Заготовки з чорної смородини на зиму – 9 кращих рецептів з покроковими фото

28191487e49b546516768dd01f8b4a63

Заготовки з чорної смородини на зиму – це справжня вітамінна «бомба», незалежно від того, що ж ви вирішите приготувати: варення, джем або желе. Головною особливістю цієї смачної ягоди є здатність зберігати в собі все корисне, навіть після варіння. Але в разі, якщо ви віддаєте перевагу «сирим» продуктам, то і для вас знайдеться пропозиція – просто перетремо ягоди з цукром і будемо зберігати на полиці холодильної камери.

Желе з чорної смородини на зиму – простий рецепт

Желе з чорної смородини на зиму – це смачний і ароматний десерт, який готується, без будь-яких добавок відповідно до його складу входять тільки натуральні компоненти, які можна запропонувати навіть найменшим. Дотримуйтесь рекомендацій і у вас все вийде!

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти:

  • Смородина чорна – 1 кг.
  • Цукор-пісок – 2 кг.
  • Вода – 700 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Смородину ретельно перебираємо і ополіскуємо під струменем води, відкидаємо на друшляк і даємо стекти зайвої рідини. Пересипаємо компонент в вогнетривку посуд з високими бортами і підливаємо 700 мілілітрів води.

c73ff17ef21c3ceaf699dba8434bdc7c

Крок 2. Поміщаємо ємність на конфорку і проварюємо протягом 10 хвилин з моменту закипання.

53de4a63dea32adfc353406290177698

Крок 3. Тепер додаємо всю порцію цукрового піску, помішуємо і кип’ятити вдруге. Тримаємо на вогні ще 10 хвилин, видаляючи шумівкою пінку.

2c2badfd3f93a720064848895679c716

Крок 4. Половником розфасовуємо масу по банкам і залишаємо банки відкритими до тих пір, поки желе не загусне. Потім закупорюємо і після охолодження прибираємо в місце зберігання.

e151979219ca16884bcab94431d10f06

Крок 5. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

7d953509f11942dd9e05df94448ea973

Компот з чорної смородини на 3-літрову банку на зиму

Компот з чорної смородини на 3-літрову банку на зиму – це корисний і простий в приготуванні напій, приготувавши який одного разу, ви назавжди забудете про те, щоб купувати магазинні соки з « сірим » складом, який включає в себе консерванти і Е добавки.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Смородина – 600 гр.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Вода – 2,7 л.

Процес приготування:

Крок 1. Відриваємо ягоди з гілок і гарненько промиваємо, обсушуємо і висипаємо в миску.

9e2f69635a3b5716de0c76adc7cb27f2

Крок 2. Відправляємо смородину в банку і заливаємо крутим окропом на половину обсягу, прикриваємо кришкою і залишаємо для прогріву на 40 хвилин.

8a9b99472abe0e1da8530dcf3780aa25

Крок 3. Паралельно в посуд з емальованим покриттям всипаємо 300 грам цукрового піску.

e00ec3d37f46e232b17bd97cb2b0851b

Крок 4. До цукру виливаємо воду з банки і на помірному вогні розчиняємо кристали, кип’ятимо і проварюємо ще кілька хвилин.

465364afa0c08d453a49e4037338fa70

Крок 5. Заливаємо сироп до ягод і відразу ж закриваємо банку за допомогою спеціального ключа. Перевертаємо і обертаємо в покривало на добу. Готуйте і отримуйте задоволення!

78b012f8920d0d2d871a7ce8d81dce9e

Чорна смородина, протерта з цукром без варіння

Чорна смородина, протерта з цукром без варіння – це смачний і простий спосіб заготовки свіжих ягід, в яких зберігається максимальна кількість корисних властивостей, включаючи вітаміни, а також мікро і макроелементи. Цукор регулюємо в залежності від способу зберігання.

Час готування – 120 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Смородина – 1 кг.
  • Цукор-пісок – 1-2 кг.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір.

742225f5784c63faf8ab1c6e1047c622

Крок 2. Ополіскуємо ягоди у великій кількості прохолодною води.

76eb7921f2643fe5ae107cb132f9f07e

Крок 3. Ягоди проціджуємо через сито з дрібними отворами і даємо час обсохнути.

acceb2f9771417832cad8843b8657678

Крок 4. Уважно перебираємо смородину, позбавляючись від сміття і листя.

4478dd0243422bcd735c59e5c1f509b6

Крок 5. Висипаємо ягоди в чашу блендера або кухонного комбайна і додаємо цукор. Якщо ви будете зберігати продукт в холоді, то буде досить одного кілограма, якщо при кімнатній температурі, то краще додати два.

a5a6c656907ba8eac11c6f3ee3a6e5c8

Крок 6. Інгредієнти збиваємо до однорідної консистенції і переливаємо в глибоку тарілку, даємо настоятися протягом декількох годин, періодично помішуючи.

8b648656a6fc2e128cec0ea08b4845a8

Крок 7. Розливаємо склад по стерильним банкам.

b2722aa7a3c0c53ab19343bc1d565f33

Крок 8. Зверху насипаємо трохи цукру для кращого збереження.

af6007ec6e07d235908ef23adbb8083b

Крок 9. Баночки закриваємо і переставляємо в місце зберігання. Смачного!

a00cec5e48fbb7c4c383c229a01402bb

Джем з чорної смородини на зиму

Джем з чорної смородини на зиму – це смачне частування, яке скрасить будь-яке чаювання і приємно здивує гостей. Якщо у вас немає нічого солодкого, то відкривши таку заготівлю і намазавши її на скибочку свіжого білого хліба, ви отримаєте справжнє гастрономічне задоволення!

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти:

  • Смородина чорна – 1 кг.
  • Цукор-пісок – 1 кг.
  • Вода – 1-1,5 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Смородину перебираємо, ополіскуємо і обсушуємо будь-яким зручним способом.

17ad3ef799c745e1b2f0305fcf2d92af

Крок 2. Підливаємо до ягід воду, варимо 10 хвилин і підсипаємо цукор – ретельно перемішуємо.

52fdae61618463b2c30b552e85404874

Крок 3. Склад доводимо до кипіння і засікаємо 15 хвилин, не забуваємо знімати пінку.

c5044ad5aa2b3ef5e8d2f99d97f1fcb6

Крок 4. Розфасовуємо масу по банкам і закупорюємо, після охолодження прибираємо в холодильну камеру на кілька діб для застигання, а після прибираємо в льох.

2dcb66b0d151ed14e89d890990e605c8

Крок 5. Смачного!

262b74f9f6ce7426d909ccc976ee9b98

Варення з чорної смородини через м’ясорубку на зиму

Варення з чорної смородини через м’ясорубку на зиму – це не тільки дуже смачне, але ще і корисне ласощі, для готування якого нам не буде потрібно нічого, крім свіжих ягід і цукру. Завдяки великому вмісту пектину, для готування не потрібен желатин і інші «домішки».

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 2 банки по 750 мл.

Інгредієнти:

  • Цукор-пісок – 1 кг.
  • Смородина – 1 кг.

Процес приготування:

Крок 1. Озброюємося кухонними вагами і зважуємо потрібну кількість кожного інгредієнта.

d2ee3972890e95493a042dbea0e317fd

Крок 2. Видаляємо з ягід гілки і листочки, ополіскуємо під струменем води.

e6ff85d1a5eec2d933fba76ca64ac5b1

Крок 3. Пропускаємо основний компонент через решітку м’ясорубки.

222faa5a094ceea6bfa802242b210657

Крок 4. Переливаємо масу в каструльку і висипаємо цукор.

132eb268c561ab89497d3b2644b1716d

Крок 5. Склад перемішуємо, доводимо до кипіння і проварюємо на вогні трохи нижче середнього близько 20-25 хвилин.

0098aa9dfc4337724a5e4c4de4498e38

Крок 6. Розділимо варення по заздалегідь простерилізованим баночкам, закриваємо.

6873480eb0dbd990ce2ad4e5276e9379

Крок 7. Готуйте і отримуйте задоволення!

6e3a6cd85cced1748e431ef5b4d3d557

Чорна смородина з цукром в блендері без варіння на зиму

Чорна смородина з цукром в блендері без варіння на зиму відмінно зберігається, головний секрет успіху – це ретельно простерилізована посуд і кришки.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Смородина – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 500 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед стерилізуємо банки і «замочуємо» кришки в окропі на 3 хвилини.

f287735e6b7f598a8fd84dfc132ac140

Крок 2. Смородину уважно перебираємо.

12cbf5a98e885656c77cecd1f051f9ea

Крок 3. Висипаємо ягоди в сито і гарненько промиваємо під струменем води.

a9195b577a6180d50b43f93fa846d799

Крок 4. Ділимо цукор і смородину на 4 або 6 частин і по черзі пробиваємо в блендері.

da13add3f7c6748162c02d080d5a7137

Крок 5. Переливаємо солодке пюре в миску, перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин.

ba8c58275cf03f483dad0a8a86d83a51

Крок 6. Переливаємо масу в банки і прибираємо в холодильник. Смачного!

78e42dc62ea3580b803609f27efc3361

Соус до м’яса з чорної смородини на зиму

Соус до м’яса з чорної смородини на зиму – це прекрасна альтернатива покупним варіантам. Такий продукт має приємний кисло-солодким смаком, прекрасно доповнює і відтіняє страви, приготовані на основі червоного м’яса, птиці і навіть сиру з благородною цвіллю.

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 250 мл.

Інгредієнти:

  • Смородина – 350 гр.
  • Вода – 50 мл.
  • Цукор-пісок – 4 ст.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Аджика суха – 1 ч.л.
  • Перець запашний горошком – 1 шт.
  • Перець чорний горошком – 5 шт.
  • Гвоздика – 1 бутон.

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно промиту смородину висипаємо в сотейник і вливаємо воду, закидаємо горошини перцю і бутони гвоздики – доводимо до кипіння і при частому помішуванні тушкуємо 15 хвилин.

eca38d9deb4be2eaa537c11e434f30d9

Крок 2. Розм’якшену масу протираємо через сито, від шкіри і насіння позбавляємося.

784d2d8441d145ebdec201227fbab0b6

Крок 3. Однорідний склад повертаємо в посуд, присмачуємо цукром, сіллю і аджикою – кип’ятимо і заварюємо протягом 5 хвилин.

594a21776d99051138ccf2e917dbaabb

Крок 4. Гарячий соус переливаємо в заздалегідь простерилізовані баночки і закриваємо. Після охолодження переставляємо в прохолодне місце для зберігання.

a3da9f10175da8582e8d83237fb9d5fd

Крок 5. Готуйте і отримуйте задоволення!

12c348a3659bed75bdeee147bccfb4ca

Сік з чорної смородини на зиму

Сік з чорної смородини на зиму – це вітамінізований напій, який не тільки піднімає ваш імунітет, але і підніме настрій! Заготовлювати продукт можна навіть без соковижималки, а розливати краще в невеликі пляшечки, тому як перед вживанням, сік рекомендується розбавляти очищеною водою.

Час готування – 4 ч. 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4-5.

інгредієнти:

  • Смородина чорна – 1 кг.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Вода – 500 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Перебираємо ягоди, викидаємо сміття і старанно промиваємо. Відкидаємо на сито і даємо час стекти рідини.

e34822afa9efa8e9536b06af1817ad31

Крок 2. Висипаємо інгредієнт в каструльку і розминаємо за допомогою толкушки для картоплі.

5716e18facb614f7c3b4c5d37b72e40c

Крок 3. Підливаємо воду до кашки, відправляємо на конфорку.

cd4e0fb4c98cf96c2ee6b69090fef8d3

Крок 4. Після закипання зменшуємо полум’я до мінімуму і проварюємо компоненти протягом 20-25 хвилин.

4f8d640e5b30386af83361da849d5a98

Крок 5. У сотейник поміщаємо друшляк і вистилаємо його декількома шарами марлі, переливаємо ягідну масу і залишаємо в такому положенні мінімум на 4 години.

ada1731055ea546c88f76a9a2ca0a9f5

Крок 6. Після закінчення часу віджимаємо макуха.

49d218721c2fdec9d141782ce8eea972

Крок 7. Сік виливаємо в ковшик і підсипаємо цукор.

5c98cbcf144b7a5b6dd2381bff099ed8

Крок 8. Напій кип’ятимо і варимо близько 5 хвилин на вогні трохи вище середнього. Стерилізуємо ємності.

2573ed9dd1eef21424c9bf78b4efd893

Крок 9. Розливаємо сік по пляшках, щільно закручуємо і обертаємо в покривало до повного охолодження.

c92e957bfab97c5337aa41e5a96ad1fe

Крок 10. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

Варення з чорної смородини з апельсином на зиму

Варення з чорної смородини на зиму – це смачне частування, яке закохує в себе з першої ложечки. Але це не дивно, тому як тонка цитрусова нотка ідеально гармонує з насиченим смаком чорної смородини. Спробуйте і ви не пошкодуєте!

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 4.

інгредієнти:

  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Смородина – 500 гр.
  • Апельсини – 1 шт.
  • Вода – 80 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед гарненько перебираємо ягоду, залишаючи тільки ті плоди, які не мають видимих пошкоджень.

5dbd23197e7491a09574f6a41144d509

Крок 2. У друшляк промиваємо смородину і залишаємо на деякий час, щоб зайва рідина скла через отвори.

a3e26cd6f1fde83b9699e344fcfe0a32

Крок 3. Висипаємо основний інгредієнт в каструлю з товстим дном і засипаємо цукром – перемішуємо.

993a4e44ba4c3b02d7dd2a9d5cbe9652

Крок 4. Паралельно ополіскуємо цитрус і ріжемо його на скибочки, позбавляємося від кісточок.

3fa191e9634ccf79b64f54e67a9f7e23

Крок 5. Апельсин разом з водою відправляємо до ягід, кип’ятимо і варимо на повільному полум’я 20 хвилин, помішуючи і знімаючи шумівкою пінку.

7d5b51d30f3e39235c2042091637f0d1

Крок 6. Розфасовуємо солодкість по стерильним банкам і на добу залишаємо при кімнатній температурі. Смачного!

b45f51ce77bf9fa18e3f5fc786b8930b

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал