Класичні сирники з сиру на сковороді пишні – 9 простих та дуже смачних рецептів з фото покроково

bcd5a94e072a07007cba96bce27dd414

Класичні пишні сирники з сиру на сковороді – це та сама страва, коли дуже хочеться змайструвати щось на сніданок чи вечерю з мінімальними часовими витратами. Найапетитніші смажені сирники виходять лише з натурального, сухуватого сиру – запам’ятайте це правило! У нас ви знайдете цілих 9 рецептів, простих та дуже смачних, які покроково навчають приготуванню відмінних пишних сирників. Перший рецепт, як завжди, із фото.

Як приготувати повітряні сирники з сиру з борошном?

Пишні сирники з сиру з борошном вийдуть у вас за цим рецептом, якщо ви точно дотримуєтеся наших покрокових інструкцій. Жирність сиру може бути будь-якою, але смачнішою, якщо сир має не менше 5 і не більше 10 відсотків жирності. Занадто жирний сир зазвичай дуже вологий, вироби з нього погано просмажуються і можуть підгоріти. Сметану в тісто також додавайте не дуже жирну.

Інгредієнти:

  • Борошно – 8 ст. + для панірування
  • Сир 5% – 700 гр.
  • Цукор – 50 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сметана – 2 ст.
  • Олія – 50 гр.
  • Розпушувач – 2 ч.л.
  • Сіль – щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Для тіста в миску викладіть сир та сметану, розмішайте.

2454a14ce4437ab924c3974a29837148

Крок 2. Порційно додайте борошно, розпушувач, добре розмішайте, щоб не виникло грудок.

a4e45255bcc541601365f25dd8d89083

Крок 3. Яйця збийте з цукром і щіпкою солі, додайте в тісто, акуратно розмішайте.

50503ccaf2f5699634990857de2e2a38

Крок 4. З тіста сформуйте сирники у вигляді круглих або овальних коржів. Товщина – трохи більше 1,5 див. Формуйте сирники руками, змоченими у холодній воді, щоб тісто не прилипало.

8d1a8bb73557817b48025e403551f9a4

Крок 5. За бажанням сирники можна запанувати в борошні.

d12a7a3183b7ed675469d5e2fc40ea7f

Крок 6. Обсмажуйте пишні сирники в олії при середньому вогні, добре розкотивши сковороду, а потім зменшивши вогонь.

cbf58cca71c801df944f3678d111a5de

Крок 7. Смажте їх з кожного боку, можна під кришкою, доки не виникне рум’яна скоринка. У міру того, як олія википатиме, підливайте трохи нової, щоб сирники не підгоріли.

81026f26c448f679efc6a65fd4e496aa

крок 8. Готові сирники з сиру з борошном їжте з джемом, з варенням або сметаною.

0b320f987108ea4bc585bee949812f9d

Смачного!

Неймовірно смачні сирники із додаванням манки

Сирники з сиру будуть справді смачними, якщо в тісто додати трохи манки. Ця крупа надає сирникам велику пружність, вони краще смажаться, тому не намагаються розвалитися на частини, а всередині виходять повітрянішими.

Інгредієнти:

  • Сир сухий – 0,5 кг.
  • Манна крупа – 3 ст.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 2 ст.л. + для панірування.
  • Цукор – 2 ст.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Борошно – для паніровки.

Процес приготування:

Крок 1. Розімніть вилкою сухий сир (жирність від 5 до 10 відсотків).

547b848eea0132cdddd28894c17fc97d

Крок 2. У миску з сиром додайте яйця, цукор, ванільний цукор та щіпку солі. Виделкою знову добре розімніть і перемішайте до однорідності.

0e567118771babeb983c7425937ffdf4

Крок 3. Манку, розпушувач та борошно введіть у тісто, знову акуратно вимісивши його.

c84ba81d2a57bacad5d8f0d44b7743f2

крок 4. Потім залиште сирну масу на півгодини, за цей час манка і борошно вберуть надлишки рідини.

6913daf044f7f0d24840f1d610d7acfe

Крок 5. Сформуйте круглі сирники, набираючи масу ложкою з миски, щоб сирники були приблизними одного розміру та ваги.

6f412f63728cdb203c403814a039825d

Крок 6. Викладайте сирники на обробну дошку, розпорошивши її борошном. Кожен сирник обваляйте у борошні.

debbdab060448b3acd7d73c52d5b8e56

Крок 7. Коли зліпите всі сирники, смажте їх на добре розігрітій олії на середньому вогні до рум’яності. Вогонь можна зменшити, щоби вони не пригоріли. Краще смажити під кришкою, тож сирники всередині швидше пропечуться.

d3728b8a240e431590e6c76d5ec41e5a

Крок 8. Обсмажте сирники з сиру з манкою з двох боків і подавайте гарячими або теплими до столу разом з будь-якими апетитними топінгами і гарячим чаєм.

052ac89e6fd6999234b71e059a830c57

Смачного!

Класичні сирники на сковороді домашнього сиру

Домашній натуральний сир дуже корисний, тому не має шкідливих харчових добавок. Він неймовірно багатий на кальцій, а до того ж і неймовірно смачний! Пропонуємо вам посмажити на сковороді сирники з домашнього сиру, і ви одразу відчуєте різницю.

Інгредієнти:

  • Борошно – 4 ст.л. з гіркою (+мука для паніровки).
  • Сир – 0,5 кг.
  • Цукор – 2-3 ст.
  • Яйця – 2 шт.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Розпушувач – 2 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Якщо домашній сир у вас вологий, викладіть його на друшляк і залиште на ніч, щоб зайва рідина пішла.

ae46c7ee357de1cca390a24470c70151

Крок 2. Далі добре розітріть його вилкою або ретельно перебийте блендером, щоб зробити м’якшим і одноріднішим, без грудок.

0f0a52244357d210d961c4d005df7ce0

Крок 3. Коли сир буде в міру розтертий, введіть у нього цукор та яйця, розітріть знову.

eba5c88971d51e041d6431902cd0b28d

крок 4. Перемішайте сирну масу з просіяною разом з розпушувачем борошном. Залишіть постояти тісто хвилин на 20-30, щоб розпушувач почав працювати.

1b84bdf22601c562311229a92acb3210

Крок 5. Руками, змоченими в холодній воді, сформуйте круглі сирники, обваляйте кожен у борошні (можна й не обвалювати), а потім викладіть їх на обробну дошку, присипану борошном.

5638b44c9172ee110562a6f5d168c3c9

Крок 6. Смажте вироби з домашнього сиру на маленькому вогні під кришкою, щоб вони не згоріли, а добре просмажилися і всередині, і зовні.

cbb74cc9c6ea1754b0417221f7bbf07b

Крок 7. Сирники будуть готовими, коли з двох боків покриються гарною скоринкою. Їжте смажені сирники з домашнього сиру зі сметаною або варенням.

2ccd9d645b39cd50b3d61e93d8aa0f67

Смачного!

Покроковий рецепт приготування сирників із знежиреного сиру

Сирники з знежиреного сиру – це дієтичний продукт харчування, особливо якщо вони смажаться на невеликій кількості рослинної олії. Щоб покращити смак сирних виробів, у них додають такі спеції, як ваніль, корицю, кардамон та цедру цитрусових фруктів. Можна додати і трохи рому.

Інгредієнти:

  • Знежирений сир – 500 гр.
  • Олія рослинна– 30 мл.
  • Ванілін, кориця або кардамон – до смаку.
  • Цукор – до смаку.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Борошно – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Розпушувач – 2 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку миску викладіть сир, а потім добре розітріть його вилкою, щоб прибрати всі грудки.

0d5a1e5a320d5bd0152406cc5ba12cb0

Крок 2. Яйце з сіллю та цукром, кількість якого регулюйте на свій розсуд, добре збийте вінчиком або міксером, введіть у сир і розмішайте, доки не отримаєте однорідну, гладку консистенцію.

94bbff58431d8758746479d39023f471

Крок 3. Борошно просійте разом з розпушувачем, введіть у тісто і розмішайте, щоб не виникло грудок.

993b3b65b586a94c7da64bcb2a21c957

Крок 4. Сформуйте з тіста круглі кульки, а потім перетворите їх на коржики.

388c2260c1f9ee8b4bad53e32754d969

Крок 5. Кожен сирник за бажанням запануйте в борошні або обсмажуйте на розігрітій сковороді без паніровки.

d573ac386e0d43547ab1cd30a3d8ad06

Крок 6. Вогонь для смаження – невеликий, щоби сирники не горіли. Смажте під кришкою до рум’янцю з кожного боку.

dfef0abd1f3eeaa9a09eb8bfb15472ba

Крок 7. Їжте сирники із знежиреного сиру гарячими або теплими зі сметаною.

5db63aa6156c9b09d0af4834de7d255f

Смачного!

Ніжні дієтичні сирники на сковороді без олії

Дієтичні сирники, які смажать на антипригарній сковороді без олії – це хороший спосіб змайструвати прекрасну сирну страву, яка буде і смачною, і поживною, і корисною, але без того великої кількості калорій, які містяться у сирниках із жирного домашнього сиру. За бажанням у сирники можна додати жменю родзинок або інших сухофруктів.

Інгредієнти:

  • Сир знежирений – 250-300 гр.
  • Йогурт нежирний – 100 гр.
  • Борошно вівсяне – 2-3 ст.л.
  • Сода – 1 ч. без гірки.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – до смаку.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Сир розітріть вилкою, до нього додайте соду, трохи пригашену укусом, а також нежирний йогурт та мінімальну кількість цукру, бо зовсім без цукру буде не дуже смачно.

193861aead68ba93490dcf46f5c58c2e

Крок 2. Тісто для сирників добре розітріть разом із вбитими яйцями.

2d378569e0aff4e3d23957250a7c381f

Крок 3. В останню чергу введіть борошно та розмішайте, щоб не було грудок. Тісто вийде густим, як на оладки, але ліпити із нього сирники не потрібно.

9743601c76646decf00bc0e3a70d8cc3

Крок 4. Ложкою набирайте масу та викладайте її для смаження в сковороду з антипригарним покриттям без олії. Якщо починають горіти, можна пензликом змастити олією сковороду та зменшити вогонь.

7701d1625a21caadbeaba581942ba556

Крок 5. Смажте сирники з двох боків, доки не виникне рум’яна скоринка. Можна смажити під кришкою.

2f05f1c66124a33565ac477a07233c36

Крок 6. Їжте дієтичні сирники зі свіжими фруктами чи ягодами.

2ec530375c30480cc2ae38aa4f57af97

Смачного!

Дуже смачні повітряні сирники з родзинками як у дитячому садку

Якщо вам потрібно швидко приготувати смачний сніданок, полуденок, вечерю чи просто перекус, рекомендуємо вам посмажити на сковороді повітряні сирники з родзинками – цей інгредієнт найчастіше додається у сирні вироби та багато хто його любить за солодкий смак. Їжте сирники з родзинками, поливаючи медом або варенням, а також сметанним соусом.

Інгредієнти:

  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сир – 400 гр.
  • Цукор – 2-3 ст.
  • Ванільний цукор – 5 гр.
  • Родзинки – 100 гр.
  • Борошно – 70 гр.
  • Соняшникова олія – для смаження.
  • Розпушувач – 1,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Родзинки заздалегідь добре вимийте та потримайте в окропі 10-15 хвилин, потім відцідіть та обсушіть на паперовому рушнику.

23b6e8c1d60a8097c048e059588107f6

Крок 2. У зручну, велику миску викладіть сир, розімніть його вилкою.

cd1379df67441fc68d808e636c9b2d51

Крок 3. До сиру додайте цукор та ванільний цукор або ванілін.

72c4b35b85895addb703a946603599c5

Крок 4. Яйце збийте з щіпкою солі і введіть у сирну масу, ретельно розмішайте разом.

011fdc48b5ed79d873d61c832f52046c

Крок 5. Родзинки додайте в сирну масу, а потім всипте борошно, з розпушувачем, і все разом ще раз розмішайте, щоб не виникло грудок.

c77323f68144d4080782a87721ad7efd

Крок 6. Сформуйте сирники, зліпивши їх у вигляді товстеньких круглих коржів, викладіть на обробну дошку.

aef0c6eaf43caa1993bd4e876d2d7045

Крок 7. Розігрійте на сковороді олію, потім зменшіть вогонь до невеликого і обсмажуйте сирники, щоб з кожного боку вийшла гарна скоринка. Смажте під кришкою.

a66afd0ee778834876e06d784fc6ab13

Крок 8. Їжте сирники з гарячими або теплими родзинками, запиваючи чаєм, кавою або компотом.

9219b567db99c7280bfaf85208b09e7d

Смачного!

Ніжні сирні сирники з бананом на сніданок

Бажаєте ніжні сирні сирники з бананом? Тоді приготуйте ці смачні ласощі на сніданок або на вечерю. Така їжа забезпечить вас кальцієм, білком та вітамінами і однозначно сподобається навіть найвибагливішим їдцям, які зазвичай не в захваті від кисломолочних продуктів.

Інгредієнти:

  • Банани – 2 шт. (Середні).
  • Розпушувач – 1,5 ч.л.
  • Сир – 0,5 кг.
  • Цукор – 1-2 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 4 ст. (+ для панірування).
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Сир перетріть через сито або дуже добре розімніть вилкою.

61097fa8e2fb78bcb643c54b5b0bad2e

Крок 2. Додайте до сиру розім’яті банани, перетріть до однорідності.

aaff89ffd836e8e033a6c043ef75f1b2

Крок 3. У масу додайте яйце, попередньо трохи збите із цукром. Якщо ваші банани дуже солодкі, а сир не кислий, тоді цукор можна зовсім не додавати.

273139868b8a10b9498545f98c4bfeb4

Крок 4. У тісто порційно введіть борошно з розпушувачем, добре вимішайте, щоб не було грудок.

dc4fcffa4a3d9bdd13a0424495155572

Крок 5. Сирно-бананове тісто розділіть на рівні шматочки за розміром сирників, сліпіть їх, запануйте в борошні (можна і не панірувати), а потім обсмажте з двох сторін на несильному вогні, щоб вийшла гарна скоринка, а всередині маса добре пропеклася. Якщо потрібно, смажте під кришкою.

726b379c05aa153dc7f5f21f2cbc67a2

Крок 6. Їжте сирники з бананом, запиваючи чаєм, кавою, компотом чи молоком.

c6f5893a12754fd384e8f9f7f17e2fd3

Смачного!

Пишні та дуже смачні сирники з сиру та сметани

Іноді для покращення смаку в тісто для сирників додають сметану. Приготуйте сирники з сиру та сметани та вирішіть, які сирні вироби вам більше до смаку. Не забувайте, що сирники можна запікати і в духовці, крім смаження на сковороді.

Інгредієнти:

  • Сметана – 3-4 ст.
  • Сир – 400 гр.
  • Манка/борошно – 6 ст.л.
  • Цукор – 2-3 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Яйця – 2 шт.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Розпушувач – 1,5 ч.л. (Сода – 1 ч.л.)

Процес приготування:

Крок 1. Сир сумлінно розімніть вилкою, а якщо хочете, то й перетріть через дрібне сито.

7d904522b5ff228f510230b7956884a9

Крок 2. До сиру додайте цукор, сметану та яйця, а також і манку (манку можна замінити борошном).

e71ff8869f8222116b04df208cc07048

Крок 3. Потім введіть у тісто розпушувач або гашену укусом соду, добре перемішайте і дайте йому настоятися півгодини, щоб манка розбухла.

a6a1eb8a1eb39df92192899449f70daa

Крок 4. Потім сформуйте круглі сирники і засмажте їх у нагрітій олії до появи гарної скоринки з кожної із сторін. Вогонь для обсмажування – середній або менший за середній, щоб сирні вироби не горіли.

47bd9f12849edc1f450d5c2ca3bee791

Крок 5. Їжте сирники з сиру та сметани гарячими. До них можна подати і свіжу солодку чи кислу сметану.

34d1d25489bd5cfb72c4c9648b2fe6e7

Смачного!

Простий та смачний рецепт сирників з додаванням яблука

З сиром чудово поєднуються будь-які фрукти, в даному випадку ми пропонуємо вам рецепт сирників із яблуками. Яблука можна замінити на груші, не надто соковиті абрикоси, нектарини чи персики, а потім готувати сирники, як описано нижче.

Інгредієнти:

  • Сир – 500 гр.
  • Яблуко – 1-2 шт.
  • Борошно в/с – 4 ст.л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 2 ст.
  • Кориця – до смаку.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Розпушувач – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку потрібно сир розім’яти вилкою, протерти через сито або перебити блендером.

06e4c3cdc7581071f4afaff6834982e5

Крок 2. Окремо яйця збийте з цукром, додайте трохи солі та корицю до смаку.

fd5fa8ead5d394a945932b952e5f859d

Крок 3. Збийте суміш блендером, додайте борошно і розмішайте.

eff32b812e9a7741f3090f632ee7f9f3

Крок 4. Яблука очистіть від шкірки, серцевини, натріть на тертку і додайте в тісто.

395029a86d09483fa121a2e1c7004793

Крок 5. Добре вимішайте тісто і зліпіть круглі сирники завтовшки не більше 1,5 см.

715fa9904390e9e0c176454aaa042c52

Крок 6. Обсмажуйте їх на розігрітій заздалегідь олії на невеликому вогні, щоб сирники обзавелися з кожного боку гарною скоринкою, але не пригоріли. Смажте під кришкою.

2104c2c519a4e7cff2861aac27da9b75

Крок 7. Їжте сирники з яблуками, поливаючи їх солодким сметанним соусом.

5aeaa2f7cc082562247e4195505ffd59

Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал