Млинці на молоці – 15 найсмачніших рецептів приготування з покроковими фото

e0ee3787c27f6f1b538cfa235585a74b

Класичні млинці на молоці – це надзвичайно смачна страва, яка встигла стати традиційною у багатьох країнах. Тому сьогодні існує безліч варіантів їхнього приготування. А ось основа для тіста залишається незмінною. Тонкі чи дріжджові, солодкі чи з кислинкою – кожна господиня знайде свій улюблений рецепт!

Тонкі млинці з дірочками на 0,5 літри молока

Тонкі млинці з дірочками на 0,5 літра молока виходять дуже красивими та ажурними. Інгредієнти для таких млинців потрібні найпростіші, а ось млинцева чи чавунна сковорода здорово прискорить процес і збереже ласощі цілим. Час діставати улюблене варення! Буде дуже смачно!

Порції: 2

Час приготування: 20 хв.

Інгредієнти:

  • Молоко –0,5 л.
  • Борошно – 150 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 1-2 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л
  • Олія (рослинна) – 2 ст. л.
  • Масло (вершкове) – 20 гр.

Процес приготування:

1. У глибоку ємність засипаємо все борошно та вливаємо половину від усієї кількості молока. Все добре змішуємо.

423a775d27ff0d2a91a79e503c5497dd

2. Всипаємо сіль, цукор та вбиваємо яйця. Також у тісто додамо олію і всі інгредієнти добре перемішаємо.

72cb04873d3357639bed55712f6c2fbc

3. Додаємо молоко, що залишилося, і злегка збиваємо масу, довівши її до однорідності. За консистенцією тісто має бути досить рідким, від цього залежить тонкість млинців.

6ebc6954a7f3f5bb30a9b8fe46dba03a

4. Смажити млинці на олії. Нагріваємо сковороду і добре її змащуємо. Половником наливаємо тісто, намагаємося рівно розподілити його поверхнею і брати занадто багато тіста за один раз.

154aba0027f72f365f0e1c532985b5aa

5. Обсмажуємо кожен млинець, поки він не стане трохи рум’яним. Тоді перевертаємо його та смажимо з другого боку. Так робимо з усім тістом.

fa7a9f291f66030ba094fa9ee6ab9993

6. Змащуємо млинці вершковим маслом.

5dff9e2fc683b5976b46438cc952f323

Порада: якщо під час смаження млинці рватимуться, просто додайте трохи борошна. І навпаки, якщо ваші млинці будуть надто товстими, влийте в тісто більше молока або води.

Саме час накривати на стіл! Смачного!

Смачні млинці на молоці та воді

Млинці з додаванням води нічим не поступаються млинцям, приготованим чисто на молоці. А значить треба посмажити більше, щоб порадувати свою родину солодкими ласощами!

Порції: 4

Час приготування: 30 хв.

Інгредієнти:

  • Молоко – 1 ст.
  • Вода – 1 ст.
  • Борошно – 1,5 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Сіль – 0, 25 ч. л.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

1. Щоб тісто для млинців було однорідним краще підготувати продукти однієї температури.

4de96e300e0a00a096aebfab70bf9d82

2. Змішуємо разом яйця, цукор та трохи солі. Злегка збиваємо суміш вилкою чи вінчиком.

6e90ecec7bea51bb605b3cd4eb4ecb6d

3. Тепер додаємо рідкі Інгредієнти: по половинці від маси води та молока.

a5cbdedbf4dc67777b93a7c058eccbfe

4. Поступово всипаємо борошно та розмішуємо. Можна скористатися міксером, щоб краще розбити грудочки.

e5436c1df27cf6beef1d3305ed47ba67

5. Вводимо молоко і воду, що залишилися.

d4453a67d7fbfad0b30b4cdbd961aa3b

6. Сковороду розігріваємо, змащуємо олією та вливаємо першу порцію тіста. Масу потрібно добре розподілити по сковорідці, щоб вийшов тонкий круглий млинець.

00e2c2b924ce0a6af7af338b2eeb6ce2

7. Коли всі млинці готові, можна зверху промазати їх олією.

6cbe61c434d77c8e767afd8620419d2d

Смачного!

Пишні млинці на молоці з сухими дріжджами

Дріжджові млинці на молоці виходять дуже пишними та поживними. А якщо приготувати для них сирну або ягідну начинку, можна насолодитися чудовим десертом. Діти будуть у захваті!

Порції: 6

Час приготування: 2 години 30 хв.

Інгредієнти:

  • Молоко –500 мл.
  • Дріжджі сухі – 10 гр.
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Масло (вершкове) – 1 ст. л.
  • Пшеничне борошно – 250 мл.
  • Вода –125 мл.
  • Яйце – 1 шт.

 Процес приготування:

1. Розводимо дріжджі о пів на склянку теплої води і додаємо трохи цукру. Вводимо 250мл. борошна, розмішуємо та накриваємо склянку мокрим рушником. Відправляємо дріжджі в найтепліше місце кухні та залишаємо на годину.

2594520d37d6062e3c87699c72c98558

2. Розбиваємо яйце та відокремлюємо жовток від білка. Жовток розітрьом із цукром.

ccc80b9d9e88a95efec1f55218b80d9b

3. Готове тісто обминаємо та додаємо до нього суміш із жовтком.

d1606d3ad02385d517b898a6b2c85457

4. Вершкове масло розтоплюємо і додаємо до тіста.

037040fa9b5bbfec032c9058725fe1b7

5. Вводимо другу частину борошна та тепле молоко. Консистенція тіста повинна нагадувати рідку сметану, щоб воно добре розтікалося.

83a65803577f03cbf6e0fc7566639aba

6. Знову відправимо тісто у тепло. Воно має збільшитись в обсязі.

8fa163747bb87500cb7de8580b764ec8

7. Тепер збиваємо білок.

be7779e285d97a1520d1c8cb5f29ad45

8. Додаємо збитий білок до тіста, акуратно перемішуємо. Даємо настоятися ще 20 хв.

a71a913108e3bc3d6c843fb7123b8aa7

9. Половником виливаємо першу порцію на розігріту сковороду та смажимо до золотистого кольору. Млинці мають піднятися.

1b10defcb1aa406aab44369e3202a073

Смачного!

Смачні млинці на молоці з содою

Млинці на молоці з содою – це в міру солодка та пишна страва. Вони просто створені для соковитої начинки! Поекспериментуйте з ягідним, грибним чи рибним наповненням та знайдіть свій ідеальний смак! Готувати їхнє одне задоволення!

Порції: 4

Час приготування: 40 хв.

Інгредієнти:

  • Молоко –0,5 л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – ст.
  • Сода – ч. л.
  • Оцет – ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 гр.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

1. Молоко трохи підігріваємо та відправляємо у глибоку миску. Вбиваємо в молоко два яйця.

52c3f267eea12f32f5394e1e2f825343

2. Солимо суміш, що вийшла, а потім додаємо цукор.

29f6856c45b210806cb6edf51f5218af

3. Соду гасимо оцтом у чайній ложці та перемішуємо з тістом.

8b4ff550a60d9bee6c0414390f8859a1

4. Тепер добре збиваємо вінчиком нашу суміш і починаємо поступово вводити борошно. Замішуємо тісто до сметаноподібної консистенції.

61db9ba3b08241c33bcfd6f56894416a

5. Залишаємо тісто на 15 хв.

93b0ef742c8e04f20cc3910c050b51f0

6. Починаємо випікати млинці. Щоб вони не пригорали, сковороду нагріваємо та змащуємо олією. Кожну порцію тіста добре розділимо по сковорідці. Смажимо до появи рум’яності.

d3a003dc121db7a5b796e9ae3adb09d1

Готово! Якщо ви вирішили загорнути всередину начинку, дайте млинцям трохи охолонути. Смачного!

Покроковий рецепт тонких млинців на кислому молоці

Млинці на кислому молоці — тонкі та досить еластичні, а значить, вони не рватимуться при смаженні. Їх можна подати окремо або заправити оригінальною начинкою. Готувати їх швидко, а їсти – просто смакоту! Така страва точно зробить ранок добрим.

Порції: 6

Час приготування: година

Інгредієнти:

  • Борошно – 300мл.
  • Яйце – 3 шт.
  • Молоко (кисле) –550 мл.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Олія – 4 ст. л.

Процес приготування:

1. Яйця розбиваємо, змішуємо із 2 ложками цукру. Збиваємо до появи легкої пінки.

c1f494f324404b925ec93ca3991a9e38

2. Додаємо трохи молока і знову перемішуємо.

91a7c2977e6e899ba3c14aa7cef3f81c

3. Борошно просіюємо, а потім потроху додаємо в суміш із молока та яєць.

adced21c9e4c90aec59808d7de654cd8

4. Додаємо кількість молока, що залишилася, і перемішуємо до однорідного стану.

3a29739aa088d4eb311581f322d7eccb

5. Вводимо дві ложки олії і також перемішуємо.

86975486d666d0d46a67e25ac7e28d35

6. Нагріваємо сковороду, змащуємо її олією. Випікаємо млинці до виникнення приємного рум’янцю.

e74bdb1e9e087a1926da621a48476e4f

Смачного!

 Простий рецепт солодких млинців на молоці

Солодкі млинці на молоці — це добрий початок нового дня! Смачні та тонкі вони стануть чудовим доповненням до чаю. Такі ласощі точно піднімуть настрій і зарядять енергією на день!

Порції: 15

Час приготування: 25 хв.

Інгредієнти:

  • Яйця – 3 шт.
  • Молоко – 2 ст.
  • Вода – 2 ст.
  • Цукор – 3 ст.
  • Борошно – 2,5 ст.

Процес приготування:

1. Змішуємо воду з молоком в окремій мисці, додаємо до нього яйця, а потім підсолюємо та підцукроваємо масу.

60f609b94e82712d77a155a1a92d12f0

2. У готову масу через ситечко просіюємо борошно і добре розмішуємо всі грудочки.

9f78ffc71bdd58472b73114934db7a0f

3. Нагріваємо плиту та сковороду, змащену олією. Половником виливаємо першу частину тіста для першого млинця. Поширюємо його на всій поверхні. І підсмажуємо до рум’яного кольору.

5a8b3b2932f38d4f5a79ed3fddad2604

ef287d301c1b94fbd01e6f6741a4d878

 Товсті та пишні млинці на молоці

Товсті млинці на молоці виходять дуже пишними та пористими. Вони чудово просочуються варенням чи сиропом, а також добре підходять для начинки. Просто дивовижні ласощі!

Порції: 4

Час приготування: 20 хв.

Інгредієнти:

  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Борошно – 300 гр.
  • Молоко –300 гр.
  • Розпушувач – 2,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Яйця перемішуємо з цукром і збиваємо.

ef34df9bf19afe9b73d103a1570eda18

2. Борошно просіюємо через ситечко. Для цього беремо більшу ємність і в неї додаємо сіль і розпушувач.

7fc6b89869c2f0b2561b0f41fd029577

3. Тепер з’єднуємо дві маси в одну та замішуємо тісто. Залишаємо трохи загуснути на 5 хв.

0debc5ecf04f9051fa425331df08d645

4. Нагріваємо сковороду, змащену олією, і виливаємо приблизно дві ложки тіста на один млинець. Підсмажуємо до появи рум’яного відтінку та перевертаємо.

7bff153bea1381e9eaef7198d84bd8ec

 

14a28937b0995b92acdfbd2e12e96216

 

60becb755fe08373375de2df253f80c3

 

Готово! Приємного всім апетиту!

Рецепт приготування тонких млинців без яєць

Млинці на молоці без яєць — в міру тонкі та еластичні. Млинці без яєць виходить густішим, а тому ідеально підійде для соковитих начинок. Крім того, з них можна приготувати неймовірний листковий торт. Здивуйте своїх рідних незвичайними ласощами!

Порції: 8

Час приготування: 30 хв.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 ст.
  • Молоко –900 мл.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Олія (рослинна) – 2 ст. л.
  • Масло (вершкове) – 65 гр.
  • Сода – ½ ч. л.

Процес приготування:

1. Вибираємо тарілку глибше, кількість тіста буде досить великою. І приступаємо до приготування.

355d84b1df5c2b3db8d0a45354076946

2. Борошно змішуємо з півлітра молока. Потім солимо і додаємо цукор із содою.

ccc352730024adc8bdcaa9cd1dc5de8f

3. У готову суміш додаємо олію і добре перемішуємо до однорідної консистенції. Максимально прибираємо грудочки.

8c0aae19bbd515d0db561f2e3a3409fd

4. Молоко, що залишилося, розігріваємо і додаємо в тісто. Перемішуємо ще раз.

089d1932c9c3cdc07e760398084d67b8

5. Смажити млинці будемо на невеликому вогні, щоб тісто рівномірно запеклося. Перевертаємо та обсмажуємо другий бік.

646468b0a5e51ceb89f301a9287e5ebc

6. Готові млинці можна промазати топленим вершковим маслом або подати їх відразу до столу.

6ebe0ca9415a3f570bb4d6a04432a3b9

Смачного!

Смачні млинці на сухому молоці

Млинці на сухому молоці вже стали звичними ласощами. Сухе молоко зберігає корисні властивості та смакові якості молока та відмінно замінює його в кулінарії. Просто додайте його в тісто для млинців і у вас готовий неймовірний десерт до чаю!

Порції: 6

Час приготування: 30 хв.

Інгредієнти:

  • Молоко (сухе) –250 мл.
  • Борошно – 500 гр.
  • Вода –750 мл.
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 3 ч. л.

Процес приготування:

1. Воду потрібно закип’ятити і дати їй трохи охолонути, так щоб вона була теплою. Тепер розводимо сухе молоко у воді окремої ємності.

f9311af58116b8764d027356de9b4b7e

2. Додаємо борошно в молоко, а також додаємо розпушувач. Ретельно перемішуємо нашу масу.

04b355c2cce4a7139371efd4e795a0bf

3. Вбиваємо в неї яйця та замішуємо тісто для млинців. За смаком додаємо цукор та трохи солі.

a96a268c4778a4d0d7dc6cef3f3df0d6

4. Випікатимемо на підігрітій сковороді, добре змащеній олією. Краще поставити на помірний вогонь, щоб млинці рівномірно запікалися і не пригоряли.

3bf733a659ac7679422a94d6737e0fc4

5. Черпачком наливаємо тісто і повертаючи сковороду, розділимо його по всій її поверхні. Чекаємо на золотистий відтінок і перевертаємо млинець. Так робимо з усім тістом.

1ac6a046d6fd300f569ae765e3cb6c78

Наші млинці готові! Смачного!

Млинці на кислому молоці

Як приготувати млинці на кислому молоці? Напевно, кожен кулінар виявляв на полиці холодильної камери молоко, термін придатності якого минув. Однак, це не привід виливати молочний продукт, посмажте тонкі та ароматні млинці – ваша родина залишиться у захваті!

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Молоко кисле –400 мл.
  • Борошно – 260 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу виймаємо молоко та яйця з холодильної камери, оскільки ці інгредієнти повинні мати кімнатну температуру.

76918cbec234289a02f937685002352f

Крок 2. Для приготування тіста, в ємності з високими бортиками з’єднуємо кисле молоко, борошно, яйця, сіль, цукор та олію.

2506b22cb6de9e5e84f9f0a4f3176087

Крок 3. Гарячу сковороду змащуємо олією і виливаємо черпак підготовленого тіста, рівномірно розділимо та обсмажуємо по 60 секунд з кожного боку.

90785d6193bed089ac4732e106adf342

Крок 4. Готові млинці обережно перекладаємо на тарілку.

1f154ae4118dc3b39881ee4e73403401

Крок 5. За бажанням присмачуємо сметаною та джемом – дегустуємо. Смачного!

36893106c43cd7a0e1f86f9f571041de

Як приготувати млинці на молоці без яєць?

Як приготувати млинці без яєць? Якщо у вашому холодильнику закінчився такий продукт, як курячі яйця – це не привід позбавляти себе задоволення поласувати ніжними млинцями, що тануть у роті. Незважаючи на простий склад, страва виходить дуже смачною!

Час приготування – 35 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 ст.
  • Молоко – 2 ст.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сода – ½ ч.л.
  • Сіль – до смаку.
  • Олія рослинна – 50 мл.

Процес приготування:

Крок 1. У миску з високими бортиками виливаємо молоко.

5c334278cd6f248b78c10a76bb8b34c6

Крок 2. Потім відправляємо борошно, сіль, цукор і соду – помішуємо за допомогою вінчика або міксера.

c3c5bf13bc27b8e397c29262e0b78e85

Крок 3. Замішане тісто залишаємо на півгодини, а потім додаємо олію.

07387d05e7bdb9b645b92395673e3d1c

Крок 4. Розпечену сковорідку змащуємо олією, тільки перед випіканням першого млинця. Виливаємо черпак тіста, обертаючи сковороду, розділимо та смажимо до утворення дірочок.

a853e644c4b7efe42ecee02732989714

Крок 5. Перевертаємо та підрум’янюємо з другого боку.

809276cad09ab5e14e0f3f70e3863c02

Крок 6. Згортаємо апетитні млинці трубочкою та подаємо до столу. Смачного!

42b42c990dd553c3282706fc6e27f371

Дріжджові млинці на молоці

Дріжджові млинці на молоці приємно здивують вас своєю пишністю та ніжністю, які неможливо порівняти з чимось іншим! Звичайно, на приготування такої страви, кулінару доведеться витратити набагато більше часу, ніж на смаження тонких млинців, проте це того варте!

Час приготування – 2 год. 10 хв.

Час приготування – 50 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти:

  • Молоко –900 мл.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 500 гр.
  • Вершкове масло – 25 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Дріжджі свіжі – 25 гр.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Олія – 4 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Близько 200 мілілітрів молока нагріваємо до 30-35 градусів і змішуємо із цукром.

f56e6b78a76479eb2c240fdbce8b0ead

Крок 2. У молочну суміш кришимо дріжджі і знову помішуємо.

be55ba3d53dd9a8d50fd28e2e313238d

Крок 3. Отриманий розчин залишаємо у теплому приміщенні на 10-15 хвилин для активації дріжджів.

92b215a99d6225a27ab7b95a907e1d33

Крок 4. Акуратно розбиваємо яйця кімнатної температури та відокремлюємо білки від жовтків.

6ed2844edf5e21850e91483e6ebaed11

Крок 5. Двічі просіюємо борошно, додаємо жовтки.

e207b004c4d7174623aa50565b6cdf72

Крок 6. У борошняну суміш відправляємо дріжджовий розчин та 700 мілілітрів теплого молока.

513b637d13ff0c7cbc951db60bbb1851

Крок 7. За допомогою міксера об’єднуємо компоненти протягом 8-10 хвилин, затягуємо плівкою та прибираємо у тепло на 60-90 хвилин.

67b61064cb56f46c3f6a102c0da22029

Крок 8. Тісто, що відпочило, доповнюємо розтопленим і остиглим вершковим маслом.

b9b528f0863f8abae97bf0e05c2873a9

Крок 9. Білки з щіпкою солі збиваємо до піків і акуратно вмішуємо піну в тісто.

b5ad1a544e540a8a64e39cdf6927481a

Крок 10. Повторно накриваємо суміш плівкою та залишаємо ще на 20-25 хвилин.

806e676c0fe141ade31e21528110ef72

Крок 11. Після закінчення часу, виливаємо три столові ложки тіста в центр гарячої сковорідки, промазаної олією.

4b9ff46024a5a4cef99582849f77f73b

Крок 12. Смажимо до світло-коричневого відтінку та перевертаємо, доводимо до готовності.

5239ff86e16ea1f9739c60e5931b9071

Крок 13. Страву сервіруємо та подаємо до столу. Смачного!

011b8299b62430269ec54c38d282fed3

Заварні млинці на молоці з окропом

Тісто на такі млинці називається заварним, тому що до нього додається окріп і тісто заварюється. Клейковина муки починає інтенсивно працювати, тому такі млинці хоч і тонкі, але не рвуться. Зручний рецепт і тим, не потребує ваги, тільки склянки та ложки.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 7.

Інгредієнти:

  • Молоко коров’яче – 2 склянки;
  • Крутий окріп – 1 склянка;
  • Борошно пшеничне – 2 склянки;
  • Яйця курячі добірні – 3 шт.;
  • Цукор – 3 ст.;
  • Сіль – 0,5 ч. л.;
  • Олія соняшникова без запаху – 4 ст. л.;
  • Вершкове масло – для промазування млинців.

Процес приготування:

1. У широкий посуд розбити яйця, всипати цукор та сіль, збити масу вінчиком чи міксером до об’єднання.

f2f8f9d327137bad2a23ce00af82360e

2. До яєчної суміші додати молоко, половину олії.

d89d8dc0de70b31bd5b9e7c4887c696c

3. В іншу миску просіяти борошно і потроху підмішати в тісто, безперервно збиваючи міксером або вінчиком.

2b1f300ad15372d115ff05781990a9ee

4. Закип’ятити чайник і набрати склянку окропу. Не перестаючи розмішувати, тонким струмком обережно влити в тісто весь окріп. Ще раз збити міксером або вінчиком, прибираючи грудочки, що з’явилися, і домагаючись максимальної гладкості тіста.

80081f803459b3d115ad99a1d614861b

5. Сковороду розігріти на сильному вогні, потім зменшити вогонь.

c54051657758d0d1e42c90d1c76dd4e0

6. У чашку вилити залишки олії та підготувати силіконову кисть.

a60dd9007a317d162001a592f07a792f

7. Змастити поверхню сковороди олією, налити 1 велику ложку тіста. Повертати сковороду по колу, розподіляючи тісто.

6ae66d1aefb63e2b33cab0ff0d444587

8. Коли нижня сторона млинця зарум’яниться, а краї млинця почнуть ставати ламкими, перевернути млинець і смажити з іншого боку приблизно 10 сек.

45711c4e39bbe11a946727e14e79a842

9. Акуратно зняти готовий млинець на тарілку та швидко промазати шматочком вершкового масла.

ebc1bf6957a5e0a665da182e243c7259

10. Випекти, таким чином, всі млинці, змащуючи перед кожною порцією тіста сковороду олією і промаслюючи кожен млинець.

fa047d12bbb49e3716cebbfd0d06feb3

11. У млинці можна загорнути пару шматочків шоколаду, горіхову шоколадну пасту або мармелад і злегка розігріти в мікрохвильовій печі, вийдуть млинці зі швидкою начинкою.

1b7f68c153b70be688c11286162c1b86

Смачного!

Простий рецепт пишних товстих млинців на молоці

Якщо ви шукали ідеальний рецепт пишних млинців з додаванням молока, то вони: товсті, пористі, вони як губка здатні вбирати різні соуси. Крім того, ідеально підходять і до несолодких сніданків на кшталт яєчні з беконом.

Час приготування: 35 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 320 г;
  • Молоко жирне – 320мл;
  • Яйця курячі – 2 шт.;
  • Цукровий пісок – 4 ч. л.;
  • Сіль – 0,5 ч. л.;
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.;
  • Вершкове масло – ¼ пачки.

Процес приготування:

1. Яйця вбити в миску, де готуватиметься тісто для млинців. Додати туди молоко, цукор, сіль. Розмішати до однорідності та розчинення кристалів цукру.

498ee067f9184e00748b88d457cbad33

2. Окремо в посуд просіяти борошно, змішане з розпушувачем.

befa4f66127efd7b15b08bf2c40b525f

3. Додавати борошно по кілька ложок у тісто, щоразу збиваючи вінчиком, міксером чи вилкою, щоб перешкоджати утворенню грудочок.

ddfd5a10f232b55f307e593b8ee5bb98

4. Вершкове масло розтопити імпульсами в мікрохвильовій печі і додати в тісто, розмішати. Дати постояти приблизно 7-10 хв.

3513b9f87b659aa5e7d1a792d4103cab

5. За цей час слід розігріти на середньому вогні товстостінну сковороду. Змастити її поверхню олією.

d1665c7d632227af7645bcf3dc067334

6. Наливати близько 1,5 ст. л. тіста і, нахиляючи сковороду, розподіляти по колу тісто. Товщина млинця буде приблизно 3-4 мм.

74a9ba728565f4668c444d9b6af53bea

7. Випікати на середньому вогні близько 1 хв., після чого перевертати та допікати ще 1 хв.

67468f118bf99e38db76a0ee9d81acc3

8. Подавати млинці у гарячому вигляді з повидлом, медом, кленовим сиропом. Добре такі млинці поєднуються також із яєчнею, обсмаженими ковбасками чи ікрою.

820e41500f79117692b8e71d76d6b514

Смачного!

Тонкі МЛИНЦІ на молоці. Рецепт перевірений роками – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал