2022 – рік якої тварини по слов’янському календарю?

Східний гороскоп знають, напевно, все. У ньому щороку асоціюється з різного роду тваринами. Але виявляється, ми не знаємо історію своїх предків – китайський календар всім відомий, а про слов’янську вперше чуємо!

У статті буде розказано, що несе 2022 рік, якої тварини по слов’янському календарю він буде і проведено короткий екскурс про ньому.

Слов’янський календар

До появи християнства люди вірили, що людина і природа гармонійно єдині. У кожного існував тотем – особливе тварина, оберігав новонародженого все життя. До тотему ставилися особливо: слов’яни вірили, що живі істоти наділені магічною силою. Тоді з’явився слов’янський тотемний рікослов – простіше кажучи, календар слов’ян.

Цикл складається з шістнадцяти років. Починався рік з дня весняного рівнодення – першим місяцем був березень, а конкретніше – 21 березня.

Важливо це знати: якщо Ви народилися раніше цього числа, враховуйте попереднє тотемна тварина. Такий день у язичників називався святом комоедіци. Вони пекли млинці, примовляючи: «Перший млинець комам, другий – знайомим, третій – рідні, а четвертий – мені».

Саме «комам», не «комом», як прийнято говорити зараз: стародавні слов’яни так називали ведмедів, вважаючи їх главами лісу і пригощаючи млинцями.

Вивчимо тепер слов’янський календар. 2022 рік за китайським гороскопом буде присвячений Тигру, а що у слов’янських предків? Розповімо, які звірі та птахи присутні в годослове.

Які тварини присутні в слов’янському календарі?

До того, як поглянути на майбутній 2022 рік за слов’янським календарем, варто розглянути список тварин-покровителів:

  • Темний Сохнув (Лось).
  • Жалячий Шершень (Оса).
  • Причаївся Лют (Вовк).
  • Вогняна Векша (Білка).
  • Перлова Щука.
  • Бородата жаба.
  • Дикий Вепр (Кабан).
  • Білий Філін.
  • Шиплячий Уж.
  • Крадеться Лис.
  • Згорнувся Їжак.
  • Пустці Орел.
  • Прядущий Мизгирь (Павук).
  • Людина, що кричить Півень.
  • Златорог Тур (Бик) .
  • Вогнегривий Кінь.

Істота, під час якого народжується людина, впливає на його особистість; знаючи, який у нього тотем, можна міркувати про позитивні і негативні риси.

Назви звірів має алегоричний характер – це зроблено з міркувань поведінку звіра, завдяки якому можна асоціювати рік. Яким же має бути 2022 рік за слов’янським календарем?

2022 – Рік Златорог Тура

2021 є роком Кричущого Півня. Якщо бути точніше, він ще не настав: лише 21 березня прядущим Мизгирь зніме свої повноваження. Але ми заглянемо ще далі в майбутнє: поговоримо про 2022 рік. Якого тваринного він буде? Покровителем буде Златорог Тур.

Характер Бика містить різні якості: він надійний, стійкий, впертий, терплячий, лютий. Слов’яни вважали його символом бога родючості Велеса, тому шанували. Рік буде ситним, родючим – але «без праці не витягнеш рибку зі ставка». Для досягнення своїх цілей належить попрацювати. Златорог Тур постарається зберегти людей від зайвого впертості, допоможе налагодити потрібні зв’язки з оточуючими.

Час стане успішним для людей, які не бояться працювати і знають, чого хочуть від життя; важливо проявляти хоробрість, відстоювати свої інтереси. Не рекомендується лінуватися, вдаватися до смутку і апатії. Для залучення Тура варто розібратися зі старими образами.

Щоб порадувати тотемного звіра, потрібно зустріти Новий Рік правильно. Свята Бик любить ситні. Ідеальним буде вечір за столом у колі сім’ї або близьких друзів.

Характеристика року Златорог Тура

Продовжимо розглядати символу 2022 з слов’янським календарем. Бик тварина непередбачувана; будучи миролюбним і добродушним, часом може різко брикнути, проявивши неконтрольовану лють.

Все це можна віднести до людини, що народився в році Златорог Тура: добрий і м’який, але при цьому запальний. Люди працьовиті, у них високий шанс домогтися найвищих результатів у кар’єрі. Відмінні керівники, легко налагоджують контакт з працівниками, завжди готові надати допомогу, підтримку.

Чуйні люди із задоволенням беруть під захист маленьких, слабких, стаючи мудрими турботливими покровителями. Чесні, великодушні, відповідальні. Обман швидко розкушують, брехунів не терплять. Будучи працьовитими, не люблять ледарів – при можливості взагалі намагаються з ними не зв’язуватися.

Сім’я для «Биків» святе, для рідні готові піти на багато що. Турботливі, чуйні батьки, люблять дітей; господарські, цінують домашній затишок. Від рідних їм вкрай потрібна взаємна підтримка – тоді зможуть хоч гори звернути.

Слов’янський годослов тотемний тварин – гороскоп, який склали наші далекі предки. Вірити в нього чи ні – справа кожного, але видно, що він значно ближче до нас по духу в порівнянні з китайським аналогом, і шкода, що популярність слов’янського календаря так мала. Можливо, варто почати його популяризувати?

УВАГА! Інформація подана виключно в інформативних цілях!

 

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал