Що приготувати на вечерю – 9 швидких і смачних рецептів з простих продуктів для всієї родини

Що приготувати на вечерю для всієї родини – це питання виникає в голові у господині або господаря буквально кожен день, тому як після трудового дня, не хочеться проводити весь вечір на кухні, а годувати своїх рідних треба. І для того, щоб спростити це завдання, в цій статті ми зібрали перевірені і неймовірно смачні рецепти тих страв, які оцінить гідно кожен, хто покуштує хоча б трохи! Вибирайте страви на свій смак: м’ясо, риба або ж птах.

Куряча грудка на сковороді швидко і смачно

Куряча грудка на сковороді швидко і смачно готується всього лише за 12 хвилин теплової обробки, а в результаті виходить неймовірно соковитою і ароматною. Для смаження нам буде потрібно зовсім небагато олії, а для пікантного смаку – гранульований часник і солодка паприка.

Час готування – 22 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 650 гр.
  • Олія – 4 ст.л.
  • Часник гранульований – 1 ч.л.
  • Паприка солодка молота – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо розморожену грудку ретельно промиваємо під струменем води і насухо промакуємо паперовими рушниками.

Крок 2. Позбавляємося від шкірки.

Крок 3. Зрізаємо філе з кісточки.

Крок 4. Відрізаємо мале філе.

Крок 5. Посипаємо м’ясо сіллю, чорним перцем, солодкою паприкою і гранульованим часником з усіх боків.

Крок 6. Викладаємо птицю на сковорідку з олією, закриваємо кришкою і готуємо протягом 6 хвилин на помірному полум’ї.

Крок 7. Перевертаємо і смажимо ще 6 хвилин.

Крок 8. Рум’яне філе викладаємо на гарнір і знімаємо пробу. Смачного!

Свинина на швидку руку на вечерю для всієї родини

Свинина на швидку руку на вечерю для всієї родини, приготована з додаванням ріпчастої цибулі і приправ – це страва, яка гідно оцінить кожен, хто спробує. Незважаючи на елементарність процесу приготування, кубики свинини володіють прекрасним смаком і насиченим ароматом.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Свинина – 250 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 1 ст.л.
  • Часник гранульований – ½ ч.л.
  • Спеції для м’яса – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Цибулину «звільняємо» від лушпиння і нарізаємо тонкими пір’ям, паралельно розігріваємо сковороду і виливаємо трохи олії.

Крок 2. Свинину ріжемо на скибочки «на один укус».

Крок 3. Протягом 3-4 хвилин пасеруємо цибулю, потім додаємо м’ясо і перемішуємо.

Крок 4. Здобрюємо компоненти сіллю і приправами, смажимо 5-7 хвилин і зменшуємо вогонь. Закривши кришку, готуємо ще 10 хвилин.

Крок 5. Апетитне м’ясо з цибулею подаємо до столу в поєднанні з гарніром і насолоджуємося. Смачного!

Смачне філе минтаю в клярі

Смачне філе минтаю в клярі – це дивовижне поєднання рум’яної і хрусткої скоринки з сухарів і ніжною тане в роті м’якоті. Якщо ви приготуєте рибу таким способом, то вона припаде до смаку навіть тим, хто в принципі не вживають морських і річкових « гадів » в їжу.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Минтай морожений великий – 2 шт.
  • Олія – 100 мл.
  • Сухарі панірувальні – ½ ст.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – ½ ст.
  • Лимон – ½ шт.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Трави прованські – 1,5 ч.л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Рибу чистимо і потрошимо, ретельно промиваємо всередині і зовні, а потім відділяємо філе від хребта, видаляючи навіть найдрібніші кістки.

Крок 2. У піалі змішуємо спеції і сіль – старанно натираємо рибку підготовленої сухою сумішшю.

Крок 3. Збризкуємо минтай соком лимона і залишаємо для маринування на 20 хвилин.

Крок 4. В окрему ємність розбиваємо яйця, злегка солимо.

Крок 5. Розбиваємо вінчиком до однорідної консистенції.

Крок 6. В іншій тарілці об’єднуємо борошно з панірувальної сухарями.

Крок 7. Насамперед занурюємо рибу в яєчну суміш.

Крок 8. А потім обвалюємо в сухарях з борошном.

Крок 9. Викладаємо напівфабрикати на сковорідку з олією і смажимо 3-4 хвилини на середньому вогні. Далі, нагрів зменшуємо, шматочки перевертаємо і готуємо під кришкою ще 7-10 хвилин.

Крок 10. Промакуємо рибу паперовими рушниками і подаємо до столу. Смачного!

Куряча печінка в сметані з цибулею на сковороді

Куряча печінка в сметані з цибулею на сковороді – це простий і перевірений спосіб приготування корисного і багатого залізом субпродукту. Завдяки томлінню в сметані, печінка виходить неймовірно ніжною і тане в роті, а цибуля додає страві нотку пікантності.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 600 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Молоко – 500 мл.
  • Сіль – 1/3 ч.л.
  • Перець чорний мелений – ¼ ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Печінку промиваємо і очищаємо від проток і плівок.

Крок 2. Замочуємо субпродукт в молоці на 20 хвилин, а після подрібнюємо на скибочки бажаного розміру.

Крок 3. На розтопленому вершковому маслі пасеруємо до рум’яності дрібно нарізану цибулю.

Крок 4. До овоча додаємо печінку, перемішуємо і обсмажуємо 5-7 хвилин. Солимо і перчимо.

Крок 5. Компоненти присмачуємо сметаною, помішуємо і тушкуємо на помірному вогні близько 10 хвилин.

Крок 6. Ніжне блюдо подаємо до столу негайно. Смачного!

Швидка картопляна запіканка з фаршем в духовці

Швидка картопляна запіканка з фаршем в духовці – це ситне і поживне блюдо, яке позбавить від голоду всю сім’ю, що на кухні ви проведете зовсім небагато часу. У процесі запікання, фарш просочує своїми соками картоплю, завдяки чому страва виходить неймовірним!

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Картопля – 1,3 кг.
  • Фарш яловичий – 500 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сметана – 4 ст.л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сир твердих сортів – 150 гр.
  • Масло вершкове – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю чистимо, промиваємо і розрізаємо на кілька частин. Заливаємо водою, приправляємо лавром і ставимо на конфорку.

Крок 2. Паралельно дрібно нарізаємо цибулю і пасеруємо його на олії до прозорості, додаємо фарш, солимо і перчимо, смажимо до готовності, розбиваючи грудочки лопаткою.

Крок 3. Зливаємо відвар з готової картоплі, лавр викидаємо – розминаємо в пюре за допомогою толкушки.

Крок 4. Форму для запікання промазуємо шматочком вершкового масла, по дну розділимо половину картопляного пюре, злегка солимо. Зверху розділимо м’ясний фарш з цибулею.

Крок 5. Закриваємо перекручену яловичину залишилися пюре. Верхівку змащуємо сметаною і щедро присипаємо сирною стружкою.

Крок 6. Запікаємо протягом 40 хвилин при 180 градусах.

Крок 7. Запіканку ділимо на порції, розкладаємо по тарілках і трапезувати. Смачного!

Як приготувати жульєн з куркою і грибами в духовці

Як приготувати жульєн з куркою і грибами в духовці? Відповідь проста: швидко і легко! Для готування нам будуть потрібні доступні компоненти, які запросто можна виявити на полицях будь-якого магазину, а ось готове блюдо підкорить вас своїм ніжним вершковим смаком.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 200 гр.
  • Шампіньйони – 400 гр.
  • Вершки 10% – 150 мл.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Кріп – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Гриби обполіскуємо, промакуємо і ріжемо на пластинки.

Крок 2. З курячого філе видаляємо плівки, нарізаємо кубиками невеликого розміру.

Крок 3. У суху сковорідку висипаємо шампіньйони і випаровуємо вологу, додаємо курку, вершкове масло, а також сіль і чорний перець – обсмажуємо близько 10 хвилин при частому помішуванні.

Крок 4. Вміст сковорідки викладаємо в вогнетривкий посуд, заливаємо вершками і присипаємо натертим сиром – запікаємо 10-15 хвилин при 180 градусах.

Крок 5. Гарячий жульєн подаємо до столу з запалу з жару і знімаємо пробу. Смачного!

Проста і смачна лазанья з фаршем в духовці

Проста і смачна лазанья з фаршем в духовці – це вишукана страва італійської кухні, яке запросто можна повторити на власній кухні, без використання будь-якого спеціального обладнання. Головне – підготувати необхідний продуктовий набір і слідувати рекомендаціям, наведеними нижче.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Листи лазаньї сухі – 200 гр.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Цибуля – 130 гр.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для соусу:

  • Молоко – 150 мл.
  • Борошно – 1 ч.л.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Базилік – 1 гілочка.
  • Петрушка – 1 гілочка.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти: очищаємо і дрібно нарізаємо цибулю, за допомогою терки з великими отворами подрібнюємо сир. Духова шафа починаємо прогрівати до позначки в 180 градусів.

Крок 2. У сковороду наливаємо олію і викладаємо фарш з цибулею, присмачуємо сіллю, чорним перцем і пастою з перетертих томатів – перемішуємо і тушкуємо на помірному полум’ї 5-7 хвилин.

Крок 3. Паралельно відварюємо листи лазаньї по 1-2 хвилини в киплячій підсоленій воді.

Крок 4. Займемося соусом: в окремій сковорідці до золотистості обсмажуємо борошно, додаємо скибочку вершкового масла – заливаємо молоком і заварюємо при постійному помішуванні до загустіння.

Крок 5. Формуємо страву: на дно форми виливаємо трохи соусу, викладаємо відварені листи лазаньї, розділимо фарш, заливаємо знову соусом і закриваємо відвареними листами. Зверху щедро посипаємо сиром, заливаємо залишилися соусом і відправляємо в духовку на 30-40 хвилин.

Крок 6. Перед подачею прикрашаємо свіжою зеленню і приступаємо до трапези. Смачного!

Швидка піца на сковороді з простих продуктів

Швидка піца на сковороді з простих продуктів готується настільки просто, що з її приготуванням впорається навіть дитина! Як начинки ми пропонуємо вам використовувати такі інгредієнти, як сир, соковиті помідори і смачні сосиски, однак, ви можете їх замінювати тим, що є в холодильнику.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 5-7 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Яйця – 2 шт.
  • Майонез – 4 ст.л.
  • Борошно – 9 ст.л.
  • Сметана – 4 ст.л.

Для начинки:

  • Сосиски – 2 шт.
  • Помідори – 1-2 шт.
  • Цибуля зелена – 2-3 пера.
  • Кетчуп – 2-3 ч.л.
  • Сир твердих сортів – 150 гр.
  • Олія – для смаження.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування тіста в миску розбиваємо яйця і додаємо майонез зі сметаною.

Крок 2. Порціями додаємо борошно і замішуємо однорідне і в міру густе тісто без грудочок.

Крок 3. Велику сковорідку прогріваємо з олією і рівним шаром розділимо тісто, зверху промазуємо невеликою кількістю кетчупу.

Крок 4. Далі присипаємо основу подрібненою цибулею, розкладаємо колечка сосисок.

Крок 5. Викладаємо часточки свіжого томата, солимо.

Крок 6. Посипаємо страву натертим сиром і закриваємо кришкою. Зменшуємо нагрів до мінімального і засікаємо 10 хвилин.

Крок 7. Гарячу піцу поміщаємо на сервірувальну тарілку і нарізаємо порційними шматочками. Готуйте і отримуйте задоволення!

Ліниві голубці з фаршем, рисом і капустою

Ліниві голубці з фаршем, рисом і капустою – це варіант для ситного і легкого вечері, який готується на диво швидко. Для скорочення часу, відваріть попередньо крупу. Такі голубчики містять в собі зовсім небагато калорій, так як теплову обробку вони проходять в духовці, відповідно без масла.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Фарш з індички – 500 гр.
  • Капуста білява – 200 гр.
  • Рис відварний – 1,5 ст.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Фарш перекладаємо в тарілку з високими бортиками і додаємо цибулю.

Крок 2. Слідом відправляємо подрібнену моркву і капусту.

Крок 3. Висипаємо крупу.

Крок 4. Додаємо сіль і мелений перець – гарненько перемішуємо.

Крок 5. Змочуємо долоні у воді і формуємо заготовки, викладаємо в форму з бортиками.

Крок 6. Заливаємо напівфабрикати сумішшю з води, томатної пасти, солі і перцю.

Крок 7. Запікаємо протягом 30-40 хвилин при температурній позначці в 180 градусів. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал