Як приготувати хачапурі на сковороді – 9 швидких рецептів приготування з покроковими фото

920a1dee0f2fc37faeb1a517a083f182

Як приготувати хачапурі на сковороді – це частування, яке добре насичує, а готується максимально просто. У добірці є варіанти простіше і складніше, але всі рецепти цілком може реалізувати навіть початківець кулінар. Прості інгредієнти, як за помахом чарівної палички перетворюються в неймовірно апетитну випічку. Обов’язково готуйте, і радуйте близьких!

Швидкі хачапурі на кефірі на сковороді

Швидкі хачапурі на кефірі на сковороді – ідеальний рецепт для ситного сніданку або смачного перекусу. Буквально 15 хвилин і смачне частування на столі. Підкріпившись таким блюдом, голод наздожене нескоро. Хачапурі подарує запам’ятовуються враження і наповнить енергією.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 50 гр.
  • Кефір – 100 мл.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Сіль – щіпка.
  • Масло вершкове – 15 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти.

Крок 2. Змішавши кефір з яйцем і додавши сіль, гарненько збовтуємо. Солі кладемо трохи, щоб не зіпсувати виріб. Сир той же може бути солоним.

f86fe921eec707f87615302ccde2608a

Крок 3. До рідкої суміші натираємо на терці сир і грунтовно об’єднуємо.

ad176b2d8831f3e5f873c0e607db9312

Крок 4. Просіюємо 50 грамів борошна.

414758ea34f1ebe6aef997e84dcd04c2

Крок 5. Доводимо складові до густої консистенції.

2708e2bf95626b7ffca515e4a402bf27

Крок 6. На гарячій сковорідці розпускаємо вершкове масло. Виклавши тісто, розрівнюємо по розпеченій поверхні.

bf3ad45dd018d235bdabfbf2450125d6

Крок 7. Прикривши і зменшивши полум’я, обсмажуємо 5 хвилин. Коли утворюється підрум’янена кірка, поддеваем лопаткою і перевертаємо. Обсмажуємо до готовності. При бажанні доводимо хачапурі, прикривши кришкою, щоб виріб пропарилося.

69f95b5ce0b8e14c51aaf35da0db2b7d

Крок 8. Приготовлені швидкі хачапурі переміщаємо на тарілку. Розрізавши на порції, дегустуємо.

1bae3553c2e452487e2b1cc63257cae9

Крок 9. На свій розсуд додаємо зелень і овочі. Смачного!

7e5c75fe97979654a517b67918239421

Хачапурі з сиром і сиром на сковороді

Хачапурі з сиром і сиром на сковороді виходить надзвичайно смачним. Для всіх, хто любить несолодкі сирники, ніжна сирно-творожна текстура страви стане знахідкою, а страва стане фаворитом. Швидкий рецепт – паличка-виручалочка для тих, хто не може знайти час для ситного перекусу.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 ст.л.
  • Молоко – 100 мл.
  • Яйця курячі С1 – 2 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – 10 мл.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Зелень – 10 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Складаємо продукти. Сир повинен добре плавитися. Яйця обполіскуємо і витираємо.

Крок 2. Збовтуємо яйця з молоком з будь-яким вмістом жиру.

efded103f0687c59ca579c5abad62c5a

Крок 3. В однорідну рідину кладемо сир будь-якої жирності. Перетираємо. Якщо страва призначена не для тих, хто стежить за калорійністю страв, то жирність продуктів вибираємо високу.

a35348ff9219b68986f3a4d2b74e3942

Крок 4. У суміш натираємо на терці сир. Солимо і перчимо. З сіллю потрібно бути обережними. Сир може виявитися досить солоним.

1fff8cc61091969d337d90703508a241

Крок 5. Ополоснувши зелень, дрібно кришимо, відправляємо до решти компонентів разом з борошном. Вимішуємо масу. Сковорідку ставимо розігріватися, промазавши по діаметру маслом. Муки кладемо трохи більше або, навпаки, менше в залежності від розміру яєць, жирності молока і сиру, а також вологості борошна.

1c2eaf63d683bca0488383f648da8e2d

Крок 6. Вивантажуємо тісто і розрівнюємо по прогрітій площі, щоб виріб обсмажувати рівномірно. Готуємо до золотистості на низькому полум’ї.

0f81e87d4600dca5210b98b97cadd0f1

Крок 7. Підсів корж, кладемо на другу сторону. Досмажуємо виріб пару хвилин.

9b23d9bfb9f4878772d2d5a433dad536

Крок 8. Приготований хачапурі подаємо з запалу зі спеку.

7f9d96c1e1c7909b5e3a79d81b83e944

Крок 9. Розділивши на шматочки, насолоджуємося.

db5b132dfebe97e703f6e62765983d9a

Крок 10. Виходить неймовірно апетитно. Смачного!

4ed315d2a4ea3592c27905542a73b46b

Хачапурі на молоці в домашніх умовах

Хачапурі на молоці в домашніх умовах – випічка, від якої важко відмовитись. Тягнеться сирна начинка в тонкому тісті підкорить вас з першого укусу. Повторити рецепт без праці вийде у кожного. Апетитні коржі стануть для рідних улюбленим недільним сніданком.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 350 гр.
  • Молоко – 200 мл.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Бринза – 150 гр.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Кріп – за смаком.
  • Масло вершкове – для змащування.

Процес приготування:

Крок 1. Беремо інгредієнти, ознайомившись з рецептурою.

Крок 2. У високій чаші з’єднуємо пропущену через сито борошно з розпушувачем. Солимо.

07995b708fa261d94dac798a9ef99be7

Крок 3. В середині борошна робимо поглиблення і заливаємо молоко і яйце.

e2f0b82238a4154cefc6fc3db010f9c4

Крок 4. Об’єднуємо компоненти і здабрюємо олією.

ba0847138c6deb69c2e8c9123292d246

Крок 5. Вимішуємо тісто. Якщо буде потрібно, підсипаємо борошно. Скочуємо тісто в кого. Прикривши серветкою, відставляємо в сторону.

bc81550b5c65dba008787a1466edbe76

Крок 6. Збираємо складові для начинки.

538018dac543ef361a34df3dfe0b6923

Крок 7. Тремо на терці два види сиру і об’єднуємо в чаші з яйцем і рубаним кропом.

d453f98713777ea06bbc04dd60264c05

Крок 8. Розмішуємо інгредієнти.

8aa68830489c77b99ed659da23927621

Крок 9. Відпочиле тісто розрізаємо на 6-8 однакових шматків.

c464ca4655bc96c3a7baa7fcf099d35e

Крок 10. Кожен шматок розтягуємо або застосовуємо скалку для зручності, формуючи коло. В середину укладаємо сирну масу.

0acee7a0c189f69ef38352faf73bcc6f

Крок 11. Скріплюємо краєчки в середині. Придавлюючи, робимо корж.

917b9d89909ffb3e9f7b49eac58f6c9e

Крок 12. Прогріваємо суху сковорідку на сильному полум’я. Укладаємо хачапурі і підсмажуємо з двох сторін, зменшивши нагрів.

7f374314ca104ba6d20c5e78504d3b0b

Крок 13. Поки обсмажується хачапурі, повторюємо дії з рештою компонентами.

8f1e922e162ef349fe3748bebaa86806

Крок 14. Гарячі вироби просочуємо м’яким вершковим маслом.

63499cf83e827b8ebc7da42a61d21940

Крок 15. Укладаємо коржі в стопку і подаємо гарячими.

Крок 16. Ситний сніданок або перекус готовий. Смачного!

15d9fa0f379598501eca986d8bc5c043

ПП хачапурі на сковороді

ПП хачапурі на сковороді готується елементарно. Якщо ви стежите за споживаними калоріями і харчуєтеся збалансовано, – це ідеальний рецепт для вас. Велика кількість білка і мінімум вуглеводів – ідеальне поєднання для тих, хто тримає форму.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Борошно рисове – 40 гр.
  • Сир – 120 гр.
  • Яєчний білок – 1 шт.
  • Розпушувач – ½ ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Сир “ Моцарелла ” – 50 гр.
  • Зелень – для декору.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти. Промите яйце витираємо, розбиваємо і ділимо на білок і жовток. Намагаємося зберегти жовток в цілісності.

Крок 2. У чашу кладемо сир, посолив, виливаємо білок.

c45585197bf735650db3727f385cfe28

Крок 3. Вимішуємо масу. Далі висипаємо просіяне борошно з розпушувачем.

de584f4ea4491662a350d99d41b96736

Крок 4. Замішуємо тісто, воно практично не буде прилипати до рук.

3a2918489a31846a6d36964793f52de7

Крок 5. Руками формуємо заготівлю. Розігріваємо антипригарну сковорідку і викладаємо “ човник ”. Смажимо, прикривши, на мінімальному вогні 5 хвилин.

8c73166f53716c7f252cdfd3d75ba016

Крок 6. Підсів лопаткою, перевертаємо.

e2eda423f09287782c1af9e843018818

Крок 7. Моцареллу дрібно натираємо на терці і посипаємо рум’яну сторону.

951f26618cfebacfba6e610562187a0e

Крок 8. Прикривши, даємо сиру розплавитися протягом 3-х хвилин. В середині робимо ямку і виливаємо жовток. Доводимо до готовності під кришкою 2 хвилини, не даючи жовтку повністю приготуватися.

b7a426ed5274754f17633b66ef98bac3

Крок 9. Гарячий хачапурі кладемо на тарілку і посипаємо нашаткованою зеленню.

Крок 10. Їмо смачно і корисно. Смачного!

288fb45aca28e258542ccbf82ff84c55

Швидкі хачапурі з лаваша

Швидкі хачапурі з лаваша – варіант для тих, хто не любить возитися з тістом. З рецептом впорається навіть дитина. Блюдо виходить соковитим і максимально апетитним. Закуска подається в гарячому вигляді, але якщо її розігріти, смакові якості не зміняться. Хачапурі як і раніше залишаться м’якими і смачними.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Тонкий лаваш – 2 шт.
  • Сир зернистий – 100 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Сулугуні – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Кефір / мацоні – 150 мл.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – для декору.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти.

Крок 2. Сулугуні крупно тремо на терці.

4a2e7f73a50def869267ab63aac00f96

Крок 3. Твердий сир натираємо таким же способом.

06140bd5c9d2cd8bc0a3d6716e53bafa

Крок 4. Об’єднуємо обидва види сиру з зернистим сиром. Посолив компоненти, активно перемішуємо. Начинка готова.

4555748344f0569cc8336d34288deebe

Крок 5. Готуємо заливку. У високу чашу розбиваємо яйце і виливаємо кефір або мацоні. Збовтавши компоненти, підсолюємо і перчимо.

0595a51eaa7d9391b7bb51f843eef76c

Крок 6. На плиті розміщуємо сковорідку. Розтоплюємо половину вершкового масла. Мінімізуємо нагрів. Укладаємо лист лаваша, щоб кінці звисали. У центрі розміщуємо відірваний шматок лаваша для того, щоб підстава було міцним.

6f928db968796e2cdd951883b385320b

Крок 7. Ділимо начинку навпіл. Половину розділимо по лавашу і вирівнюємо.

71b580acf04c909dc6709bff6d2a11b9

Крок 8. Що залишився лист лаваша розриваємо довільно. Укладаємо на начинку.

38d6febe3bf8e8bbda55f3fa6b64ecb7

Крок 9. Поливаємо половиною заливки.

9efb092b858bbf3c3ad863d179f5b43c

Крок 10. Виробляємо дії ще раз, повторюючи шари. Накриваємо звисаючими краями.

9a787e0ee0ccc1f95d4316ad039fc4ce

Крок 11. Коли підстава зарум’яниться, за допомогою лопатки піднімаємо виріб, кладемо залишився вершкове масло і перевертаємо хачапурі. Готуємо під кришкою на мінімальній температурі.

f29fad18c2809bc65207b2e1358db100

Крок 12. Приготований хачапурі знімаємо з сковорідки, кладемо на тарілку і ріжемо на частини.

3d977cb6f2efe134c205c3117920b6cb

Крок 13. Декоруємо рубаною зеленню.

Крок 14. На свій розсуд доповнюємо овочами. Смачного!

db879c6e0867e1a528970ccd97412376

Хачапурі з сулугуні на сковороді

Хачапурі з сулугуні на сковороді приготує навіть недосвідчений кулінар. Любителі сиру і домашньої випічки залишаться в захваті від неймовірного частування. Хачапурі відмінно підходить для ситного перекусу. Випічку зручно взяти з собою на роботу або в поїздку.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 400 гр. + для підпилу.
  • Кефір 3,2% – 200 мл.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сода – ⅓ ч.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Цукор-пісок – ½ ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – 20 мл.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сулугуні – 280 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У високу чашу наливаємо нагрітий до кімнатної температури кефір. Кладемо сіль, цукор і питну соду. Вводимо 1 яйце. Збовтуємо до об’єднання інгредієнтів.

ba94f6d3f941b80875d69ccb29a8863f

Крок 2. Окремо просіюємо борошно і потроху додаємо до рідкої суміші. Наливаємо олію і розмішуємо ложкою.

3836fd1b9a0692bda1fba21f9ff5c6d4

Крок 3. Обробну дошку припилюємо борошном, викладаємо тісто і добре вимішуємо до еластичного піддатливого стану.

f5dc35827b704f3b844f9ee3469001aa

Крок 4. Загальний кому робимо в ковбаску і ділимо на 4 частини, кожну з яких робимо в кульку. Прикриваємо і даємо відпочити 10 хвилин.

f4aa844cc934a28730780c79019a9281

Крок 5. Крупно натираємо на терці сулугуні. Посолив і поперчив, додаємо яйце. Грунтовно вимішуємо.

e4a08f678633e945b9c57564c1d9b41a

Крок 6. З сформованого тіста розгортаємо корж, в центр кладемо сирну масу. Защипуємо вільні краї.

59731f8a331f060e6b316d1189893070

Крок 7. Заготівлю перевертаємо швом вниз і прокочує качалкою, формуючи круглу заготівлю. Так чинимо з рештою кульками з тіста і начинкою. Розміщуємо сковороду на середньому вогні і добре прогріваємо, викладаємо хачапурі на суху розігріту поверхню. Смажимо під кришкою до рум’яності з двох сторін.

8a62ceab6caf95c1b55beb1a1302db60

Крок 8. Готові хачапурі промазуємо топленим або м’яким вершковим маслом. Подаємо гарячими. Смачного!

ef58b94529673fa0bf325b76e0b015bd

Хачапурі по-аджарськи на сковороді

Хачапурі по-аджарськи на сковороді виглядають привабливо, а готуються простіше простого. Як що немає часу на приготування повноцінних страв, це ваш варіант. Хачапурі виходять ситними і максимально апетитними. Приготувавши одного разу, у вас з’явиться фаворит серед сирної випічки.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Борошно – 0,5 ст.
  • Сир м’який – 100 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Зелень – 1 ст.л.
  • Розпушувач – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сир твердий – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Вимите яйце розбивши, ділимо на жовток і білок. Білок об’єднуємо з м’яким сиром. Посолив, перемішуємо.

64296523a9ac688ab0d2dd9742348e21

Крок 2. До отриманої маси кладемо тертий на терці сир і розпушувач. Трохи сиру залишаємо для верхівки.

44f17a311f7cf1619e52368b5133677c

Крок 3. Підсипаємо потроху борошно.

1ba273e918ae0b576183e73c4ad71244

Крок 4. Змішавши, тісто виходить досить густим і практично не прилипає до рук. Так і потрібно.

7bbd0fd785d3b337c9eda15e742f5ecc

Крок 5. Формуємо з тіста заготівлю, присипаючи борошном.

186071f5561e1b358b6281b454bfc780

Крок 6. Розігрівши сковорідку з олією, укладаємо “ човник ”. Зменшивши полум’я і прикривши кришкою, обсмажуємо, поки підстава не зарум’яниться.

210203ce2e78503ff9f1d03033ad4b21

Крок 7. Підчепивши “ човник ” лопаткою, перевертаємо. По центру робимо ямку, скориставшись ложкою. У поглибленні розміщуємо жовток.

4cf1cb56292c0c912e21d55b0d752a29

Крок 8. Присипаємо подрібненим сиром і рубаною зеленню. Досмажуємо під кришкою. Важливо не перетримати. Сир розплавиться, а жовток залишиться рідким.

e8d8809d22353e8b1447d607cc32b328

Крок 9. Перекладаємо на тарілку і пробуємо. Смачного!

91d60c2bb6f2268688a8354a07d6abdb

Хачапурі на сметані з сиром на сковороді

Хачапурі на сметані з сиром на сковороді володіє ніжною текстурою і апетитною сирною скоринкою. Шикарна випічка припаде до душі любителям сирників. З цим рецептом швидкі і ситні сніданки вам забезпечені. Через 10 хвилин смачна страва на столі.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 ст.л.
  • Сметана 15% – 3 ст.л.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Розпушувач – 0,5 ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – для смаження.
  • Сир твердий – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Яйце промиваємо і витираємо.

Крок 2. Добре плавиться сир натираємо на терці відразу в миску. Вибір сиру залежить від ваших уподобань.

9d11e17508b250328039c5f260483007

Крок 3. Вбиваємо до сиру яйце, кладемо 3 столові ложки сметани і додаємо трохи солі. Головне не пересолити. Сир може бути досить солоним і цього вистачить.

b773c210a067f9d7806770660712c1ff

Крок 4. Розмішавши вміст миски, підсипаємо просіяне борошно з розпушувачем. Борошно може бути рисової, пшеничного або кукурудзяного.

c1727907035f3b1998aaef68aa92d309

Крок 5. Інтенсивно розмішуємо компоненти до однорідності.

1494940a466c1e9a945e37ac71288bad

Крок 6. Включаємо плиту і розміщуємо на ній сковороду. За розпеченій поверхні сковороди, змащена олією, розкладаємо сирне тісто, формуючи і розрівнюючи коржик. Встановлюємо помірний нагрів.

fd3cdf8b7b4e2e34def40447146d9974

Крок 7. Через 4 хвилини піднімаємо лопаткою і перевертаємо корж на другу сторону. Готуємо до рум’яності.

6ed431528fb2671dc6cb1e9c0ea306e4

Крок 8. Гарячі хачапурі знімаємо зі сковороди. Розрізаємо для зручності на шматочки.

f65bd157e1155f0edeba84c5648f3ec9

Крок 9. Доповнюємо соусами і овочами. Хачапурі їмо теплими. Смачного!

41c8743294de33511ce12e6fee3b44a6

Хачапурі з картоплею на сковороді

Хачапурі з картоплею на сковороді – страва для поціновувачів домашньої кухні і швидкої випічки. Якщо пиріжки з картоплею для вас багато значать, то це частування без перебільшення зведе з розуму. Апетитна начинка в смаженому тісті не залишить байдужих. Таке частування припаде до душі всім без винятку.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 320 гр.
  • Кефір – 250 мл.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Олія – 100 мл.
  • Картопля – 300 гр.
  • Сир твердий – 300 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Очищаємо картоплю за допомогою овочечистки і ополіскуємо.

Крок 2. Картоплю кладемо в сотейник, заливаємо водою і розміщуємо на сильному полум’я. Закип’ятивши, зменшуємо полум’я і варимо 20 хвилин.

5b2372b3789c0c959f0c860cc66a7162

Крок 3. У чаші змішуємо кефір з питною содою і сіллю. Додавши яйце, добре розмішуємо.

Крок 4. Потроху додаємо просіяне борошно і вимішуємо.

b82add63aa3f099e51890732c65875f9

Крок 5. Тісто вийде еластичним і буде добре відлипати від рук. Кількість борошна може відрізнятися в залежності від її вологості, розміру яйця і жирності кефіру. Зібравши тісто в кого, загортаємо в плівку і прибираємо на третину години в холод.

Крок 6. З відвареної картоплі зливаємо відвар. Розчавивши картоплю толкушкою, перетворюємо її в пюре. Велико тремо на терці сир.

547b433b3bbc50a2b66686cf1da4be3d

Крок 7. До картоплі кладемо сирну стружку.

Крок 8. Об’єднуємо складові. У нас вийшла начинка.

4a0eaec985fd1301d3108a4d845aecbf

Крок 9. Розділивши тісто на 6 частин і присипавши стіл борошном, розгортаємо коржі товщиною не більш 3-х міліметрів.

Крок 10. У центр кладемо начинку.

265f5135d128710c1f3d0756ee15b3ef

Крок 11. Збираємо краю до центру, щоб вийшов “ мішечок ”.

Крок 12. Розгортаємо за допомогою скалки не дуже тонко.

e67f3482c29551cde608621568ff91f0

Крок 13. Розігрівши сковороду з олією, укладаємо заготівлю.

Крок 14. Обсмажуємо з двох сторін до золотистості.

0213e67cff7216342988443c3e5bef74

Крок 15. Гарячі хачапурі перекладаємо на серветки, щоб прибрати зайвий жир. Потім складаємо стопкою на загальну тарілку.

Крок 16. При бажанні доповнюємо соусами.

7b670b81fbbaa88f8ec3b9a3fa52f648

Крок 17. Це неймовірно ніжно і смачно. Смачного!

🫓 ХАЧАПУРІ ПО-МЕГРЕЛЬСЬКИ РЕЦЕПТ 🫓 ХАЧАПУРІ З СИРОМ 🫓 – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал