Рис з овочами – 9 простих та смачних рецептів приготування з покроковими фото

ff072004bfdf3f9110364777ce5e17ce

Рис з овочами – це апетитне та цікаве до смаку частування для домашнього столу. Такий яскравий продукт можна використовувати як самостійну страву або як гарнір. Порадуйте себе та домашніх за допомогою нашої перевіреної кулінарної добірки з дев’яти простих та смачних рецептів приготування з покроковими фото.

Рис з замороженими овочами

Рис з замороженими овочами – це швидкий спосіб приготувати просту, але при цьому смачну та цікаву страву. Подавати таке частування як гарнір або як повноцінний обід – ваше рішення. Але рекомендуємо готувати за нашим перевіреним рецептом.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Рис –180 гр.
  • Овочі заморожені – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 80 гр.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Сіль – до смаку.
  • Вода гаряча –350 мл.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Італійські трави – 0,5 ч.л.
  • Часник гранульований – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Відмірюємо необхідну кількість рису, заморожених овочів та інших продуктів за списком. Набір заморожених овочів вибирайте до смаку.

c72eeae9b7d05fbc13233e6cd4842af6

Крок 2. Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо ножем.

1697da0e6b284e5c382275d93742dd3f

Крок 3. Відправляємо його в сковороду з олією та обсмажуємо пару хвилин на помірному вогні.

34d0697f127a54cc14316288d23af961

Крок 4. До цибулі відправляємо заморожені овочі та готуємо пару хвилин. Спочатку потрібно, щоб вони розморозилися.

e7d59f99e41a8777496a250b43ed3cfe

Крок 5. Закриваємо частування кришкою та готуємо до м’якості овочів ще 5 хвилин.

2b8792fa4b3e13e77b543aaa142dad9b

Крок 6. Далі в сковороду відправляємо добре промитий рис. Посипаємо його сіллю та спеціями.

fa727f390800596af85df0758033bf68

Крок 7. Заливаємо це все гарячою водою та акуратно перемішуємо.

b9393316780d14b9093ab977268e4bd9

Крок 8. Доводимо наше частування до кипіння і потім готуємо під кришкою на слабкому вогні 15 хвилин.

2def6261766e5c4d60d361cf3820b73f

Крок 9. Рис із замороженими овочами готовий. Подавайте до столу!

957282e40e58e634365b77c00fae0e94

Рис з овочами в духовці

Рис з овочами у духовці – це оригінальна ідея для вашого столу. Таке частування виходить неймовірно смачним, соковитим та привабливим. Ситна та насичена страва готується з найпростіших продуктів та ідеально підійде для того, щоб урізноманітнити сімейний стіл.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Рис –100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Болгарський солодкий перець – 1 шт.
  • Вершкове масло – 20 гр.
  • Олія рослинна – для змащування форми.
  • Сіль – до смаку.
  • Спеції – до смаку.
  • Вода –250 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти. Овочі заздалегідь очищаємо та промиваємо під водою.

d603f4947a84b758235e0cd850f57d5c

Крок 2. Розігріваємо сковороду зі шматочком вершкового масла і після того, як він розплавиться, додаємо сюди подрібнену цибулю. Обсмажуємо кілька хвилин.

a70aed67ee5aabcb3451f3313a085ac9

Крок 3. Доповнюємо цибулю тертою морквою, перемішуємо та готуємо ще 2 хвилини.

fb20275190778c24130be463b181a38c

Крок 4. Тепер сюди відправляємо кубики болгарського перцю та подрібнений часник. Перемішуємо та готуємо протягом трьох хвилин.

e1fae43b951676f2a9a86c17ddc8c89e

Крок 5. Форму для запікання добре обмазуємо олією і перекладаємо сюди наші обсмажені овочі.

c4888ce496728cee3f3719f775a50343

Крок 6. На овочевий шар викладаємо добре промитий рис та посипаємо його спеціями.

2650cf0c306fc0a576ebb395dd1c2672

Крок 7. Заливаємо це все водою і відправляємо в розігріту до 180° духовку.

4e45bda81e35c38cf85a5d3836824a77

Крок 8. Запікаємо частування близько 45 хвилин до повної готовності.

710a215df23da43c09c5591549694f9f

Крок 9. Рис із овочами в духовці готовий. Подавайте до столу, прикрасивши зеленню!

3f658488850ad4a7c4bc6f98ca48645d

Рис з куркою та овочами

Рис з куркою та овочами – це чудова кулінарна ідея для вашого домашнього обіду чи вечері. Страва вийде неймовірно поживною, яскравою за смаком і цікавою. Крім того, апетитне частування порадує швидким та нескладним процесом приготування, з яким впораються навіть новачки.

Час приготування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Рис –300 гр.
  • Філе куряче – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Помідори – 2 шт.
  • Кукурудза консервована – 3 ст.
  • Горошок заморожений – 3 ст.
  • Вода – 1л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Спеції – 1 ч.л.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготуємо всі необхідні продукти. Овочі можна заздалегідь очистити та промити.

Крок 2. Рис добре промиваємо під водою. Зручно це робити за допомогою дрібного металевого сита.

ff4a230f81142b95d5275892717949e7

Крок 3. Далі рис заливаємо водою в каструлі, доводимо до кипіння і потім варимо на слабкому вогні близько 15 хвилин до напівготовності.

d32d3b20b95627bd6957f794d960d885

Крок 4. Промите куряче філе обробляємо на невеликі кубики.

962aa73fa5546ae8530902bce82fb6a8

Крок 5. Перекладаємо кубики курки в сковороду з олією, але можна і без неї.

654e81c04c0cfc8b96ad465f7a0e5e48

Крок 6. Обсмажуємо курку до рум’яної скоринки близько 20 хвилин.

997d0f70fc21ddf4306a1f5661382517

Крок 7. У цей час на дрібні кубики обробляємо болгарський перець, моркву, цибулю та часник.

3e534e9e2da7d4fe70909e601a320c60

Крок 8. Спершу на сковороді на олії обсмажуємо цибулю до золотистого відтінку.

f2a90f46e2254d692454ef7d5ff3af80

Крок 9. Також до цибулі відправляємо моркву. Смажимо овочі разом близько 5 хвилин.

6e071912df6a40e380a1277643bd0ab2

Крок 10. Доповнюємо продукти помідорами та часником, перемішуємо та готуємо ще 5 хвилин.

56c7b7721e413affc12fd0c67656f5d7

Крок 11. Готовий рис відкидаємо на сито, щоб видалити зайву вологу.

2464e5b065c83d604eeba97d6b8edd74

Крок 12. В одній сковороді з’єднуємо обсмажені овочі, курку та рис. Також сюди викладаємо кукурудзу та горошок. Додаємо сіль та спеції.

f908a360ec2576783c738b20ce35c7b3

Крок 13. Добре все перемішуємо і готуємо під кришкою ще 10 хвилин.

6417098a52326de4959482b39ada85bb

Крок 14. Рис з куркою та овочами готовий. Викладайте частування на тарілки та подавайте до столу!

f854676a42f1abd3b93f67ca6350e98f

Смажений рис із овочами на сковороді

Смажений рис із овочами на сковороді – це апетитний та цікавий гарнір для вашого обіду чи вечері. Ви можете подавати готовий рис із м’ясними частуваннями або рибними стравами. Крім того, рис з додаванням овочів виходить досить поживним, тому його можна подати як готову самостійну страву.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Рис – 110 гр.
  • Кабачок – 120 гр.
  • Болгарський солодкий перець – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Морква – 80 гр.
  • Окріп – 200 мл.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Приправа для плову – 0,5 ч.л.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідну кількість рису та овочі за списком.

Крок 2. Ріпчасту цибулю нарізаємо дрібним кубиком, морквину натираємо на тертці, а часник обробляємо на тонкі пластинки.

6f0bb1a0348608d1ea8e24323fe133a1

Крок 3. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо на ній цибулю близько 3 хвилин до золотистого відтінку.

7ac7289ea7f9223b31d244785b76a755

Крок 4. Викладаємо терту на тертці моркву до цибулі, перемішуємо овочі та смажимо разом близько 6 хвилин.

89eb51bf9cfa3e2e888a8fd38edec771

Крок 5. Болгарський перець та кабачок обробляємо на кубики.

b46e3c5f4617e931bc67407dacf9a966

Крок 6. Викладаємо їх у сковороду до цибулі та моркви. Сюди ж відправляємо часник.

5c772f25b8680895240366a13f654ced

Крок 7. Перемішуємо овочі між собою та готуємо ще хвилину.

29dc4bee28b7bdc148c242f649aca8a0

Крок 8. В іншій сковороді прогріваємо олію і відразу ж всипаємо в неї чорний мелений перець і приправу для плову. Обсмажуємо близько однієї хвилини на слабкому вогні.

05a9049aacb411e2db7e8cc39450a0a4

Крок 9. У цю ароматну олію занурюємо добре промитий рис.

569f0c648aae4c5c5da4c8d36c30d991

Крок 10. Обсмажуємо рис кілька хвилин, помішуючи лопаткою.

e7af771dc8619a362c3b6b63fcf756df

Крок 11. До рису відправляємо обсмажені овочі та доповнюємо це все сіллю.

9b89267ac0d0fd3fa8198d14874507b9

Крок 12. Вливаємо до продуктів 200 мл окропу.

7810c8d623a0cd44625a1b420e26fa65

Крок 13. Закриваємо частування кришкою та готуємо на слабкому вогні 20 хвилин до вбирання вологи.

e635c09062b43adf51865882582ee98f

Крок 14. Смажений рис із овочами на сковороді готовий. Подавайте частування до столу!

4070dab97a5f2c1fb447c362a1a8c6ac

Рис з овочами по-китайськи

Рис з овочами по-китайськи – це яскрава страва, що запам’ятовується за смаком, яка під силу приготувати кожному. Використовуйте наш простий покроковий посібник і приступайте до захоплюючого кулінарного процесу. Рис із додаванням овочів за мотивами китайської кухні точно нікого не залишить байдужим.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Рис – 200 гр.
  • Вода –300 мл.
  • Морква – 1 шт.
  • Капуста білокачанна – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Соус соєвий – 4 ст.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Цукор-пісок – 2 щіпки.
  • Зелень – до смаку.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Декілька разів промиваємо рис під водою і далі його відварюємо до повної готовності. відкидаємо на дрібне металеве сито, щоб забрати зайву вологу.

256d65c4bd2a78097337df6e14101c73

Крок 2. Рубаємо на невеликі шматочки очищений часник.

d7f99af4fc89a203cca21166030f37bc

Крок 3. Очищену морквину нарізаємо кубиками.

7a79e3683eb7904ffe7a8f574e4d45b8

Крок 4. Також подрібнюємо цибулю.

eb2bf91b26fc60f18d96738f9086af93

Крок 5. Капусту шаткуємо тонкою соломкою. Злегка її розминаємо руками, щоби виділився овочевий сік.

5b312935b74cebbba22c0bcb9575552b

Крок 6. Обсмажуємо цибулю з часником на олії і далі викладаємо сюди моркву з капустою. Перемішуємо, доповнюємо цукром, сіллю, перцем та соєвим соусом.

d61c23fcae7ab312f5ab5bfa978d5ea4

Крок 7. Також до овочів відправляємо підготовлений рис та готуємо всі разом ще 5 хвилин.

de820b6974ad5595ea85c823dbaa4720

Крок 8. Рис із овочами по-китайськи готовий. Прикрашайте зеленню та подавайте до столу!

b329be34348db1a8f50da923c6379161

Рис з м’ясом та овочами

Рис з м’ясом та овочами – це дуже ситна, яскрава та смачна страва для домашнього столу. Частування можна використовувати як гарнір або подавати як самостійний окремий продукт. Для простого і нескладного приготування слідуйте крокам нашого рецепту.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Рис –180 гр.
  • М’ясо –600 гр.
  • Капуста білокачанна – 250 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Болгарський солодкий перець – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Вода – 0,5 ст.
  • Помідори – 3 шт.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Сіль – до смаку.
  • Спеції – до смаку.
  • Зелень – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо обробляємо на невеликі шматочки та обсмажуємо до рум’янцю у сковороді з олією.

Крок 2. Дрібним кубиком обробляємо цибулю. Морквину нарізаємо соломкою.

5804b5c93b19dd61163e392f453f89ff

Крок 3. Далі на кубики обробляємо кабачок та болгарський перець.

Крок 4. Ошпарюємо помідори, очищаємо від шкірки та нарізаємо невеликими частинами.

54e1a983de98f105f737ee4fd92b1420

Крок 5. У сотейник вливаємо трохи олії. Обсмажуємо спочатку на ньому цибулю з морквою близько 5 хвилин.

Крок 6. Також викладаємо сюди кабачок із болгарським перцем та готуємо ще 5 хвилин.

75f5fb9bf67e7092b15145de165722ac

Крок 7. Доповнюємо овочі помідорами. Все це солимо і доповнюємо спеціями та смажимо на слабкому вогні 5 хвилин, прикривши кришкою.

Крок 8. Необхідно отримати м’які овочі із соком.

5aab2b78d56615de01aee9e30197806e

Крок 9. На невеликі шматочки обробляємо пекінську капусту. У сотейник шарами викладаємо спочатку половину капусти.

Крок 10. На капустяний шар кладемо половину тушкованих овочів.

fecb2509cc25e8d053ef6265c9181974

Крок 11. Далі йдуть обсмажені шматочки м’яса.

Крок 12. На м’ясо викладаємо добре промитий рис.

9dcd2c1db0977527855faedf8da1fdc7

Крок 13. Закриваємо рис овочами, що залишилися.

Крок 14. Останнім шаром йде капуста, що залишилася. Вливаємо половину склянки гарячої води.

4f5d183b1fe3b562123cdce2c339c777

Крок 15. Доводимо все це до кипіння та готуємо близько 45 хвилин під кришкою на слабкому вогні.

Крок 16. За 5 хвилин до готовності страву посипаємо ароматною зеленню.

cdf811750efa139f524bac1aeb474d34

Крок 17. Можна вимикати вогонь і дати страві трохи настоятися під кришкою

Крок 18. Рис з м’ясом та овочами готовий. Подавайте до столу і швидше спробуйте!

e8fadaa96c7a4a4531aa16d93311a1fd

Рис з овочами та креветками

Рис з овочами та креветками виходить не тільки неймовірно смачним та соковитим, а й досить привабливим. Подавайте його до столу як оригінальний обід чи перекус. У приготуванні рису на сковороді з найніжнішим морепродуктом є кілька секретів. Їх шукайте у нашому рецепті.

Час приготування – 35 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Рис –300 гр.
  • Вода –330 мл.
  • Креветки –500 гр.
  • Болгарський солодкий перець – 1 шт.
  • Горошок зелений – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 5 пір’я.
  • Часник – 4 зуб.
  • Імбир – 20 гр.
  • Вершкове масло – 10 гр.
  • Соус соєвий – 4 ст.
  • Соус рибний – 2 ст.
  • Олія кунжутна – 2 ст.л.
  • Вода –330 мл.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо рис під водою і відварюємо його в киплячій воді на слабкому вогні близько 15 хвилин. Після остуджуємо.

60dd8a92e816964ff26d341f4ca6f92b

Крок 2. Креветки попередньо розморожуємо та обов’язково видаляємо кишку. За потреби очищаємо.

d4b4a46656d848c5bbcc360834c433c8

Крок 3. Морквину нарізаємо невеликими шматочками. Так само робимо і з болгарським перцем. Подрібнюємо зубчики часнику та корінь імбиру.

64b0708fa45272926b5147479dd24e95

Крок 4. Розігріваємо сковороду з олією і відправляємо сюди морквину та болгарський перець. Також викладаємо зелений горошок, подрібнену зелену цибулю. Обсмажуємо близько двох хвилин на сильному вогні та одразу ж вимикаємо плиту.

7c2b6799cb8351d146fe8993bf17503b

Крок 5. В окремій сковороді прогріваємо олію, викладаємо сюди креветки. Солимо та готуємо 2 хвилини.

a7ccca657374320a43ce46833c070cb6

Крок 6. Забираємо креветки зі сковороди, а сюди відправляємо вершкове масло. Вливаємо збиті окремо яйця та готуємо їх близько однієї хвилини, постійно помішуючи.

900dba5a93542fee69de6499c1c960c1

Крок 7. Забираємо омлет зі сковороди і сюди знову вливаємо олію. Обсмажуємо часник та імбир. До них вливаємо соєвий соус, рибний соус та кунжутну олію. Добре все перемішуємо та готуємо до появи яскравого аромату.

be610896e6bdac4f2adbef05a422dd9b

Крок 8. У цю ароматну олію викладаємо відварений рис. Обсмажуємо його 3 хвилини та викладаємо овочі з креветками. Перемішуємо все разом та вимикаємо плиту.

b0435997f7ae9f5d1bb42ed8e164191b

Крок 9. Рис з овочами та креветками готовий. Можна спробувати!

306b762f3b93d621d1f244b97f3939eb

Як приготувати рис з овочами у мультиварці

Як приготувати рис з овочами у мультиварці, ми розповідаємо у нашому покроковому кулінарному посібнику. Наслідуючи прості кроки, ви швидко і смачно приготуєте апетитний гарнір або самостійну страву для всієї родини. Кухонна техніка помітно полегшить та прискорить процес.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Рис – 1 ст.
  • Окріп – 2 ст.
  • Коріандр – 0.5 ч.л.
  • Фенхель – 0,5 ч.л.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Часник – 2 зуб.
  • Цибуля червона – 0,5 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Кріп – до смаку.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Вершкове масло – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. У мультиварку вливаємо оливкову олію та додаємо зерна коріандру, фенхель, пластинки зубчиків часнику. Готуємо у режимі «випічка» 5 хвилин.

e2f59586b60174065266095af06e8869

Крок 2. У цю ароматну олію викладаємо заздалегідь промитий рис. Обсмажуємо одну хвилину.

e6ae32fbe3f1fbb80197c4e15e0da8cd

Крок 3. Заливаємо рис окропом, солимо і включаємо режим «рис». Готуємо до закінчення програми.

f1ac0dd47a28c610589589164a5d7e40

Крок 4. Овочі нарізаємо невеликими шматочками та обсмажуємо їх окремо. Доповнюємо вершковим маслом та готуємо до м’якості.

7844ddf87cce2ab13b1a5b18ada23899

Крок 5. Перекладаємо готові овочі в тарілку та доповнюємо подрібненим кропом.

5d8a888e950ab4c2952eafda2b44738a

Крок 6. Сюди ж вивантажуємо наш рис і добре все перемішуємо.

26f6734138deb3e3928592448a19f198

Крок 7. Тепер ви знаєте, як приготувати рис із овочами у мультиварці. Беріть на замітку!

8d96619940412aafc52141f614966585

Бурий рис з овочами

Бурий рис з овочами – це неймовірно смачна та корисна кулінарна ідея для вашого домашнього обіду чи вечері. Страва вийде неймовірно поживною, яскравою та цікавою. Крім того, апетитне частування порадує нескладним кулінарним процесом. Обов’язково спробуйте!

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Рис бурий – 1 ст.
  • Ріпа жовта – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Болгарський солодкий перець – 2 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Хмелі-сунелі – 0,5 ч.л.
  • Вода – 1 ст.
  • Зелень –30 гр.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо її на олії.

Крок 2. Доводимо цибулю до прозорого стану з легким рум’янцем.

115491a1a3e4d4f462fa25be7ee16753

Крок 3. Також до цибулі відправляємо терту на тертці морквину.

Крок 4. Жовту ріпу обробляємо на тонкі брусочки та відправляємо у сковороду.

1a9e4cd580412bdda5ca63b2c814f7b6

Крок 5. Сюди викладаємо дрібну соломку болгарського перцю.

Крок 6. Відправляємо в сковороду та подрібнені помідори.

244f4eb55d6491d850248b001bcfdd68

Крок 7. Доповнюємо овочі раніше промитим бурим рисом.

Крок 8. Добре перемішуємо всі продукти між собою.

ae7270ec7f98cb9f6356d87fd3662b12

Крок 9. Робимо вогонь мінімальним та закриваємо частування кришкою.

Крок 10. Готуємо 15 хвилин та перевіряємо, чи достатньо тут рідини.

d7e741d074ece134d7afb04ac1c8cf99

Крок 11. Якщо потрібно, підливаємо склянку води.

Крок 12. Продовжуємо тушкувати під кришкою ще 15 хвилин.

8d39d90efc9715f1da1dc47f6837b001

Крок 13. Далі доповнюємо частування сіллю.

Крок 14. Також всипаємо ароматні спеції.

5ebdb2683d79bfe6e1a7ae3b94f65eda

Крок 15. Посипаємо частування подрібненою зеленню.

Крок 16. Добре все перемішуємо.

978ca36698d22fd130c7fe311afc04a0

Крок 17. Готуємо під кришкою ще 5 хвилин.

Крок 18. Бурий рис з овочами готовий. Розкладайте по тарілках та подавайте до столу!

419500e510d3108fa8a107f407ee2d66

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал