Як варити манну кашу – 9 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Як варити манну кашу в домашніх умовах? Найкращі і смачні рецепти ви знайдете в нашій готовій кулінарній добірці. Обов’язково беріть на замітку наші перевірені покрокові ідеї з фото. Апетитна каша вийде навіть у новачків. Подавайте до сімейного сніданку або будь-якого іншого прийому їжі.

Манна каша на воді в каструлі

Манна каша на воді в каструлі виходить дуже ніжною, повітряної і поживної. Подавайте її на сніданок або в якості гарніру. Така страва відмінно підійде для дитячого меню. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреному покроковому рецептом з фото.

Час готування – 17 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 2 ст.л.
  • Вода – 1 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло вершкове – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо необхідну кількість всіх інгредієнтів за списком.

Крок 2. Воду вливаємо в каструлю і кип’ятимо на плиті.

Крок 3. Поступово всипаємо сюди манну крупу тонким струменем.

Крок 4. Перемішуємо заготівлю вінчиком, щоб розбити всі грудочки. Робимо все не поспішаючи і акуратно.

Крок 5. Варимо дві хвилини на помірному вогні. Після опускаємо в кашу шматочок вершкового масла.

Крок 6. Закриваємо продукт кришкою і залишаємо настоюватися 10 хвилин. Вогонь вимикаємо.

Крок 7. Ніжна манна каша на воді готова. Розкладайте по тарілках і угощайтесь!

Молочна манна каша в мультиварці

Молочна манна каша в мультиварці – дуже смачна і швидка кулінарна ідея для вашого домашнього столу. Подавайте апетитне частування на сніданок або в якості гарніру. При бажанні, продукт можна доповнити фруктами, ягодами або горіхами. Беріть на замітку кулінарну ідею!

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 1 мульті-стакан.
  • Вода – 2 мульті-стакана.
  • Молоко – 5 мульті-стаканів.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Масло вершкове – 1 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Ізюм – для подачі.
  • Ягоди – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо один неповний мульті-стакан манної крупи.

Крок 2. Висипаємо крупу в чашу мультиварки. Заливаємо її водою.

Крок 3. Після вливаємо вказану кількість молока.

Крок 4. Шматочком вершкового масла обмазуємо стіни чаші вгорі. Це не дозволить молоку « втекти » при нагріванні.

Крок 5. Додаємо цукор і сіль. Включаємо режим « каша » на 10 хвилин. Кришку не закриваємо, щоб прибирати пінку в процесі.

Крок 6. Розкладаємо готову кашу по тарілках і доповнюємо її родзинками, ягодами за смаком.

Крок 7. Апетитна молочна манна каша в мультиварці готова. Подавайте до столу і угощайтесь!

Манна каша на воді в мультиварці

Манна каша на воді в мультиварці виходить дуже ніжною, повітряної і апетитної. Подавайте її на сніданок або в якості гарніру. Така страва відмінно підійде для дитячого меню. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу простому рецептом з покроковими фото.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 1 ст.
  • Вода – 4 ст.
  • Сіль – ¼ ч.л.
  • Цукор – 1,5 ст.л.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Горіх волоський – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо необхідну кількість манної крупи і всипаємо її в чашу мультиварки.

Крок 2. Додаємо потрібну кількість цукру.

Крок 3. Всипаємо трохи солі.

Крок 4. Заливаємо манку теплою кип’яченою водою і обережно перемішуємо все до однорідності.

Крок 5. Відправляємо в заготівлю шматочок вершкового масла.

Крок 6. Закриваємо мультиварку кришкою. Включаємо режим « каша » на 20 хвилин. Чекаємо завершення програми.

Крок 7. Ніжна манна каша на воді в мультиварці готова. Розкладайте по тарілках, прикрашайте волоським горіхом і подавайте до столу!

Манна каша на 1 літр молока без грудочок

Манна каша на 1 літр молока без грудочок – дуже смачна і швидка кулінарна ідея для вашого домашнього столу. Подавайте апетитне частування на сніданок або в рамках дитячого меню. При бажанні, продукт можна доповнити фруктами, ягодами та іншими доповненнями. Обов’язково беріть на замітку!

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 6 ст.л.
  • Молоко – 1 л.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло вершкове – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Від загальної кількості відливаємо близько 150 мл молока. Решта молоко вливаємо в каструлю і доводимо його до кипіння.

Крок 3. У склянці з молоком розмішуємо вказану кількість манної крупи. Перемішуємо до однорідної суміші.

Крок 4. Тонким струменем вливаємо в гаряче молоко суміш з манної крупи. Відразу все перемішуємо для розбивання грудочок.

Крок 5. Зменшуємо вогонь і варимо кашу ще 2-3 хвилини. Постійно помішуємо продукт.

Крок 6. Після вимикаємо плиту. Закриваємо кашу кришкою і даємо їй настоятися протягом 10 хвилин.

Крок 7. Манна каша на один літр молока без грудочок готова. Розкладайте по тарілках, доповнюйте вершковим маслом і подавайте до столу!

Манна каша з родзинками

Манна каша з родзинками – дуже яскраве і просте у виконанні блюдо для вашого домашнього столу. Готове частування можна подавати в якості десерту, цікавого сніданку або ситного перекусу. Для приготування такої каші в домашніх умовах беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 100 гр.
  • Ізюм – 40 гр.
  • Молоко – 100 мл.
  • Вода – 100 мл.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор – за смаком.
  • Масло вершкове – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти зі списку.

Крок 2. Ізюм заливаємо теплою водою на 10-15 хвилин.

Крок 3. Після продукт перекладаємо на паперовий рушник. Даємо повністю обсохнути.

Крок 4. Молоко і воду вливаємо в каструлю. Додаємо сюди дрібку солі і доводимо суміш до кипіння.

Крок 5. У кипляче молоко тонким струменем всипаємо манну крупу. Постійно помішуємо заготівлю. Варимо 2-3 хвилини.

Крок 6. Доповнюємо кашу родзинками. Перемішуємо, вимикаємо вогонь і даємо постояти під кришкою 3-4 хвилини.

Крок 7. Апетитна манна каша з родзинками готова. Розкладайте її по порційних тарілках і доповнюйте вершковим маслом. Можна пригощатися!

Молочна манна каша з гарбузом

Молочна манна каша з гарбузом – дуже смачна і швидка кулінарна ідея для вашого домашнього столу. Подавайте апетитне частування на сніданок або в якості гарніру. Для приготування рекомендуємо скористатися перевіреним рецептом з покроковими фото. Справляться навіть новачки!

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 2 ст.л.
  • Гарбуз – 150 гр.
  • Вода – 200 мл.
  • Молоко – 300 мл.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Цукор ванільний – 1 ч.л.
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо гарбуз від шкірки і насіння. Нарізаємо плід невеликими кубиками. Кладемо в глибоку каструлю.

Крок 2. Заливаємо гарбуз водою. Кип’ятимо її і після варимо на тихому вогні близько 30 хвилин.

Крок 3. Заготівлю збиваємо блендером до однорідної кашиці.

Крок 4. Вливаємо в цю кашицю молоко і доводимо до кипіння. Після додаємо два види цукру.

Крок 5. У киплячу суміш тонким струменем всипаємо манну крупу. Знову доводимо до кипіння і варимо на тихому вогні 5-7 хвилин, постійно помішуючи.

Крок 6. Після приготування опускаємо в кашу вершкове масло. Знову все перемішуємо.

Крок 7. Апетитна яскрава каша з гарбузом готова. Розкладайте її по тарілках і подавайте до столу!

Каша з манної крупи з фруктами

Каша з манної крупи з фруктами – дуже яскраве і просте у виконанні блюдо для вашого сімейного столу. Готовий продукт можна подавати в якості десерту, цікавого сніданку або ситного перекусу. Для приготування такої каші в домашніх умовах беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 3 ст.л.
  • Молоко – 300 мл.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Ківі – 1 шт.
  • Апельсин – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Молоко вливаємо в каструлю. Сюди ж викладаємо манну крупу, сіль і цукор. Перемішуємо заготівлю і даємо їй настоятися 5 хвилин.

Крок 3. Добре промиваємо апельсин і знімаємо з нього цедру будь-яким зручним способом.

Крок 4. Знову перемішуємо молочну суміш і ставимо її на плиту. Варимо близько 10-15 хвилин, регулярно помішуючи. В кінці додаємо вершкове масло і апельсинову цедру.

Крок 5. Вимикаємо плиту і збиваємо заготівлю вінчиком до повного загустіння.

Крок 6. Очищаємо ківі і нарізаємо його тонкими колами. Розкладаємо кашу по тарілках і доповнюємо ківі.

Крок 7. Ароматна манна каша з фруктами готова. Подавайте до столу!

Солодка манна каша з цукром

Солодка манна каша з цукром – дуже поживна і корисна ласощі для вашого сімейного столу. Готове частування підходить для сніданків або перекусів. Особливо актуально для дитячого меню. Для приготування апетитної каші використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 3 ст.л.
  • Молоко – 0,5 л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло вершкове – 40 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку підготуємо всі інгредієнти зі списку.

Крок 2. Відміряємо вказану кількість манної крупи і всипаємо її в каструлю. Сюди ж відправляємо сіль і цукор.

Крок 3. Вливаємо в каструлю трохи молока. Перемішуємо суміш і даємо їй постояти 15 хвилин.

Крок 4. Вливаємо молоко яке залишилося. Доводимо кашу до кипіння і варимо її на невеликому вогні 3-4 хвилини.

Крок 5. Через вказаний час прибираємо каструлю з плити.

Крок 6. Додаємо в гарячу кашу шматочок вершкового масла.

Крок 7. Закриваємо частування кришкою і залишаємо на 10 хвилин.

Крок 8. Ніжна солодка манна каша з цукром готова. Розкладайте її по тарілках і подавайте до столу!

Рідка манна каша на молоці з пропорціями

Рідка манна каша на молоці з пропорціями виходить неймовірно ніжною, повітряної і поживної. Чудове рішення для вашого сімейного сніданку, обіду або перекусу. Також така каша добре підходить для дитячого меню. Порадуйте себе і близьких апетитним і корисним частуванням.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 8 ст.л.
  • Молоко – 400 мл.
  • Вода – 400 мл.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Ванілін – 1 щіпка.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло вершкове – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо всі інгредієнти за списком.

Крок 2. Відміряємо вказану кількість манної крупи.

Крок 3. У каструлю вливаємо потрібну кількість молока.

Крок 4. Сюди ж вливаємо воду. Доводимо рідина до кипіння, після відразу додаємо сіль, цукор і ванілін. Перемішуємо.

Крок 5. Тонким струменем в гарячий продукт всипаємо манну крупу постійно помішуємо кашу і варимо її рівно дві хвилини.

Крок 6. Вимикаємо вогонь, закриваємо кашу кришкою і даємо їй настоятися протягом 10 хвилин.

Крок 7. Рідка манна каша на молоці з пропорціями готова. Розкладайте її по тарілках, доповнюйте вершковим маслом і подавайте до столу!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал