Бісквіт на кефірі – 7 рецептів у духовці з покроковими фото

Що ж таке є бісквіт? Це солодке пропечене тісто різної форми, яке готується на основі борошна, яєць та цукрового піску, а також доповнюється шоколадом, ваніллю, какао-порошком та навіть різними вареннями. Бісквіт широко використовується в кулінарному мистецтві, з нього готують основу тортів і тістечок, а також подають до столу як самостійно десерт, який чудово підходить для сімейного чаювання. Готуються такі ласощі дуже просто, тому навіть без навичок випічки, слідуючи докладним рецептам з фото, все вийде навіть у кухаря-початківця.

Пишний бісквіт на кефірі у духовці

Чи знаєте ви, що при використанні кефіру в якості основи тіста для солодкої випічки, ви завжди отримаєте неймовірно ніжну та повітряну страву? Солодкий бісквіт, приготовлений за лічені хвилини та запечений у духовці – це чудове доповнення на сніданок або полудень, яке відмінно поєднується з гарячими напоями та теплим молоком.

    Шоколадний бісквіт на кефірі в домашніх умовах

    З таких простих продуктів, як борошно, яйця, цукор, кефір та какао-порошок можна з легкістю приготувати неймовірно смачний та ароматний десерт – домашній пишний бісквіт, приготований з особливою любов'ю та турботою. Швидко, просто та доступно!

    Час приготування – 60 хв.

    Час приготування – 15 хв.

    Порції – 8.

    Складові:

    • Борошно – 2 ст.
    • Цукор-пісок – 1 ст.
    • Какао-порошок – 3 ст.
    • Яйця – 3 шт.
    • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
    • Олія – ½ ст.
    • Кефір – 500 мл.

    Процес приготування:

    Крок 1. У тарілці з високими бортами поєднуємо три курячі яйця і склянку цукрового піску.

    Крок 2. Розмішуємо вилкою до утворення легкої світлої піни.

    Крок 3. Підливаємо півлітра кефіру кімнатної температури.

    Крок 4. Перемішуємо та додаємо олію.

    Крок 5. В окремому глибокому посуді з'єднуємо сухі компоненти: борошно, какао, розпушувач – заважаємо.

    Крок 6. Змішуємо сухі та рідкі інгредієнти в одній ємності.

    Крок 7. Замішуємо тісто.

    Крок 8. Підготовлену масу відправляємо у форму для запікання (рекомендуємо використовувати силіконовий посуд через його зручність).

    Крок 9. Переставляємо форму в духовку і готуємо протягом 45-50 хвилин при температурі 180 градусів.

    Крок 10. Остуджуємо бісквіт, розрізаємо на шматочки бажаного розміру і для соковитості присмачуємо сметаною або згущеним молоком. Смачного!

    Як спекти бісквіт на кефірі без яєць?

    Коли гості на порозі, а подати до чаю нема чого – випікаємо ароматний та пишний бісквіт без додавання яєць на кефірі. Така випічка чудово просочується всілякими джемами і вареннями, завдяки чому ласощі виходять вологими і просто тануть у роті.

    Час приготування – 40 хв.

    Час приготування – 10 хв.

    Порції – 6.

    Складові:

    • Кефір – 1 ст.
    • Цукор-пісок – 1 ст.
    • Борошно – 1 ст.
    • Сода – ½ ч.л.
    • Олія соняшникова – 3 ст.л.
    • Какао-порошок – 2 ст.

    Процес приготування:

    Крок 1. Склянку пшеничного борошна просіюємо через сито з дрібними отворами і з'єднуємо з содою та какао-порошком.

    Крок 2. В іншій тарілці перемішуємо кефір із цукровим піском та олією.

    Крок 3. У великому посуді поєднуємо дві маси і розмішуємо за допомогою вінчика до утворення маленьких бульбашок на поверхні.

    Крок 4. Форму промазуємо тонким шаром масла і переливаємо тісто – готуємо протягом півгодини при 180 градусах.

    Крок 5. Готовий бісквіт остуджуємо при кімнатній температурі, дістаємо з форми і за бажання просочуємо вишневим варенням. Смачного!

    Дуже смачний бісквіт на кефірі “Зебра”

    Не знаєте, як здивувати та чим порадувати своїх рідних? Приготуємо «веселий» та оригінальний бісквіт з тих продуктів, які завжди є під рукою та надамо йому цікавого зовнішнього вигляду, по черзі підливаючи у форму два види тіста (з додаванням какао і без).

    Час приготування – 60 хв.

    Час приготування – 20 хв.

    Порції – 8.

    Складові:

    • Яйця – 3 шт.
    • Какао-порошок – 20 гр.
    • Цукор-пісок – 200 гр.
    • Сода – 1 ч.л.
    • Кефір – 200 мл.
    • Масло вершкове – 80 гр.
    • Ванілін – 10 гр.
    • Борошно – 200 гр.

    Процес приготування:

    Крок 1. Яйця змішуємо з двома видами цукрового піску і збиваємо до білого за допомогою міксера, поступово збільшуючи оберти.

    Крок 2. Кефір поєднуємо з содою – перемішуємо та відправляємо до цукрової маси. В отриману суміш додаємо вершкове масло (заздалегідь розтоплюємо в мікрохвильовій печі або на водяній бані і даємо охолонути).

    Крок 3. Поступово підсипаємо борошно, що просіює, і вимішуємо ложкою або вінчиком до однорідної консистенції без єдиного грудочка.

    Крок 4. Половину тіста переливаємо в іншу піалу і з'єднуємо з какао-порошком – заважаємо до рівномірного фарбування маси шоколадний відтінок.

    Крок 5. Формочку встеляємо листом пергаментного паперу для запікання або промазуємо маслом і приступаємо до «формування»: у центр посуду виливаємо дві столові ложки тіста з какао, а поверх таку ж кількість звичайного.

    Крок 6. Повторюючи маніпуляцію, описану вище, заповнюємо всю жароміцну ємність.

    Крок 7. Для більш оригінального візерунка, проводимо тонкою шпажкою рівні лінії від середини майбутніх ласощів до бортиків.

    Крок 8 Запікаємо десерт протягом 30-40 хвилин при температурній відмітці 180 градусів. Смачного!

    Бісквіт на кефірі з варенням у духовці

    Якщо в холодильнику застояла баночка вашого улюбленого варення, то це чудова нагода приготувати ніжний і ароматний бісквіт на його основі з додаванням кефіру. Така випічка ідеально підходить для щільного сніданку або повноцінного перекушування, яке додасть вам довге відчуття насичення без тяжкості.

    Час приготування – 55 хв.

    Час приготування – 10 хв.

    Порції – 8.

    Складові:

    • Яйця – 4 шт.
    • Кефір – 220 мл.
    • Варення – 200 гр.
    • Цукор-пісок – 150 гр.
    • Борошно – 1 ст.
    • Сода – 1 ч.л.

    Процес приготування:

    Крок 1. У кефір всипаємо соду, додаємо борошно, що просіює через сито.

    Крок 2. Озброюємося міксером і збиваємо цукровий пісок з чотирма яйцями.

    Крок 3. До кефіру переливаємо яєчну масу і додаємо варення – добре розмішуємо вінчиком.

    Крок 4. Отриману масу – тісто, перекладаємо у форму, придатну для приготування в духовці і випікаємо протягом 45-40 хвилин при температурі 180 градусів.

    Крок 5. Пишний і високий бісквіт обережно виймаємо з форми і залишаємо на робочій поверхні для охолодження.

    Крок 6. Ароматні ласощі подаємо до столу у поєднанні зі склянкою теплого молока або какао. Смачного!

    Бісквіт на кефірі «Червоний оксамит»

    Готуємо пористий та м'який бісквіт з додаванням харчового барвника червоного кольору, який ідеально підходить для збирання всім відомого торта «Червоний оксамит». Цей десерт давно завоював своє почесне місце в кулінарному світі, то чому б і нам не потішити себе смачною та ароматною випічкою?

    Час приготування – 55 хв.

    Час приготування – 15 хв.

    Порції – 12.

    Складові:

    • Яйця – 4 шт.
    • Какао-порошок – 1,5 ст.
    • Борошно – 450 гр.
    • Олія соняшникова – 400 мл.
    • Кефір – 370 мл.
    • Сіль – ч.л.
    • Цукор-пісок – 400 гр.
    • Розпушувач тіста – 2,5 ч.л.
    • Сода – 1,3 ч.л.
    • Барвник гелієвий харчовий (червоного кольору) – 2-3 ч. л.

    Процес приготування:

    Крок 1. У миску розбиваємо яйця, насипаємо цукор-пісок та протягом 5 хвилин збиваємо компоненти міксером.

    Крок 2. В окремий посуд наливаємо кефір і перемішуємо його із содою (гасити не потрібно).

    Крок 3. До маси кефіру додаємо кілька крапель харчового барвника і перемішуємо.

    Крок 4. У яскраву суміш підливаємо олію без запаху.

    Крок 5. Не гаючи часу, об'єднуємо сухі інгредієнти: борошно (попередньо просіюємо, щоб наситити киснем), розпушувач, сіль і какао-порошок.

    Крок 6. Борошно з доповненнями та пофарбовану масу відправляємо до яєчно-цукрової суміші – включаємо міксер та добиваємося однорідної консистенції.

    Крок 7. Тісто розділяємо на дві рівні частини та розливаємо за формами (діаметр близько 20-22 сантиметрів). Відправляємо заготовки в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. Готуйте та отримуйте задоволення!

    Простий бісквіт на кефірі з олією

    Здавалося б, що цікавого та смачного можна «створити» з кефіру, олії та пшеничного борошна? Сьогодні до вашої уваги простий і швидкий рецепт перевіреного бісквіту, який закохує в себе з першого шматочка і нікого не залишає байдужим.

    Час приготування – 1 год. 30 хв.

    Час приготування – 20 хв.

    Порції – 12.

    Складові:

    • Яйця – 2 шт.
    • Цукор-пісок – 5 ст.
    • Олія соняшникова – 10 ст.л.
    • Кефір 2,5% – 10 ст.
    • Борошно – 1,5 ст.
    • Сіль – 1 щіпка.
    • Сода – 1 ч.л.

    Процес приготування:

    Крок 1. Яйця збиваємо в піну світлого відтінку, всипаємо необхідну кількість цукру та ще раз перемішуємо до розчинення солодкого компонента.

    Крок 2. Вливаємо кисломолочний продукт кімнатної температури – заважаємо.

    Крок 3. Потім додаємо олію та розмішуємо компоненти до однорідності, підсолюємо.

    Крок 4. Порціями вводимо борошно, що просіює, – збиваємо і після, вмішуємо в гладку масу соду.

    Крок 5. Даємо тіста настоятися близько 20 хвилин і потім переливаємо його у форму – випікаємо в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 25 хвилин (готовність перевіряємо зубочисткою або шпажкою, після проколу паличка повинна залишатися чистою і сухою).

    Крок 6. Рум'яний бісквіт нарізаємо порційними шматочками бажаного розміру і трапезуємо. Смачного!

    Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
    Коліжанка - жіночий інтернет-журнал