Кабачкова ікра на зиму “Пальчики оближеш” – 6 рецептів з покроковими фото

Кабачкова ікра на зиму «Пальчики оближеш» — це нескладна у виконанні і дуже смачна заготівля для всієї родини. Її можна використовувати в якості соусу або подавати як окрему холодну закуску. Для приготування використовуйте перевірену добірку з шести рецептів з покроковими фото і докладним описом процесу.

Кабачкова ікра блендером на зиму

Кабачкова ікра блендером на зиму виходить неймовірно ніжною і цікавою за смаком. Таке частування можна намазувати на хліб або подавати до столу в якості оригінального соусу. Приготувати овочевий продукт на тривале зберігання нескладно. Беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 3 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 250 гр.
  • Морква – 250 гр.
  • Паста томатна – 100 гр.
  • Олія – 200 мл.
  • Цукор – 0,5 ст.л.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Оцет 9% – 0,5 ст.л.
  • Майонез 67% – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Починаємо приготування кабачкової ікри блендером на зиму, з підготовки овочів. Кабачки, цибуля і морква промиваємо, очищаємо і ріжемо на шматочки.

Крок 2. Нарізані овочі кладемо в чашу блендера.

Крок 3. Перемелюємо до однорідної суміші.

Крок 4. Викладаємо заготівлю в велику каструлю. Виливаємо сюди олію і доводимо до кипіння на невеликому вогні.

Крок 5. Варимо близько 2 годин на невеликому вогні, періодично помішуючи. Після доповнюємо масу томатною пастою і майонезом.

Крок 6. Додаємо сіль і цукор.

Крок 7. Виливаємо столовий оцет.

Крок 8. Перемішуємо вміст, знову доводимо до кипіння і варимо ще 30 хвилин.

Крок 9. Розливаємо заготівлю по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, перевертаємо, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Крок 10. Кабачкова ікра блендером на зиму готова. Прибирайте на зберігання.

Кабачкова ікра з томатною пастою «Пальчики оближеш»

Кабачкова ікра з томатною пастою «Пальчики оближеш» порадує вас своїм яскравим смаком, соковитою і апетитним зовнішнім виглядом. Приготувати таке частування зовсім не складно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото. Розміркуйте домашнє меню овочевою заготівлею.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 3 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг.
  • Морква – 1 кг.
  • Паста томатна – 4 ст.л.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Олія – 100 мл.
  • Паприка молота – 1 ч.л.
  • Суміш перців – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сік лимонний – 2 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Розповідаємо, як заготовити кабачкову ікру з томатною пастою «Пальчики оближеш». Насамперед промиваємо і очищаємо кабачки. Нарізаємо їх невеликими кубиками.

Крок 2. Кабачки обсмажуємо на олії до утворення легкого рум’янцю.

Крок 3. Перекладаємо продукт в каструлю.

Крок 4. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і обсмажуємо його до м’якості і рум’янцю.

Крок 5. Викладаємо цибулю до кабачків.

Крок 6. Натираємо моркву на великій терці. Обсмажуємо її також в сковороді.

Крок 7. Викладаємо морква в загальну масу. Перебиваємо всі заглибним блендером або прокручуємо через м’ясорубку.

Крок 8. Отриману масу доводимо до кипіння і після варимо на повільному вогні близько 20 хвилин.

Крок 9. Очищаємо зубчики часнику від лушпиння і подрібнюємо їх будь-яким зручним способом.

Крок 10. Кабачкову масу доповнюємо сіллю, цукром, томатною пастою. Перемішуємо і варимо ще 5 хвилин.

Крок 11. Викладаємо сюди часник, спеції і лимонний сік.

Крок 12. Знову все перемішуємо, прикриваємо кришкою і залишаємо на 5 хвилин.

Крок 13. Розкладаємо частування по стерилізованим банкам.

Крок 14. Закриваємо і даємо повністю охолонути.

Крок 15. Кабачкова ікра з томатною пастою «Пальчики оближеш» готова. Можна прибирати на зберігання.

Кабачкова ікра з майонезом

Кабачкова ікра з майонезом – це апетитне частування для всієї родини, яке відмінно підходить для тривалого зберігання. У будь-який час року ви зможете подати до столу смачну овочеву заготівлю. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки.

Час готування – 3 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Майонез – 100 гр.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Олія – 100 мл.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Оцет 6% – 1 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо продукти для приготування кабачкової ікри з майонезом.

Крок 2. Кабачки, цибуля і моркву очищаємо, обробляємо на шматочки.

Крок 3. Підготовлені овочі прокручуємо через м’ясорубку.

Крок 4. Отриману овочеву суміш поливаємо олією. Перемішуємо, доводимо до кипіння і після тушкуємо на слабкому вогні близько півтори години. Періодично помішуємо.

Крок 5. Доповнюємо вміст сіллю, цукром, подрібненим часником, яблучним оцтом, майонезом, томатною пастою. Перемішуємо і тушкуємо ще 30 хвилин.

Крок 6. Гарячі ласощі розкладаємо по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, перевертаємо догори дном, укутуємо і даємо повністю охолонути.

Крок 7. Кабачкова ікра з майонезом готова! Зберігайте в прохолодному місці.

Кабачкова ікра з болгарським перцем і помідорами на зиму

Кабачкова ікра з болгарським перцем і помідорами на зиму порадує своїм яскравим видом і насиченим смаком. Овочева заготівля точно урізноманітнює домашній стіл. Для приготування обов’язково скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої добірки.

Час готування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1 кг.
  • Помідори – 3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Петрушка – 6 гілок.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Олія – 100 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Ділимося рецептом приготування кабачкової ікри з болгарським перцем і помідорами на зиму. Для початку підготуємо необхідні інгредієнти.

Крок 2. Очищаємо цибулю і моркву. Болгарський перець очищаємо від насіння і плодоніжок.

Крок 3. Кабачок обробляємо на невеликі шматочки і прокручуємо через м’ясорубку.

Крок 4. Цибулю і перці дрібно ріжемо ножем. Морквину подрібнюємо в блендері.

Крок 5. Обсмажуємо цибулю в глибокій сковороді з олією.

Крок 6. Викладаємо до цибулі моркву. Перемішуємо і готуємо ще близько 5-7 хвилин.

Крок 7. Доповнюємо овочі шматочками болгарського перцю. Тушкуємо ще 5 хвилин.

Крок 8. Викладаємо кабачки. Перемішуємо і тушкуємо під кришкою приблизно 30-40 хвилин.

Крок 9. Подрібнюємо зелень, часник і помідори.

Крок 10. Додаємо помідори, перемішуємо і тушкуємо близько 20 хвилин.

Крок 11. Кладемо в заготівлю зелень і часник. Готуємо ще 20 хвилин. В кінці солимо і перчимо за смаком.

Крок 12. Промиваємо банки і стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. Кип’ятимо кришки.

Крок 13. Розливаємо частування по підготовленим скляним ємностей.

Крок 14. Закриваємо. Перевертаємо догори дном, укутуємо і даємо повністю охолонути.

Крок 15. Кабачкова ікра з болгарським перцем і помідорами на зиму готова. Забирайте на зберігання.

Кабачкова ікра з яблуками на зиму

Кабачкова ікра з яблуками на зиму виходить неймовірно соковитою, смачною і апетитною. Така заготівля точно урізноманітнює ваш домашній стіл і нікого не залишить байдужим. Для простого і швидкого приготування використовуйте нашу перевірену кулінарну ідею.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2 шт.
  • Яблуко – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Олія – 50 мл.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Оцет 6% – 50 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Для заготівлі кабачкової ікри з яблуками на зиму підготуємо потрібні продукти за списком.

Крок 2. Кабачки, яблука, цибуля, морква промиваємо і при необхідності очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 3. Розігріваємо каструлю або казан з олією. Викладаємо сюди цибулю з морквою. Додаємо цукор, перемішуємо і тушкуємо чотири хвилини.

Крок 4. Додаємо кабачки і яблука. Доводимо масу до кипіння.

Крок 5. Зменшуємо вогонь і тушкуємо під кришкою близько 60 хвилин.

Крок 6. Далі додаємо сіль, спеції і подрібнений часник. Вимішуємо вміст і тушкуємо ще близько 5-10 хвилин.

Крок 7. Остуджуємо масу, перебиваємо блендером. Отриману суміш знову кип’ятимо і доповнюємо оцтом. Розливаємо частування по підготовленим банкам. Закриваємо. Перевертаємо догори дном, укутуємо і даємо повністю охолонути.

Крок 8. Кабачкова ікра з яблуками на зиму готова. Можна забирати на зберігання.

Кабачкова ікра як з магазину

Кабачкова ікра як з магазину порадує вас своїм ніжним смаком, соковитою і апетитним зовнішнім виглядом. Приготувати таке частування нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 5 годин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4 л.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 6 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг.
  • Паста томатна – 500 мл.
  • Соус томатний – 500 мл.
  • Майонез – 500 гр.
  • Сіль – 2,5 ст.л.
  • Цукор – 6 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Як приготувати кабачкову ікру як магазину? Починаємо з підготовки інгредієнтів.

Крок 2. Очищаємо кабачки від шкірки.

Крок 3. Нарізаємо їх довільними частинами.

Крок 4. Очищаємо ріпчасту цибулю і обробляємо на частини.

Крок 5. Кабачок з цибулею прокручуємо через м’ясорубку.

Крок 6. Отриману масу викладаємо в каструлю. Варимо її на невеликому вогні, після закипання, три години. Періодично помішуємо.

Крок 7. Промиваємо і стерилізуємо банки. Кип’ятимо кришки.

Крок 8. Через три години варіння додаємо в масу томатну пасту, соус, майонез, сіль і цукор. Перемішуємо і варимо ще одну годину. Тушкуємо під кришкою і регулярно перемішуємо.

Крок 9. Розливаємо частування по підготовленим банкам. Закриваємо. Перевертаємо догори дном, укутуємо і даємо повністю охолонути.

Крок 10. Кабачкова ікра як з магазину готова. Прибирайте на зберігання в сухе прохолодне місце.

Відео:

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал