Гарнір до котлет – 9 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Гарнір до котлет – це будь-яка правильно і смачно зварена крупа. Різні котлети поєднуються із різними гарнірами. Щоб гарнір вийшов смачним, потрібно знати деякі секрети. У добірці зібрані популярні гарніри та розкрито секрети вдалого результату. З одного боку, здається, що все простіше простого, а з іншого – треба зробити правильно. Головне – слідувати інструкції.

Булгур на гарнір до котлет

Булгур на гарнір до котлет зведе вас з розуму. Розсипчаста ароматна крупа чудово доповнить не тільки котлети, а й інші м’ясні або рибні страви. Апетитний булгур подобається багатьом. Приготуйте, і, можливо, ви знайдете улюбленця серед круп.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Булгур – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 80 гр.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Петрушка свіжа – 10 гр.
  • Олія соняшникова – 45 мл.
  • Окріп – 450 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть компоненти, представлені в рецепті.

Крок 2. Цибуля і часник позбавте від верхнього шару і порубайте довільно.

Крок 3. Розігріти сковорідку разом з соняшниковою олією. Складіть овочі і підсмажте до прозорого стану.

Крок 4. Петрушку обмийте, обговорюйте. Подрібніть.

Крок 5. Пересипте в сковорідку.

Крок 6. Відміряйте крупу. За бажанням промийте. Висипте до підсмажених овочів.

Крок 7. Ретельно перемішуючи, обсмажте.

Крок 8. Коли відчуєте горіховий аромат, приправте спеціями.

Крок 9. Вилийте окріп.

Крок 10. Мінімізуйте нагрів, накрийте кришкою і тушкуйте до повного випаровування вологи. Приблизно 20-25 хвилин.

Крок 11. Спробуйте. Якщо буде потрібно, збалансуйте за смаком.

Крок 12. Гарнір перекладіть на тарілку. Доповніть улюбленими котлетами і подавайте до обіду. Приємної насолоди!

Перловка на гарнір без замочування

Перловка на гарнір без замочування виходить надзвичайно смачною. Крупа доповнить м’ясні і овочеві страви. А в поєднанні з грибними биточками або смаженими шампіньйонами ви отримаєте кулінарний шедевр. Перловка з субпродуктами теж сподобається багатьом.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Перлова крупа – 150 гр.
  • Вода – 700 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зважте 150 грамів перлової крупи.

Крок 2. Пересипте в сито і гарненько промийте під краном.

Крок 3. Посуд для варіння наповніть водою, встановіть на плиті. Закип’ятіть. Пересипте крупу.

Крок 4. Після вторинного закипання варіть крупу 10 хвилин.

Крок 5. Коли вода стане каламутною, повторіть процедуру – злийте воду, промийте і відправте в киплячу воду. Готуйте перловку 40 хвилин. Посоліть і присмачити перцем.

Крок 6. Перловку доповніть головним блюдом і розкладіть по порціях. Насолоджуйтесь розсипчастою крупою. Приємної насолоди!

Червона сочевиця на гарнір

Червона сочевиця на гарнір виходить не тільки яскравою за кольором, але і з яскравим насиченим смаком. Гарнір з сочевиці виходить універсальним. Хтось їсть його як самостійне блюдо, а хтось в доповненні до м’ясних страв. Все залежить від власної фантазії і бажань.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Сочевиця червона – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський – ½ шт.
  • Помідори перетерті – 1 ст.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Вода гаряча – 400 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Куркума – за смаком.
  • Паприка копчена – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Приготуйте інгредієнти. Почищену цибулю обдайте водою. Морквину почистіть ножем або видаліть шкірку економкою. Солодкий перець промийте і очистіть від нутрощів. Відміряйте червону сочевицю, переберіть від смітинок і промийте.

Крок 2. Цибулю порубати, як подобається.

Крок 3. Морквину натріть на терці. Солодкий перець порубайте кубиками.

Крок 4. Розігріти змащену маслом сковорідку. Складіть цибулю і пасеруйте до прозорого стану.

Крок 5. Додайте перець і морквину. Доведіть до м’якості.

Крок 6. Вилийте протерті помідори. Протушкуйте 5 хвилин.

Крок 7. Перекладіть промиту сочевицю. Влийте гарячу воду, накрийте кришкою і тушкуйте до повного випаровування вологи.

Крок 8. Коли дочекаєтеся повного випаровування вологи, приправте спеціями. Копчена паприка надає особливу родзинку в смаку, а куркума яскравий колір. Спеції можна вибрати на свій смак або використовувати такі, як я. Об’єднайте смаки перемішують рухами і готуйте буквально хвилину.

Крок 9. Гарнір перекладіть на тарілку. Доповніть чим-небудь за бажанням і подавайте до обіду. Приємної насолоди!

Гречка для курячих котлет, зварена в каструлі

Гречка для курячих котлет, зварена в каструлі, підійде не тільки до курячих котлетам, а й іншим м’ясним страв. Розсипчаста крупа доставить вам незабутні враження. Секретів приготування практично немає. Потрібно лише робити так, як то кажуть в описі.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Крупа гречана – 2 ст.
  • Вода – 4 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – 1,5 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряйте крупу і відсортуйте її від сміття. Пересипте в сито і сполосніть в проточній воді. Зачекайте, коли рідина зіллється.

Крок 2. Розігріти суху сковорідку. Пересипте крупу і обсмажте до появи приємного аромату.

Крок 3. Поки обсмажуєте гречку, наберіть воду в посуд для варіння і поставте закипати. Підсоліть. У киплячу воду пересипте обсмажену крупу.

Крок 4. Після повторного закипання зніміть піну шумівкою, влийте масло і варіть до повного випаровування вологи. Потім вимкніть плиту, прикрийте кришкою, нехай гречка пропариться і настоїться.

Крок 5. Розсипчасту кашу доповніть улюбленими котлетами і подавайте до обіду. Приємної насолоди!

Як смачно приготувати червону квасолю на гарнір

Як смачно приготувати червону квасолю на гарнір – питання, який час від часу виникає у господинь. Унікальність гарніру в тому, що їм можна доповнити улюблені котлети і подавати в якості самостійного страви. Домочадці люблять в обох інтерпретаціях.

Час готування – 6 ч. 15 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 7

Інгредієнти:

  • Квасоля червона – 500 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть складові, зазначені в рецепті. Половину кілограма квасолі переберіть від сміття і смітинок. Залийте водою і залиште на 3-4 години набухати. Я готую з вечора. Цибуля почистіть.

Крок 2. Набухлу квасолю промийте. Складіть в каструлю і залийте водою. На сильному вогні закип’ятіть.

Крок 3. Процідити від води, ще раз ополосніть, залийте літром чистої води і готуйте на помірному вогні близько години.

Крок 4. Цибулю порубайте довільно. Розігріти сковорідку разом з маслом. Складіть овочі.

Крок 5. Підсмажте до прозорого стану.

Крок 6. Потім доведіть до золотистості.

Крок 7. Очищену від шкірки морквину натріть на великій терці і перекладіть до цибулі.

Крок 8. Готуйте, поки морква не набуде м’який стан.

Крок 9. Коли засмаження приготується, перекладіть в неї зварену квасоля, приправте спеціями і сіллю. Об’єднайте компоненти і прогрійте хвилин 5.

Крок 10. Апетитний гарнір розділіть по порціях, за бажанням прикрасьте подрібненою зеленню. Вживайте за призначенням. Смачного!

Гарнір для котлет з кускуса

Гарнір для котлет з кускуса, приготовлений за цим рецептом, стане одним із ваших коханих. Крупа готується максимально просто та швидко. У цьому є перевага апетитного гарніру. Розсипчаста крупа ідеально підходить як для м’ясних, так і для рибних котлет.

Час приготування – 12 хв.

Час приготування – 2хв.

Порції – 2

Складові:

  • Кус-кус – 180 г.
  • Вода – 1 ст.
  • Сіль за смаком.
  • Олія вершкове – 40 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Приготуйте інгредієнти. Закип’ятіть воду.

Крок 2. 180 грамів крупи висипте в ємність. Посоліть за смаком.

Крок 3. Залийте крутим окропом. Щоб результат вийшов розсипчастим, співвідношення крупи до рідини має бути приблизно 1: 1. Розмішайте.

Крок 4. Ємність прикрийте кришкою. Залиште, щоб крупа розбухла, хвилин на 10.

Крок 5. Через 10 хвилин вся волога вбереться в крупу. Заправити кашу вершковим маслом. Об’єднайте перемішують рухами.

Крок 6. Гарнір перекладіть на тарілку. Доповніть улюбленими котлетами і подавайте до обіду. Приємної насолоди!

Розсипчасте пшоно, зварене на воді

Розсипчасте пшоно, зварене на воді, підходить і до котлет, і до інших страв. Наприклад, мій улюблений варіант – це печінкові котлети і розсипчаста пшоно крупа. Бюджетний гарнір в цьому виконанні стане одним з ваших улюблених. Правильно приготована каша подобається багатьом.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Пшоно – 400 гр.
  • Вода – 800 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло вершкове – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряйте 400 грамів крупи.

Крок 2. Переберіть від смітинок і промийте.

Крок 3. Промивайте, поки рідина не буде чистою. Вилийте воду. Співвідношення рідини до крупі має бути 2: 1. Присоліть до смаку.

Крок 4. Каструлю встановіть на плиті. Закип’ятіть. Виберіть мінімальний нагрів. Варіть 15 хвилин.

Крок 5. Перевірте через 15 хвилин. Якщо вода повністю википіла, вимкніть нагрів і залиште пропаритися під кришкою приблизно на 10 хвилин. За бажанням присмачити маслом. Гарнір перекладіть на тарілку. Доповніть улюбленими котлетами і подавайте на обід. Приємної насолоди!

Як смачно приготувати кіноа на гарнір

Як смачно приготувати кіноа на гарнір – питання, яким задаються багато. І ось рішення знайдено. Цей максимально простий рецепт допоможе вам вирішити задачу. Крупа подобається не всім. У наш час у всіх є право вибору. У супермаркетах величезний вибір цієї та інших каш. Вибирайте і готуйте.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Кіноа – 1 ст.
  • Вода – 2 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло вершкове – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Приготуйте інгредієнти.

Крок 2. Крупу висипте в ємність. Переберіть від смітинок і промийте. Промивайте, поки вода не стане прозорою.

Крок 3. У посуд для варіння вилийте воду. Співвідношення рідини до крупі має бути 2: 1. Каструлю встановіть на плиті. Закип’ятіть. Перекладіть промиту крупу.

Крок 4. Після вторинного закипання посоліть за смаком.

Крок 5. Виберіть мінімальний нагрів. Готуйте 15 хвилин. Перевірте через 15 хвилин. Якщо вода повністю википіла, вимкніть нагрів і залиште доходити під кришкою ще протягом 5 хвилин.

Крок 6. За бажанням присмачити маслом. Гарнір перекладіть на тарілку. Доповніть чим-небудь і подавайте до обіду. Приємної насолоди!

Цвітна капуста на гарнір до котлет

Цвітна капуста на гарнір до котлет готується легко. Втілити рецепт в життя з легкістю зможе кожен. Тут не потрібно володіти спеціальними професійними навичками. Все гранично просто. Капуста виходить чудовою.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Філе білої риби – 380 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Вівсяні висівки – 4 ч.л.
  • Цвітна капуста – 600 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Чорний перець мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Приготуйте інгредієнти. Філе риби обмийте і обсушити.

Крок 2. У чашу подрібнювача складіть попередньо розрізану на частини рибу, вбийте яйце, посоліть, поперчіть. Доведіть до стану фаршу.

Крок 3. Додайте вівсяні висівки. Об’єднайте.

Крок 4. Сформуйте з фаршу котлети. Приготуйте на пару.

Крок 5. Цвітну капусту ополосніть під краном. Розберіть на суцвіття.

Крок 6. Суху сковорідку розжарилися на помірній температурі. Перекладіть суцвіття. Пассеруйте пару хвилин.

Крок 7. Заправити сіллю, перцем і сметаною.

Крок 8. Прикрийте кришкою. Зменшіть температуру. Тушкуйте 15 хвилин і вимкніть плиту.

Крок 9. Гарнір перекладіть на тарілку. Доповніть улюбленими котлетами і подавайте до обіду. Приємної насолоди!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал