Як приготувати млинці на молоці – 10 простих та смачних рецептів приготування з покроковими фото

Як приготувати млинці на молоці — це незвичайна на смак випічка, яка не вимагає для свого виконання дорогих інгредієнтів та великого кулінарного досвіду. Популярні продукти зазвичай можна знайти на будь-якій кухні. Приготування тіста не забере багато часу. А ось випічка – це найбільш відповідальний момент, яка потребує уважності та терпіння, а головне – хорошу сковороду.

Дуже смачні тонкі млинці на молоці з дірочками

Дуже смачні тонкі млинці на молоці з дірочками є простою і бюджетною випічкою, рецепт якої зможе повторити будь-яка господиня. Весь процес готування вимагатиме не більше півгодини. Частування виходить ніжним і неймовірно апетитним. Незалежно від віку, всі залишаються у захваті.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Молоко коров’яче – 3 ст.
  • Яйце – 3 шт.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Борошно пшеничне – 1,5 ст.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

  1. Промиваємо яйця та витираємо від вологи. Розбивши, виливаємо у ємність. Солимо та кладемо цукор.

  2. Активно розмішуючи вінчиком, заливаємо півтори склянки молока. Молочний продукт може бути з будь-яким вмістом жиру.

  3. В окрему миску через сито пропускаємо борошно, щоб позбавитися сміття і наситити його киснем. Після чого пересипаємо до рідких інгредієнтів.

  4. Ретельно вимішуємо, щоб не було грудочок.

  5. Вливаємо молоко, що залишилося, і пару столових ложок рослинної олії без запаху.

  6. Прогріваємо сковороду за середнього нагрівання. Розпечену поверхню за допомогою кулінарного пензля промазуємо олією. Виливаємо порцію млинцевої суміші та швидко розділимо по поверхні, обертаючи сковороду.

  7. Смажимо млинці до золотистості з обох боків. Після випічки за бажання змащуємо кожен млинець вершковим маслом. Подаємо млинці як самостійне частування або доповнюємо варенням, сметаною та іншими смаколиками. Смачного!

Заварні млинці на молоці з окропом

Заварні млинці на молоці з окропом виходять дивовижно ніжними та еластичними. Приготувати таке частування вдасться всім. Млинці подають найчастіше на сніданок. Цей універсальний рецепт можна використовувати як самостійної подачі, але й фарширування різними начинками.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Молоко коров’яче – 150 мл.
  • Яйце – 3 шт.
  • Олія рослинна – 1,5 ст.л.
  • Окріп – 100 мл.
  • Борошно пшеничне – 5 ст.л.
  • Цукор-пісок – 3 ст.
  • Сіль – 2 щіпки.

Процес приготування:

  1. Готуємо продукти. Яйця обмиваємо під краном та обсушуємо. Даємо зігрітися. Молоко трохи нагріваємо.

  2. У глибоку чашу розбиваємо яйця. Додаємо сіль та цукор. Збиваємо за допомогою міксера 2 хвилини. Кількість солодощі регулюємо самостійно.

  3. Заливаємо молоко. Жирність товару не важлива.

  4. Просіюємо пшеничне борошно. За бажання додаємо ванілін або корицю. Перемішуємо вінчиком, щоб розбити грудочки. Для зручності використовуємо міксер. Обов’язково даємо тіста «відпочити».

  5. Кип’ятимо чайник. У тісто вливаємо рослинну рафіновану олію та окріп. Оперативно об’єднуємо компоненти, щоб окріп рівномірно розподілився по млинці.

  6. Окріп потрібен для того, щоб надати млинцям ажурного вигляду.

  7. На плиті розміщуємо сковороду та прогріваємо. Гарячу поверхню одного разу промазуємо олією. Можна використовувати як рослинне, і вершкове. Виливаємо порційно тісто і розділимо рівним шаром по розпеченій поверхні. Печемо млинець при помірному нагріванні по хвилині з кожного боку.

  8. За таким же принципом випікаємо всі млинці. Вироби, що спеклися, кладемо чаркою або згортаємо за бажанням.

  9. Ніжне частування подаємо з різними солодкими доповненнями типу згущеного молока, варення або меду. Смачного!

Млинці на молоці без яєць

Млинці на молоці без яєць – це бездоганний варіант для сімейного сніданку або чаювання. Любителі простої домашньої їжі гідно оцінять млинці. Їх можна зробити нейтральними за смаком, щоб використовувати різні соуси та начинки. У нашій сім’ї дорослі люблять варіант із червоною ікрою, рибою та вершковим сиром, а діти обожнюють зі згущеним молоком молоком

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 12

Інгредієнти:

  • Молоко коров’яче – 2 ст.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Розпушувач тіста – 0,5 ч.л.
  • Борошно пшеничне – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

  1. Дістаємо інгредієнти для реалізації рецепту. Молоко підігріваємо до теплого стану. Кількість солодощі визначаємо самостійно, але я віддаю перевагу універсальному варіанту. Насолоду можна додати і при подачі.

  2. У глибоку чашу просіюємо через сито борошно, одночасно очищаючи від сміття та збагачуючи киснем. Далі кладемо розпушувач, цукор та сіль.

  3. «Шипучку» змішуємо до однорідного складу.

  4. Тепер потроху заливаємо тепле молоко.

  5. Активно вимішуємо вінчиком, щоб позбутися грудочок.

  6. До однорідної рідкої суміші додаємо рафіновану олію. Знову перемішуємо. Прикривши тісто рушником, даємо настоятися, залишивши на 10-15 хвилин.

  7. Розігріваємо сковороду за середньої температури. За допомогою змоченого в олії бинтика, змащуємо розігріту площу. Заливаємо млинцеве тісто і формуємо в млинець рухами сковороди, що прокручують. Смажимо з двох боків до золотистого відтінку. При необхідності змащуємо сковороду олією.

  8. Так смажимо всі млинці. Складаємо чаркою, згортаємо трубочками або віялом і подаємо до столу. Смачного!

Млинці на молоці та воді

Млинці на молоці та воді – це рецепт, який вимагатиме на своє виконання близько півгодини. Для реалізації знадобляться прості та доступні інгредієнти. Тісто готується просто. Подаємо тонкі млинці до сніданку, доповнивши різними сиропами або нафаршувавши солоною начинкою.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Молоко коров’яче – 250 мл.
  • Яйце – 2 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Вода –250 мл.
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

  1. Дістаємо продукти із холодильника. Свіжі яйця миємо та обсушуємо.

  2. Вимиті яйця розбиваємо у відповідну ємність. Кладемо сіль та цукор.

  3. Об’єднуємо інгредієнти вінчиком. Сильно збивати не треба.

  4. Далі вливаємо по 125 мілілітрів молока та води. Перемішуємо.

  5. Просіюємо борошно до рідкої суміші.

  6. Ретельно вимішуємо вміст чаші, розбиваючи грудочки. Для зручності можна використовувати міксер.

  7. До досить густої маси виливаємо залишки рідких інгредієнтів.

  8. Перемішавши, вливаємо олію. Ще раз поєднуємо інгредієнти.

  9. Прогріту сковороду промазуємо олією. Тонким шаром наливаємо тісто і розділимо по розпеченій поверхні. Випікаємо млинці з двох боків до рум’яності. Готові млинці перекладаємо на тарілку і за бажанням змащуємо вершковим маслом.

  10. За таким принципом готуємо всі млинці, доки не закінчиться тісто.

  11. Подаємо частування прямо так або скручуємо трубочкою.

  12. За бажанням доповнюємо свіжими ягодами та згущеним молоком молоком.

  13. Кличемо близьких та подаємо напої.

  14. Смачного!

Дріжджові млинці на молоці

Дріжджові млинці на молоці виходять ніжними та ажурними. Приготування займе більше часу, на відміну від традиційного рецепту. Апетитне частування дуже подобається і дорослим, і дітям. Повторити нескладний рецепт зможе навіть кулінар-початківець. Подають млинці зі сметаною чи різноманітними солодкими доповненнями.

Час приготування – 2 год. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 12

Інгредієнти:

  • Молоко коров’яче – 2 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Дріжджі швидкодіючі сухі – 4 гр.
  • Борошно пшеничне – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст.
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

  1. Відповідно до рецептури беремо та відважуємо компоненти.

  2. В об’ємну чашу просіюємо склянку пшеничного борошна. Я використовую вищого ґатунку, але можна застосувати і першого ґатунку. Всипаємо сухі дріжджі та об’єднуємо.

  3. Слідом всипаємо сіль та цукор. Кількість солодощі визначаємо самостійно. Перемішуємо.

  4. Розбивши вимиті яйця, відправляємо в іншу ємність і збовтуємо вінчиком до однорідності. Після чого переливаємо до сухих інгредієнтів.

  5. Далі заливаємо трохи підігріте молоко.

  6. За допомогою вінчика доводимо тісто до гладкості та однорідності. Прикриваємо та переміщаємо ємність у місце без протягів та залишаємо на 1 годину.

  7. Сковороду промазуємо олією та розміщуємо на плиті. На розігріту поверхню виливаємо половник тіста та розділимо рівним шаром. Обсмажуємо до золотавості. Після чого перевертаємо лопаткою. Смажимо з другого боку.

  8. Млинці, що спеклися, складаємо чаркою, при бажанні кожен допускається змастити вершковим маслом. Презентуємо частування до столу самостійно або доповнюємо сметаною, медом, сиропом, шоколадною пастою або варенням. Смачного!

Тонкі млинці на молоці з содою

Тонкі млинці на молоці з содою готуються елементарним чином. Подають випічку самостійно або за бажання фарширують різними начинками. Випічка за цією рецептурою виходить еластичною і вироби добре тримають форму. Нескладний варіант сімейного сніданку з докладним описом виконає легко навіть дилетант.

Час приготування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 15

Інгредієнти:

  • Молоко коров’яче – 2 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сода харчова – 1 ч.л.
  • Борошно пшеничне – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Оцет 9% – 1 ст.

Процес приготування:

  1. Дістаємо інгредієнти для виконання рецепту. Молоко із будь-яким вмістом жиру прогріваємо до теплого стану.

  2. У глибоку чашу розбиваємо 2 попередньо вимиті яйця. Я зазвичай використовую категорії С0-С1.

  3. Всипаємо сіль, цукор та заливаємо 2 склянки підігрітого молока. Кількість цукру визначаємо відповідно до бажаної солодощі.

  4. Беремо дрібну піалу. Кладемо чайну ложку соди та гасимо столовою ложкою оцту. Гарненько перемішуємо.

  5. Гашену соду відправляємо до інших продуктів і ретельно розмішуємо вінчиком.

  6. До рідкої субстанції порційно просіюємо борошно.

  7. Беремо ручний вінчик і добре розмішуємо, щоб не було грудочок. Для зручності можна використовувати електроприлад та перемішувати на невеликій швидкості.

  8. Заливаємо олію і перемішуємо вінчиком. Даємо тіста настоятися, залишивши на 20 хвилин.

  9. Прогріту сковороду промазуємо олією та виливаємо порцію тіста на гарячу поверхню. Смажимо з двох сторін до рум’яності. Коли верх млинця набуде матового відтінку, беремо лопатку і, акуратно підчепивши, перевертаємо. Друга сторона смажиться швидше.

  10. Посмаживши всі млинці так само, подаємо до столу. Смачного!

Товсті млинці на молоці

Товсті млинці на молоці виглядають максимально привабливо. Повітряну ніжну випічку зазвичай подають на сніданок. Додатково підносять до ласощів різні смаколики – згущене молоко, сметану, варення або сиропи. Товсті млинці подобаються і дітям, і дорослим.

Час приготування – 35 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Молоко коров’яче – 300 мл.
  • Яйце – 2 шт.
  • Вершкове масло – 60 гр.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

  1. Дістаємо необхідний продуктовий набір заздалегідь, щоб інгредієнти набули стану кімнатної температури.

  2. У миску розбиваємо попередньо вимиті та обсушені яйця. Кладемо цукор і збовтуємо вінчиком, доки не утворюється піна.

  3. Вершкове масло розтоплюємо зручним способом та остуджуємо. Разом із молоком відправляємо до збитих яєць.

  4. До рідкої суміші просіюємо борошно та розпушувач тіста. Додаємо сіль.

  5. Ґрунтовно перемішуємо вінчиком, щоб не залишалося грудочок. Даємо постояти. Як тільки на поверхні утворюються бульбашки, приступаємо до випікання.

  6. Суху сковороду ставимо на плиту та прогріваємо на помірному вогні. На центр розпеченої поверхні виливаємо пів-половника млинця. Трохи зменшуємо нагрівання. Випікаємо, поки зверху не утворюється багато бульбашок.

  7. Далі беремо лопатку та перевертаємо млинець. Смажимо буквально хвилину.

  8. Випікаємо за таким принципом усі млинці та складаємо один на одного.

  9. Доповнюємо випічку медом, варенням або молоком, що згущує.

  10. Подаємо до столу. Смачного!

Млинці на кислому молоці

Млинці на кислому молоці виходять тонкими та дуже апетитними. Приготування млинців не триватиме багато часу. Досить простий процес освоїть будь-який за наявності добре розігрітої якісної сковороди. Млинці подають самостійно або доповнюють начинками на розсуд.

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 50 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Молоко кисле – 800мл.
  • Яйце – 2 шт.
  • Олія рослинна – для змащування сковороди.
  • Вершкове масло – 60 гр.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сіль – 1-2 щіпки.

Процес приготування:

  1. Готуємо компоненти, перелічені у рецепті.

  2. Вершкове масло розпускаємо в мікрохвильовій печі або на вогні.

  3. Яйця ретельно промиваємо та витираємо. Розділяємо їх на білки та жовтки. Яєчні білки виливаємо в глибоку ємність і добре збиваємо вінчиком.

  4. В окрему чашу просіюємо борошно та кладемо яєчні жовтки. Заливаємо остигле розпущене вершкове масло. Всипаємо сіль та цукор. Активно перемішуємо до однорідної маси.

  5. Заливаємо молоко і ґрунтовно вимішуємо тісто до гладкості.

  6. Після чого додаємо збиті білки та обережно поєднуємо компоненти.

  7. Перевірену сковороду розміщуємо на конфорці із середнім нагріванням. Дно змащуємо олією. На розігріту поверхню виливаємо порцію млинця. Розділимо його обертовими рухами сковороди.

  8. Печемо млинці з обох боків до привабливої золотистості.

  9. Готові вироби розміщуємо поверх один одного, складаючи у стопку. За бажання змащуємо млинці вершковим маслом. Подаємо до сніданку чи чаю. Смачного!

Класичні млинці на 500 мл молока з яйцями

Класичні млинці на 500 мл молока з яйцями готуються досить просто при використанні простих продуктів, які завжди знайдуться у будь-якої господині. Тонкі млинці подають із різними доповненнями, а за бажання фарширують солодкими або солоними начинками.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Молоко коров’яче – 500 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Борошно пшеничне – 170 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

  1. Заздалегідь дістаємо продукти для приготування млинців. Даємо зігрітися за кімнатних умов.

  2. У ємність з молоком кладемо щіпку солі та цукор. Додаємо 2 столові ложки олії. За бажання можна розтопити вершкове та остудити, а потім додати до вмісту.

  3. Далі вливаємо яйце. Обов’язково беремо свіже.

  4. Ґрунтовно перемішуємо до однорідної консистенції. За бажання можна розмішати міксером на невеликій швидкості.

  5. Всипаємо борошно, яке просіяли, збагачене киснем.

  6. Сковороду поміщаємо на плиту та добре нагріваємо. Промазуємо поверхню олією. Для зручності беремо силіконовий пензлик або бинтик, змочений у маслі. Наливаємо половник млинця, тримаючи сковороду на вазі і обертаючи, щоб тісто рівномірно розподілилося.

  7. Жаримо, поки верх млинця не стане матовим. Після чого, підчепивши лопаткою, перевертаємо на другий бік і даємо зарум’янитися до хрустких краєчків.

  8. У такий же спосіб випікаємо всі млинці, складаємо їх чаркою, попередньо змащуючи кожен шматочком вершкового масла.

  9. Подаємо млинці відразу або даємо охолонути.

  10. За бажання доповнюємо соусами, згущеним молоком молоком або сметаною.

  11. Смачного!

МЛИНЦІ НА МОЛОЦІ ТОНКІ ТА НІЖНІ – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал