Тісто для пиріжків, смажених на сковороді – 10 покрокових рецептів з покроковими фото

Тісто для пиріжків, смажених на сковороді – запорука смачної та пишної випічки. Адже якою б смачною не була начинка, без вдалої основи, смак усієї страви буде зіпсований і для того, щоб таке не відбулося, читаємо та обираємо підходящий для себе варіант у нашій добірці перевірених рецептів. На даний момент існує безліч варіацій тіста: на молоці, на кефірі, з додаванням сухих або «живих» дріжджів – все залежить від ваших переваг і наявних продуктів. І навіть якщо до цього ви «не дружили» з випічкою, скориставшись покроковими інструкціями, у вас обов'язково все вийде!

Дріжджове тісто із сухими дріжджами, для смажених пиріжків

Що може бути смачнішим за ароматні пиріжки, приготовані своїми руками? Адже така страва має хрумку і апетитну скоринку, що утворюється завдяки смаженню в сковороді і ніжну начинку, що тане всередині. Порадуйте себе та своїх рідних повітряними ласощами на дріжджовому тісті.

    Тісто без дріжджів для пиріжків на сковорідці

    Прекрасним доповненням вечері або обіду стануть домашні рум'яні пиріжки, приготовані без додавання дріжджів із соковитою начинкою із печериць. Такі ласощі ідеально поєднуються як з першими, так і з основними стравами, надовго позбавляючи вас від почуття голоду.

    Час приготування – 35 хв.

    Час приготування – 20 хв.

    Порції – 3-4.

    Складові:

    • Молоко (кисле) – 150мл.
    • Борошно – 300 грн.
    • Печериці – 170 гр.
    • Яйце – 1 шт.
    • Сода – 1/4 ч. л.
    • Сіль – 1 щіпка.
    • Цукор-пісок – ½ ст.л.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Сметана – 1 ст.
    • Олія – 70 мл.

    Процес приготування:

    Крок 1. Промиті та обсушені гриби нарізаємо пластинами середньої товщини.

    Крок 2. У сковорідці нагріваємо столову ложку олії і обсмажуємо дрібно нарізану цибулю до м'якості, потім додаємо печериці і підрум'янюємо їх. За п'ять хвилин до готовності присмачуємо компоненти сметаною і тушкуємоо під кришкою, солимо до смаку.

    Крок 3. У піалі з'єднуємо прокисле молоко та куряче яйце.

    Крок 4. В отриману масу підсипаємо борошно, що просіює, змішану з содою, додаємо сіль і цукор – ложкою (з країв) замішуємо основу пиріжків.

    Крок 5. Стіл присипаємо жменею муки і продовжуємо вимішувати масу до м'якої та еластичної текстури.

    Крок 6. Відщипуємо від тіста невеликі шматочки і розгортаємо в млинець.

    Крок 7. На половину коржика викладаємо приблизно по столовій ложці грибної начинки.

    Крок 8. Прикриваємо ароматні печериці вільним краєм тіста і притискаємо краї один до одного за допомогою зубчиків вилки.

    Крок 9. У сковороді з товстим дном добре розігріваємо достатню кількість масла і викладаємо заготовки – обсмажуємо до золотистого відтінку з обох боків.

    Крок 10. Для того, щоб позбутися надлишків жиру, страву можна на пару хвилин укласти на паперові рушники і тільки після подавати до столу. Смачного!

    Тісто на кефірі для смажених пиріжків

    Готувати пиріжки можна по-різному: запікати в духовці або обсмажувати на олії. При останньому варіанті, страва завжди має хрумку скоринку зовні і м'яку текстуру всередині і для того, щоб отримати такий результат, дуже важливо приготувати «правильно» і тісто, що підходить. З цим завданням відмінно справляється кефір.

    Час приготування – 1 год. 10 хв.

    Час приготування – 15 хв.

    Порції – 6.

    Складові:

    • Рис відварний – 200 гр.
    • Паштет – 150 грн.
    • Олія – 60 мл.
    • Кефір – 200 мл.
    • Дріжджі (пресовані) – 20 гр.
    • Борошно – 300-350 гр.
    • Сіль – ½ ч.л.
    • Цукор-пісок – 1 ч.л.

    Процес приготування:

    Крок 1. Для опари трохи підігріваємо кефір та відправляємо до нього дріжджі, сіль та цукровий пісок – розмішуємо.

    Крок 2. Підсипаємо борошно, що просіює, і вимішуємо тісто.

    Крок 3. Формуємо пшеничний грудку, накриваємо рушником або затягуємо харчовою плівкою і забираємо в тепло приблизно на 40 хвилин.

    Крок 4. Не гаючи часу, готуємо начинку: у тарілці з високими бортами змішуємо білий відварений рис та паштет.

    Крок 5. Тісто, що «підросло», скочуємо в «ковбаску» і нарізаємо однаковими шматочками.

    Крок 6. Кожен сегмент обмочуємо в борошні, щоб продукт не прилипав до долонь та поверхонь.

    Крок 7. Притискаємо шматочки до робочої поверхні, утворюючи коржик, і викладаємо рис із м'ясною складовою.

    Крок 8. Вологими пальцями защипуємо краї, надаючи заготовці бажаної форми.

    Крок 9. У чавунній сковороді розжарюємо досить велику кількість рослинної олії та обсмажуємо пиріжки приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку.

    Крок 10. На «бочках» страви має утворитися скоринка золотаво-коричневого відтінку.

    Крок 11. Гарячі та ситні пиріжки подаємо до столу негайно та приступаємо до дегустації. Смачного!

    Як приготувати тісто на домашніх пиріжках?

    З таких простих і доступних інгредієнтів, як вода, борошно, дріжджі та продукти для начинки (вона може бути будь-який) можна з легкістю приготувати рум'яні та ситні пиріжки, які припадуть до смаку кожному. Простий і швидкий рецепт тіста, доповнений курячим філе та ніжним пюре з картоплі з цибулею.

    Час приготування – 1 год. 40 хв.

    Час приготування – 20 хв.

    Порції – 4-6.

    Складові:

    • Вода – 150 мл.
    • Дріжджі (пресовані) – 15 гр.
    • Сіль – ½ ч.л.
    • Цукор-пісок – 1 ч.л.
    • Олія – 70 мл.
    • Борошно – 250 гр.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Філе куряче (варене) – 150 гр.
    • Пюре картопляне – 200 гр.
    • Кріп – 5 гр.
    • Петрушка – 5 гр.

    Процес приготування:

    Крок 1. В об'ємному посуді з'єднуємо теплу воду (близько 35-40 градусів), сіль, цукровий пісок та дріжджі – заважаємо.

    Крок 2. Підливаємо дві столові ложки олії і перемішуємо.

    Крок 3. Поступово додаємо просіяне пшеничне борошно і замішуємо «слухняне» тісто.

    Крок 4. Прикриваємо грудку бавовняним рушником і переставляємо в тепле місце приблизно на 40-50 хвилин для вистоювання.

    Крок 5. У цей час, цибулину середнього розміру «звільняємо» від лушпиння і дрібно шаткуємо.

    Крок 6. Аналогічним способом подрібнюємо птаха.

    Крок 7. У сковорідці нагріваємо пару крапель олії і обсмажуємо шматочки цибулі до напівпрозорого стану.

    Крок 8. Додаємо філе, перемішуємо, підсолюємо і тушкуємоо ще п'ять хвилин.

    Крок 9. Не гаючи часу, дрібно рубаємо зелень.

    Крок 11. І слідом відправляємо обсмажене м'ясо з цибулею – ретельно перемішуємо.

    Крок 12. Тісто, що піднялося, скочуємо в «ковбаску» і розрізаємо на порційні сегменти.

    Крок 13. Обвалюємо кожен пшеничний шматочок у борошні.

    Крок 14. Злегка притискаємо тісто до поверхні для формування коржика і розділимо начинку: приблизно по 1-1,5 столових ложок у кожен пиріжок.

    Крок 15. Змочуємо пальці у воді та скріплюємо краї, надаючи заготовці злегка витягнуту форму.

    Крок 16. Розжарюємо олію в сковороді і викладаємо пиріжки.

    Крок 17. Смажити страву протягом 2-3 хвилин з кожного боку на помірному вогні.

    Крок 18. Повітряні та ароматні пиріжки подаємо до столу в холодному або гарячому вигляді, у поєднанні зі склянкою молока або чашкою чаю. Смачного!

    Простий рецепт тіста на молоці для пиріжків

    Немає нічого смачнішого та ароматнішого, ніж домашня випічка, а саме пиріжки з солодкою начинкою, приготовані з особливою любов'ю та турботою. У цьому рецепті використовується дріжджове тісто на молоці, з яким готові ласощі виходять неймовірно пишними і повітряними, тому заздалегідь рекомендуємо готувати із запасом!

    Час приготування – 1 год. 30 хв.

    Час приготування – 20 хв.

    Порції – 4-5.

    Інгредієнти :

    • Борошно – 350-400 грн.
    • Варення яблучне – 200-250 гр.
    • Молоко – 110мл.
    • Кефір – 125 мл.
    • Цукор-пісок – 3 ст.
    • Дріжджі пресовані – 30 грн.
    • Сіль – 1/3 ч. л.
    • Олія – 200-300 мл.

    Процес приготування:

    Крок 1. У мисці відповідного розміру поєднуємо тепле молоко з пресованими дріжджами, цукровим піском і сіллю – заважаємо до однорідності.

    Крок 2. Слідом підливаємо підігрітий кефір.

    Крок 3. Підсипаємо просіяне через дрібне сито борошно і вимішуємо.

    Крок 4. Далі змащуємо долоні маслом і переходимо на ручний заміс.

    Крок 5. Прикриваємо пшеничний грудку рушником і переставляємо в тепло хвилин на 40.

    Крок 6. Від об'ємного тіста відокремлюємо невеликі сегменти, робимо коржики та викладаємо невелику кількість варення – формуємо заготовки.

    Крок 7. Перевертаємо напівфабрикати швом донизу і трохи натискаємо.

    Крок 8. Смажимо пиріжки з усіх боків на великій кількості олії (приблизно по 2-3 хвилини з кожного бочка). Для того, щоб позбутися надлишків олії – викладаємо на паперові рушники, складені у кілька шарів.

    Крок 9. Страву злегка остудити, заварювати чай і насолоджуватися. Смачного!

    Швидке тісто для пиріжків з картоплею на сковороді

    Коли зараз хочеться чогось смачного, а бігти в магазин зовсім не хочеться – готуємо найшвидші і найпростіші в приготуванні, смажені пиріжки з ніжною начинкою з картоплі. Така страва стане прекрасним доповненням до м'ясних бульйонів або гарячих страв.

    Час приготування – 1 год. 30 хв.

    Час приготування – 20 хв.

    Порції – 10.

    Складові:

    • Борошно – 700 гр.
    • Картопля – 400 гр.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Олія – 100 мл.
    • Кефір – 500 мл.
    • Кріп – за смаком.
    • Сода – 1 ч.л.
    • Сіль за смаком.
    • Перець чорний мелений – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Готуємо тісто: змішуємо кефір, чайну ложку солі, соду – перемішуємо і порціями вводимо борошно пшеничне, замішуємо основу пиріжків.

    Крок 2. Отриману масу затягуємо харчовою плівкою та залишаємо на годину у теплому приміщенні.

    Крок 3. У цей час очищаємо і варимо в підсоленій воді 400 г картоплі до м'якості, зливаємо відвар і розминаємо овочі в пюре.

    Крок 4. У начинку також додаємо дрібно нарізану пасеровану цибулю, подрібнену зелень, сіль та перець на свій смак.

    Крок 5. Тісто, що відпочило, розгортаємо в пласт товщиною близько п'яти міліметрів і вирізаємо круги однакового розміру (зручно робити склянкою).

    Крок 6. У центр кожного кружечка викладаємо по столовій ложці з гіркою ароматної начинки.

    Крок 7. Змочуємо пальці у воді і щільно скріплюємо краї.

    Крок 8. Заготовки укладаємо швом вниз і злегка розгортаємо качалкою.

    Крок 9. У сковороді з товстим дном розжарюємо приблизно сто мілілітрів олії та обсмажуємо страву з усіх боків до рум'яності.

    Крок 10. Золотисті пиріжки злегка остуджуємо і подаємо до столу як самостійну страву або доповнення. Смачного!

    Тісто для пиріжків з капустою на сковороді

    Секрет смачних і ніжних пиріжків – це, звичайно, правильно приготовлене тісто. І рецепт цієї «основи» ідеально підходить для соковитої начинки, що складається з білокачанної капусти та грибів. Пиріжки обсмажуються в олії, і мають неймовірно апетитну хрумку скоринку зовні, і м'яку текстуру всередині.

    Час приготування – 1 год. 30 хв.

    Час приготування – 20 хв.

    Порції – 8.

    Складові:

    • Вода – 200 мл.
    • Дріжджі пресовані – 20 грн.
    • Сіль – 1 год.
    • Цукор-пісок – ½ ч.л.
    • Борошно – 250-270 гр.
    • Капуста – 300 грн.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Печериці – 100 гр.
    • Сік томатний – 100мл.
    • Олія – 70 мл.
    • Суміш перців – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. 300 грам білокачанної капусти тонко шаткуємо.

    Крок 2. Хаотично подрібнюємо гриби.

    Крок 3. Дрібно нарізаємо цибулю.

    Крок 4. У сковорідці розігріваємо трохи олії та обсмажуємо печериці до рум'яності.

    Крок 5. До золотистих грибів пересипаємо цибулю і смажимо ще п'ять хвилин.

    Крок 6. Після, відправляємо в сковороду капусту, сіль і суміш перців на свій смак, перемішуємо і тушкуємоо протягом 5-7 хвилин.

    Крок 7. Після закінчення часу підливаємо до складових начинки томатний сік і обсмажуємо ще 10 хвилин.

    Крок 8. Ароматну начинку перекладаємо в піал і даємо час охолонути.

    Крок 9. Для тіста в теплій воді розводимо дріжджі, сіль та цукровий пісок.

    Крок 10. Дріжджове розчин вводимо борошно і замішуємо тісто.

    Крок 11. Прикриваємо пшеничний грудку рушником і даємо постояти близько півгодини.

    Крок 12. Через 30 хвилин тісто обминаємо, скочуємо в ковбаску і розрізаємо на сегменти однакового розміру.

    Крок 13. Кожну заготовку обвалюємо в борошні з усіх боків.

    Крок 14. Притискаємо тісто в робочій поверхні, утворюючи коржик.

    Крок 15. У центр викладаємо охолоджену начинку.

    Крок 16. Щільно защипуємо краї та укладаємо швом донизу.

    Крок 17. У сковороді розжарюємо олію та обсмажуємо до утворення скоринки наші заготовки.

    Крок 18. Достатньо по 2-3 хвилини з кожного боку. Смачного!

    Заварне тісто для пиріжків, смажених на сковороді

    Спробуйте приготувати ніжне та повітряне заварне тісто з дріжджами, яке чудово поєднується з різними начинками та підходить для обсмажування на сковороді. Продукт, приготований за цим рецептом, не вимагає багато часу і досить швидко «піднімається», тому не доведеться годинами чекати на улюблені ласощі.

    Час приготування – 20 хв.

    Час приготування – 15 хв.

    Порції – 5-7.

    Складові:

    • Борошно – 340 гр.
    • Окріп – 120 мл.
    • Вода (тепла) – 120мл.
    • Дріжджі (сухі) – 6 грн.
    • Сіль – ½ ч.л.
    • Цукор-пісок – 1 ч.л.
    • Олія – 1 ст.л.

    Процес приготування:

    Крок 1. Для швидкості дій та власної зручності заздалегідь викладаємо необхідні продукти на робочу поверхню та відмірюємо необхідну кількість за допомогою грамів кухонних ваг.

    Крок 2. У теплій воді розчиняємо дріжджі, сіль та цукор.

    Крок 3. У дріжджовий розчин підливаємо трохи олії і перемішуємо.

    Крок 4. В окремий посуд просіюємо борошно через сито з дрібними отворами, в центрі «гірки», що вийшла, робимо поглиблення.

    Крок 5. У середину борошняної гірки вливаємо воду з дріжджами та розмішуємо.

    Крок 6. Після вливаємо окріп і інтенсивно заважаємо компоненти до однорідності.

    Крок 7. Стіл присипаємо жменею борошна та вимішуємо тісто руками протягом 1-2 хвилин. Потім, даємо масі трохи постояти або відразу приступаємо до формування пиріжків. Готуйте та отримуйте задоволення!

    Тісто без яєць для пиріжків, смажених на сковороді

    Навіть без додавання яєць, можна з легкістю приготувати м'яке та пористе тісто, яке чудово підійде для смаження на олії. Сьогодні до вашої уваги представляється рецепт простих і неймовірно смачних пиріжків для всієї родини з начинкою зі шкварок та гороху.

    Час приготування – 1 год. 30 хв.

    Час приготування – 15 хв.

    Порції – 6.

    Складові:

    • Борошно – 300 грн.
    • Молоко – 200мл.
    • Дріжджі пресовані – 20 грн.
    • Сіль – 1 год.
    • Цукор-пісок – 1 ч.л.
    • Пюре горохове – 200 гр.
    • Сало – 50 гр.
    • Олія – 60 мл.

    Процес приготування:

    Крок 1. У глибокій ємності змішуємо тепле молоко, дріжджі, сіль та цукровий пісок.

    Крок 2. В отриманий розчин просіюємо муку|борошно| і замішуємо тісто.

    Крок 3. Прикриваємо масу рушником або затягуємо харчовою плівкою і даємо постояти близько півгодини.

    Крок 4. Через 30 хвилин обминаємо пшеничну основу та ділимо на шматочки однакові за розміром.

    Крок 5. Сегменти обмокуємо в борошні, щоб нічого не прилипало до поверхонь і злегка розгортаємо качалкою в коржик.

    Крок 6. 50 г сала подрібнюємо.

    Крок 7 І витоплюємо на гарячій сковороді протягом 5-7 хвилин.

    Крок 8. Рум'яні шкварки перекладаємо пюре і ретельно розмішуємо.

    Крок 9. У центр кожного пшеничного коржика викладаємо по столовій ложці начинки.

    Крок 10. Вологими пальцями скріплюємо краї та формуємо.

    Крок 11. Перекладаємо заготовки на сковороду з розпеченим маслом.

    Крок 12. Смажимо 2-3 хвилини, а потім перевертаємо та повторюємо маніпуляції з другого боку.

    Крок 13. Ароматні пиріжки готові. Смачного!

    Сирне тісто для пиріжків у домашніх умовах

    На даний момент існує безліч варіацій приготування тіста для пиріжків, проте, найсмачнішим і ніжнішим залишається сирний. Завдяки додаванню сиру, готовий продукт має неймовірно ніжну та повітряну текстуру, яка в прямому значенні слова тане в роті. Саме тому, заздалегідь рекомендуємо готувати із запасом, бо ласощі розлетяться з тарілок за лічені хвилини!

    Час приготування – 20 хв.

    Час приготування – 15 хв.

    Порції – 10.

    Складові:

    • Сир – 500 гр.
    • Борошно – 2 ст.
    • Яйця – 4 шт.
    • Цукор-пісок – 2 ст.
    • Сода – 1 ч.л.

    Процес приготування:

    Крок 1. Півкілограма сиру протираємо через сито з дрібними отворами.

    Крок 2. У ніжну масу вбиваємо яйця.

    Крок 3. Підсипаємо цукровий пісок.

    Крок 4. І ретельно перемішуємо компоненти до однорідної консистенції без грудочок.

    Крок 5. В окремий посуд просіюємо муку|борошно| і з'єднуємо її з|із| сирно-яєчною масою – вимішуємо.

    Крок 6. І ліпимо пиріжки з вашою улюбленою начинкою. Смачного!

    Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
    Коліжанка - жіночий інтернет-журнал