Що приготувати на вечерю – 9 швидких і смачних рецептів з простих продуктів для всієї родини

f1247a1defbd17fa6916e8e7752b4612

Що приготувати на вечерю для всієї родини – це питання виникає в голові у господині або господаря буквально кожен день, тому як після трудового дня, не хочеться проводити весь вечір на кухні, а годувати своїх рідних треба. І для того, щоб спростити це завдання, в цій статті ми зібрали перевірені і неймовірно смачні рецепти тих страв, які оцінить гідно кожен, хто покуштує хоча б трохи! Вибирайте страви на свій смак: м’ясо, риба або ж птах.

Куряча грудка на сковороді швидко і смачно

Куряча грудка на сковороді швидко і смачно готується всього лише за 12 хвилин теплової обробки, а в результаті виходить неймовірно соковитою і ароматною. Для смаження нам буде потрібно зовсім небагато олії, а для пікантного смаку – гранульований часник і солодка паприка.

Час готування – 22 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 650 гр.
  • Олія – 4 ст.л.
  • Часник гранульований – 1 ч.л.
  • Паприка солодка молота – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо розморожену грудку ретельно промиваємо під струменем води і насухо промакуємо паперовими рушниками.

18fca292d84b360943517a69e0be3c11

Крок 2. Позбавляємося від шкірки.

0e45bde9945fb80b53882729456d6906

Крок 3. Зрізаємо філе з кісточки.

0f29da7f8f4bf4f872e6caee77247688

Крок 4. Відрізаємо мале філе.

a460584ad48744c65097309c031d6b78

Крок 5. Посипаємо м’ясо сіллю, чорним перцем, солодкою паприкою і гранульованим часником з усіх боків.

952d784cd952e76d3797d1edca042870

Крок 6. Викладаємо птицю на сковорідку з олією, закриваємо кришкою і готуємо протягом 6 хвилин на помірному полум’ї.

2f192fc437533651d4b8e1d14a5c6cf3

Крок 7. Перевертаємо і смажимо ще 6 хвилин.

4309c670f51709963f0ae237e435fdde

Крок 8. Рум’яне філе викладаємо на гарнір і знімаємо пробу. Смачного!

47c786cd5cd56d76d29c589dfc78d14b

Свинина на швидку руку на вечерю для всієї родини

Свинина на швидку руку на вечерю для всієї родини, приготована з додаванням ріпчастої цибулі і приправ – це страва, яка гідно оцінить кожен, хто спробує. Незважаючи на елементарність процесу приготування, кубики свинини володіють прекрасним смаком і насиченим ароматом.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Свинина – 250 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 1 ст.л.
  • Часник гранульований – ½ ч.л.
  • Спеції для м’яса – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Цибулину «звільняємо» від лушпиння і нарізаємо тонкими пір’ям, паралельно розігріваємо сковороду і виливаємо трохи олії.

17adcd27e82085e0d832bfa033c07b4f

Крок 2. Свинину ріжемо на скибочки «на один укус».

a9e5d9213bbe024347f82bbda5fe359c

Крок 3. Протягом 3-4 хвилин пасеруємо цибулю, потім додаємо м’ясо і перемішуємо.

be5b1f0dda5a758ce383fb286139d169

Крок 4. Здобрюємо компоненти сіллю і приправами, смажимо 5-7 хвилин і зменшуємо вогонь. Закривши кришку, готуємо ще 10 хвилин.

bafc62329a7800a9c2669cba286feae1

Крок 5. Апетитне м’ясо з цибулею подаємо до столу в поєднанні з гарніром і насолоджуємося. Смачного!

3e2c88fe2f199252fbb4551a0b5aee1d

Смачне філе минтаю в клярі

Смачне філе минтаю в клярі – це дивовижне поєднання рум’яної і хрусткої скоринки з сухарів і ніжною тане в роті м’якоті. Якщо ви приготуєте рибу таким способом, то вона припаде до смаку навіть тим, хто в принципі не вживають морських і річкових « гадів » в їжу.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Минтай морожений великий – 2 шт.
  • Олія – 100 мл.
  • Сухарі панірувальні – ½ ст.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – ½ ст.
  • Лимон – ½ шт.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Трави прованські – 1,5 ч.л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Рибу чистимо і потрошимо, ретельно промиваємо всередині і зовні, а потім відділяємо філе від хребта, видаляючи навіть найдрібніші кістки.

f7ba302a918177e7525f89455a7d5980

Крок 2. У піалі змішуємо спеції і сіль – старанно натираємо рибку підготовленої сухою сумішшю.

2dce3c407d12877eaeda4fafa7f515ab

Крок 3. Збризкуємо минтай соком лимона і залишаємо для маринування на 20 хвилин.

5c453ce0d9f00cf751356aa709ad15ee

Крок 4. В окрему ємність розбиваємо яйця, злегка солимо.

5fd1d651000c8b47c723edde67f289ba

Крок 5. Розбиваємо вінчиком до однорідної консистенції.

ebd96aa9b76072f6488b19975cf7838a

Крок 6. В іншій тарілці об’єднуємо борошно з панірувальної сухарями.

9603dca9c6e07e7380ad0d0dc88f5634

Крок 7. Насамперед занурюємо рибу в яєчну суміш.

8ed5cb2e5604b0dd5889e1a6e4e9c04b

Крок 8. А потім обвалюємо в сухарях з борошном.

b96be795a2f4cfeb09eecc995d01892e

Крок 9. Викладаємо напівфабрикати на сковорідку з олією і смажимо 3-4 хвилини на середньому вогні. Далі, нагрів зменшуємо, шматочки перевертаємо і готуємо під кришкою ще 7-10 хвилин.

583f976a533a04d8d7f0e2072d6825a6

Крок 10. Промакуємо рибу паперовими рушниками і подаємо до столу. Смачного!

387935871eeb87227e1057857e96ac10

Куряча печінка в сметані з цибулею на сковороді

Куряча печінка в сметані з цибулею на сковороді – це простий і перевірений спосіб приготування корисного і багатого залізом субпродукту. Завдяки томлінню в сметані, печінка виходить неймовірно ніжною і тане в роті, а цибуля додає страві нотку пікантності.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 600 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Молоко – 500 мл.
  • Сіль – 1/3 ч.л.
  • Перець чорний мелений – ¼ ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Печінку промиваємо і очищаємо від проток і плівок.

1b218c49a47131500abbf7dec25de39c

Крок 2. Замочуємо субпродукт в молоці на 20 хвилин, а після подрібнюємо на скибочки бажаного розміру.

f20dd9923e8b65f5036a86de3ca748d8

Крок 3. На розтопленому вершковому маслі пасеруємо до рум’яності дрібно нарізану цибулю.

638aaf6ad4bc7809cd4bce790b2e793e

Крок 4. До овоча додаємо печінку, перемішуємо і обсмажуємо 5-7 хвилин. Солимо і перчимо.

8728d49b77cc2d64bbfd80e962016f7a

Крок 5. Компоненти присмачуємо сметаною, помішуємо і тушкуємо на помірному вогні близько 10 хвилин.

de8b6319625d1d4b4b04858ab52842e8

Крок 6. Ніжне блюдо подаємо до столу негайно. Смачного!

16473ed08820f830a85938af17d210da

Швидка картопляна запіканка з фаршем в духовці

Швидка картопляна запіканка з фаршем в духовці – це ситне і поживне блюдо, яке позбавить від голоду всю сім’ю, що на кухні ви проведете зовсім небагато часу. У процесі запікання, фарш просочує своїми соками картоплю, завдяки чому страва виходить неймовірним!

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Картопля – 1,3 кг.
  • Фарш яловичий – 500 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сметана – 4 ст.л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сир твердих сортів – 150 гр.
  • Масло вершкове – 1 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю чистимо, промиваємо і розрізаємо на кілька частин. Заливаємо водою, приправляємо лавром і ставимо на конфорку.

915bbb68c2e4b55518d502fed700f83b

Крок 2. Паралельно дрібно нарізаємо цибулю і пасеруємо його на олії до прозорості, додаємо фарш, солимо і перчимо, смажимо до готовності, розбиваючи грудочки лопаткою.

580b74132699e82b373381638a1524a4

Крок 3. Зливаємо відвар з готової картоплі, лавр викидаємо – розминаємо в пюре за допомогою толкушки.

eb1c9917dcc609b1a0e81712e6c3dfec

Крок 4. Форму для запікання промазуємо шматочком вершкового масла, по дну розділимо половину картопляного пюре, злегка солимо. Зверху розділимо м’ясний фарш з цибулею.

7d3368f8c159423a6e9230e89c79d639

Крок 5. Закриваємо перекручену яловичину залишилися пюре. Верхівку змащуємо сметаною і щедро присипаємо сирною стружкою.

2fabeb572211d690dc2d68ca17d259c6

Крок 6. Запікаємо протягом 40 хвилин при 180 градусах.

f896d1a999adbf5169acb63efb9e81b7

Крок 7. Запіканку ділимо на порції, розкладаємо по тарілках і трапезувати. Смачного!

4aaff4d0f363891e501dfd879371ab45

Як приготувати жульєн з куркою і грибами в духовці

Як приготувати жульєн з куркою і грибами в духовці? Відповідь проста: швидко і легко! Для готування нам будуть потрібні доступні компоненти, які запросто можна виявити на полицях будь-якого магазину, а ось готове блюдо підкорить вас своїм ніжним вершковим смаком.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 200 гр.
  • Шампіньйони – 400 гр.
  • Вершки 10% – 150 мл.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Кріп – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Гриби обполіскуємо, промакуємо і ріжемо на пластинки.

921daa02d8f1d25874997d17b989a99d

Крок 2. З курячого філе видаляємо плівки, нарізаємо кубиками невеликого розміру.

39228e51bea9f109869d3b27f7c511ef

Крок 3. У суху сковорідку висипаємо шампіньйони і випаровуємо вологу, додаємо курку, вершкове масло, а також сіль і чорний перець – обсмажуємо близько 10 хвилин при частому помішуванні.

e01076024be5636c199af4b4f99cb340

Крок 4. Вміст сковорідки викладаємо в вогнетривкий посуд, заливаємо вершками і присипаємо натертим сиром – запікаємо 10-15 хвилин при 180 градусах.

b44597b7375e4e1480fca8b3e586da0f

Крок 5. Гарячий жульєн подаємо до столу з запалу з жару і знімаємо пробу. Смачного!

93d614cec7b8213072857cf71e4fb4a6

Проста і смачна лазанья з фаршем в духовці

Проста і смачна лазанья з фаршем в духовці – це вишукана страва італійської кухні, яке запросто можна повторити на власній кухні, без використання будь-якого спеціального обладнання. Головне – підготувати необхідний продуктовий набір і слідувати рекомендаціям, наведеними нижче.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Листи лазаньї сухі – 200 гр.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Цибуля – 130 гр.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для соусу:

  • Молоко – 150 мл.
  • Борошно – 1 ч.л.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Базилік – 1 гілочка.
  • Петрушка – 1 гілочка.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти: очищаємо і дрібно нарізаємо цибулю, за допомогою терки з великими отворами подрібнюємо сир. Духова шафа починаємо прогрівати до позначки в 180 градусів.

2e80eb5a506bd10a74585f9acdb77a4d

Крок 2. У сковороду наливаємо олію і викладаємо фарш з цибулею, присмачуємо сіллю, чорним перцем і пастою з перетертих томатів – перемішуємо і тушкуємо на помірному полум’ї 5-7 хвилин.

5106babca301d7889c2062ba80f2dab3

Крок 3. Паралельно відварюємо листи лазаньї по 1-2 хвилини в киплячій підсоленій воді.

172e38508f7a3ab7bd756135b8f193e1

Крок 4. Займемося соусом: в окремій сковорідці до золотистості обсмажуємо борошно, додаємо скибочку вершкового масла – заливаємо молоком і заварюємо при постійному помішуванні до загустіння.

60e9a56d14cf32ff89f50a9c364b21e0

Крок 5. Формуємо страву: на дно форми виливаємо трохи соусу, викладаємо відварені листи лазаньї, розділимо фарш, заливаємо знову соусом і закриваємо відвареними листами. Зверху щедро посипаємо сиром, заливаємо залишилися соусом і відправляємо в духовку на 30-40 хвилин.

c4dec1446aef857d13ef9bc5f0326047

Крок 6. Перед подачею прикрашаємо свіжою зеленню і приступаємо до трапези. Смачного!

7a74c5cd29239ddb9494360784c1b5ad

Швидка піца на сковороді з простих продуктів

Швидка піца на сковороді з простих продуктів готується настільки просто, що з її приготуванням впорається навіть дитина! Як начинки ми пропонуємо вам використовувати такі інгредієнти, як сир, соковиті помідори і смачні сосиски, однак, ви можете їх замінювати тим, що є в холодильнику.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 5-7 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Яйця – 2 шт.
  • Майонез – 4 ст.л.
  • Борошно – 9 ст.л.
  • Сметана – 4 ст.л.

Для начинки:

  • Сосиски – 2 шт.
  • Помідори – 1-2 шт.
  • Цибуля зелена – 2-3 пера.
  • Кетчуп – 2-3 ч.л.
  • Сир твердих сортів – 150 гр.
  • Олія – для смаження.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування тіста в миску розбиваємо яйця і додаємо майонез зі сметаною.

e640e1290a5188294a734a4fbfdc980a

Крок 2. Порціями додаємо борошно і замішуємо однорідне і в міру густе тісто без грудочок.

8e09693212b308756b9ae1f96ffd5f9b

Крок 3. Велику сковорідку прогріваємо з олією і рівним шаром розділимо тісто, зверху промазуємо невеликою кількістю кетчупу.

5a32fc9fbf7d85e3f3febea63c1bc98d

Крок 4. Далі присипаємо основу подрібненою цибулею, розкладаємо колечка сосисок.

214405ade77306b0b03ab771c472f0ba

Крок 5. Викладаємо часточки свіжого томата, солимо.

7444c1c98f206b9aeab1103b91211858

Крок 6. Посипаємо страву натертим сиром і закриваємо кришкою. Зменшуємо нагрів до мінімального і засікаємо 10 хвилин.

b89057e0d501dbdf9c41319fc058ad41

Крок 7. Гарячу піцу поміщаємо на сервірувальну тарілку і нарізаємо порційними шматочками. Готуйте і отримуйте задоволення!

2da0dd83aaec6d4a7d39e41b3b55d013

Ліниві голубці з фаршем, рисом і капустою

Ліниві голубці з фаршем, рисом і капустою – це варіант для ситного і легкого вечері, який готується на диво швидко. Для скорочення часу, відваріть попередньо крупу. Такі голубчики містять в собі зовсім небагато калорій, так як теплову обробку вони проходять в духовці, відповідно без масла.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Фарш з індички – 500 гр.
  • Капуста білява – 200 гр.
  • Рис відварний – 1,5 ст.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Фарш перекладаємо в тарілку з високими бортиками і додаємо цибулю.

82ea2c99d7659c37467352d03f9405bb

Крок 2. Слідом відправляємо подрібнену моркву і капусту.

f4d96c7543e7ddf700fa8b8526860b0b

Крок 3. Висипаємо крупу.

729ce88372010472386de489ab08fd41

Крок 4. Додаємо сіль і мелений перець – гарненько перемішуємо.

3226166ad34cf6779df4f1ea90fe434c

Крок 5. Змочуємо долоні у воді і формуємо заготовки, викладаємо в форму з бортиками.

db92808fceba76e130f84db7b6b8b94b

Крок 6. Заливаємо напівфабрикати сумішшю з води, томатної пасти, солі і перцю.

19395e5c49027307d11986be8564576a

Крок 7. Запікаємо протягом 30-40 хвилин при температурній позначці в 180 градусів. Смачного!

19a3f63af0e0f52d61ddcef352f10de6

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал