.

Крок 17. Шинка прекрасно тримає форму.

Крок 18. Ковбасний виріб виходить соковитим і ніжним.

Крок 19. Подавайте гостям. Насолоджуйтесь апетитним м’ясним блюдом. Смачного!

Домашня шинка в духовці

Домашня шинка в духовці просто приголомшлива. Соковита і ніжна закуска виходить мега апетитною. Моя сім’я обожнює бутерброди з цим м’ясним виробом. Я давно забула, що означає купувати ковбасні вироби в магазині. Шинка виходить бюджетної і якісної. Пробуйте і насолоджуйтеся!

Час готування – 1 добу, 12 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Індичка – 650 гр.
  • Качка – 350 гр.
  • Сіль кухонна – 5 гр.
  • Сіль нітритна – 5 гр.
  • Порошок часниковий – 1,5 гр.
  • Суміш перців – 1,5 гр.
  • Вода холодна – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте інгредієнти, що знадобляться за списком.

Крок 2. Обидва види м’яса птиці промийте і просушіть. Розріжте на скибочки, видаливши кістки і обрізавши шкурку.

Крок 3. М’ясо складіть в миску, посоліть звичайної і нітритної сіллю. Руками ретельно і швидко вимісити м’ясо, щоб вийшла в’язка маса, липне до рук.

Крок 4. Потемнішало м’ясо затягніть харчовою плівкою і поставте в холод на добу.

Крок 5. Через добу дістаньте підготовлене м’ясо. Додайте спеції і налийте холодну воду. Ретельно вимішуйте, поки вода повністю не вбереться.

Крок 6. Займемося формуванням шинки. Підготуйте оболонку. Її можна купити в спеціалізованих наметах або придбати в інтернет магазинах. Оболонку залийте холодною водою, щоб вона стала м’якою.

Крок 7. Оболонку для зручності можна наповнювати за допомогою електричної м’ясорубки зі спеціальною насадкою. Я роблю це вручну. Кінці зав’язую шовкової ниткою або шпагатом.

Крок 8. Підготовлені батони покладіть на решітку в розігріту духовку. Готуйте 3 години при 80 градусах.

Крок 9. Через час акуратно дістаньте шинку, складіть в пакет і помістіть в крижану воду. Залиште хвилин на 30.

Крок 10. Вийміть з води і остудити при кімнатній температурі. Приберіть в холод для стабілізації на 8 годин.

Крок 11. Наріжте апетитну шинку тонкими скибочками. Подавайте до столу і пригощайте рідних і близьких. Насолоджуйтесь із задоволенням!

Як приготувати шинку з індички

Як приготувати шинку з індички з великим задоволенням розповім сьогодні. Закуска виходить не тільки смачною, але і по-святковому ошатної. Домашня шинка прикрасить будь-яке свято і підкорить серце кожного гостя. Готуйте і їжте з превеликим насолодою!

Час готування – 17 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 15

Інгредієнти:

  • Філе індички – 1,5 кг.
  • Яйця перепелині – 20 шт.
  • Зелений горошок заморожений – 50 гр.
  • Вода – 100 мл.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Паприка – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Вимийте філе індички, просушіть серветками. Індюшине філе розділіть на досить значні шматочки. Скориставшись м’ясорубкою, перекрутіть половину. У мене електричний прилад, тому виходить швидко. Заздалегідь відваріть перепелині яйця, остудити і очистіть від шкаралупи.

Крок 2. Фарш з’єднайте в мисці з підготовленим м’ясом. Посоліть, додайте холодну воду, розмішайте. Затягніть харчовою плівкою і приберіть в холодильник на ніч.

Крок 3. Через час додайте приправи і зелений горошок. Гарненько розмішайте.

Крок 4. Робочу поверхню застеліть рукавом для запікання. Викладіть частина фаршу і сформуйте прямокутник. Викладіть почищені перепелині яйця. І закрийте залишилася м’ясною основою.

Крок 5. Сформуйте рулет і добре закрутіть в рукав. Утрамбуйте, щоб не було ніякого повітря.

Крок 6. Кінці міцно зав’яжіть з двох сторін шпагатом або шовкової ниткою. І надіньте еластичну сітку, яку можна придбати в аптеці. Підготовлений батон покладіть на решітку в розігріту духовку. Готуйте 1,5 години при 90 градусах.

Крок 7. Через час акуратно дістаньте шинку і остудити при кімнатній температурі. Приберіть в холод для стабілізації на 8 годин. Наріжте ошатну закуску скибочками. Подавайте гостям і насолоджуйтеся м’ясним блюдом. Смачного!

Смачна шинка з желатином

Смачна шинка з желатином – простий і доступний рецепт з бюджетних інгредієнтів. Шинка зовсім не схожа на покупну і порівнювати навіть не буду. На відміну від інших рецептів тут видно неозброєним оком, що закуска виготовлена власноруч. Однак від цього вона не стає менш смачною.

Час готування – 9 год. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 300 гр.
  • Курячі стегна – 500 гр.
  • Желатин – 15 гр.
  • Бульйон курячий – 100 мл.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Отже, нам знадобиться – куряче філе і стегна, сіль, желатин і улюблені спеції.

Крок 2. Вимийте курку, просушіть серветками. Куряче філе розріжте на шматочки.

Крок 3. Потім наріжте ножем. Шматочки вийдуть трохи крупніше, ніж перекручені на м’ясорубці.

Крок 4. Курячі стегна звільніть від шкурки і кісточок. Шматочки розріжте на невеликі частини.

Крок 5. Потім наріжте ножем. Шматочки вийдуть трохи крупніше, ніж перекручені на м’ясорубці.

Крок 6. Часникові зубчики почистіть від лушпиння і наріжте ножем. У мисці з’єднайте обидва види курячого м’яса. Додайте подрібнений часник.

Крок 7. Потім посоліть і поперчіть.

Крок 8. Влийте 100 мілілітрів охолодженого курячого бульйону.

Крок 9. Руками ретельно і інтенсивно вимісити курячий фарш. Потрібно, щоб вийшла в’язка, липне до рук маса.

Крок 10. Потім додайте желатин і знову гарненько вимісити.

Крок 11. Робочу поверхню застеліть рукавом для запікання. Викладіть курячий фарш і сформуйте ковбаску.

Крок 12. Сформуйте рулет і добре закрутіть в рукав. Утрамбуйте, щоб не було ніякого повітря. Потім запакуйте в кілька шарів харчової плівки.

Крок 13. Далі шинку помістіть в каструлю з водою. Важливо, щоб шинка була повністю покрита водою. Поставте на вогонь. Доведіть воду до кипіння і варіть близько 50 хвилин на найменшому вогні.

Крок 14. Через час акуратно дістаньте шинку і помістіть в крижану воду. Вийміть з води і остудити при кімнатній температурі. Приберіть в холод для стабілізації на ніч.

Крок 15. Наріжте ароматну шинку скибочками. Насолоджуйтесь м’ясним блюдом. Смачного!

Шинка з оливками

Шинка з оливками володіє без перебільшення чарівним смаком і дивовижним ароматом. Спочатку здасться, що рецепт складний і незрозумілий. Але приготувавши одного разу, шинка стане коронної закускою на будь-яке свято. Ви назавжди забудете про покупну ковбасну продукцію.

Час готування – 12 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Свинина – 200 гр.
  • Грудка індички – 500 гр.
  • Стегна індички – 650 гр.
  • Лимонний сік – 1 ст.л.
  • Сода харчова – 0,5 ч.л.
  • Цукрова пудра – 1 ч.л.
  • Мускатний горіх мелений – щіпка.
  • Майоран сушений – щіпка.
  • Оливки зелені – 50 гр.
  • Сіль кухонна – 1 ч.л.
  • Крохмаль – 1 ст.л.
  • Часник сухий – 0,5 ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вершки 15% – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Отже, займемося м’ясом. Свинину, грудку і стегна індички вимийте і просушіть серветками.

Крок 2. Свинину використовуємо для соковитості готового продукту.

Крок 3. Скориставшись м’ясорубкою, перекрутіть свинину з грудкою індички. Стегна індички подрібніть ножем.

Крок 4. Тепер з’єднайте обидві текстури. Прийшов час спецій. Додайте сіль, цукрову пудру, мускатний горіх, сушений майоран, сухий часник, мелений перчик, крохмаль. Розмішайте, щоб спеції рівномірно розподілилися. Налийте вершки і знову вимісити.

Крок 5. Харчову соду погасіть лимонним соком і відправте в м’ясну субстанцію. Знову перемішайте.

Крок 6. Зелені оливки наріжте кільцями. Відправте до м’ясного фаршу.

Крок 7. М’ясним фаршем заповніть шинку, трамбуйте ложкою, щоб не було ніякого повітря. Закрийте. Шинку приберіть в холод мінімум на 3 години. Я залишаю на ніч. Далі помістіть її в каструлю з водою. Важливо, щоб шинчинниця була повністю покрита водою.

Крок 8. Поставте на вогонь. На мінімальному нагріванні варіть шинку протягом 2-х годин. Через час акуратно дістаньте шинку і помістіть в крижану воду. Залиште хвилин на 10. Обережно відкрийте. Вийміть шинку.

Крок 9. Наріжте апетитну шинку тонкими скибочками. Подавайте до столу. Смачного!

Шинка в пляшці по-домашньому

Шинка в пляшці по-домашньому – старий рецепт, яким поділилася зі мною бабуся. Закуска мені відома з дитинства. Її зручно робити не тільки в пляшці, але і в коробці з-під молока. Максимально бюджетна шинка виходить надзвичайно смачною. Але потрудитися все-таки доведеться!

Час готування – 6 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 20

Інгредієнти:

  • Рулька свиняча – 2 кг.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець чорний горошком – 5 шт.
  • Паприка молота – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть всі складові, що знадобляться за списком.

Крок 2. Рульку промийте і почистіть шкурку ножем, злегка пошкрябав. Викладіть в чашу мультиварки. Додайте лаврушку, сіль, горошки перцю.

Крок 3. Чашу встановіть в прилад, і залийте гарячою водою, щоб м’ясо було покрито. Виберіть відповідну програму на вашому приладі. Встановіть таймер на 3 години і готуйте з закритою кришкою до звукового сигналу.

Крок 4. Після звукового оповіщення відкрийте кришку і остудити трохи. Акуратно витягніть м’ясо і обережно відокремите від кісток.

Крок 5. М’ясо розберіть на волокна, видаливши шкурку і хрящові пластинки, складіть в ємність. При необхідності підсолити і приперчіть перцем і паприкою. Часникові зубчики очистіть від лушпиння і пропустіть через прес. Гарненько розмішайте м’ясо зі спеціями.

Крок 6. Підготуйте пляшку, обріжте горлечко, сполосніть її. Наповніть м’ясом і залийте процідженим бульйоном. Приберіть в холод не менше ніж на 2 години.

Крок 7. Через час акуратно дістаньте пляшку і розріжте кухонними ножицями вздовж. Витягніть шинку і наріжте скибочками. Подавайте до столу і пригощайте близьких. Насолоджуйтесь із задоволенням!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал