Гостра аджика “Вогник” з помідорів на зиму – 5 рецептів з покроковими фото

7dce67f95516d736c88db9d790b34e5d

Гостра аджика “Вогник” з помідорів на зиму — це гостра приправа, яка підходить для м’ясних і ковбасних виробів. У добірці зібрані різні варіанти. Любителі пікантних закусок обов’язково візьмуть на замітку хоча б один з рецептів. Гострі закрутки зігрівають в негоду і надають яскравості повсякденній їжі.

Аджика “Вогник” з помідорів з хріном на зиму

Аджика “Вогник” з помідорів з хріном на зиму – соус для поціновувачів пікантних страв. Гостра закуска повністю виправдовує свою назву. Якщо у вас проблеми зі шлунком, пробувати соус не рекомендується. Якщо ж все в порядку з травленням, неодмінно втілите закрутку в життя.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 1 кг.
  • Перець чилі – 10 гр.
  • Часник очищений – 70 гр.
  • Корінь хрону – 100 гр.
  • Сіль – 2 ч.л.
  • Цукор-пісок – 2 ч.л.
  • Хмелі-сунелі – 1 ст.л.
  • Оцет 9% – 40 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо томати і перець, дістаємо складові соусу.

4fbf6be495dafe418539f32e9deae075

Крок 2. Томати опускаємо в киплячу воду. Через півхвилини відокремлюємо шкірку.

50a7df6b825dbb38c4c126958d9dd8bb

Крок 3. З часнику видаляємо лушпиння, перець позбавляємо від нутрощів, а хрін – від верхнього шару. Ріжемо, як подобається.

a264168258cfe36227698a5c8a93e383

Крок 4. Компоненти вивантажуємо в ємність подрібнювача.

ea12c54d5ec295674cb7fa5cc10c5d60

Крок 5. Пробиваємо масу до бажаної консистенції.

3e681cac05784f1707c2008ef72fec85

Крок 6. Виливаємо масу в глибоку жароміцну каструлю. Здобрюємо спеціями. Солимо і солодимо. Вливаємо оцет. Розмістивши на вогні, проварюємо при регулярному помішуванні. На процес знадобиться третина години.

865caf06c5ae724c07a5ed535b14b260

Крок 7. Поки вариться приправа, стерилізуємо баночки. Гарячою приправою наповнюємо їх.

8a37eb2d3c181e37bcf392f92bad24d6

Крок 8. Закриваємо ключем. Перевіряємо, чи не підтікає, встановивши дном вгору. Накриваємо і залишаємо на добу.

5c3657acd3f2f3173e0252d5759a8e85

Крок 9. Охололу приправу переносимо в льох.

5b3c8daa1ccc5c92eef7e56da177cec5

Крок 10. Соус використовуємо з улюбленими продуктами. Смачного!

bca5542e2a8a5f77fb94a031bd074748

Аджика з помідорів з гірким перцем і часником на зиму

Аджика з помідорів з гірким перцем і часником на зиму – відмінна альтернатива гострим покупним соусам. Закуска з домашніх овочів перевершить всі очікування. Багатий смак соусу чудово доповнює пісну їжу. Духмяна приправа втілюється елементарно і без перешкод.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 800 гр.
  • Перець гострий – 60 гр.
  • Часник – 40 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти і промиваємо овочі під краном.

34f3c8cdf09fd93aa57128705ac5c609

Крок 2. Очищаємо часникові часточки і гострий перець. Кладемо в подрібнювач, нарізавши шматками.

9f9afb8496a5c4d974fff4274b32e20a

Крок 3. Томати ділимо на сегменти, вирізаючи плодоніжки. Кладемо до решти складових.

3ecc02161ed5e30e4abdca4fde2b410e

Крок 4. Прокручуємо до стану густої маси. Подрібнити компоненти можна будь-яким електричним приладом. Кладемо сіль і цукор. Розмішавши, даємо настоятися 20 хвилин. Поки маса відпочиває, кип’ятимо кришки і проколюємо банки.

a7194790222995adaec490a6de1c82aa

Крок 5. Розливаємо сильним соус по стерильним банкам. Щільно закриваємо їх і переносимо в холод.

43c2a281ce91cd3904ce47f0fbcecbb6

Крок 6. Використовуємо з усім, що подобається. Намазуємо на сало, м’ясо або ковбасу. Подаємо з різноманітними гарнірами під час посту. Смачного!

0ba3b9478b5bf09996d9db9c205faa2e

Аджика з помідорів без варіння на зиму

Аджика з помідорів без варіння на зиму володіє шикарним смаком. Сира приправа готується дуже просто і під силу кожному. Для початківців кулінарів це найоптимальніший варіант, щоб випробувати свої здібності в справі. Простіше варіанти я не зустрічала.

Час готування – 30 хв

Час приготування – 30 хв.

Порції – 12

Інгредієнти:

  • Помідори – 3 кг.
  • Перець червоний гострий – 150 гр.
  • Часник – 500 гр.
  • Перець болгарський – 1 кг.
  • Сіль – 0,5 ст.
  • Цукор-пісок – 3 ст.л.
  • Спеції – за бажанням.
  • Коріандр – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Складаємо томати, болгарський і гіркий перець в раковину і обдаємо водою, просушуємо плоди. Звільняємо овочі від плодоніжок. Дістаємо в перці насіння. Очищаємо часник, попередньо розділивши на часточки.

d8d00e06481f5207b64c432b2075bc08

Крок 2. Ріжемо, щоб шматки проходили через жолоб м’ясорубки. Прокручуємо.

c8192c92ddf58925263c08789f1a6c6d

Крок 3. Відміряємо улюблені спеції.

2228c6ee4fecfbaebe99f49afdb0df8e

Крок 4. Перетираємо коріандр з сіллю в ступці. Приправляємо спеціями, солимо і солодимо. Добре розмішавши і прикривши, залишаємо до ранку в прохолоді. Через час збираємо рідина утворилася зверху.

e26c3629142186ab8ca9be9f175a5231

Крок 5. Густу масу розкладаємо по стерилізованим баночкам. Прибираємо в холодильну камеру.

38310c0d7fe9723739d0c09b30766320

Крок 6. Перед вживанням промиваємо і подрібнюємо улюблену зелень, додаємо в соус. Використовуємо приправу за призначенням. Вона ідеально підходить до всіх домашніх страв. Смачного!

d9137c195643c958f99415cf3662a173

Гостра аджика з помідор на зиму

Гостра аджика з помідорів на зиму – дивовижний соус практично до всієї домашньої їжі. Аджику використовують всюди, хіба що в чай не кладуть. Для соусу не обов’язково вибирати добірні плоди. Тут підійде некондиція, яка не підійде для маринування помідорів цілком.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 3-4 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 3 шт.
  • Перець пекучий – 3 шт.
  • Часник – 150 гр.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Морква – 500 гр.
  • Перець болгарський – 500 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор-пісок – за смаком.
  • Оцет столовий 9% – 3 ст.л.
  • Олія соняшникова – 150 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Розбираємо головки часнику на часточки і очищаємо їх. Використовуючи дрібну терку, подрібнюємо.

3371c977010a77e63e3cfcabc74222aa

Крок 2. Томати, обидва види перців, яблука і моркву ретельно промиваємо. Морквину позбавляємо від шкіри і розрізаємо на частини. З яблука і перцю виймаємо серцевину, розрізаємо на сегменти. Томати ріжемо часточками, видаляємо плодоніжку. Підготовлені компоненти пропускаємо, застосувавши механічну або електричну м’ясорубку.

1dee64eff07136062662024ed9b168dd

Крок 3. Перекручену масу переливаємо в таз або іншу товстостінний посуд. Варимо соус протягом 2 годин. Кладемо сіль, цукор. Вливаємо олію без запаху і додаємо подрібнений часник. Проварюємо 5 хвилин, потім додаємо оцтову кислоту, розмішуємо і прибираємо з вогню.

7b8e1be215e3c3754c65d09baab3edb7

Крок 4. Стерилізовані банки наповнюємо киплячим соусом. Гвинтові закрутки кип’ятимо, струшуємо вологу і закручуємо баночки.

715cbe1b8487976e2a10a47090267327

Крок 5. Закатану приправу укладаємо на бік і укутуємо ковдрою. Дочекавшись охолодження, переносимо до решти зимних запасів. Смачного!

f7830f734610e9609ea4c36bd58ee3de

Гостра аджика з помідорів і болгарського перцю

Гостра аджика з помідорів і болгарського перцю виходить яскравим не тільки за зовнішнім виглядом, але і багатим за смаком. Гостра приправа стане фаворитом для поціновувачів пікантних соусів. Після приготування ви назавжди забудете про магазинні соуси. Вогник чудово доповнює як макарони, так і картоплю.

Час готування – 1 ч. 40 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 6 л.

Інгредієнти:

  • Помідори – 6 кг.
  • Цукор-пісок – 3 ст.
  • Червоний болгарський перець – 10-12 шт.
  • Часник – 10 головок.
  • Оцет 9% – 200 мл.
  • Червоний гострий перець – 8-10 стручків.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль велика – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясисті томати вивантажуємо в раковину, перебираємо і гарненько промиваємо під сильною струменем води. Попередньо при необхідності видаляємо вади.

d43560435ecf316e94f68be89690b475

Крок 2. Розрізавши томати на сегменти, перекручуємо через м’ясорубку.

7afbd333acc525f07a9722bf90ae2138

Крок 3. Ополоснувши перець, вичищаємо нутрощі, ріжемо на скибочки і відправляємо в м’ясорубку.

6b94f06949b6b0d29bb2fa5ff92fb8f5

Крок 4. З гострим перцем чинимо таким же чином, але, не видаляючи насіння.

94a64b032dcaa12ceddff5bcbe490f2b

Крок 5. Знявши з часнику верхній шар, натираємо його на дрібній терці.

73142c2ffb64d743ecef08878a411b4b

Крок 6. Об’єднавши компоненти в загальній ємності, присмачуємо сіллю, цукром і іншими спеціями. Вводимо оцтову кислоту. Ретельно перемішуємо до однорідності. При необхідності балансуємо смак приправами.

dd5e66fb289362f50bd753e01db16bfb

Крок 7. Переливаємо соус в чисті сухі банки. Закручуємо сухими стерилізованими кришками. Переміщаємо в холод, а коли буде потрібно, використовуємо в якості томатного соусу. Смачного!

93c28aeafecef8010c980d417a6babb4

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал