Що приготувати з курячої печінки: Куряча печінка на сковороді – 9 простих та смачних рецептів приготування з покроковими фото

f26a2922e109de2ce0258d5552eddd93

Куряча печінка на сковороді – це корисне та смачне частування для вашого домашнього столу. Такий продукт можна швидко і легко приготувати різними способами. Для цього використовуйте перевірену кулінарну добірку з дев’яти апетитних рецептів із покроковими фото та докладним описом процесу. Страви з курячої печінки дуже смачні та корисні, тому обирайте рецептик та готуйте.

Печінкові оладки з курячої печінки на сковороді

Печінкові оладки з курячої печінки на сковороді – це смачне та апетитне частування, яке точно нікого не залишить байдужим. Порадуйте себе та близьких поживним та корисним продуктом. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.

Час приготування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 0,5 кг.
  • Яйце – 3 шт.
  • Майонез/сметана – 2 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Борошно – 0,5 ст.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо цибулю і дрібно ріжемо її ножем.

0a6d1a4116fdf7bb618aaf93ed0a8c46

Крок 2. Обсмажуємо цибулю до рум’янцю на олії, потім охолоджуємо.

ca1941fe76824de1e445b288d2267ba3

Крок 3. Добре промиваємо курячу печінку, очищаємо її від плівок.

267a5e8f4713f84744be2bbee60f07e2

Крок 4. Пропускаємо субпродукт через м’ясорубку разом із обсмаженою цибулею.

ac74eeaa36ae7407d9ff674b96a6ab03

Крок 5. Додаємо сюди курячі яйця, майонез чи сметану, сіль та чорний мелений перець. Перемішуємо.

ceada6d1bd1812bee1f8d3d6624a6d37

Крок 6. Висипаємо в масу борошно і продовжуємо вимішувати до однорідності.

02bd23161e3547b3bfefb6e60c1e6300

Крок 7. Розігріваємо сковороду з олією і порційно виливаємо сюди тісто на оладки.

c0d0e35ada0a91f3f39a465127dee289

Крок 8. Обсмажуємо частування до рум’янцю з обох боків.

e3424d3e9d8ebfd73a84dd6dfd128a1e

Крок 9. Печінкові оладки із курячої печінки на сковороді готові. Подавайте до столу!

65819885daea89acb9225bcfe59ab063

Котлети з курячої печінки на сковороді

Котлети з курячої печінки на сковороді відрізняються неймовірною соковитістю та поживними властивостями. Таке частування точно урізноманітнить ваше домашнє меню. Подавайте з улюбленими гарнірами до смаку, а для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт із фото.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 200 гр.
  • Борошно – 1-2 ст.
  • Сіль – до смаку.
  • Кунжут білий – 10 гр.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти. Курячу печінку промиваємо та очищаємо від плівок.

73d8dc61323694d2ffb6d2821570f0d2

Крок 2. Далі субпродукт перекладаємо у чашу блендера та подрібнюємо.

f4e5a6c7dec4dfe64861fdb6034d5366

Крок 3. Переливаємо отриману суміш у глибоку миску.

457d663dfbf9ec9fac841bb420aa8d42

Крок 4. Додаємо сюди сіль, борошно та білий кунжут. Перемішуємо до однорідності та зникнення грудочок.

a6aed9bbaaea9a4e6446788bd6f47284

Крок 5. Розігріваємо сковороду з олією. Порційно виливаємо сюди тісто на котлети.

262c1eecb5a60b70b9719f99d0415901

Крок 6. Обсмажуємо частування до рум’яної скоринки з обох боків.

6970af8134a98d3fea2bfd72c7d0f570

Крок 7. Котлети із курячої печінки на сковороді готові. Подавайте частування до столу!

7d1bcce759a2314f2a78cabbf5c60e2c

Підлива з курячої печінки

Підлива з курячої печінки виходить неймовірно ніжною та соковитою. Така страва точно урізноманітнить ваше звичне меню. Його можна подавати до обіду чи вечері разом із улюбленими гарнірами. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 0,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Яблуко – 2 шт.
  • Кориця мелена – 1 ч.л.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Молоко –200 мл.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо курячу печінку та очищаємо її від плівок.

391bf7e20dd714a5ef31e5ca52de0b8b

Крок 2. Далі субпродукт обробляємо на порційні шматочки.

199fad600cb32f117a8d5aafbd719ea1

Крок 3. Заливаємо печінку молоком на 20-30 хвилин. Так вона стане ніжнішою за смаком.

1a421cab894981d8e6b5e7bbe7e2b60d

Крок 4. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо її до м’якості на олії.

fb769480fd8630a7b6beafaf2cf6e3a9

Крок 5. Натираємо на тертці яблука та відправляємо їх у сковороду до цибулі. Смажимо ще 5-7 хвилин.

4db48530ad91f720dd70aa95ba96ae3f

Крок 6. Слідом додаємо терту на тертці моркву. Перемішуємо та тушкуємоо овочі до м’якості.

32b304a2f90a5ed5623610ddaf760a96

Крок 7. Додаємо сіль до смаку.

5f6d035974305b3220e5d93c15edee1f

Крок 8. Також посипаємо заготівлю чорним меленим перцем.

ac7a7eea5fa981541ce7cca4bb0c235b

Крок 9. Для аромату додаємо трохи меленої кориці.

e7b611216e642393de0b5c699898ef82

Крок 10. Викладаємо шматочки печінки, з яких попередньо зливаємо молоко.

5fafa1ee10f11dbdc36a10af9405d5ad

Крок 11. Томимо частування під кришкою близько 5-7 хвилин.

4ffe8bc3a3cca7d1f9e48c682f40432b

Крок 13. Наприкінці можна відрегулювати сіль до смаку.

161428b720fb4d4be61c530062f4f73c

Крок 13. Підлива із курячої печінки готова. Подавайте до столу, наприклад, із гарніром із рису!

aba8e3b961864a803b8c2ccc8b8fc277

Тушкована куряча печінка з цибулею та морквою на сковороді

Тушкована куряча печінка з цибулею та морквою на сковороді відрізняється яскравим смаком, апетитним ароматом та поживними властивостями. Таку страву нескладно приготувати у домашніх умовах. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт із фото з нашої добірки.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – до смаку.
  • Спеції – до смаку.
  • Вода – 1 ст.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо курячу печінку під водою та очищаємо від плівок.

de540856bacf903cc0bd3a781b8fecd0

Крок 2. Далі обробляємо субпродукт на порційні шматочки.

adeb7d72014523344eca966a0a1f7585

Крок 3. Очищаємо цибулю з морквою.

fb3a0b1a39bd186075ad0376b1a5342f

Крок 4. Розрізаємо овочі на шматочки середнього розміру.

bd0fa3669207c910721cd4bf361cb254

Крок 5. Кладемо овочі з печінкою в сковороду з олією. Злегка прогріваємо до зміни кольору печінки, солимоо та посипаємо спеціями.

21ee21f8f568bb9d6997a269f22f0b5c

Крок 6. Далі виливаємо склянку води та гасимо частування під кришкою 25 хвилин на слабкому вогні.

d257d5d3496975c2c5d44f7093e62584

Крок 7. Тушкована куряча печінка з цибулею та морквою на сковороді готова. Можна спробувати!

26cb1d5e87de9acdef0f84f6f6de6280

Куряча печінка з майонезом на сковороді

Куряча печінка з майонезом на сковороді – це простий у виконанні та неймовірно смачний продукт. Таке частування виходить неймовірно апетитним та поживним. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої кулінарної добірки.

Час приготування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Майонез – 30 гр.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо курячу печінку під водою, очищаємо від плівок.

f9ae5697ed7fe801bb5ffc1da08a68d2

Крок 2. Далі субпродукт можна обробити на порційні шматочки.

36e9f06a6d50190460e45e6fe683821f

Крок 3. Подрібнені цибулю та моркву відправляємо у сковороду з олією. Обсмажуємо до м’якості.

8c672836999b7fbc26e4ee4fcc1cc4d6

Крок 4. Викладаємо сюди печінку і смажимо, доки вона не змінить колір.

3c52ef59fff2a169e3a5343a839b949f

Крок 5. Далі виливаємо майонез, додаємо сіль та чорний мелений перець за смаком.

5b9ca278ba2737f2a4dda1b5e65dae36

Крок 6. Перемішуємо та гасимо близько 5 хвилин до повної готовності.

9368015cdc6c2b0ac60f3dcc74dec6b7

Крок 7. Куряча печінка з майонезом готова на сковороді. Подавайте до столу з гарніром!

ce1e1d11c9582e95aa8c00e9397c4a1e

Смажена куряча печінка з цибулею на сковороді

Смажена куряча печінка з цибулею на сковороді – це дуже смачна, поживна та апетитна страва для домашнього столу. Подавайте частування з картопляним пюре або іншими гарнірами до смаку. Для приготування беріть на замітку перевірений рецепт із покроковими фото.

Час приготування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 0,6 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Борошно – 3 ст.
  • Сіль – до смаку.
  • Спеції – до смаку.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Курячу печінку промиваємо, очищаємо від плівок та обробляємо на порційні шматочки.

973acc4263cc5361b78a7bfa3f8792d8

Крок 2. У плоску тарілку висипаємо вказану кількість борошна та по черзі кладемо сюди шматочки печінки.

493b9f084e23b57cc835af40f9421095

Крок 3. Кожен шматок печінки обвалюємо в борошні з усіх боків.

5ae2ea3f49a0b10958d1df8dec05e69e

Крок 4. Дрібно ріжемо цибулю і обсмажуємо її до м’якості на сковороді з олією.

5358f4fecf590a407eab2ef57fec870c

Крок 5. Викладаємо до цибулі підготовлену печінку. Перемішуємо вміст сковороди.

70f70d8c22acd0e4337931dcb249b2a1

Крок 6. Обсмажуємо продукти на середньому вогні під кришкою 5 хвилин.

7b9fbf52c761eace7e5eff4407dde031

Крок 7. Через 5 хвилин додаємо сіль та спеції. Продовжуємо обсмажувати на невеликому вогні 3 хвилини, періодично помішуючи.

ba80fe845dd97360517de7bab741caed

Крок 8. Смажена куряча печінка з цибулею на сковороді готова. Пригощайтесь!

a30e8414dd41bb5c87d5b6a292dbfaad

Тушкована куряча печінка у вершках на сковороді

Тушкована куряча печінка у вершках на сковороді відрізняється неймовірною ніжністю та апетитним зовнішнім виглядом. Таке частування точно урізноманітнить ваше домашнє меню. Подавайте з улюбленими гарнірами до смаку, а для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт із фото.

Час приготування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 450 гр.
  • Вершки – 300мл.
  • Шпинат – 100 гр.
  • Горошок зелений – 100 гр.
  • Борошно – 30 гр.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Часник гранульований – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Печінку промиваємо, очищаємо від плівок та обробляємо на порційні шматочки.

89ed0a3e895858d611382530afd2c207

Крок 2. Викладаємо її в глибоку миску, солимо та посипаємо спеціями. Також додаємо сюди борошно і добре все перемішуємо.

d47bb43ce5ec0e2ad4cb79a0ff7c4621

Крок 3. Розігріваємо сковороду з олією і викладаємо на неї підготовлену печінку. Обсмажуємо швидко, трохи більше 5 хвилин.

9a01f727540d214d6367cae72f8e25e3

Крок 4. Зменшуємо вогонь та виливаємо до печінки вершки.

ad22ee34f1b239ea8d22d14331e542c4

Крок 5. Додаємо зелений горошок.

695894cadb8394e13411df3e21246834

Крок 6. Слідом викладаємо листя шпинату. Закриваємо заготівлю кришкою та гасимо на повільному вогні близько 5-7 хвилин.

db9c4b72b2750ea02aed182ad19f662c

Крок 7. Тушкована куряча печінка у вершках на сковороді готова. Подавайте до столу!

0871d7e5cd0f94699cfbb1c03bb708af

Куряча печінка з картоплею на сковороді

Куряча печінка з картоплею на сковороді порадує вас цікавим смаком, апетитною подачею та поживними властивостями. Таку страву кожен зможе приготувати у домашніх умовах. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт із фото з нашої добірки.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 300 гр.
  • Картопля – 4-5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Борошно – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо курячу печінку, очищаємо від плівок та ділимо на порційні шматочки.

67375830bf6b3344b0e5efc6c688194c

Крок 2. Також очищаємо картоплю та ріжемо на шматки середнього розміру.

bc4852b809f571ffefa8b6df0f78cc44

Крок 3. Шматочки печінки викладаємо на сковороду з олією та обсмажуємо до легкого рум’янцю 5-7 хвилин.

16a503c5dc3816b87fc4afbcec62884e

Крок 4. На якийсь час прибираємо печінку зі сковороди і викладаємо сюди картоплю. Солимоо та посипаємо перцем. Смажимо 5 хвилин.

add2992925ff761d1b720e030748f28d

Крок 5. Відправляємо до картоплі подрібнену цибулю та терту на тертці моркву. Продовжуємо обсмажувати усі разом до готовності.

eb5e59ae4e7c7a37236f4259bab515c1

Крок 6. До овочів кладемо печінку та продовжуємо готувати страву 5 хвилин під кришкою.

875d24ff68a4935e180044113a4f3076

Крок 7. Куряча печінка з картоплею на сковороді готова. Розкладайте по тарілках та пригощайтеся!

590dc1f829f290ba5aed28ef04558824

Смажена куряча печінка у клярі

Смажена куряча печінка в клярі виходить неймовірно апетитною та хрусткою. Така страва урізноманітнить ваше звичне меню. Його можна подавати до обіду чи вечері разом із улюбленими гарнірами. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час приготування – 50 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 400 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко –100 мл.
  • Сметана – 50 гр.
  • Борошно – 100 гр.
  • Соус соєвий – 2,5 ст.
  • Олія рослинна – 5 ст.л.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

e643b997d19f7e2dce48ea72d5ead968

Крок 2. Курячу печінку добре промиваємо під водою та ділимо на порційні шматочки. Викладаємо в глибоку миску, доповнюємо соєвим соусом, олією та чорним меленим перцем. Перемішуємо та залишаємо на 30 хвилин.

2eb5c5228d84f3b6accdbe485ae8736b

Крок 3. Саме тоді приготуємо кляр. Яйце збиваємо вилкою разом із сіллю.

4df6c1d46ac1928037464a3ee24e3d92

Крок 4. Виливаємо сюди молоко та сметану.

75c3dc88a2f75d01f7198037094a6953

Крок 5. Перемішуємо масу до однорідності.

2ae51e8cb87b094dc89a07fc57764fd3

Крок 6. Далі висипаємо борошно.

22590f13c5f214b253a04e97b510722c

Крок 7. Вимішуємо вінчиком до зникнення всіх грудочок.

0505af6c2a2d1406f68669c481aa5e81

Крок 8. Кожен шматочок маринованої печінки обвалюємо у клярі.

f5f3ad75ac24e4b4c9f58dd1b8c2cd08

Крок 9. Частування перекладаємо в сковороду з олією.

23011190892c0c986063cc0ba85506f6

Крок 10. Обсмажуємо до золотистого рум’янцю з обох боків.

75b6ccb8b636cadc341bb655e616bcb0

Крок 11. Смажена куряча печінка у клярі готова. Пригощайтесь!

8899fca4cd603b693ccac559ad635de5

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал