Як приготувати салат Цезар з куркою – 9 рецептів приготування у домашніх умовах з фото покроково

Класичний салат Цезар з куркою в домашніх умовах — це один із найпопулярніших салатів на святковому столі та вічна класика у кафе та ресторанах. Однак такий шедевр під силу приготувати і в домашніх умовах, із класичного набору продуктів до салату можна втілити кілька простих різновидів цезаря.

Простий рецепт Цезаря з куркою та сухариками

Перевага домашнього приготування салату Цезар у тому, що достеменно відомо, з чого складається соус до нього. Тут не буде ніякого покупного майонезу, по суті соус – це і є домашній майонез, зроблений з яєць, гірчиці, лимонного соку і часнику.

Час приготування: 45 хв.

Порцій: 2.

Інгредієнти:

Для курячих шматочків:

  • Куряче філе – 210 г;
  • Оливкова олія – 2 ч. л.;
  • Порошок куркуми – щіпка;
  • Прянощі – 0,5 ч. л.;
  • Сіль – на свій смак.

Для сухариків:

  • Білий хліб – 120;
  • Приправи – 0,3 ч. л.;
  • Сіль – на свій смак;
  • Оливкова олія – 1 ч. л.

Для соусу:

  • Яйця – 1 шт.;
  • Гірчиця – 1 ст. л.;
  • Оливкова олія – 3 ст. л.;
  • Сік лимона – 2 ст. л.;
  • Часник – 1 часточка;
  • Сіль – на свій смак.

Для збирання салату:

  • Листя салату – 200 г;
  • Томати чері – 160 г;
  • Пармезан – 50 г.

Процес приготування:

Крок 1. Овочі вимити та обсушити, у філе зняти плівки, промити. Зварити яйце у підсоленій воді (після закипання рівно 9 хв.). Залити холодною водою, надбити шкаралупу (це допоможе легко очистити яйця надалі). Білок можна використовувати ще кудись, жовток залишити для соусу.

Крок 2. Куряче філе натерти приправами, змастити оливковою олією.

Крок 3. Розігріти суху сковороду, викласти м’ясо і смажити 2 хв., перевернути і обсмажити з іншого боку теж 2 хв., остудити.

Крок 4. Нарізати кубиками чи скибочками.

Крок 5. Викласти філе на паперовий рушник, який вбере зайвий жир. М’ясо посолити.

Крок 6. Білий хліб нарізати невеликими кубиками, злегка полити їх олією, посипати спеціями та перемішати.

Крок 7. Висипати на розігріту сковороду та обсмажувати близько 5 хв., перемішуючи.

Крок 8. У глибокий пластиковий глечик скласти всі інгредієнти для соусу та жовток від вареного яйця. Пробити занурювальним блендером до однорідності, вийде густий соус.

Крок 9. Салат порвати руками та викласти на дні неглибокої тарілки.

Крок 10. Зверху потерти сир. Розподілити соус і сухарики по листі салату.

Крок 11. Промиті томати чері порізати на четвертинки або навпіл, розкласти наступним шаром. Далі викласти курку і присмажити її невеликою кількістю соусу.

Смачного!

Класичний салат Цезар з пекінською капустою та куркою

Для цезаря можна знайти бюджетну альтернативу салату Айсберг – – це пекінська капуста. За смаком вона не поступається листям салату, а з залишку можна зварити смачні щі.

Час приготування: 35 хв.

Порцій: 3.

Інгредієнти:

Для салату:

  • Філе куряче – 2 шт.;
  • Капуста пекінська – 1 шт.;
  • Яйця перепелині – 10 шт.;
  • Помідори (можна чері або звичайні дрібні) – 7 шт.;
  • Твердий сир – 120 г;
  • Хліб білий – 3 шматочки;
  • Часник – 3 часточки;
  • Оливкова олія – 5 ст. л.

Для соусу:

  • Вершки 20% жирності – 3 ст. л.;
  • Йогурт грецький – 170 г;
  • Часник – 2 часточки;
  • Гірчиця – 2 ч. л.;
  • Сіль, перець чорний мелений – на свій смак;
  • Сік лимона – 1,5 ст. л.;
  • Твердий сир – 30 г.

Процес приготування:

Крок 1. Філе курки промити, прибрати плівки, обсушити паперовим рушником і порізати вздовж горизонталі.

Крок 2. У сковороді розігріти оливкову олію та обсмажити курятину, попередньо посоливши та поперчивши.

Крок 3. Перепелині яйця зварити до готовності.

Крок 4. Білий хліб нарізати кубиками, викласти на лист.

Крок 5. Окремо змішати оливкову олію з подрібненим часником, розігріти суміш у мікрохвильовій печі півхвилини. Вилити на хліб, кубики перемішати та прибрати в духовку на 20 хв. за температури 180 градусів.

Крок 6. Для соусу з’єднати грецький йогурт, вершки, гірчицю з банки (тільки не французьку із зернами), сік лимона та подрібнений часник, а також дрібно натертий сир. Додати сіль та поперчити.

Крок 7. Овочі вимити. Капусту крупно пошинкувати чи порвати руками, перемішати із соусом. Невелику кількість соусу залишити. Викласти все на тарілку.

Крок 8. Охолоджені шматки курки викласти на пекінську капусту.

Крок 9. Сухарики розкласти поверх курки, полити залишками соусу.

Крок 10. Варені перепелині яйця очистити та порізати навпіл, викласти в салат.

Крок 11. Помідори промити та порізати на 2-4 частини, розкласти поверх яєць.

Крок 12. Присипати все зверху тертим дрібно сиром.

Смачного!

Як приготувати Цезар з майонезом у домашніх умовах?

Як що немає бажання поратися з приготуванням домашнього соусу, можна використовувати майонез із магазину. У такому разі страва готується швидше.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Філе курки – 650 г;
  • Листя салату – 300 г;
  • Твердий сир – 110 г;
  • М’якуш білого хліба – 200 г;
  • Томати чері – 4 шт.

Для заправки:

  • Майонез – 110;
  • Часник – 2 часточки;
  • Кріп та петрушка – по 3 гілочки;
  • Сік лимона – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Філе курки промити, обсушити на паперовому рушнику та порізати на невеликі шматки.

Крок 2. Обсмажити ці шматочки на сухій антипригарній сковороді до золотистого рум’яного кольору та остудити.

Крок 3. Салат промити, просушити та порвати руками на шматки 3 на 3 см.

Крок 4. Промиті томати розрізати навпіл.

Крок 5. Сир потерти на дрібній тертці.

Крок 6. З білого хліба зняти скоринку, порізати кубиками 2 на 2 см і обсмажити на сковороді без олії до золотистості.

Крок 7. Очищені часточки часнику подрібнити в пресі, додати майонез та сік лимона. Миту зелень дрібно нарубати та підмішати до соусу.

Крок 8. Листя салату розкласти дном тарілки.

Крок 9. Наступним шаром йде курка, далі слід розкласти половинки томатів.

Крок 10. Сухарики висипати поверх чері, далі йде черга натертого сиру.

Крок 11. Зверху полити все соусом на основі майонезу. Соус також можна подати окремо у піалі, щоб не псувати зовнішній вигляд салату.

Крок 12. Подавати відразу ж, щоб листя салату не втратили своїх хрумких властивостей.

Смачного!

Класичний Цезар з куркою та помідорами, як у ресторані

Іноді так хочеться побалувати себе вишуканою вечерею, а вибратися з дому немає можливості. У такому разі завжди можна приготувати салат цезар з куркою та томатами чері, виходить не гірше, ніж у ресторані. Відмінність тільки в тому, що вдома можна зробити більше порції, щоб повною мірою насолодитися стравою.

Час приготування: 45 хв.

Порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Філе курки – 230 г;
  • Томати чері – 100 г;
  • Салат Айсберг – 1 пучок;
  • Яйця перепелині – 6 шт.;
  • Пармезан – 160 г;
  • Білий хліб – 4 скибочки;
  • Сіль, перець – на свій смак;
  • Оливкова олія — за смаком.
  • Паприка, гранульований часник — до смаку.
  • Олія рослинна – для смаження.

Для соусу:

  • Жовток курячого яйця – 2 шт.;
  • Оливкова олія – 90 мл;
  • Сік лимона – 3 ст. л.;
  • Часник – 2 часточки;
  • Гірчиця – 1 ст. л.;
  • Сіль – на свій смак.

Процес приготування:

Крок 1. Зелень та овочі перемити і залишити просохнути у друшляку.

Крок 2. Перепелині яйця зварити круто у підсоленій воді.

Крок 3. Почистити, порізати навпіл. Як що немає перепелиних яєць, їх можна замінити курячими, але брати потрібно вдвічі менше і різати тоді потрібно буде на 4 частини або навіть на 8.

Крок 4. Куряче м’ясо порізати горизонтально на два тонкі шматки, натерти сіллю і свіжомеленим чорним перцем.

Крок 5. Розігріти сковороду, змастити її олією та обсмажувати курку з обох боків близько 10 хв.

Крок 6. Білий хліб нарізати кубиками, викласти на лист, збризкати оливковою олією, посипати гранульованим часником і паприкою. Розігріти духовку до 180 градусів і поставити лист приблизно на 5-10 хвилин до підрум’янювання сухариків.

Крок 7. Для соусу взяти курячі яйця, закип’ятити воду. Опустити яйця у воду та варити рівно 5 хв. з початку кипіння води. Після цього швидко перекласти шумівкою у дуже холодну воду. Почистити та відокремити жовтки. У невеликій плашці розтерти жовтки з гірчицею та максимально подрібненими часточками часнику.

Крок 8. Влити в соус сік лимона, трохи присолити, розмішати. Потроху додавати оливкову олію та заважати. Дати постояти близько 10 хв., а потім інтенсивно перемішати до однорідності.

Крок 9. Листя салату порвати руками на шматочки, викласти першим шаром.

Крок 10. Слідом розкласти куряче філе, нарізане тонкими скибочками та сухарики.

Крок 11. Далі йде сир, натертий на тертці із великими отворами. Полити все згори щедро соусом.

Крок 12. Черрі порізати навпіл і викласти поверх всього разом із перепелиними яйцями.

Смачного!

Домашній салат Цезар з копченою куркою

Оригінальна варіація салату, яка здивує вас та гостей своїм смаком. Курку для цезаря прийнято варити чи смажити на сковороді, проте копчене м’ясо додасть легких ноток диму, за рахунок чого салат заграє новими фарбами.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 1.

Інгредієнти:

  • Окіст підкопчений курячий – 2 шт.;
  • Салат Айсберг – 220;
  • Твердий сир – 60 г;
  • Хліб білий – 4 шматочки;
  • Томати – 1 шт.

Для заправки:

  • Яйце куряче – 1 шт.;
  • Сік лимона – 1 ст. л.;
  • Часник – 1 часточка;
  • Гірчиця – 1 ч. л.;
  • Оливкова олія – 1,5 ст. л.;
  • Сіль, перець чорний – на свій смак.

Процес приготування:

Крок 1. Яйце відварити після закипання води протягом 3 хв., потім швидко остудити його в холодній воді, очистити від шкаралупи та помістити у чашу блендера.

Крок 2. Сухарики можна купити готові в магазині або приготувати самостійно: З білого хліба зняти скоринку, нарізати на кубики розміром 1х1 див.

Крок 3. Обсмажити на сухій сковороді або запекти в духовці за температури 180 градусів до золотистості.

Крок 4. Промитий та обсушений салат порвати на шматки руками, копчене куряче м’ясо нарізати кубиками чи соломкою.

Крок 5. Сир потерти на дрібній тертці (бажано купити Пармезан). Помідор промити і порізати на часточки, видаливши тверду білу частину біля основи.

Крок 6. До яйця в чаші блендера додати гірчицю (без зерен), подрібнений часник, лимонний сік та оливкову олію. Пробити блендером до однорідності, додати сіль та перець, розмішати.

Крок 7. На тарілку викласти шматочки салату, потім розкласти курку, помідори та сухарики.

Крок 8. Посипати все тертим сиром та полити зверху заправкою. Можна залишити у такому вигляді, а можна перемішати.

Крок 9. Подавати до столу, поки сухарики залишаються хрусткими.

Смачного!

Простий та смачний рецепт салат Цезар з твердим сиром пармезан

Відмінний варіант легкого смачного салату цезар із куркою, пармезаном та креветками, а також оригінальною заправкою. До такого салату обов’язково напрошується келих ігристого вина та гарний фільм.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 2 шт. (Невелике);
  • Салат Айсберг – 0,5 упаковки;
  • Анчоуси – 7 шт. (філе);
  • Каперси – 1 ст. л.;
  • Креветки – 20 шт.;
  • Томати чері – 10 шт.;
  • Пармезан – 70 г;
  • Хліб білий – 4 шматочки;
  • Часник – 2 часточки;
  • Оливкова олія – 3-4 ст. л.;
  • Йогурт натуральний – 160;
  • Соус Вустерський – 2 ст. л.;
  • Гірчиця солодка – 0,5 ч. л.;
  • Жовток курячого яйця – 1 шт.;
  • Сіль, приправи – на свій смак.

Процес приготування:

Крок 1. Оливкову олію налити в сковороду, нагріти, відправити туди очищений часник. Посмажити зубчики часнику в олії близько 3-4 хв., потім забрати зі сковороди.

Крок 2. З білого хліба зняти скоринку, порізати м’якуш на дрібні кубики і покласти в часникову олію на сковороду, смажити до утворення золотистої скоринки. Посипати прянощами (дуже смачно виходить із прованськими травами). Вийняти на тарілку та остудити.

Крок 3. Куряче філе промити, обсушити, розрізати горизонтально на два тонкі шматки.

Крок 4. Посипати приправами на свій смак, посолити і відправити в сковороду, де підсушувалися сухарики. Якщо потрібно, додати олії.

Крок 5. Обсмажити куряче м’ясо з обох боків, доки воно не буде готове. Наприкінці смаження додати на сковороду до м’яса очищені креветки та смажити ще кілька хвилин до готовності.

Крок 6. Далі йде соус. Для цього в окремій ємності змішати йогурт без добавок, відокремити та кинути туди ж жовток із курячого яйця.

Крок 7. Додати до маси гірчицю та вустерський соус.

Крок 8. Каперси нарізати дуже дрібно, кинути в заготовку для соусу. З анчоусами вчинити так само. Перемішати соус вінчиком до об’єднання.

Крок 9. Листя салату порвати на частини, перекласти в соус і ретельно обваляти в ньому.

Крок 10. Розкласти шматочки салату дном страви. Зверху розкласти порізані навпіл томати чері, слідом йдуть креветки.

Крок 11. Філе курки порізати тонкими скибочками та розкласти по решті інгредієнтів.

Крок 12. Присипати салат сухариками.

Крок 13. Пармезан натерти на дрібній тертці, посипати салат товстим шаром.

Смачного!

Рецепт салату Цезар від господині

Салат Цезар без помідорів, з чудовою густою заправкою з додаванням анчоусів та каперсів. У цю варіацію салату в жодному разі не можна шкодувати сиру – пармезану має бути багато. В оригінальному рецепті використовується м’ясо перепела, але воно легко замінюється курятиною.

Час приготування: 55 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Філе курки – 430 г;
  • Салат Романо – 200;
  • Пармезан – 60 г;
  • Оливкова олія – 55 мл;
  • Чебрець свіжий – 12 г;
  • Сіль та чорний перець – на свій смак.

Для заправки:

  • Часник – 1 часточка;
  • Каперси – 8 г;
  • Майонез – 330;
  • Соус соєвий – 10мл;
  • Анчоуси – 15 г;
  • Пармезан – 20 р.

Для грінок:

  • Хліб білий тостовий пачка –;
  • Часник – 4 часточки;
  • Оливкова олія – 50 мл;
  • Сіль та чорний перець – на свій смак.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе розрізати вздовж горизонтально, посолити, поперчити та обваляти в оливковій олії.

Крок 2. Сковороду-гриль або звичайну розігріти та обсмажити на ній курятину з гілочками чебрецю.

Крок 3. Для приготування грінок зняти скоринки з тостового хліба, м’якуш нарізати кубиками.

Крок 4. Викласти майбутні сухарики на лист, побризкати оливковою олією і посипати прянощами. Забрати в розігріту до 110 градусів духовку до появи золотистого кольору. Викласти в миску і дати охолонути.

Крок 5. Салат вимити та перебрати, обсушити.

Крок 6. Для заправки з’єднати в чаші блендера анчоуси, очищений часник, каперси, майонез, соєвий соус, оливкову олію та дрібно тертий пармезан. Пробити блендером до однорідності.

Крок 7. Охолоджену курку нарізати тонкими скибочками.

Крок 8. Листя салату сильно нашаткувати, викласти в глибокий салатник. Туди ж відправити курку, натертий дрібно пармезан, заправити все соусом і дуже ретельно перемішати, щоб кожен лист салату покрився заправкою.

Крок 9. Наприкінці висипати в салат сухарики та знову кілька разів перемішати.

Смачного!

Як приготувати дієтичний варіант салату Цезар?

Як правило, найкалорійніше в салаті цезар – це заправка, до складу якої входить майонез. Пропонується замінити майонез сметаною, що знижує калорійність готового виробу. Таку страву можна вживати навіть тим, хто на дієті.

Час приготування: 1 година 40 хв.

Порцій: 3.

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 1 пачка;
  • Багет – 0,5 шт.;
  • Сметана 15% жирності – 210 г;
  • Капуста пекінська – 1 головка;
  • Часник – 2 часточки;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Кріп – 1 гілочка;
  • Сіль, приправи – на свій смак.

Процес приготування:

Крок 1. У підсолену воду покласти моркву, очищену цибулину, лавровий лист, пару бутонів гвоздики, гілочку кропу. Коли вода закипить, викласти в неї курячу грудку зі шкірою та кістками. Варити до готовності.

Крок 2. У багета зняти скоринку, порізати його на невеликі частини і підсушити на деку в духовці при 150 градусах (або в мікрохвильовій печі).

Крок 3. Щоб зробити заправку, викласти в окрему ємність сметану, додати до неї пропущений через прес часник.

Крок 4. Додати в заправку улюблені прянощі, а також бульйону, що трохи охолонув, з-під курки.

Крок 5. Пекінську капусту сильно нашаткувати. Курячу грудку звільнити від шкіри та кісток, хрящів. Нарізати її на тонкі пластини.

Крок 6. Змішати курку та капусту в салатнику, додати сухарики.

Крок 7. Влити кілька соусу в салат, перемішати. Якщо здасться, що страва сухувата, додати ще соусу.

Крок 8. Подавати до столу на блюді або окремих салатниках.

Смачного!

Як правильно зробити соус для салату Цезар?

Головну смакову ноту в салаті Цезар бере на себе соус: саме він надає страві того смаку, за який багато хто його любить. Існує безліч варіацій заправки для салату Цезар, ми розглянемо базову, класичну.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 1.

Інгредієнти:

  • Курячі яйця – 1 шт.;
  • Гірчиця солодка – 1 ч. л.;
  • Лимонний сік – 0,5 ч. л.;
  • Оливкова олія – 40 мл;
  • Олія соняшникова дезодорована – 40 мл;
  • Соус вустерський – 0,3 ч. л.;
  • Філе анчоусів – 3 шт.;
  • Сіль та свіжомелений чорний перець – на свій смак.

Процес приготування:

Крок 1. Підсолену воду довести до кипіння. Викласти в каструлю яйце, проколоте біля широкого краю. Через 20 сек. зняти каструлю з яйцем із вогню, а через 1 хв. витягнути яйце з окропу та остудити протягом 15 хв. у холодній воді.

Крок 2. У чашу блендера вибити яйце, не забираючи білок. Туди ж влити сік лимона, додати звичайну гірчицю з банки (головне зернову).

Крок 3. Пробити суміш за допомогою блендера. Не вимикаючи пристрій, тонким струмком додати змішані один з одним у чашці оливкову та соняшникову олію.

Крок 4. Філе анчоусів дрібно нарізати, додати до решти інгредієнтів у чаші блендера, збити.

Крок 5. Наприкінці влити в масу вустерський соус і знову насамкінець збити всю суміш блендером до однорідного стану. Спробувати та додати соус та спеції, якщо в цьому є потреба.

Крок 6. Накрити харчовою плівкою в контакт та прибрати в холодильник до використання. Додавати до салату безпосередньо перед подачею на стіл. Якщо в салаті є сухарики, заправку доцільно подати окремо у піалі чи соуснику.

Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал