Королівська ватрушка з сиром в духовці класична – 9 простих рецептів з покроковими фото

74ee1e9ee03f02f9c204754fa5f0e3ed

Королівська ватрушка з сиром в духовці – це шалено апетитні ласощі, які не залишаться непоміченими жодним ласуном. Готується ватрушка нескладно, зовнішній вигляд привертає увагу, а текстура може конкурувати з найдорожчими виробами. Реалізація рецептів не займає багато часу, всі кроки докладно описані і не вдасться помилитися навіть у новачка.

Королівська ватрушка в духовці з яблуками

Королівська ватрушка в духовці з яблуками виходить соковитою і невимовно смачною. На весь процес піде не більше години. Шикарну випічку подають в повністю остиглому стані. Начинка при охолодженні стабілізується, стає щільною, зберігаючи повітряність як у суфле.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

начинка:

  • Яйця курячі великі – 2 шт.
  • Сир – 340 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Яблука без шкірки і насіння – 200 гр.

тісто:

  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Масло вершкове – 160 гр.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.
  • Розпушувач – 0,5 ч.л.
  • Сіль – ⅓ ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Розігріваємо духовку, виставивши на важелі 180 ° С.

Крок 2. Змішуємо борошно і розпушувач, за бажанням попередньо просіюємо, щоб збагатити киснем. Сиплемо сіль, ванільний цукор і 120 грамів цукру.

b270a74ed3b03cd76a82a33d562b9520

Крок 3. 140 грам охолодженого вершкового масла ріжемо на скибочки і кладемо до сипучим інгредієнтам. Розминаємо руками, поки компоненти не перетворяться в крихту.

72b5b2690897950db36489e30998c1a4

Крок 4. У миску кладемо сир (краще високої жирності), цукор і ванілін. Додавши яйця категорії С0. Якщо яйця невеликі, кладемо 3 штуки. Пробиваємо до гладкості.

90faf27e7b6f41836692dc788eac1d9d

Крок 5. З промитих яблук зчищаємо шкірку і видаляємо серцевину, застосувавши економку, і тремо на великій терці або дрібно-дрібно кришимо.

7ee27a87a15ec9f9aab640636d4b4991

Крок 6. До рідкої сирної субстанції висипаємо терті яблука і балансуємо цукром на свій розсуд. Якщо подобається кислинка, цукру можна не досипати. Вимішуємо.

27014dfce04517d24067729828bb1de0

Крок 7. Вогнетривку ємність вистилаємо пергаментним папером. Висипаємо на підставу більшу частину пісочної крихти і розрівнюємо.

56168ca27b26d7df71db1070241886e8

Крок 8. Наливаємо сирно-яблучну суміш, вирівнюємо силіконовою лопаткою.

8b9a388b54f1f5e93d9d82da0c8802ab

Крок 9. Розкидаємо залишилася пісочну крихту по всій площі. Кладемо скибочки залишився вершкового масла.

ef351cf02be8f2ca88260fe698ce5d1f

Крок 10. Випікаємо 45-60 хвилин до рум’яної скоринки. Стежимо за своєю технікою. Через 45 хвилин перевіряємо виріб, при необхідності доготовляємо.

aabea8cf27ead7a6062a404729bbc033

Крок 11. Остудивши пиріг, ділимо на порції.

3f7b6d8551c3181b5e1cb00384de7aad

Крок 12. Це неймовірно апетитно, не передати словами!

520ca17db0c06c656ba29a988704b8f9

Крок 13. Їмо випічку і запиваємо молоком або іншими напоями. Смачного!

d6b7c5f92b5506376644b8a4875ab9e2

Королівська ватрушка на сметані з сиром

Королівська ватрушка на сметані з сиром за зовнішнім виглядом нагадує чізкейк або збільшену версію стандартної ватрушки або сметанника. На відміну від попередніх варіантів, підстава виходить бісквітним. Випічка підходить не тільки для дружніх посиденьок, але і для свят.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Сир 9% – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 90 гр.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Олія / вершкове – для змащування форми.

тісто:

  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 260 гр.
  • Сметана 15% – 150 гр.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Сіль – щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Включивши духовку, встановлюємо 180 ° С. Змішуємо яйця з цукром.

6c4fedced085c2472f855c92da3a2cd3

Крок 2. До пінистої субстанції кладемо просіяне борошно з розпушувачем. Солимо і додаємо сметану. Доводимо до гладкості.

aa949f03f6b947105ff1201c10c2e51f

Крок 3. Сир необхідно протерти через сито. Додаємо цукор. Для аромату додаємо ванілін і додаємо яйце. Змішуємо, поки не вийде однорідна консистенція.

463c9afe7954ed9438317aed0e242e14

Крок 4. Дно ємності, в якій буде випікатися виріб, застилаємо пергаментом. Бортики змащуємо маслом. Форму загортаємо в фольгу. Заливаємо бісквітну суміш. Обертаємо для однакового розподілу маси по поверхні.

8e7d22b3f04f8aff6bff2004d3f7231f

Крок 5. У центр кладемо сирну масу і поміщаємо ватрушку випікатися на 50 хвилин. Перевіряємо бісквіт зубочисткою через встановлений час.

e959cc1afd5fab76696514a2690209dd

Крок 6. Дістаємо виріб і розміщуємо на дошці. Охолодивши пиріг, позбавляємося від бортиків.

1883aaf6c2a376f497624bc8293ff1a2

Крок 7. Декоруємо сиропом або розтопленим шоколадом. Ріжемо на шматочки.

144dc541f5e3677e0755ab3b9106b672

Крок 8. Заварюємо напої.

098ebd5bcfdbfaaff3a8fdbdb22c713a

Крок 9. Кличемо близьких пити чай. Смачного!

e965b2857b705ccf800bea45e8561c09

Класична ватрушка з сиром на вершковому маслі

Класична ватрушка з сиром на вершковому маслі підкорить своїми смаковими якостями абсолютно всіх. Пісочне тісто і сирна начинка з кремовою текстурою доставить масу вражень любителям домашньої випічки і десертів. Виконання рецепта зажадає трохи часу. З реалізацією впорається навіть підліток.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

начинка:

  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Сир жирний – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 170 гр.
  • Лимон – 0,5 шт.

тісто:

  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Борошно пшеничне – 350 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Розпушувач – 1,5 ч.л.
  • Сіль – ½ ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Жирний сир перекладаємо в містку посуд. Висипаємо 170 грамів цукрового піску. Виливаємо 4 яйця. Знімаємо цедру з половинки лимона, висипаємо до компонентів. Перебиваємо блендером. Маса вийде досить рідкої. Так і повинно бути.

Крок 2. У високу миску просіюємо борошно, розпушувач і солимо. Ріжемо кубиками холодне вершкове масло і кладемо до сухим складовим.

ddecb6c3e12fe22bfb72b15ffe97906c

Крок 3. Вимішуємо компоненти до дрібної крихти. Висипаємо цукор і швидко об’єднуємо, щоб масло не розтануло. Включивши духовку, встановлюємо 200 ° С.

4b32a74dd6f2acbf6acbf353e3c5fe9d

Крок 4. Форму для випічки застеляємо антипригарним папером для випічки.

217dd9ab7e16375bf97ef6b940d2f482

Крок 5. ⅔ тіста висипаємо в застелену ємність і формуємо підставу з бортиками, злегка придавлюючи, щоб утрамбувати.

670f4dc0ade16f2f366723ef981a620b

Крок 6. Заповнюємо рідкою начинкою, рівномірно розподіляючи по площі. Зверху засипаємо залишками крихти і вирівнюємо. Випікаємо ватрушку 45 хвилин. Верх повинен добре підрум’янитися. Начинка залишиться рідкуватою, але при охолодженні стане щільною.

f31750a7913b11aec0c23fef7b8f6524

Крок 7. Після охолодження готову ватрушку переносимо на тарілку і розрізаємо на шматочки. Смачного!

50349b761c020e8d361b47e664162b95

Шоколадна королівська ватрушка з сиром в духовці

Шоколадна королівська ватрушка з сиром в духовці – частування для ласунів і любителів шоколаду. Бюджетне частування буде доречно для будь-якої події. Цікавий процес подужає навіть початківець кулінар. Красиве виріб доставить масу позитивних емоцій. Рецепт вдається у всіх.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 82

Інгредієнти:

начинка:

  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Сир – 600 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Сіль – щіпка.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст.л.
  • Лимон – 1 шт.

тісто:

  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Борошно пшеничне – 180 гр.
  • Борошно кукурудзяна – 100 гр.
  • Какао-порошок – 30 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти для шоколадного вироби. Включивши духовку, встановлюємо 180 ° С.

273555370c62507cff17dcd34e1245d2

Крок 2. Перш за все необхідно просіяти у мисці ємність обидва види борошна, (можна використовувати тільки пшеничне або тільки кукурудзяну) какао-порошок і змішати з цукром.

c215c6e8d627c7709b05315264e995cd

Крок 3. Тремо на великій терці охолоджене вершкове масло до сухих компонентів. Швидко розминаємо інгредієнти до стану посипання, схожою на штрейзель.

e4507edf91366ca79923452128f55367

Крок 4. Жирний сир (від 9%) протираємо через дрібне сито, або пробиваємо в комбайні. Далі необхідно додати цукор і ароматизувати ваніліном. Посолив, вбиваємо яйця. перемішуємо продукти.

96e15d218a029a162dbd906bf102a39d

Крок 5. Кладемо кукурудзяний крохмаль, щоб загустити начинку. Для солодкої випічки краще використовувати саме кукурудзяний крохмаль. Промитий лимон обсушуємо і тремо на дрібній терці цедру. Перемішуємо складові. Добре пробивши масу блендером, після випікання отримаємо консистенцію суфле.

1560ea167e099b5b7bcfec92f6271fc1

Крок 6. У форму сиплемо ⅔ пісочної крихти і формуємо підставу з поглибленням, придавлюючи тісто.

d9b831f8d30b68b535733cadcc355ad8

Крок 7. Виливаємо ароматну сирну начинку. Обертаємо форму, щоб однаково розподілити прошарок.

3a9d7f472cd490842a5e0e1005e2d5a9

Крок 8. Закриваємо начинку, висипавши залишилася пісочну крихту.

d181753fccebd4aefb2cca438c759719

Крок 9. Ставимо пиріг в розігріту духовку і випікаємо 50 хвилин. Одягаємо прихватки і виймаємо спечений виріб, охолоджуємо ватрушку. Для кращої стабілізації прибираємо в холод. Витягуємо частування з ємності.

c33d04a72febe307cecb6cecb2b7d61d

Крок 10. Випічку перекладаємо на тарілку для тортів і розрізаємо пиріг на шматки. При бажанні прикрашаємо ватрушку шоколадними краплями або тертим шоколадом.

3318f377a48228e0d7532e9de194672b

Крок 11. Приготувавши улюблений чай або кава, пробуємо випічку. Смачного!

3060839fabbf9e9e79c7ecfc1d60ceab

Королівська ватрушка з сиром і ягодами

Королівська ватрушка з сиром і ягодами – ідеальне частування для дитячих свят. Ласощі виглядає яскраво і ошатно. У рецепті використовується ожина, яку запросто можна замінити іншими ягодами. Експерименти ніхто не відміняв. Випікайте ватрушку і дивуйте близьких!

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

начинка:

  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Сир 9% – 350 гр.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Ванільний цукор – 10 гр.
  • Ожина – 170 гр.
  • Цукрова пудра – для декору.

тісто:

  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Ванільний цукор – 10 гр.
  • Розпушувач – 7 гр.
  • Сіль – щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Переглядаємо ягоди, щоб не попалися смітинки. Розігріваємо духовку, виставивши 180 ° С на температурному важелі.

195958f4f22b8bc4b6d2806332e31084

Крок 2. Просіюємо борошно і розпушувач через сито у містку миску, кладемо ванільний і простий цукор. Солимо. Додаємо порізане квадратиками охолоджене вершкове масло.

3e76c9e32378e9bc327a8afd8c8ff1ca

Крок 3. Змішуємо компоненти до стану пісочної крихти. Поміщаємо в холод, а поки займемося сирною начинкою.

0ba9dee7d50f8297ee4bb513052286a3

Крок 4. Висипаємо сир з підвищеною жирністю в вільну ємність, додавши яйця, висипаємо простий і ванільний цукор. Кількість солодощів визначаємо в залежності від власного смаку.

67ef58921428bd8dbf6ce653ab08b0eb

Крок 5. Перебиваємо складові до гладкості, позбавляючись від крупинок. Консистенція суміші повинна бути як у густої сметани.

33880c303b928aa3185d83b4a3292c43

Крок 6. У форму кладемо пергаментний папір. Формуємо пісочний шар з невеликим поглибленням, повторно перетерши компоненти.

345a87d55ae7b84054c5f433bbbfbb05

Крок 7. Переливаємо сирну масу на основу. Приховуємо ожину або інші ягоди.

d6f969dc93c55bfd0695c492161c09bf

Крок 8. Поміщаємо в духовку ватрушку на 50 хвилин випікатися.

6bb310768ad9fd89e1793670715ae52f

Крок 9. Готовий виріб виймаємо за допомогою прихваток і остуджуємо, поставивши на дошку. Потім переносимо в холод для повної стабілізації. Охололу ватрушку звільняємо від форми і перекладаємо на тарілку. На свій розсуд присипаємо цукровою пудрою. Розрізаємо на шматочки.

76c8ef578e12883e2faf3aa1071d467e

Крок 10. Дегустуємо смачну ватрушку, запиваючи чашкою запашного напою. Смачного!

dbe516c8701cc84829f3d589e90e5107

Проста королівська ватрушка з варенням в духовці

Проста королівська ватрушка з варенням в духовці готується просто. Яке використовувати варення, кожен вирішує самостійно. Розсипчасте тісто і кремова текстура начинки призводить в захват. Недорогий десерт виглядає чарівно і приваблює запаморочливими ароматами.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сир – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 70 гр.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Сметана – 110 гр.
  • Варення будь-– 3-4 ст.л.

тісто:

  • Цукор-пісок – 35 гр.
  • Борошно пшеничне – 220 гр.
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Розпушувач – 0,5 ч.л.
  • Сіль – щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо продукти. На температурному перемикачі виставляємо 170 ° С.

13ef2df1a26e684713d25be3f19bc016

Крок 2. Об’єднавши цукор, борошно і розпушувач в ємності комбайна і посолив, кладемо шматочки охолодженого вершкового масла.

a311f91e36353de5930bf0669a2bfe6e

Крок 3. Запустивши комбайн, перемелюємо компоненти в крихту. При необхідності додаємо пару столових ложок води. Як що немає техніки, процес можна зробити вручну.

93534620ff74e5e6809de247b3318e41

Крок 4. За допомогою вінчика розминаємо сир зі сметаною. Здобривши цукром і ваніліном і перемішавши, додаємо яйця. Розмішуємо до однорідності. Для більш гладкої текстури пробиваємо компоненти погружною технікою або комбайном.

96f7e29ae58c3e4954dab6b0e68e7676

Крок 5. У форму, в якій буде готуватися ватрушка, насипаємо половину крихти. Розділимо однаковим шаром, притискаючи на дно, формуємо “ стіночки ”.

afdfccbd0f367c7a62e652fd783a8fed

Крок 6. Виливаємо збитий сир. Прокручуємо форму, щоб маса розлилася по площі рівномірно. Розділимо варення. Вибираємо будь-яке з густою текстурою типу джему або повидла. Кожен раз смак може змінюватися.

5d8264cf43508ff20ff8c2bf4603bde7

Крок 7. Посипавши залишками крихти по всій поверхні, вирівнюємо. Переносимо в прогріту духовку на 40 хвилин.

599f95595915ac5835d8a920439f5197

Крок 8. Одягнувши прихватки для безпеки, обережно виймаємо гарячий виріб. Розмістивши на дерев’яній підставці і остудивши ватрушку в формі, переміщаємо в холодильник для повної стабілізації.

515431ee989761366ca9f10b65477f68

Крок 9. Виймаємо охолоджений пиріг з форми, перекладаємо на тарілку і розрізаємо.

9a55a0afe746dfc1f86689d50ccca7dd

Крок 10. Заваривши чай, пробуємо випічку. Смачного!

b91fe4e5c5de2b86dfcfbdc45f67eb05

Ватрушка з сиром і родзинками в духовці

Ватрушка з сиром і родзинками в духовці буде улюбленою випічкою серед домашніх виробів. Випічка тане в роті. Частування обов’язково потрібно остудити перед подачею. Діти завжди в захваті від смачного десерту. Приготування пирога не обтяжить своїм процесом. Все робиться елементарно, а виходить мега апетитно!

Час готування – 1 ч. 05 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

начинка:

  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Сир 9% – 450 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Ванілін – 2 гр.

тісто:

  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 240 гр.
  • Масло вершкове – 160 гр.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. На перемикачі температури духової шафи вибираємо 180 ° С, встановивши режим “ Конвекція ”. Готуємо продукти.

b711cef4ffd8f32c4c836f8a78f75da0

Крок 2. Пропустивши через сито борошно і питну соду, збагачуємо киснем. Солимо. До сухих компонентів кладемо порубане і добре охолоджене вершкове масло і цукор. Кількість цукру регулюємо на свій розсуд.

a5ffa5c201e6e8ef075471311af2c724

Крок 3. Розминаємо вміст до стану крихти.

93f95792ab40e828e0dd53a6aa0b2249

Крок 4. Жирний сир об’єднуємо з ваніліном. Сиплемо цукор і виливаємо яйця. Кількість цукру регулюємо на свій розсуд, не забуваючи, що родзинки теж солодкий.

7226d8f147f5e8fafd0b667ee21278f1

Крок 5. Змішуємо продукти. Для зручності беремо погружний блендер. Перебравши і промивши родзинки, просушуємо. Висипаємо родзинки до сирної суміші. Розмішуємо.

c8cc3f397f82ede2d9d53079b6d0430d

Крок 6. Форму вистилаємо пекарським пергаментом з антипригарним покриттям. Формуємо підставу, розсипавши ⅔ пісочного тіста. Злегка придавивши, заливаємо сирну начинку. Прокручуємо форму, щоб начинка розподілилася по всій площі однаково.

d2d057dd789cc09589138d76f764b49a

Крок 7. Ніжну сирну масу закриваємо залишками пісочного тіста.

64577d48a13c59c95e479d9fd1204fe8

Крок 8. Переносимо заготівлю на 45 хвилин в гарячу духовку. Готовий виріб акуратно виймаємо і остуджуємо.

bd24edfce4c9cf26529b4a5da5a972be

Крок 9. Перекладаємо ватрушку на тарілку. Розрізавши на шматки і заваривши напої, насолоджуємося випічкою. Смачного!

624ad26a54c193c3bd6c2798b5424a1e

Королівська ватрушка з бананом

Королівська ватрушка з бананом – це апетитна скоринка зовні і ніжна сирна начинка всередині. Любителі пісочних десертів залишаться під приємним враженням, спробувавши шматочок. Чарівний десерт моментально зникає зі столу. Ватрушка готується без проблем, це ще одна перевага десерту.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

начинка:

  • Яйця курячі – 2-3 шт.
  • Сир знежирений – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 60 гр.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Банани – 1 шт.

тісто:

  • Цукор-пісок – 90 гр.
  • Борошно пшеничне – 260 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Розпушувач – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Якщо яйця великі, досить двох. Банан повинен бути стиглим. Розігріваємо духовку, встановивши на температурному важелі 180 ° С.

0730df05dfcd89357c585e2a2b755d34

Крок 2. Сир перекладаємо у містку чашу. Виливаємо яйця, кладемо ванілін і цукор. Очищаємо банан, нарізаємо кружечками і відправляємо до решти інгредієнтів. Озброївшись заглибним агрегатом, доводимо продукти до гладкої консистенції.

8a0e25dc9e76a269ace10b171235451b

Крок 3. Вийде досить рідка суміш без грудочок.

4030662d9959c9d31c76cf94af2bfad7

Крок 4. Змішуємо борошно, розпушувач, цукор, присмачуємо ваніліном. Кладемо вершкове масло, порубане кубиками. Об’єднуємо, поки не вийде крихта.

e1e5043840071019738a5c494facecad

Крок 5. Форму з роз’ємними стінками вистилаємо пергаментним папером або промазуємо маслом і припилюємо борошном. Розсипаємо по дну пісочне тісто. Утрамбувавши, робимо бортик.

aa528eaf5ebc894a362375734a7f0447

Крок 6. За основою розливаємо рідкий сирно-банановий прошарок.

4947cd5b179238485c8a09e5fdda1a7a

Крок 7. За начинкою розсипаємо залишилася пісочну крихту. Акуратно вирівнюємо і ставимо випікатися на 50 хвилин.

acabaf66d8f124cf8368a3c7ea5eff0b

Крок 8. Через вказаний час виріб добре пропечеться. Обережно, щоб не обпектися, дістаємо форму за допомогою прихваток. Розмістивши на дерев’яній підставці, остуджуємо випічку і перекладаємо на тарілку.

66b3ee04d71793224235cc2b82363cf6

Крок 9. Розрізавши частування на порції, подаємо до чаю.

7b29bbe76a7a4c7a40a585152079ea74

Крок 10. Хрустке тісто і ніжна прошарок прекрасно доповнюють один одного. Смачного!

257d8e6fd8d3308c724bfc501df5fc9c

Королівська ватрушка з сиром і вишнею

Королівська ватрушка з сиром і вишнею виглядає по-святковому. Якщо кремові торти і нудотні вироби перестали приносити задоволення, обов’язково візьміть на замітку чудовий рецепт. Проста домашня випічка підійде не тільки на кожен день, але і для важливих подій. Запам’ятовується закінчення свята з вишуканим ласощами гарантовано.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

начинка:

  • Яйця курячі великі – 3 шт.
  • Сир жирний – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 30 гр.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Сіль – ¼ ч.л.
  • Вишня без кісточок – 300 гр.

тісто:

  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 350 гр.
  • Борошно кукурудзяна – 100 гр.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Масло вершкове – 220 гр.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Цукрова пудра – для декору.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти. Підстава розсувної ємності вистилаємо якісним пергаментом. Якщо такої форми немає, беремо керамічну або скляний посуд для випікання і промазуємо стінки і підставу маслом. Включаємо духовку, вибравши на важелі 160 ° С.

6a68715d446e6b53232ed73c67274d27

Крок 2. Об’єднавши обидва види борошна (можна використовувати тільки пшеничне) з розпушувачем, ваніліном і цукром, солимо і кладемо холодне і нарізане кубиками вершкове масло. Розминаємо компоненти в крихту. Кількість цукрового піску визначаємо за своїми перевагами.

5834ebf5cea0479f28285b1eeb93a13f

Крок 3. В окремому посуді подрібнюємо сир занурювальним приладом. Розбиваємо яйця. Солимо. Здобрюємо ваніліном і цукром. Кількість солодощі залежить від власного смаку. Чим кислі вишня, тим більше знадобиться цукру. Розмішуємо до однорідної консистенції.

df1366c6fc3dd13a7942f481a44add1e

Крок 4. У підготовлену форму насипаємо ⅔ пісочної заготовки. Притискаємо пальцями, щоб підстава була міцною. Викладаємо сирну начинку, рівномірно розподіливши по підставі за допомогою силіконової лопатки.

0b960ce5f2effa0bd90dbb1861c5a545

Крок 5. Вишню кладемо в сито, щоб позбутися від соку, який виділився. Злегка втоплюємо вишню в сирному прошарку і розділимо залишки пісочної крихти. Пиріг поміщаємо в розігріту духовку і випікаємо виріб близько години. Верх повинен добре підпектися і придбати хрустку корочку, а прошарок придбати щільну текстуру.

9e203aa9f962c3026e070cde6da20e0a

Крок 6. Готову ватрушку обережно виймаємо, звільняємо від форми, провівши ножем по краю форми. Переносимо на решітку і охолоджуємо півгодини. За цей час текстура пирога затвердіє і стабілізується.

0ba40349691e1c0f201ded145428f572

Крок 7. Присипаємо ватрушку цукровою пудрою на свій розсуд. Ріжемо виріб на шматочки і заварюємо гарячі напої. Вишня чудово поєднується з сиром і пісочним тістом. Відмінний варіант для дитячих свят. Смачного!

6ae8f310dd7246c1d73e60621bb4900e

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал