Суп гаспачо – 9 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

ac64c21b2a7b31c188df5431caafef35

Класичний суп гаспачо – це іспанська холодна страва, яка традиційно готується з різних овочів. Але на сьогоднішній момент існують не тільки овочеві варіації приготування, але також і з морепродуктами, з соковитим авокадо або з птахом. Крім перерахованих вище різновидів, гаспачо також можна приготувати з полуниці, уявляєте? І якщо раніше ви не були знайомі з цією ароматною і неймовірно смачною стравою, то тоді ця добірка безумовно для вас!

Холодний томатний суп гаспачо по-італійськи

Холодний томатний суп гаспачо по-італійськи – це барвиста та пікантна перша страва, яка підкорить вас своїм насиченим часниковим ароматом та ніжною текстурою, не схожою ні на що інше. Подається суп з білим хлібом та різною зеленню.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Помідори – 300 гр.
  • Огірки – 2 шт.
  • Перець солодкий червоний – 1 шт.
  • Цибуля червона – 1 шт.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Хліб білий – 1-2 скибочки.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Всі овочі обполіскуємо водою та очищаємо.

211257bcb5319e0f6b0c21c5d044f8e8

Крок 2. Хліб розламуємо на довільні скибочки та заливаємо водою до розм’якшення.

96fbb16176bad867195c7702524ae427

Крок 3. Вирізаємо плодоніжку з помідорів, натираємо томати на тертці з великими отворами, викидаємо шкірку.

56daed0596444fdc64f0296dd4cb3ff5

Крок 4. Червону цибулю, м’якоть солодкого перцю та свіжий огірок нарізаємо невеликими кубиками.

d2ed6bd3f105f0da7a2d113b4e251332

Крок 5. Томатну кашку виливаємо в чашу блендера, додаємо овочеву нарізку та зубчики часнику.

335ad74a0ff8a3354bbdd08e37115b4d

Крок 6. Включаємо техніку та пробиваємо інгредієнт у пульсуючому режимі 3-5 хвилин, додаємо віджатий білий хліб та включаємо ножі ще на хвилину.

675592a59b6c51c08e67f3358d310cc4

Крок 7. Розділимо страву по порційних тарілках і на півгодини прибираємо в холод. Прикрашаємо на свій смак і подаємо. Смачного!

787587a50e5b58832ac306e152e5cdff

Гаспачо з томатним соком

Гаспачо з томатним соком – це суп, що охолоджує, нашвидкуруч, який складається з овочів і невеликої кількості ароматних добавок: прянощів і свіжої зелені. Порція такого супчика стане для вас ідеальним обідом у спекотний день, особливо, якщо закинути в тарілку кілька кубиків льоду.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Сік томатний – 2 ст.
  • Помідори – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Огірки – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Оливкова олія – 1 ст.л.
  • Цибуля зелена – 15 гр.
  • Зелень – до смаку.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком приготування томатний сік охолоджуємо, а овочі ретельно промиваємо під струменем води і даємо час обсохнути.

6102cae91a510122791ee80dacf4dd72

Крок 2. Розрізаємо болгарський перець на шматочки, попередньо позбавившись насіння і білих перегородок – закидаємо в чашу блендера.

a37aade5a189d8058bd4b975d6c564f8

Крок 3. Додаємо часточки помідорів.

809b79e41d6c66a84086a926d71dfafb

Крок 4. Висипаємо подрібнений часник.

73e18f3263ef9a8018ebc6857ae45f55

Крок 5. Перебиваємо та виливаємо в тарілку з високими бортиками.

4de9336b9d0f8ed43ca37abfdffaeaf7

Крок 6. До овочевого асорті відправляємо рубану зелень та дрібні шматочки свіжого огірка.

03a70cd615237264e24ca66300d4cc05

Крок 7. Заливаємо компоненти холодним соком.

945ba51bdfcbe9c3407a5e7c2eb03460

Крок 8. Суп приправляємо меленим перцем і сіллю перемішуємо – і прибираємо в холодильник.

608e749e7b23363d81b16e8457918f81

Крок 9. Охолоджений гаспачо подаємо до столу у поєднанні з ароматними сухариками. Смачного!

0460fb52d80b2c0cdc784616e1c48181

Суп гаспачо з креветками

Суп гаспачо з креветками можна подати до столу, як у холодному вигляді, наприклад, до обіду в спекотний день, а можна підігріти і насолодитися ним повною мірою, коли за вікном вирує зима. Морепродукти чудово балансують яскравий смак овочів, надають ситості та оригінальності страви.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порція – 1.

Інгредієнти:

  • Томати консервовані – 1 банк.
  • Креветки – 1 жменя.
  • Огірки свіжі – 2 шт.
  • Лимон – ½ шт.
  • Оливкова олія – за смаком.
  • Зелень – до смаку.
  • Сіль – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу та власної зручності викладаємо все необхідне на робочий стіл.

78a7c8d64d62b940072b23a84a9f6bc3

Крок 2. Озброюємося овочечисткою і знімаємо шкірку з огірка, ріжемо товстими кільцями.

b7976ad313f8670387365d523068a625

Крок 3. У склянку блендера виливаємо консервовані томати.

473923645c28002a0936ce0e30dedd1d

Крок 4. Додаємо огірочки.

3da744cb48bc7e9cd45be19140b5fb5e

Крок 5. Збризкуємо інгредієнти кислим цитрусовим соком.

bdc6251fb531f0b71b14816117fb9d56

Крок 6. Виливаємо оливкову олію.

3e50a6c6858bc2c9c9188bc881f18639

Крок 7. Накриваємо кришкою та подрібнюємо до гладкої та однорідної консистенції.

7079bb472bb73cf36069e3ab0a33b68d

Крок 8. Очищені креветки викладаємо на сковороду з краплею оливкової олії, трохи поливаємо лимонним соком і підрум’янюємо на помірному полум’ї.

a40db9a2f9285d53222fe1d7d785f93d

Крок 9. Овочевий склад виливаємо в піалу, зверху розкладаємо морепродукти та листочки свіжої зелені – дегустуємо. Смачного!

9346a041e79babeca87a7923e7a4e1fb

Гаспачо з авокадо

Гаспачо з авокадо – це корисна і неймовірно смачна страва, з процесом приготування якої впорається навіть той, хто вперше переступив поріг кухні. Для того щоб суп вдався, для рецепту слід вибирати стигле та м’яке авокадо, а томати – м’ясисті та соковиті.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Авокадо – 1 шт.
  • Томати великі – 2 шт.
  • Цибулина – ½ шт.
  • Огірки свіжі – 1 шт.
  • Перець болгарський червоний – 1 шт.
  • Оливкова олія – 30 мл.
  • Оцет винний білий – 15мл.
  • Лимон – ½ шт.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Промиті томати нарізаємо хрест-навхрест і ошпарюємо окропом, видаляємо шкірку і нарізаємо м’якоть кубиками.

4fa868de979ac48f979e04a0e9973e0a

Крок 2. З половинки цитрусового фрукта вичавлюємо сік.

758686ffeefe8609a0502d52c836b052

Крок 3. Свіжий огірок без шкірки, м’якоть солодкого перцю та очищені авокадо без кісточки та цибулю, нарізаємо невеликими шматочками.

cab6398fa96e1ba8a57993295676836a

Крок 4. Овочі та авокадо перекладаємо в блендер, додаємо лимонний сік, винний оцет, оливкову олію, сіль та перець.

cc8f9884958ced2c3aac1eac45855bc5

Крок 5. Пробиваємо до однорідності та переходимо до сервірування. Прикрашаємо слайсами авокадо та негайно приступаємо до трапези. Смачного!

7c2b9e4760d1d7979684b9daebb191b6

Гаспачо з крабом

Гаспачо з крабом – це вишукана страва, яку запросто можна назвати «делікатесом», бо його смак і аромат – це щось неймовірне те, що, спробувавши одного разу, запам’ятаєш на все життя і хотітимеш добавки! Так побалуємо себе ароматним супом з морепродуктами.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Помідори – 4 шт.
  • Сік томатний – 200мл.
  • Сік лимона – 1 ч.л.
  • М’ясо краба – 100 гр.
  • Оливкова олія – 1 ст.л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Гуакамоле – 1 ч.л.
  • Соус «тютюно» – до смаку.
  • Крес-салат – до смаку.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1.  Томати надрізаємо біля плодоніжки та занурюємо у окріп на 1-2 хвилини, потім перекладаємо у крижану воду та знімаємо шкірку.

31558a138ccff5fe59cac2ae1352137f

Крок 2. Очищаємо зубці часнику і закидаємо в чашу блендера, туди відправляємо лимонний сік, томати, томатний сік, оливкову олію – пробиваємо.

a829a4a32e7d642c625e45261bf1ade3

Крок 3. На свій смак додаємо трохи соусу табаско.

6559bfe8098803f2831c9b0dc71c1275

Крок 4. Розливаємо ароматну суміш по порційних піалах, збризкуємо оливковою олією і в центр викладаємо м’ясо краба, гуакамоле та трохи зелені. Солимо та перчимо.

73d0aca17a047a6c95bb1bbff69020e8

Крок 5. Пробуємо та насолоджуємося. Смачного!

9e93b9c457a00ad5af07edf4a25560b3

Гаспачо з морепродуктами у домашніх умовах

Гаспачо з морепродуктами в домашніх умовах можна приготувати всього за годину і порадувати себе та свою сім’ю стравою середземноморської кухні. Подавати такий суп рекомендується охолодженим, додавши кілька кубиків льоду – ідеально для спекотного літнього дня.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 50 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Часник – 50 гр.
  • Перець болгарський – 150 гр.
  • Цибуля червона – 150 гр.
  • Оливкова олія – 30 мл.
  • Оцет винний червоний – 100мл.
  • Морепродукти –500 гр.
  • Помідори – 500 гр.
  • Лимон – 120 гр.
  • Сік томатний – 200мл.
  • Огірки свіжі – 100 гр.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. У сковорідку наливаємо трохи оливкової олії та прогріваємо, пасеруємо дрібно нарізану цибулю від 4 до 6 хвилин.

7aec82326d02b6062f43aa14685f8b64

Крок 2. До засмаження викладаємо скибочки болгарського перцю, перемішуємо та смажимо ще 3-4 хвилини.

2ffcf8239ab0682ffd8ab72eb4c1ebd1

Крок 3. Тепер у вогнетривкий посуд закидаємо часточки томатів і зменшуємо нагрівання, гасимо близько 10 хвилин і повністю остуджуємо. Додаємо винний оцет, подрібнений часник та перець, а також томатний сік.

58392ab9bc4936f7007e8e43e8f636a7

Крок 4. Компоненти пюруємо разом з обсмаженими морепродуктами. Доповнюємо склад лимонним соком, скибочками свіжого огірка, чорним перцем та сіллю.

ec1ea86ab4af07cab9804ec35192f189

Крок 5. Розливаємо по порційних супницях та подаємо. Смачного!

700970ade8887c3402f6a3c997aef274

Полуничний гаспачо

Полуничний гаспачо – це оригінальний десерт, який стане для вас солодким та ароматним перекушуванням або незвичайним частуванням для гостей. Який з варіантів не припав би вам до душі, ви можете бути впевнені і зовсім не сумніватися, що всі, хто спробують, залишаться в захваті!

Час приготування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2-3.

Інгредієнти:

  • Полуниця – 500 гр.
  • Пудра цукрова – 2-3 ст.
  • Вершки 20% – 150-200мл.
  • Морозиво ванільне – 100-150 гр.
  • М’ята – 2-3 гілочки.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір.

38e569b3034586fcca32f48f19590fee

Крок 2. Ягоди перебираємо, викладаємо на друшляк і ретельно промиваємо.

f9abeefcedb5b4af0ca43581e4322549

Крок 3. Обриваємо хвостики та розрізаємо кожен плід на кілька сегментів.

72b3c31a227ca4d04a8c28365f7c1879

Крок 4. Висипаємо полуницю в чашу кухонного комбайна чи блендера.

cbc1b4cae69cde182e55675c0a3555aa

Крок 5. Слідом відправляємо ½ вершків та пудру з перемеленого цукрового піску.

4f3cbc5657987ab2e2dcae642f60b817

Крок 6. Подрібнюємо та виливаємо вершки, домагаючись бажаної консистенції.

ac59bc8524b5145798d4b494199434c2

Крок 7. Розливаємо «суп» по піалах, додаємо кульки морозива, свіжу м’яту і трохи полуниці – знімаємо пробу та насолоджуємося. Смачного!

56f7731f4bf5634ccc1dc9461371aad3

Гаспачо з куркою

Гаспачо з куркою – це перша страва для тих, кому досі приїлися банальні щі та борщі. Урізноманітнюйте раціон і спробуйте дивовижне поєднання ніжного птаха з солодкою кукурудзою, солодким перцем, томатами та іншими соковитими та ароматними овочами.

Час приготування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Кукурудза консервована –300 гр.
  • Томатний соус – 250 гр.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Сухарики – до смаку.
  • Паприка солодка мелена – до смаку.
  • Зелень – до смаку.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Цибулю «звільняємо» від лушпиння і нарізаємо дрібними шматочками, пасеруємо до прозорості на розігрітій олії.

fdba27a10babb7e306cabe9344f7eb14

Крок 2. Тепер у сковорідку відправляємо кубики курячого філе, подрібнену м’якоть солодкого перцю – перемішуємо та смажимо близько 5 хвилин на середньому нагріванні.

77c1cb8c0babe9c74d022595f8ae8b06

Крок 3. Після закінчення часу додаємо зерна солодкої кукурудзи та томатний соус, перемішуємо і через 2-3 хвилини прибираємо з плити.

1768090468be50e5e9e8c74bfaf0f328

Крок 4. У каструлі доводимо до кипіння воду та викладаємо вміст сковороди, доводимо до кипіння, висипаємо приправи та сіль.

640ecb53f6273a4ae716f745f8970615

Крок 5. Проварюємо гаспачо на повільному вогні 10-12 хвилин і присмачуємо зеленню та часником, пропущеним через прес. Настоюємо під кришкою ще 15 хвилин та переходимо до сервірування.

f568076b30c5795f8263114ed831bb44

Крок 6. За бажанням пюруємо склад та охолоджуємо. Подаємо з сухариками. Смачного!

f7a8de5ac9b146e55c5c1c0b16e21f0e

Гаспачо з помідорів у власному соку

Гаспачо з помідорів у власному соку – це страва, яка підкорює своїм насиченим смаком та неповторною текстурою. Готується страва досить просто і швидко, проте доведеться почекати, поки пікантний суп охолоне в холодильній камері перед подачею.

Час приготування – 1 ч. 45 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5-6.

Інгредієнти:

  • Томати у власному соку – 1 л.
  • Огірки – 4 шт.
  • Перець болгарський – 3 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Хліб білий – 4 скибочки.
  • Цибуля червона – 1 шт.
  • Оливкова олія – 120 мл.
  • Оцет винний червоний – 4 ст.
  • Сіль велика – 1 ст.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Вода – до смаку.
  • Вино червоне – до смаку.
  • Сік томатний – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо зубці часнику і разом з сіллю викладаємо у ступку або чашу блендера, подрібнюємо і паралельно, не вимикаючи блендер виливаємо оливкову олію, додаємо шматочки хліба. Отриману масу залишаємо за кімнатної температури на 90 хвилин.

8e74dc21790d1dda4470fca9e391d8c8

Крок 2. Очищену цибулю дрібно подрібнюємо і збризкуємо винним оцтом. Розкриваємо упаковки з томатами, перекладаємо до цибулі.

0af61dcce7c634220c2571bb5b693030

Крок 3. З огірком знімаємо шкірку.

0709bbb35e4aa6d6406db05873c45863

Крок 4. Болгарський перець злегка поливаємо оливковою олією та прибираємо в духовку на 10 хвилин при 200 градусах. Далі накриваємо перець кришкою і через 5-6 хвилин легко знімаємо шкірку.

053e67e678018a870d7fdf938bbaa17c

Крок 5. Петрушку подрібнюємо. Підготовлені інгредієнти пробиваємо у блендері до консистенції, наприкінці додаємо часникову заправку.

e58b5b5678293dadd1e9f6e5e2303b9a

Крок 6. Отриманий склад розбавляємо сумішшю з води, вина та оцту доводимо до бажаної консистенції та переміщаємо на полицю холодильної камери для охолодження. Смачного!

97f9653c6b5a36089e255b19281190b1

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал