Кабачкова ікра на зиму “Пальчики оближеш” – 6 рецептів з покроковими фото

9a1672cdae30de0967d282c6f29c837b

Кабачкова ікра на зиму «Пальчики оближеш» — це нескладна у виконанні і дуже смачна заготівля для всієї родини. Її можна використовувати в якості соусу або подавати як окрему холодну закуску. Для приготування використовуйте перевірену добірку з шести рецептів з покроковими фото і докладним описом процесу.

Кабачкова ікра блендером на зиму

Кабачкова ікра блендером на зиму виходить неймовірно ніжною і цікавою за смаком. Таке частування можна намазувати на хліб або подавати до столу в якості оригінального соусу. Приготувати овочевий продукт на тривале зберігання нескладно. Беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 3 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 250 гр.
  • Морква – 250 гр.
  • Паста томатна – 100 гр.
  • Олія – 200 мл.
  • Цукор – 0,5 ст.л.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Оцет 9% – 0,5 ст.л.
  • Майонез 67% – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Починаємо приготування кабачкової ікри блендером на зиму, з підготовки овочів. Кабачки, цибуля і морква промиваємо, очищаємо і ріжемо на шматочки.

17ab9c2f9775bb238985c5826fcd3960

Крок 2. Нарізані овочі кладемо в чашу блендера.

cd52da39a6966f9f977e3825c340bd9b

Крок 3. Перемелюємо до однорідної суміші.

651c6395d17982f981d2a40fd83a275e

Крок 4. Викладаємо заготівлю в велику каструлю. Виливаємо сюди олію і доводимо до кипіння на невеликому вогні.

3f558f3bc0495fdd4e0086c48601f03c

Крок 5. Варимо близько 2 годин на невеликому вогні, періодично помішуючи. Після доповнюємо масу томатною пастою і майонезом.

c8bede36a719ba4a2c180ecda7865454

Крок 6. Додаємо сіль і цукор.

4027807a537246695502167c2b05034f

Крок 7. Виливаємо столовий оцет.

a91fe23770e9b6a8f75ecf13e0ec0bcd

Крок 8. Перемішуємо вміст, знову доводимо до кипіння і варимо ще 30 хвилин.

7519211ce837fde84b39d2b24670b49a

Крок 9. Розливаємо заготівлю по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, перевертаємо, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

90ff2c7f65199340e7b87136fc413dec

Крок 10. Кабачкова ікра блендером на зиму готова. Прибирайте на зберігання.

3f3e2ee61406dc88db9c5f322cc4b71c

Кабачкова ікра з томатною пастою «Пальчики оближеш»

Кабачкова ікра з томатною пастою «Пальчики оближеш» порадує вас своїм яскравим смаком, соковитою і апетитним зовнішнім виглядом. Приготувати таке частування зовсім не складно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото. Розміркуйте домашнє меню овочевою заготівлею.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 3 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг.
  • Морква – 1 кг.
  • Паста томатна – 4 ст.л.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Олія – 100 мл.
  • Паприка молота – 1 ч.л.
  • Суміш перців – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сік лимонний – 2 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Розповідаємо, як заготовити кабачкову ікру з томатною пастою «Пальчики оближеш». Насамперед промиваємо і очищаємо кабачки. Нарізаємо їх невеликими кубиками.

f258bc083bb762cb043f49fc3ea90747

Крок 2. Кабачки обсмажуємо на олії до утворення легкого рум’янцю.

b758083a195b8037e8b5f31c9ed0dba2

Крок 3. Перекладаємо продукт в каструлю.

0a349d4f2532a272d18e8a406fcd9a5f

Крок 4. Подрібнюємо ріпчасту цибулю і обсмажуємо його до м’якості і рум’янцю.

88144bf1a24956c596c824f8ca56e8f6

Крок 5. Викладаємо цибулю до кабачків.

c0a67c6b66652023dc3b21cf4911ebee

Крок 6. Натираємо моркву на великій терці. Обсмажуємо її також в сковороді.

88f4c0f0c6952753594587d928d1fc58

Крок 7. Викладаємо морква в загальну масу. Перебиваємо всі заглибним блендером або прокручуємо через м’ясорубку.

79066159b7b7ae719afa37a084035fec

Крок 8. Отриману масу доводимо до кипіння і після варимо на повільному вогні близько 20 хвилин.

04c9f1a19adebcbc5c74597e3f1308d0

Крок 9. Очищаємо зубчики часнику від лушпиння і подрібнюємо їх будь-яким зручним способом.

f93825a63d6526a9736caed8e0fa34e5

Крок 10. Кабачкову масу доповнюємо сіллю, цукром, томатною пастою. Перемішуємо і варимо ще 5 хвилин.

3cb7cb8334258c255640f7366e7a268b

Крок 11. Викладаємо сюди часник, спеції і лимонний сік.

371b0963322c92a20d9f89ab48a9953e

Крок 12. Знову все перемішуємо, прикриваємо кришкою і залишаємо на 5 хвилин.

8f390001061c4c9364de3cf2da63d75d

Крок 13. Розкладаємо частування по стерилізованим банкам.

7f288198d6d6cd1280fe765fe4bee95b

Крок 14. Закриваємо і даємо повністю охолонути.

af08a4fa1f45551fcc9a20c30f871184

Крок 15. Кабачкова ікра з томатною пастою «Пальчики оближеш» готова. Можна прибирати на зберігання.

67fc3389539f77910531a8bd0740e35e

Кабачкова ікра з майонезом

Кабачкова ікра з майонезом – це апетитне частування для всієї родини, яке відмінно підходить для тривалого зберігання. У будь-який час року ви зможете подати до столу смачну овочеву заготівлю. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки.

Час готування – 3 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Майонез – 100 гр.
  • Паста томатна – 2 ст.л.
  • Олія – 100 мл.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Оцет 6% – 1 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо продукти для приготування кабачкової ікри з майонезом.

6048ca56a1c87106ee7a3bd5911e613c

Крок 2. Кабачки, цибуля і моркву очищаємо, обробляємо на шматочки.

c432773c0ae5e0a06911ff85180c4146

Крок 3. Підготовлені овочі прокручуємо через м’ясорубку.

eeb58741f21ed94d462c3d9a84c845b5

Крок 4. Отриману овочеву суміш поливаємо олією. Перемішуємо, доводимо до кипіння і після тушкуємо на слабкому вогні близько півтори години. Періодично помішуємо.

7276b1027b987d741c3485314f822c30

Крок 5. Доповнюємо вміст сіллю, цукром, подрібненим часником, яблучним оцтом, майонезом, томатною пастою. Перемішуємо і тушкуємо ще 30 хвилин.

e2d552edb24ffe02aa7b73856a658e07

Крок 6. Гарячі ласощі розкладаємо по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, перевертаємо догори дном, укутуємо і даємо повністю охолонути.

06f28ab718bde9926e1fb95b5a574117

Крок 7. Кабачкова ікра з майонезом готова! Зберігайте в прохолодному місці.

f46a34f19672f48c76aa35f8388770c1

Кабачкова ікра з болгарським перцем і помідорами на зиму

Кабачкова ікра з болгарським перцем і помідорами на зиму порадує своїм яскравим видом і насиченим смаком. Овочева заготівля точно урізноманітнює домашній стіл. Для приготування обов’язково скористайтеся перевіреним покроковим рецептом з нашої добірки.

Час готування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 1 кг.
  • Помідори – 3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Петрушка – 6 гілок.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Олія – 100 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Ділимося рецептом приготування кабачкової ікри з болгарським перцем і помідорами на зиму. Для початку підготуємо необхідні інгредієнти.

4988388712d02d2793b410f6d945920f

Крок 2. Очищаємо цибулю і моркву. Болгарський перець очищаємо від насіння і плодоніжок.

f0f2b80291bb579f2859a42ad1bc78f4

Крок 3. Кабачок обробляємо на невеликі шматочки і прокручуємо через м’ясорубку.

0dcb47ffa5819181399f7ff9d8f48136

Крок 4. Цибулю і перці дрібно ріжемо ножем. Морквину подрібнюємо в блендері.

720edc23b71566c7ffd6772e5cd3b619

Крок 5. Обсмажуємо цибулю в глибокій сковороді з олією.

6d63fa3e10e177fa573c2171bba289eb

Крок 6. Викладаємо до цибулі моркву. Перемішуємо і готуємо ще близько 5-7 хвилин.

3848a879b5b0311ef5663e8f15d6db4f

Крок 7. Доповнюємо овочі шматочками болгарського перцю. Тушкуємо ще 5 хвилин.

e3a16e7b34222b0fc89bf7d8691c002e

Крок 8. Викладаємо кабачки. Перемішуємо і тушкуємо під кришкою приблизно 30-40 хвилин.

8a26d6c03254850b72ab9df411f78ebb

Крок 9. Подрібнюємо зелень, часник і помідори.

f5cf40812fafb49c4659905bf50b03d4

Крок 10. Додаємо помідори, перемішуємо і тушкуємо близько 20 хвилин.

9882bbe930a24c65ac215c2c4e365b9f

Крок 11. Кладемо в заготівлю зелень і часник. Готуємо ще 20 хвилин. В кінці солимо і перчимо за смаком.

aeeac431b669136d5e8ac06971daa396

Крок 12. Промиваємо банки і стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. Кип’ятимо кришки.

913eefca434d904d710e9e95ae9d3928

Крок 13. Розливаємо частування по підготовленим скляним ємностей.

c8d8fe2436b203d27cca377db4460cb5

Крок 14. Закриваємо. Перевертаємо догори дном, укутуємо і даємо повністю охолонути.

3206e7f1eef32eb81e3262b8b73ce804

Крок 15. Кабачкова ікра з болгарським перцем і помідорами на зиму готова. Забирайте на зберігання.

07cb67d2046beb892a82e0345166202a

Кабачкова ікра з яблуками на зиму

Кабачкова ікра з яблуками на зиму виходить неймовірно соковитою, смачною і апетитною. Така заготівля точно урізноманітнює ваш домашній стіл і нікого не залишить байдужим. Для простого і швидкого приготування використовуйте нашу перевірену кулінарну ідею.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2 шт.
  • Яблуко – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Олія – 50 мл.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Оцет 6% – 50 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Для заготівлі кабачкової ікри з яблуками на зиму підготуємо потрібні продукти за списком.

150abe9117799c2aa3ca68b2a0e38229

Крок 2. Кабачки, яблука, цибуля, морква промиваємо і при необхідності очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками.

c1c1f40fc3fd63df1cf473e2fe8be730

Крок 3. Розігріваємо каструлю або казан з олією. Викладаємо сюди цибулю з морквою. Додаємо цукор, перемішуємо і тушкуємо чотири хвилини.

a4af912d6714c3c56d0c2a6fbeefa195

Крок 4. Додаємо кабачки і яблука. Доводимо масу до кипіння.

34fdd04bc337815be11a729348e901fb

Крок 5. Зменшуємо вогонь і тушкуємо під кришкою близько 60 хвилин.

0f9f558df1b88f5a3bfd392337657382

Крок 6. Далі додаємо сіль, спеції і подрібнений часник. Вимішуємо вміст і тушкуємо ще близько 5-10 хвилин.

d5131f065885da07057e384e93a4a973

Крок 7. Остуджуємо масу, перебиваємо блендером. Отриману суміш знову кип’ятимо і доповнюємо оцтом. Розливаємо частування по підготовленим банкам. Закриваємо. Перевертаємо догори дном, укутуємо і даємо повністю охолонути.

6e2abe0d562752d032be0b52311a4680

Крок 8. Кабачкова ікра з яблуками на зиму готова. Можна забирати на зберігання.

9e480cfbe5a37519be14a94bc9708b28

Кабачкова ікра як з магазину

Кабачкова ікра як з магазину порадує вас своїм ніжним смаком, соковитою і апетитним зовнішнім виглядом. Приготувати таке частування нескладно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 5 годин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4 л.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 6 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг.
  • Паста томатна – 500 мл.
  • Соус томатний – 500 мл.
  • Майонез – 500 гр.
  • Сіль – 2,5 ст.л.
  • Цукор – 6 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Як приготувати кабачкову ікру як магазину? Починаємо з підготовки інгредієнтів.

d0a99ed633310a4db294a5bb8fb33149

Крок 2. Очищаємо кабачки від шкірки.

13a030ad51b49555bf7459720a0dfd76

Крок 3. Нарізаємо їх довільними частинами.

214567dc5f222c16ec2a32961e320df8

Крок 4. Очищаємо ріпчасту цибулю і обробляємо на частини.

c6f498750ac5a97f6af5723e6a7a6623

Крок 5. Кабачок з цибулею прокручуємо через м’ясорубку.

9b66e6231fffac9939d645070c2152a3

Крок 6. Отриману масу викладаємо в каструлю. Варимо її на невеликому вогні, після закипання, три години. Періодично помішуємо.

4fadf6aaf16470f9816f6c33f0dc0183

Крок 7. Промиваємо і стерилізуємо банки. Кип’ятимо кришки.

8ffa02c7f0723ca95c188858aea521c5

Крок 8. Через три години варіння додаємо в масу томатну пасту, соус, майонез, сіль і цукор. Перемішуємо і варимо ще одну годину. Тушкуємо під кришкою і регулярно перемішуємо.

ae6e72ff742b9695df6ee10fb1898190

Крок 9. Розливаємо частування по підготовленим банкам. Закриваємо. Перевертаємо догори дном, укутуємо і даємо повністю охолонути.

172c5165b44323b7bc46b6403f3316eb

Крок 10. Кабачкова ікра як з магазину готова. Прибирайте на зберігання в сухе прохолодне місце.

6ac91d3aa0a66f74229619f7d953cb6a

Відео:

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал