Ванільні “Пампушки-малятка” на кефірі без дріжджів – їх змітають зі столу не встигають охолонути

Така мила назва, краще підходить цим ванільним маленьким і акуратним пампушками. З ванільним ароматом і приємною (в міру) солодкістю – вони прикрасять будь-яке чаювання і доставлять вам величезне задоволення своїм смаком.

До речі вони ще і дуже легкі, в тесті немає дріжджів.

Продуктів потрібно на подив небагато.

Фото: Ok.ru
Отже, для ніжних пампушок потрібно:

  • 180 мл кефіру, будь-якої жирності;
  • 4-5 столових ложок цукру;
  • 1 яйце;
  • 1/2 чайної ложки солі;
  • 2/3 чайної ложки соди;
  • 2.5 склянки борошна, об’ємом 200 мл (по необхідності додати 2-3 ст.л.);
  • 2-2.5 столові ложки соняшникової олії;
  • 1 пачка ваніліну. 

Як готувати

Робити, замішувати і спекти дуже просто і швидко. Тісто чекати на доведеться.

Кефір повинен бути кімнатної температури, навіть трохи теплий. Можна підігріти 10 секунд в мікрохвильовій печі. Наливаємо його в глибокий посуд, всипаємо соду, перемішуємо, даємо хвилин 5-7 постояти.

У цей час в окремому посуді змішуємо масло з яйцем, всипаємо цукор і сіль. Перемішуємо добре, потрібно щоб цукор розчинився.

Сода в кефірі вступає в реакцію, з’являться бульбашки. Вливаємо яйце з маслом в кефір, швидко перемішуємо вінчиком або виделкою.

Тепер просіюємо і всипаємо за 2-3 рази борошно, ванілін. Вимішуємо легке, м’яке тісто. Дивимося на густоту, якщо треба, досипати трохи борошна.

Викладаємо на стіл, розгортає в пласт, приблизно 1.5 см товщини. Вирізаємо за допомогою невеликих формочок різні фігурки. Якщо немає таких форм, використовуємо чарку або склянку.

Жаряться такі пампушки пончики на сковорідці. Розігріваємо її з парою ложок олії. Першу сторону смажимо під кришкою 1.5-2 хвилини, друга дожарити швидше, буквально хвилину (максимум) і кришкою вже можна не накривати.

Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал