Квас з цикорію – 7 швидких рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

8132d9da5dbc5eccc7767da537a35a66

Квас з цикорію – це простий і освіжаючий споконвічно-український напій. Квас готується шляхом натурального бродіння, чому виходить такий ядрений і трохи кислуватий смак. Причому квас на основі цикорію вважається набагато кориснішим за класичний варіант. Приготувати його можна легко в домашніх умовах за кілька годин. Для квасу можна брати будь-який розчинний цикорій без ароматичних добавок.

Квас з цикорію з сухими дріжджами

Квас з цикорію з сухими дріжджами – це смачний, трохи газований напій, який легко можна приготувати своїми руками. Влітку, такий натуральний квас чудово вгамовує спрагу і освіжає. За смаком квас із цикорію дуже сильно нагадує бочковий хлібний квас.

Час приготування: 6 год.

Час приготування: 15-20 хв.

Порцій – 7.

Інгредієнти:

  • Дріжджі сухі – 4 гр.
  • Вода – 2,5л.
  • Кислота лимонна – 0,5 ч.л.
  • Цикорій розчинний – 1 ст.
  • Цукор пісок – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування готового квасу з цикорію вам знадобиться, власне, сам розчинний цикорій, цукор, лимонна кислота, дріжджі і фільтрована вода.

665c0b6f919f8910a798cda5fc93e47b

Крок 2. Влийте в каструлю воду, всипте 200 г цукру, столову ложку розчинного цикорію і половину чайної ложки лимонної кислоти. Перемішайте суміш ложкою та помістіть каструлю на вогонь. Доведіть суміш до кипіння на помірному вогні. Потім зніміть каструлю з вогню та остудіть квас приблизно до 30 градусів.

e70d8872d691f30b1a6eaa51c6358ef0

Крок 3. У теплу суміш із цикорію всипте сухі дріжджі, розмішайте, щоб вони розчинилися у теплій рідині.

0e007a22d936599ede45aac95a9b00da

Крок 4. Після цього перелийте квас у зручнішу ємність, наприклад, скляну банку. Закрийте її кришкою та приберіть у тепле місце на 4-6 годин.

b28c870e0d1a65460c618626486dc5d6

Крок 5. Коли квас із цикорію буде готовий, охолодіть його, поставивши на деякий час у холодильник. Потім його можна пити. Смачного!

fbde6ba245e39227bcb553be358d3bdb

Квас з цикорію з лимонною кислотою

Квас з цикорію з лимонною кислотою – це чудовий домашній напій. Влітку він чудово освіжає, а взимку бадьорить та підвищує тонус. Причому смачний напій можна отримати абсолютно з різних продуктів, але пропонуємо зробити його з цикорію з додаванням лимонної кислоти.

Час приготування: 7 год.

Час приготування: 15-20 хв.

Порцій – 2-3.

Інгредієнти:

  • Вода – 2,5л.
  • Цукор пісок – 150 гр.
  • Цикорій розчинний – 1 ст.
  • Дріжджі сухі швидкодіючі – 1 ч.л.
  • Родзинки – 8 шт.
  • Кислота лимонна – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Влийте у каструлю 2,5 літра води. Помістіть її на вогонь та закип’ятіть воду. Всипте в окріп одну столову ложку з гіркою розчинного цикорію.

4a9b011cef2bddb0283626250139e274

Крок 2. Далі в каструлю з розчиненим у воді цикорієм всипте 150 г цукру і половину чайної ложки лимонної кислоти. Перемішайте вміст каструлі та дайте рідині охолонути до 34-37 градусів. Для швидшого процесу можна помістити каструлю в таз із холодною водою.

f43a0f1d2ba2ca381b9dc7b0560fb33b

Крок 3. Коли рідина охолоне, перелийте її в скляну банку і всипте дріжджі, що швидко діють, добре перемішайте, щоб вони розчинилися. Банку прикрийте кришкою та залиште на 3-4 години при кімнатній температурі.

fd66481af196a974c1c3727d5954e440

Крок 4. Через 3-4 години на поверхні квасу має з’явитися піна. За бажання додайте в нього промиті родзинки. Закрийте банку кришкою та поставте її в холодильник ще на 2-3 години.

d2a84999b6c9f73d1a703200a0a28372

Крок 5. Готово, квас із цикорію з лимонною кислотою подавайте в охолодженому вигляді. Смачного!

c26c170fe2c2890065f2e2e5cfc5bcb6

Швидкий квас з цикорію на 1,5 літра

Швидкий квас з цикорію на 1,5 літра – це оригінальний саморобний напій, який зможе замінити звичні лимонади та соки, які ми зазвичай вибираємо влітку, щоб вгамувати спрагу та освіжитися. У нього чудовий яскравий смак, пити його найприємніше в охолодженому вигляді.

Час приготування: 8-10 год.

Час приготування: 15-20 хв.

Порцій – 3-5.

Інгредієнти:

  • Кислота лимонна – 0,5 ч.л.
  • Тремтіння сухі – 0,5 ч.л.
  • Вода кип’ячена –1400мл.
  • Цукор-пісок – 5 ст.
  • Цикорій розчинний – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Квас завжди був і залишається дуже популярним напоєм. Для його приготування в домашніх умовах вам знадобиться вода, розчинний цикорій, цукор, сухі швидкодіючі дріжджі та лимонна кислота.

bf20c625aa1a90aed3c8224f73585ff8

Крок 2. Щоб усі інгредієнти, що входять в основу квасу, з’єдналися, всипте столову ложку з гіркою розчинного цикорію, 5 столових ложок цукру та половину маленької ложки лимонної кислоти в ємність і залийте приблизно 150 мл окропу. Все добре перемішайте і дайте суміші трохи охолонути.

aea6a722fe1f576452d6e4d16091c044

Крок 3. Для додавання дріжджів рідина має бути не більше 35-40 градусів. Перелийте остиглу масу в пляшку ємністю півтора літри. Долийте в неї теплу кип’ячену воду. Всипте половину чайної ложки швидкодіючих дріжджів, розмішайте. Закрийте кришкою банку.

3e55dfe815d06815d25af9fbc42c6509

Крок 4. Залишіть банку у закритому вигляді з квасом із цикорію у теплому місці на 8-10 годин.

046557213fec6d9cec5fc7476d4d5905

Крок 5. Через 8-10 годин, коли квас із цикорію буде готовий, остудіть його, влийте в глечик і ставте на стіл. Смачного!

e30bd31f049cdde8fe42452cd99fe8c9

Домашній квас з цикорію і родзинками

Домашній квас з цикорію і родзинками готується максимально просто, без будь-яких спеціальних заквасок. Тому будь-який може приготувати цей чудовий та тонізуючий напій у себе вдома. Родзинки не тільки позитивно позначиться на смаку напою, а й сприяють натуральному бродінню.

Час приготування: 5 год.

Час приготування: 15-20 хв.

Порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Кислота лимонна – 1 ч.л.
  • Цукор пісок – 250 гр.
  • Дріжджі сухі – 1 ч.л.
  • Родзинки – до смаку.
  • Цикорій розчинний – 4,5 ч.л.
  • Вода – 3 л.

Процес приготування:

Крок 1. Технологія приготування квасу досить проста, щоб ви змогли приготувати напій самостійно. У каструлю влийте 3 літри води, доведіть рідину до кипіння.

039b7f94a49512e43945773d6fc984f3

Крок 2. У гарячу воду всипте 250 г цукру, чайну ложку лимонної кислоти і 4,5 чайні ложки розчинного цикорію. Все добре перемішайте і залиште каструлю за кімнатної температури, щоб суміш охолола до 40 градусів.

70e0d3ebbf0c085ce5b16d7be4f7c80b

Крок 3. Остиглу суміш цикорію, цукру та лимонної кислоти перелийте в банку, всипте швидкодіючі сухі дріжджі і добре перемішайте.

31e3b7f1141c1086b066552fa523b096

Крок 4. Шийку банки затягніть харчовою плівкою, зробіть у ній кілька проколів зубочисткою і залиште ємність на 4 години в теплому місці. Після цього часу ви помітите на поверхні квасу пінку, це означає, що напій майже готовий. Покладіть у банку з квасом родзинки, він посилить бродіння та зробить напій газованим.

2351cb78340ddcbe287bca5252891404

Крок 5. Щільно закрийте банку кришкою та помістіть у холодильник. Подавайте квас із цикорію із родзинками в охолодженому вигляді. Смачного!

e9e87c35504e157ebf71c5bd0befb08c

Дуже смачний квас з цикорію на 5 літрів

Дуже смачний квас з цикорію на 5 літрів – це рецепт, який дозволить вам приготувати смачний напій для великого застілля чи літнього пікніка. Квас виходить надзвичайно смачним, трохи газованим, з красивим глибоким кольором. Подавати його найкраще в охолодженому вигляді.

Час приготування: 2-3 год.

Час приготування: 15-25 хв.

Порцій – 20.

Інгредієнти:

  • Кислота лимонна – 1 ч.л.
  • Цукор пісок – 400 гр.
  • Вода холодна – 5 л.
  • Дріжджі сухі – 11 гр.
  • Цикорій розчинний – 40 гр.
  • Настоянка м’яти перцевої – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування напою в такій великій кількості вам знадобиться об’ємна каструля. Влийте в ємність холодну воду і всипте розчинний цикорій, розмішайте суміш ложкою.

61ecb18b8256bf7fa1bc994538b47675

Крок 2. Далі всипте 400 г цукру і чайну ложку лимонної кислоти, знову добре перемішайте.

88c412a550fb6c82468056636b65d3e3

Крок 3. І нарешті влийте чайну ложку настоянки перцевої м’яти. Ще раз добре перемішайте, щоб усі інгредієнти почали розчинятися у холодному одязі.

2c93cd6b3da0133c817f7e3cc7852a5a

Крок 4. Помістіть каструлю на вогонь, поступово доведіть суміш до кипіння. Як тільки рідина закипить, вимкніть плиту.

cb9f26c72989f42e994d80d055f07aa2

Крок 5. Далі необхідно дочекатися, поки розчин із цикорію охолоне до 33-35 градусів. Тепер можна всипати сухі дріжджі, перемішуйте квас до розчинення.

226766051cd70e806e249a89b500880a

Крок 6. Потім розлийте квас із цикорію по пляшках і зберігайте в холодильнику або іншому прохолодному місці не більше 4 діб.

0886a8d0b3c4855ca5d9818af092b707

Крок 7. Подавайте квас на стіл у охолодженому вигляді. Смачного!

189520e5beec5de07192b49f1bc1b5e1

Квас з цикорію без дріжджів

Квас з цикорію без дріжджів – це корисний та смачний домашній напій. Найкраще для нього вибирати цикорій без добавок та ароматизаторів. З цикорію квас виходить не надто насиченим і в міру солодким. В охолодженому вигляді він легко вгамовує спрагу.

Час приготування: 7-8 год.

Час приготування: 20-25 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Мед натуральний – 15 гр.
  • Вода – 1л.
  • Сік лимонний – 1 ст.
  • Цукроміцети (ентерол) – 1 капсула
  • Родзинки – 8 шт.
  • Цикорій розчинний – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку в невеликій ємності з’єднайте приблизно 15 г натурального меду, це неповна столова ложка, і повну столову ложку цикорію. Залийте інгредієнти 150мл. окропу добре перемішайте, щоб все розчинилося. Потім відставте масу вбік, щоб вона охолола до теплої температури.

a42a0e86125f2d647d248f643953231e

Крок 2. Воду, що залишилася, також доведіть до кипіння і остудіть до 33-35 градусів. Влийте воду в банку, додайте суміш цикорію та меду. Видавіть у ємність столову ложку лимонного соку і всипте вимитий родзинки.

cd003e9cdfc550ee12068c35f9058bf9

Крок 3. Далі візьміть одну капсулу цукороміцети, в аптеці ця речовина продається під назвою «ентерол». Додайте капсулу до отриманої суміші і добре перемішайте.

3b634dd99e1d120ed411aea2d0c25153

Крок 4. Затягніть банку харчовою плівкою або закрийте кришкою. Залишіть квас на 7-8 годин у теплому місці. Якщо через 8 годин ви побачите, що родзинки спливли, значить квас із цикорію готовий.

cd5d18f0c8a1e0691c3811d6493ec6d8

Крок 5. Готовий квас остудіть у холодильнику і можна після цього куштувати цей чудовий напій. Смачного!

9caa0e28ad5cf2f31f6e92a555459e3c

Квас з цикорію і м’ятою

Квас з цикорію і м’ятою – це чудовий напій зі свіжими нотками, який буде дуже доречним у літню спеку. Корисно знатиме, що корінь цикорію містить натуральний поліцукорид інсулін. Він нормалізує рівень цукру на крові. Тому квас як вгамовує спрагу, а й дуже корисний для функціонування організму.

Час приготування: 7-8 год.

Час приготування: 20-25 хв.

Порцій – 12.

Інгредієнти:

  • Цукор пісок – 500 гр.
  • Вода – 6 л.
  • Кислота лимонна – 1 ч.л.
  • Цикорій – 4 ст.
  • М’ята – 4 гілки.
  • Дріжджі сухі – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підберіть для приготування великої порції квасу об’ємну каструлю. У ємність насипте 500 г цукру, 4 столові ложки розчинного цикорію, чайну ложку з гіркою лимонної кислоти і покладіть вимиті м’ятні гілочки.

4c68165612b1ef25ba8ae5bc8291b718

Крок 2. Інгредієнти в каструлі залийте літром гарячої кип’яченої води, добре перемішайте, щоб розчинився цукор.

7c739b1177283b047fd520c0a09e6fad

Крок 3. Суміш, яка у вас вийшла, відставте вбік, щоб вона охолола приблизно до 35 градусів. Після цього в неї можна додати сухі дріжджі і влити теплу кип’ячену воду, що залишилася.

faec514809158f811418801e234fb2b5

Крок 4. Залишіть заготівлю на 6-8 годин, можна залишити на всю ніч. Після закінчення зазначеного часу на поверхні з’явиться пінка. Після цього перелийте квас у зручні для зберігання ємності та помістіть у холодильник.

d2a0ba881b8034bfbdf284586e21fdc1

Крок 5. Квас із цикорію з м’ятою виходить дуже смачним. І з часом розкриває свої смакові якості ще більше. Зберігайте напій у холодильнику протягом 3-4 днів. Смачного!

03ad52873760e36fb2e2742003546998

Освіжаючий квас із цикорію – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал