М’ясо по-французьки – 10 смачних рецептів в духовці з покроковими фото

М’ясо по-французьки — відоме і неймовірно смачну страва, знайоме кожному з дитинства. Це шматочки свинини з картоплею або іншими овочами під « шапкою » з жирного майонезу і тягнеться сиру. Така страва багато хто готує виключно до святкового столу або для сімейного недільного обіду або вечері, що і зовсім не дивно, адже страва виходить настільки смачним, що миттєво розлітається з тарілок!

М’ясо по-французьки з свинини з сиром, помідорами і цибулею

Приготувати дуже популярне і неймовірно смачну гаряче страва з соковитих шматочків свинини, з додаванням соковитих томатів, пікантного сиру і злегка пекучого ріпчастого цибулі. Таке страву ідеально підходить для повноцінного обіду або вечері.

М’ясо по-французьки з грибами

Коли не знаєте, що приготувати на вечерю для всієї родини, а чогось смачненького вже дуже хочеться – запікаємо свинячу корейку в поєднанні з зеленню, плавленим сирком, часником і ароматними грибами.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4.

інгредієнти:

  • Корейка свиняча – 500 гр.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Сирок плавлений – 1 шт.
  • Гриби – 200 гр.
  • Зелень – 10 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Сметана – 1 ст.л.
  • Цибуля ріпчастий – 1 шт.
  • Сіль – 5 щіпок.
  • Перець чорний мелений – 3 щіпки.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину нарізаємо уздовж волокон порційними шматками, посипаємо сіллю і перцем, відбиваємо тупий стороною молоточка, збризкувалися маслом і гарненько перемішуємо.

Крок 2. Підготуємо овочі: часник пропускаємо через прес, половинку ріпчастого цибулі ріжемо півкільцями, свіжу зелень дрібно шинкуємо.

Крок 3. 150 грам сиру твердих сортів подрібнюємо за допомогою терки.

Крок 4. Частину цибулину ріжемо маленькими шматочками.

Крок 5. У сковорідці розігріваємо масло і пасеруємо цибулю до напівпрозорості, потім додаємо відварені гриби ( в разі, якщо ви використовуєте лісові грибочки ) або просто нарізані шампіньйони.

Крок 6. Приправляємо вміст жароміцної посуду спеціями на свій смак і готуємо до легкої рум’яності.

Крок 7. У глибокій піалі змішуємо часниковий пюре, плавлений сирок, жменю натертого сиру, чорний перець і зелень – ретельно перемішуємо до стану однорідної консистенції.

Крок 8. З’єднуємо обсмажені гриби з цибулею, з сирно-часниковою масою.

Крок 9. Гарненько розмішуємо компоненти.

Крок 10. Форму для запікання або деко противний промазуємо маслом і в один шар викладаємо півкільцями ріпчастого цибулі.

Крок 11. Поверх розділимо відбивні.

Крок 12. Присипаємо дрібно нашаткованою зеленню.

Крок 13. Потім рівномірно розділимо начинку з грибів і сиру.

Крок 14. Завершальним шаром викладаємо натертий сир.

Крок 15. Відправляємо посуд в заздалегідь розігріту духовку до 200-220 градусів, відразу ж знижуємо температуру до 190 і готуємо м’ясо по-французьки протягом 25-35 хвилин.

Крок 16. Соковите і неймовірно ароматне страву розкладаємо по тарілках і приступаємо до трапези. Смачного!

Соковите м’ясо по-французьки з картоплею в духовці

Картопля – настільки універсальний продукт, що з нього готують безліч страв, а зіпсувати такий гарнір практично неможливо, однак, для того, щоб отримати найсмачнішу картопельку у вашому житті, її необхідно запікати зі свининою під шапочкою з майонезу і сиру.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 8.

інгредієнти:

  • Шия свиняча – 800 гр.
  • Картопля – 1,5 кг.
  • Цибуля – 3-4 шт.
  • Майонез – 250 гр.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Трави італійські – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиту і обсушену свинину нарізаємо порційними шматками вздовж волокон.

Крок 2. З двох сторін посипаємо шматочки сіллю, перцем і ароматними травами.

Крок 3. Кілька цибулин очищаємо від лушпиння і ріжемо напівкільцями середньої товщини, так само посипаємо приправами і перемішуємо.

 

Крок 4. Очищені бульби картоплі нарізаємо тонкими слайсами, приправляємо і додаємо трохи соняшникової олії – розмішуємо.

Крок 5. Широкий деко наверни вистилаємо листом пергаментного паперу і викладаємо гуртки з картоплі.

Крок 6. Наверх овочевого шару кладемо м’ясо. Починаємо розігрівати духову шафу до позначки в 180 градусів.

Крок 7. Далі викладаємо цибульні поцибуляольца.

Крок 8. Поливаємо страва тонкою струменем майонезу і відправляємо в духовку на 60 хвилин.

Крок 9. За кілька хвилин до готовності, посипаємо свинину великою кількістю натертого сиру.

Крок 10. Ароматне м’ясо з гарніром повністю готове до подачі.

Крок 11. Смачного!

 

Яловичина по-французьки в духовці

Чи знаєте ви, що приготувати соковите і ніжне м’ясо по-французьки можливо не тільки з шматка жирної свинини, але і з пісної яловичини? Готова страва виходить не менш смачним, проте, менш калорійним.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5.

інгредієнти:

  • Яловичина – 1 кг.
  • Сир – 250 гр.
  • Майонез – 300 гр.
  • Картопля – 1 кг.
  • Цибуля ріпчастий – 2 шт.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Сало солоне – за смаком.
  • Тім’ян сушений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо ретельно промиваємо під струменем води і викладаємо на паперові рушники, складені в кілька шарів для того, щоб вони ввібрали надлишки вологи.

Крок 2. Розрізаємо яловичину вздовж волокон порційними шматками.

Крок 3. Посипаємо м’ясо сіллю, перцем і травами – відбиваємо з обох сторін кухонним молоточком.

Крок 4. Картопля очищаємо від шкірки, цибуля « звільняємо » від лушпиння і нарізаємо кільцями, сало ріжемо дрібними шматочками.

Крок 5. Приступаємо до збірки: на дно форми викладаємо сало, потім м’ясо і цибуля – посипаємо спеціями і сіллю.

Крок 6. Поверх викладаємо картоплю, натерту на великій терці.

Крок 7. Аналогічним способом подрібнюємо сир.

Крок 8. Поливаємо картоплю майонезом і відправляємо посуд з м’ясом і овочами в духову шафу на 60 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 9. Після закінчення часу, обережно виймаємо форму, присипаємо страва сиром і запікаємо ще 10-15 хвилин.

Крок 10. Готову яловичину з гарніром подаємо до столу в гарячому вигляді.

Крок 11. А поєднується таке страву зі всілякими салатами і соліннями. Смачного!

М’ясо по-французьки з курячого філе

Навіть при дотриманні правильного харчування або відмову від червоного м’яса, можна і потрібно іноді радувати себе чимось дуже смачним, наприклад, запеченим курячим філе з додаванням ріпчастого цибуляа, двох видів сирів і часнику. А для ще більш низької калорійності, майонез можна з легкістю замінити сметаною або натуральним йогуртом без добавок.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

інгредієнти:

  • Філе куряче – 800 гр.
  • Майонез, сметана – 2 ст.л.
  • Цибуля ріпчастий – 1 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сир твердий – 3 зуб.
  • Сирок плавлений – 2 шт.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо м’ясо: курку ретельно промиваємо і обсушує, зачищаємо від вкраплень жиру і білих плівок, нарізаємо, як для котлет по-київськи: мале філе відвертаємо в сторону і робимо надріз біля великого філе, але не до кінця.

Крок 2. Далі надрізаємо м’ясо уздовж малого філе і розгортаємо.

Крок 3. Таким чином, ми отримуємо великий тонкий пласт м’яса.

 Крок 4. Накриваємо курку харчовою плівкою і легкими рухами рук, злегка відбиваємо тупий стороною кухонного молоточка без зубчиків.

 

Крок 5. Перевертаємо і повторюємо маніпуляцію з другої сторони.

Крок 6. Заправляємо філе олією, сіллю і чорним молотим перцем на свій смак – перемішуємо.

Крок 7. В окремій піалі з’єднуємо плавлені сирки з дрібно порубаним або пропущеним через прес часником, сіллю, перцем і майонезом.

Крок 8. Ретельно перетираємо інгредієнти до гладкої однорідної консистенції.

Крок 9. Тонким шаром промазуємо деко маслом і викладаємо ріпчасту цибулю, нарізаний поцибуляольцамі або кільцями.

Крок 10. Поверх розкладаємо курячі відбивні, трохи внахлест один на одного, не залишаючи порожніх місць.

Крок 11. Далі розділимо часниково-сирну масу, але не дуже товсто, приблизно 1-3 міліметра.

Крок 12. Зверху присипаємо страва сиром, натертим на великій терці.

 

Крок 13. Випікаємо в духовій шафі протягом 35-55 хвилин при температурі 180-190 градусів ( час може варіюватися від потужності вашої духовки і товщини філе ).

Крок 14. Подаємо до столу з будь-якими овочами і насолоджуємося. Смачного!

Соковита свинина по-французьки з ананасами

Менш ніж за півтори години можна з легкістю приготувати неймовірно ароматне страва з кисло-солодким смаком і вершковим « відтінком », яке напевно підкорить всіх, хто спробує хоча б шматочок. А секрет цієї страви полягає в оригінальному поєднанні інгредієнтів: свинини і солодких ананасів.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2-3.

інгредієнти:

  • Свинина – 350 гр.
  • Ананаси консервовані – 150 гр.
  • Цибуля ріпчастий – 1 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Майонез – за смаком.
  • Приправи – за смаком.
  • Олія соняшникова – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиту і обсушену вирізку ріжемо невеликими порційними шматочками.

Крок 2. Відбиваємо пластини за допомогою кухонного молоточка з обох сторін.

 

Крок 3. Посипаємо м’ясо улюбленими спеціями і сіллю, старанно втираємо руками і залишаємо для просочення при кімнатній температурі приблизно на півгодини.

Крок 4. Не гаючи часу, очищаємо і нарізаємо ріпчасту цибулю тонкими поцибуляольцамі.

Крок 5. Пассеруємо цибулю на невеликій кількості олії до прозорості.

Крок 6. Форму для запікання або деко застилаємо пергаментом і викладаємо м’ясо, зверху розділимо обсмажений цибулю.

Крок 7. Поверх хаотично, укладаємо шматочки солодкого ананаса і посипаємо натертим на великій терці сиром.

 

Крок 8. Робимо майонезну сіточку і випікаємо при температурі 180 градусів не менше 40 хвилин. Після закінчення часу, перекладаємо ароматні свинячі скибочки в порційні тарілки і приступаємо до дегустації. Смачного!

Дуже смачна індичка по-французьки в духовці

Коли немає ідей для пізнього вечері – готуємо м’ясо по-французьки з ніжного і нежирного м’яса індички, під ароматної « шапочкою » з часнику і сиру. Також, разом з птахом, одночасно запікається і картопляний гарнір, що значно спрощує життя господині.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

інгредієнти:

  • Індичка – 1 кг.
  • Картопля – 2-3 шт.
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Томати – 2-3 шт.
  • Сметана – 1-2 ст.л.
  • Майонез – 100 мл.
  • Сирок плавлений – 3-4 шт.
  • Сир « моцарелла » — 100 гр.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Олія – 2-3 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кумин – за смаком.
  • Каррі – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Птицю розрізаємо на порційні « стейки », злегка відбиваємо молоточком з двох сторін, намагаючись не пошкодити цілісність волокон.

Крок 2. У глибокій піалі готуємо заправку для м’яса: з’єднуємо часник, приправи, майонез і сіль – гарненько перемішуємо.

 

Крок 3. Щедро змащуємо індичку маринадом і прибираємо на 30 хвилин в сторону, для просочення.

Крок 4. Ріпчаста цибуля нарізаємо поцибуляольцамі і пасеруємо на олії до напівпрозорості, після додаємо в ту ж сковороду плавлені сирки і сметану, підсалюємо і перемішуємо.

Крок 5. Против устилаем фольгою або пергаментом, промазуємо тонким шаром масла і викладаємо гуртки нарізаною картоплі.

Крок 6. Поверх картопляних часточок розділимо цибулю, томленний в вершковому « соусі » з сирків і сметани.

Крок 7. Потім кладемо просочені спеціями відбивні.

Крок 8. На індичку кладемо кільця помідорів і посипаємо спеціями.

Крок 9. Присипаємо страву натертим сиром і випікаємо при температурі 220 градусів протягом 40 хвилин. Смачного!

Простий і смачний рецепт м’яса по-французьки з фаршу

Навіть не маючи під рукою шматка червоного м’яса або птиці, можна запросто приготувати соковите і ароматне « м’ясо по-французьки », замінивши головний компонент фаршем. Смакові характеристики страви від цього абсолютно не зіпсуються і неймовірно смачну вечерю або обід вам забезпечений!

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 4.

інгредієнти:

  • Фарш м’ясної – 500 гр.
  • Картопля – 700 гр.
  • Цибуля ріпчастий – 2 шт.
  • Сметана ( нежирна ) – 200 мл.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Гірчиця – 1 ч.л.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо всі продукти, перераховані в списку: очищаємо картоплю і ріпчаста цибуля.

Крок 2. Картопля очищаємо від шкірки, промиваємо водою і нарізаємо тонкими кружечками, для більш швидкої готування.

Крок 3. Цибулини нарізаємо поцибуляольцамі середньої товщини.

Крок 4. Твердий сир подрібнюємо за допомогою великої терки. Паралельно підсалюємо сметану, додаємо гірчицю, чорний мелений перець і перемішуємо.

Крок 5. Форму для запікання з високими бортиками промазуємо вершковим маслом.

Крок 6. Викладаємо фарш рівним шаром, а зверху розділимо цибульні поцибуляольца – змащуємо шар заправкою з сметани з сіллю, гірчицею і перцем.

Крок 7. Наступний шар формуємо з картопляних слайсів, знову додаємо соус. Відправляємо в духовку на 40 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 8. Після закінчення часу, щедро посипаємо м’ясо по-французьки натертим сиром і випікаємо ще протягом 10-15 хвилин.

Крок 9. Ароматне страву готове. Смачного!

М’ясо по-французьки без майонезу в духовці

Готуємо усіма улюблене страва, під красивою назвою « м’ясо по-французьки » без зайвих калорій! А найпростіший спосіб зробити страву найменш жирним – це виключити зі списку інгредієнтів майонез. Ту ж саму соковитість свинині з картоплею додасть стиглий помідор і натертий сир.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

інгредієнти:

  • Свиняча шия – 700 гр.
  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля ріпчастий ( великий ) – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Сметана / йогурт натуральний – 200 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Соус « Бешамель »:

  • Молоко – 500 мл.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Горіх мускатний – за смаком.
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готування починаємо з класичного соусу « Бешамель », яким в подальшому будемо заливати всі компоненти: в сотейнику або сковороді з товстим дном, розтоплюємо сто грамів вершкового масла.

Крок 2. Після, підсипаємо борошно і інтенсивно перемішуємо до однорідності.

Крок 3. Даємо складовим бешамеля трохи підсмажитися.

Крок 4. В цей час за допомогою дрібної терки, подрібнюємо мускатний горіх.

Крок 5. Пересипаємо в посуд з основою спеції і сіль, вливаємо молоко.

Крок 6. Знову ретельно вимішуємо, доводимо до загустенія і знімаємо з вогню – заливка готова.

Крок 7. Займемося інші складовими страви: промите і обсушенное м’ясо нарізаємо порційними шматочками невеликого розміру, відбиваємо за допомогою кухонного молоточка з обох сторін.

Крок 8. Очищений картопля ріжемо кільцями або поцибуляольцамі.

Крок 9. Цибулину подрібнюємо аналогічно картоплі.

Крок 10. Дно форми для запікання змащуємо частиною сметани або натуральним йогуртом без добавок, викладаємо картопляні скибочки.

Крок 11. Зверху кладемо відбивні і присипаємо їх цибулею – заливаємо заправкою і посипаємо сіллю і чорним молотим перцем на свій смак.

Крок 12. Повторюємо овочеві шари вдруге, тобто .: картопля, цибуля, соус і тонкі гуртки томатів. Також не забуваємо приправити сіллю і перцем.

Крок 13. Посипаємо страву сиром, натертим на терці, і відправляємо жароміцний посуд в духову шафу на 60-80 хвилин при температурній позначці в 180 градусів.

Крок 14. До столу подаємо відразу ж, як тільки дістанемо форму їх грубки. Смачного!

Ніжне м’ясо по-французьки, запечене в фользі

Будь-які продукти, будь то м’ясо або овочі, запечені в фользі, виходять неймовірно смачними і апетитними, завдяки тому, що весь сік залишається в них, а не виходить назовні разом з парою. І м’ясо по-французьки не є винятком!

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

інгредієнти:

  • М’якоть свиняча – 300 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Томати – 1 шт.
  • Картопля – 1 шт.
  • Сир – 80 гр.
  • Майонез – 1 ст.л.
  • Олія соняшникова – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Форму для запікання устилаємо фольгою, складеної в два шари і промазуємо маслом. Свинину розрізаємо на « стейки » відбиваємо і кладемо в жароміцний посуд.

Крок 2. Поливаємо відбивну майонезом і посипаємо сіллю і чорним меленим перцем.

Крок 3. Зверху викладаємо тонкі поцибуляольца ріпчастого цибулі і дрібнонашінкованную зелень.

Крок 4. Поверх цибулевих пір’я кладемо тонкі скибочки картоплі.

Крок 5. Тепер йде черга слайсів з томата. Закриваємо м’ясо « з начинкою » фольгою і поміщаємо в духову шафу при температурі 180 градусів на півгодини.

 

Крок 6. За кілька хвилин до готовності розкриваємо фольгу, присипаємо страву натертим сиром. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал