Суп гаспачо – 9 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Класичний суп гаспачо – це іспанська холодна страва, яка традиційно готується з різних овочів. Але на сьогоднішній момент існують не тільки овочеві варіації приготування, але також і з морепродуктами, з соковитим авокадо або з птахом. Крім перерахованих вище різновидів, гаспачо також можна приготувати з полуниці, уявляєте? І якщо раніше ви не були знайомі з цією ароматною і неймовірно смачною стравою, то тоді ця добірка безумовно для вас!

Холодний томатний суп гаспачо по-італійськи

Холодний томатний суп гаспачо по-італійськи – це барвиста та пікантна перша страва, яка підкорить вас своїм насиченим часниковим ароматом та ніжною текстурою, не схожою ні на що інше. Подається суп з білим хлібом та різною зеленню.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Помідори – 300 гр.
  • Огірки – 2 шт.
  • Перець солодкий червоний – 1 шт.
  • Цибуля червона – 1 шт.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Хліб білий – 1-2 скибочки.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Всі овочі обполіскуємо водою та очищаємо.

Крок 2. Хліб розламуємо на довільні скибочки та заливаємо водою до розм’якшення.

Крок 3. Вирізаємо плодоніжку з помідорів, натираємо томати на тертці з великими отворами, викидаємо шкірку.

Крок 4. Червону цибулю, м’якоть солодкого перцю та свіжий огірок нарізаємо невеликими кубиками.

Крок 5. Томатну кашку виливаємо в чашу блендера, додаємо овочеву нарізку та зубчики часнику.

Крок 6. Включаємо техніку та пробиваємо інгредієнт у пульсуючому режимі 3-5 хвилин, додаємо віджатий білий хліб та включаємо ножі ще на хвилину.

Крок 7. Розділимо страву по порційних тарілках і на півгодини прибираємо в холод. Прикрашаємо на свій смак і подаємо. Смачного!

Гаспачо з томатним соком

Гаспачо з томатним соком – це суп, що охолоджує, нашвидкуруч, який складається з овочів і невеликої кількості ароматних добавок: прянощів і свіжої зелені. Порція такого супчика стане для вас ідеальним обідом у спекотний день, особливо, якщо закинути в тарілку кілька кубиків льоду.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Сік томатний – 2 ст.
  • Помідори – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Огірки – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Оливкова олія – 1 ст.л.
  • Цибуля зелена – 15 гр.
  • Зелень – до смаку.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком приготування томатний сік охолоджуємо, а овочі ретельно промиваємо під струменем води і даємо час обсохнути.

Крок 2. Розрізаємо болгарський перець на шматочки, попередньо позбавившись насіння і білих перегородок – закидаємо в чашу блендера.

Крок 3. Додаємо часточки помідорів.

Крок 4. Висипаємо подрібнений часник.

Крок 5. Перебиваємо та виливаємо в тарілку з високими бортиками.

Крок 6. До овочевого асорті відправляємо рубану зелень та дрібні шматочки свіжого огірка.

Крок 7. Заливаємо компоненти холодним соком.

Крок 8. Суп приправляємо меленим перцем і сіллю перемішуємо – і прибираємо в холодильник.

Крок 9. Охолоджений гаспачо подаємо до столу у поєднанні з ароматними сухариками. Смачного!

Суп гаспачо з креветками

Суп гаспачо з креветками можна подати до столу, як у холодному вигляді, наприклад, до обіду в спекотний день, а можна підігріти і насолодитися ним повною мірою, коли за вікном вирує зима. Морепродукти чудово балансують яскравий смак овочів, надають ситості та оригінальності страви.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порція – 1.

Інгредієнти:

  • Томати консервовані – 1 банк.
  • Креветки – 1 жменя.
  • Огірки свіжі – 2 шт.
  • Лимон – ½ шт.
  • Оливкова олія – за смаком.
  • Зелень – до смаку.
  • Сіль – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу та власної зручності викладаємо все необхідне на робочий стіл.

Крок 2. Озброюємося овочечисткою і знімаємо шкірку з огірка, ріжемо товстими кільцями.

Крок 3. У склянку блендера виливаємо консервовані томати.

Крок 4. Додаємо огірочки.

Крок 5. Збризкуємо інгредієнти кислим цитрусовим соком.

Крок 6. Виливаємо оливкову олію.

Крок 7. Накриваємо кришкою та подрібнюємо до гладкої та однорідної консистенції.

Крок 8. Очищені креветки викладаємо на сковороду з краплею оливкової олії, трохи поливаємо лимонним соком і підрум’янюємо на помірному полум’ї.

Крок 9. Овочевий склад виливаємо в піалу, зверху розкладаємо морепродукти та листочки свіжої зелені – дегустуємо. Смачного!

Гаспачо з авокадо

Гаспачо з авокадо – це корисна і неймовірно смачна страва, з процесом приготування якої впорається навіть той, хто вперше переступив поріг кухні. Для того щоб суп вдався, для рецепту слід вибирати стигле та м’яке авокадо, а томати – м’ясисті та соковиті.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Авокадо – 1 шт.
  • Томати великі – 2 шт.
  • Цибулина – ½ шт.
  • Огірки свіжі – 1 шт.
  • Перець болгарський червоний – 1 шт.
  • Оливкова олія – 30 мл.
  • Оцет винний білий – 15мл.
  • Лимон – ½ шт.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Промиті томати нарізаємо хрест-навхрест і ошпарюємо окропом, видаляємо шкірку і нарізаємо м’якоть кубиками.

Крок 2. З половинки цитрусового фрукта вичавлюємо сік.

Крок 3. Свіжий огірок без шкірки, м’якоть солодкого перцю та очищені авокадо без кісточки та цибулю, нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 4. Овочі та авокадо перекладаємо в блендер, додаємо лимонний сік, винний оцет, оливкову олію, сіль та перець.

Крок 5. Пробиваємо до однорідності та переходимо до сервірування. Прикрашаємо слайсами авокадо та негайно приступаємо до трапези. Смачного!

Гаспачо з крабом

Гаспачо з крабом – це вишукана страва, яку запросто можна назвати «делікатесом», бо його смак і аромат – це щось неймовірне те, що, спробувавши одного разу, запам’ятаєш на все життя і хотітимеш добавки! Так побалуємо себе ароматним супом з морепродуктами.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Помідори – 4 шт.
  • Сік томатний – 200мл.
  • Сік лимона – 1 ч.л.
  • М’ясо краба – 100 гр.
  • Оливкова олія – 1 ст.л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Гуакамоле – 1 ч.л.
  • Соус «тютюно» – до смаку.
  • Крес-салат – до смаку.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1.  Томати надрізаємо біля плодоніжки та занурюємо у окріп на 1-2 хвилини, потім перекладаємо у крижану воду та знімаємо шкірку.

Крок 2. Очищаємо зубці часнику і закидаємо в чашу блендера, туди відправляємо лимонний сік, томати, томатний сік, оливкову олію – пробиваємо.

Крок 3. На свій смак додаємо трохи соусу табаско.

Крок 4. Розливаємо ароматну суміш по порційних піалах, збризкуємо оливковою олією і в центр викладаємо м’ясо краба, гуакамоле та трохи зелені. Солимо та перчимо.

Крок 5. Пробуємо та насолоджуємося. Смачного!

Гаспачо з морепродуктами у домашніх умовах

Гаспачо з морепродуктами в домашніх умовах можна приготувати всього за годину і порадувати себе та свою сім’ю стравою середземноморської кухні. Подавати такий суп рекомендується охолодженим, додавши кілька кубиків льоду – ідеально для спекотного літнього дня.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 50 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Часник – 50 гр.
  • Перець болгарський – 150 гр.
  • Цибуля червона – 150 гр.
  • Оливкова олія – 30 мл.
  • Оцет винний червоний – 100мл.
  • Морепродукти –500 гр.
  • Помідори – 500 гр.
  • Лимон – 120 гр.
  • Сік томатний – 200мл.
  • Огірки свіжі – 100 гр.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. У сковорідку наливаємо трохи оливкової олії та прогріваємо, пасеруємо дрібно нарізану цибулю від 4 до 6 хвилин.

Крок 2. До засмаження викладаємо скибочки болгарського перцю, перемішуємо та смажимо ще 3-4 хвилини.

Крок 3. Тепер у вогнетривкий посуд закидаємо часточки томатів і зменшуємо нагрівання, гасимо близько 10 хвилин і повністю остуджуємо. Додаємо винний оцет, подрібнений часник та перець, а також томатний сік.

Крок 4. Компоненти пюруємо разом з обсмаженими морепродуктами. Доповнюємо склад лимонним соком, скибочками свіжого огірка, чорним перцем та сіллю.

Крок 5. Розливаємо по порційних супницях та подаємо. Смачного!

Полуничний гаспачо

Полуничний гаспачо – це оригінальний десерт, який стане для вас солодким та ароматним перекушуванням або незвичайним частуванням для гостей. Який з варіантів не припав би вам до душі, ви можете бути впевнені і зовсім не сумніватися, що всі, хто спробують, залишаться в захваті!

Час приготування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2-3.

Інгредієнти:

  • Полуниця – 500 гр.
  • Пудра цукрова – 2-3 ст.
  • Вершки 20% – 150-200мл.
  • Морозиво ванільне – 100-150 гр.
  • М’ята – 2-3 гілочки.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір.

Крок 2. Ягоди перебираємо, викладаємо на друшляк і ретельно промиваємо.

Крок 3. Обриваємо хвостики та розрізаємо кожен плід на кілька сегментів.

Крок 4. Висипаємо полуницю в чашу кухонного комбайна чи блендера.

Крок 5. Слідом відправляємо ½ вершків та пудру з перемеленого цукрового піску.

Крок 6. Подрібнюємо та виливаємо вершки, домагаючись бажаної консистенції.

Крок 7. Розливаємо «суп» по піалах, додаємо кульки морозива, свіжу м’яту і трохи полуниці – знімаємо пробу та насолоджуємося. Смачного!

Гаспачо з куркою

Гаспачо з куркою – це перша страва для тих, кому досі приїлися банальні щі та борщі. Урізноманітнюйте раціон і спробуйте дивовижне поєднання ніжного птаха з солодкою кукурудзою, солодким перцем, томатами та іншими соковитими та ароматними овочами.

Час приготування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Кукурудза консервована –300 гр.
  • Томатний соус – 250 гр.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Сухарики – до смаку.
  • Паприка солодка мелена – до смаку.
  • Зелень – до смаку.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Цибулю «звільняємо» від лушпиння і нарізаємо дрібними шматочками, пасеруємо до прозорості на розігрітій олії.

Крок 2. Тепер у сковорідку відправляємо кубики курячого філе, подрібнену м’якоть солодкого перцю – перемішуємо та смажимо близько 5 хвилин на середньому нагріванні.

Крок 3. Після закінчення часу додаємо зерна солодкої кукурудзи та томатний соус, перемішуємо і через 2-3 хвилини прибираємо з плити.

Крок 4. У каструлі доводимо до кипіння воду та викладаємо вміст сковороди, доводимо до кипіння, висипаємо приправи та сіль.

Крок 5. Проварюємо гаспачо на повільному вогні 10-12 хвилин і присмачуємо зеленню та часником, пропущеним через прес. Настоюємо під кришкою ще 15 хвилин та переходимо до сервірування.

Крок 6. За бажанням пюруємо склад та охолоджуємо. Подаємо з сухариками. Смачного!

Гаспачо з помідорів у власному соку

Гаспачо з помідорів у власному соку – це страва, яка підкорює своїм насиченим смаком та неповторною текстурою. Готується страва досить просто і швидко, проте доведеться почекати, поки пікантний суп охолоне в холодильній камері перед подачею.

Час приготування – 1 ч. 45 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5-6.

Інгредієнти:

  • Томати у власному соку – 1 л.
  • Огірки – 4 шт.
  • Перець болгарський – 3 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Хліб білий – 4 скибочки.
  • Цибуля червона – 1 шт.
  • Оливкова олія – 120 мл.
  • Оцет винний червоний – 4 ст.
  • Сіль велика – 1 ст.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Вода – до смаку.
  • Вино червоне – до смаку.
  • Сік томатний – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо зубці часнику і разом з сіллю викладаємо у ступку або чашу блендера, подрібнюємо і паралельно, не вимикаючи блендер виливаємо оливкову олію, додаємо шматочки хліба. Отриману масу залишаємо за кімнатної температури на 90 хвилин.

Крок 2. Очищену цибулю дрібно подрібнюємо і збризкуємо винним оцтом. Розкриваємо упаковки з томатами, перекладаємо до цибулі.

Крок 3. З огірком знімаємо шкірку.

Крок 4. Болгарський перець злегка поливаємо оливковою олією та прибираємо в духовку на 10 хвилин при 200 градусах. Далі накриваємо перець кришкою і через 5-6 хвилин легко знімаємо шкірку.

Крок 5. Петрушку подрібнюємо. Підготовлені інгредієнти пробиваємо у блендері до консистенції, наприкінці додаємо часникову заправку.

Крок 6. Отриманий склад розбавляємо сумішшю з води, вина та оцту доводимо до бажаної консистенції та переміщаємо на полицю холодильної камери для охолодження. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал