Салат з свіжої капусти – 9 смачних рецептів приготування з покроковими фото

8490c42ae720b111304a032315850b90

Салат з свіжої капусти – це корисна і проста у приготуванні страва, яка привнесе до вашого раціону щось зовсім нове і дуже смачне. Тонко нашаткована капуста чудово гармонує з такими овочами, як огірки, помідори, болгарські перці та багато іншого. Залежно від ваших смакових уподобань, ви зможете підібрати ті компоненти, які припадуть до смаку саме вам. Як заправки в таких салатах зазвичай використовується олія або майонез.

Салат з свіжої капусти, як в столовій

Салат з свіжої капусти, як в столовій – це ностальгічне блюдо, яке можна запросто приготувати в домашніх умовах, якщо знати кілька хитрощів. Для насиченості смаку закуски, слід використовувати не тільки сіль і олія, але також і цукор з оцтом.

Час готування – 90 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Капуста білокочана – 1 кг.
  • Морквина – 1 шт.
  • Оцет – 2 ст.л.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед очищаємо і обполіскуємо овочі.

ad34c68fc8916d711b00e1adf28c25e1

Крок 2. Шинкуємо капусту довгастою соломкою, висипаємо в об’ємний посуд.

0908e0b58392fc630a2957e12ccbe27e

Крок 3. Капусту солимо і розминаємо долонями для виділення соку.

77253ae680afb5277e79f24fe6656ec7

Крок 4. Виливаємо до стружки оцет, перемішуємо і поміщаємо на конфорку на сильний вогонь. Тушкуємо протягом 2-3 хвилин при постійному помішуванні, капуста таким чином сяде.

a0f2d52713c09a4499a5321a84f7a602

Крок 5. Не втрачаючи часу, натираємо на терці морквину.

81f4fdc5042eac1785ca1aebb3206241

Крок 6. Капусту і моркву викладаємо в салатник.

3852f0325a73f00ca736184b1381c724

Крок 7. Виливаємо олію і висипаємо цукор, перемішуємо до розподілу добавок.

6be51736d974a41ce30e1907fc7fed44

Крок 8. Перед подачею до столу, рекомендується остудити салат в холодильній камері близько години. Смачного!

64e3db75d0a9cf556fca311b7b859fe9

Салат зі свіжої капусти з оцтом

Салат зі свіжої капусти з оцтом – це ідеальне доповнення до гарячої страви, приготованому з червоного м’яса або птиці. Для рецепта потрібно виключно молода капуста, так як вона володіє більш насиченим солодкуватим смаком і просочується всього лише за півгодини.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2-3.

Інгредієнти:

  • Капуста молода невелика – 1 качан.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Олія / оливкова – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Капусту подрібнюємо так, як показано на фото.

0a0f94a463bd0c0b7b60479aa7fa1e81

Крок 2. Отриману стружку переміщаємо в салатник, посипаємо цукром, чорним перцем і сіллю.

10901af5f48ef20757e916d46e5c1140

Крок 3. Злегка розминаємо склад руками.

84acbe8d11fbd30e431787ba0cc12f5c

Крок 4. Виливаємо оцет і олію, також висипаємо дрібно-рублену петрушку – перемішуємо.

3da289dbac466705ab5bea34f3fc0e1c

Крок 5. Настоюємо салатик півгодини і потім знімаємо пробу. Смачного!

99787ff93172589e36f9c4b663975964

Салат з капусти, огірків і помідорів

Салат з капусти, огірків і помідорів – це традиційна страва літнього сезону, адже всі компоненти можна знайти на своїй же грядці! Поєднання інгредієнтів настільки вдале і яскраве, що заздалегідь рекомендуємо готувати таку закуску з запасом, бо з тарілок вона розлітається одну мить!

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Капуста – ¼ шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Огірки свіжі – 2 шт.
  • Оливкова олія – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір.

786881e69e9f7a73cc3fb79470c35510

Крок 2. Чверть качана шинкуємо товстою або тонкою соломкою, за бажанням злегка розминаємо долонями.

4b9350216ea7a977db859237837e7811

Крок 3. Огірки обполіскуємо і зрізаємо хвостики, нарізаємо тонкими півкільцями і викладаємо до капусти.

573cbaffd5d6c486f79103a07cd91788

Крок 4. Додаємо часточки соковитих томатів.

35e307e772a3fb08d7de9b4e28381d93

Крок 5. Здобрюємо склад рубаною зеленню і невеликою кількістю солі.

179640f61e7a486f074d1e3411ef6b7c

Крок 6. Заправляємо оливковою олією.

5ba960154060783c33567488e4e8cb04

Крок 7. Перекладаємо закуску в сервірувальне блюдо і приступаємо до дегустації. Смачного!

dc2c5906a3fdd9ad944cd47ea45328bd

Ситний салат з капусти з майонезом

Ситний салат з капусти з майонезом – це поживна страва, до складу якої, крім овочів, також входять підкопчені сосиски, завдяки яким блюдо виходить оригінальним на смак. Подавати закуску рекомендується з відварним або смаженою картоплею.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Капуста білява – 150 гр.
  • Салат листовий – 1 пучок.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сосиски відварні – 2 шт.
  • Майонез – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Все необхідне викладаємо на робочу поверхню для спрощення процесу.

ae735cf7bd5cf0f2ce7de184e7342882

Крок 2. Тонкою соломкою нарізаємо білокочану капусту.

e59e9f784ccacdde4a8b9764d747ec50

Крок 3. Промиті листя зеленого салат ріжемо ножем або рвемо руками на довільні сегменти.

bec6938e2db369b3f46bf022eb8b6ba7

Крок 4. Брусочками нарізаємо відварені до готовності сосиски.

91d4f84a8eff20d6202bb15764348829

Крок 5. Висипаємо всі підготовлені інгредієнти в ємність з високими бортиками, додавши пучок подрібненого кропу.

737d43e73766559c938b94e0b207bdbb

Крок 6. Доповнюємо склад сіллю і майонезом.

fc7262733d72b7d60e16b426b90f7433

Крок 7. Перемішуємо і переходимо до трапези. Смачного!

0613460e817abdde6853365099d03efd

Салат з червонокачанної капусти

Салат з червонокачанної капусти дивує не тільки своїм незвичайним зовнішнім виглядом, але і неймовірно яскравим і насиченим смаком, який виходить за рахунок оригінального маринаду. Для готування нам будуть потрібні такі інгредієнти, як ріпчаста цибуля, трохи цукру і зелень.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Капуста червонокачанна – 800 гр.
  • Цибуля – 200 гр.
  • Петрушка – 20 гр.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Олія соняшникова – 3 ст.л.

Для маринаду:

  • Окріп – 200 мл.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Оцет столовий 9% – 4 ст.л.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Шар за шаром знімаємо лушпиння з цибулі, нарізаємо півкільцями і викладаємо в піалу: присмачуємо цукром, сіллю і меленим перцем, заливаємо оцтом і окропом, даємо постояти.

c3e078ddf521bc5b170ecbcda204199f

Крок 2. Качан капусти ополіскуємо і ріжемо соломкою.

3d5ce426bdbb73473d0ad751d64038ae

Крок 3. Розминаємо руками, посипавши сіллю і цукром.

97583b83681c890bb4a6c070e6adb374

Крок 4. До капусти висипаємо злегка віджату цибулю і подрібнену петрушку.

7e2c659859d3f6e98ce319e904f423b0

Крок 5. Заправляємо закуску олією і 3-4 столовими ложками маринаду з-під цибулі – перемішуємо.

8da9827ecb5b2f7e493e134958423125

Крок 6. Розкладаємо по порційних тарілках і подаємо до столу. Смачного!

2707c820c71a1f0de5bee10a795d91ab

Салат з капусти з кукурудзою

Салат з капусти з кукурудзою – це смачний варіант корисного перекусу, на підготовку якого ви витратите лічені хвилини. Особливу родзинку закусці надає лимонний сік, який балансує яскравий смак овочів і об’єднує їх в єдине ціле – пальчики оближеш!

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Капуста – 400 гр.
  • Огірки – 2 шт.
  • Кукурудза консервована – 1 банка.
  • Сік лимона – 2-3 ст.л.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Довільно подрібнюємо білокочану капусту.

1a36072c7aae7782240f0fb58f8914eb

Крок 2. Невеликими брусками нарізаємо свіжі огірки.

d4d5c5031c04a32c1887feab0925e2bd

Крок 3. У салатник відправляємо капусту, огірки і кукурудзу. Доповнюємо склад кислим цитрусовим соком, олією і сіллю.

2511f3bc3e576f7019ac2575feb577b3

Крок 4. Додаємо мілко-рублену зелень і перемішуємо складові.

53966e7a33b87ae51a917552dfeb9023

Крок 5. Розділимо закуску по тарілках і запрошуємо сім’ю до столу. Смачного!

0f00ed4552281be3b523a6a5c3dcd620

Вітамінний салат з капусти з болгарським перцем

Вітамінний салат з капусти з болгарським перцем – це барвисте і неймовірно смачне страву, яке припаде до смаку кожному, хто спробує це дивовижне поєднання інгредієнтів. За рахунок використання свіжих сезонних овочів, закуска містить в собі величезну кількість макро і мікроелементів.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Капуста білява – 300 гр.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Кукурудза консервована – 200 гр.
  • Цибуля зелена – ½ пучка.
  • Майонез – 3 ст.л.
  • Сіль – ½ ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Тонкою соломкою шинкуємо капусту.

3b25037a0ed474dbd8355916c0f63c8f

Крок 2. Висипаємо нарізку в миску і солимо, розминаємо руками.

6a5bba70fdd71da0ebadf6e4b1aaf3b8

Крок 3. Колечками ріжемо промиті пір’я зеленої цибулі, довільно подрібнюємо м’якоть солодкого перцю.

2b524e1e269e2ffd379b2105353fa072

Крок 4. У салатник висипаємо підготовлені компоненти, а також кукурудзу ( рідину попередньо зливаємо ).

4239db5207fac87ee63a3552d939fc98

Крок 5. Закуску ще трохи дошкуляємо і заправляємо майонезом.

3d0a19af4825b7779c0e9820024579dd

Крок 6. Перемішуємо і подаємо до столу. Готуйте і отримуйте задоволення!

285f31fb4c7ae2673da21de4891fed18

Салат зі свіжої капусти з копченою ковбасою

Салат зі свіжої капусти з копченою ковбасою – це смачне і ароматне блюдо, яке стане для вас повноцінним обідом або вечерею. Завдяки м’ясної складової, закуска виходить ситної і поживної, головне – вибрати смачну і якісну ковбаску!

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Капуста молода – ½ качана.
  • Ковбаса копчена – 300 гр.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сметана – 200 гр.
  • Гірчиця – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Болгарський перець обполіскуємо і очищаємо від «нутрощів», ріжемо смужками.

803edf0a8373b289efb9496745d0c514

Крок 2. Тонко шинкуємо капусту, соломку посипаємо сіллю і трохи перетираємо руками.

7571b9275dbd1225e3947eda71c91275

Крок 3. Аналогічно перцю, нарізаємо копчену ковбасу.

4bfdc8991d828b47127428bf2992b4b4

Крок 4. Зелень промиваємо і струшуємо зайву вологу, дрібно ріжемо.

b939c0f48c5186b3761afa618f8f6be5

Крок 5. Об’єднуємо всі компоненти в тарілці з високими бортиками, солимо і доповнюємо сметаною, гірчицею і молотим перцем – перемішуємо. Смачного!

8f52d57d0168a03e5928028129de473c

Крабовий салат з капустою

Крабовий салат з капустою – це легка і неймовірно смачна закуска, яка допоможе вам позбутися від ненависного почуття голоду, провівши на кухні не більше 10 хвилин. Для насиченості аромату, рекомендуємо доповнити основний склад свіжої кінзою, однак, якщо ви не любитель цієї зелені, то замініть петрушкою.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Капуста білява – 100 гр.
  • Томат великий – 1 шт.
  • Палички крабові – 5 шт.
  • Кінза – 3-5 гілочок.
  • Оливкова олія – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Ополіскуємо капусту і видаляємо зіпсовані листя, вилок нарізаємо соломкою.

a5a8e05a01cf9c3f71c30016438a8600

Крок 2. Томат ріжемо часточками і відправляємо до основного компоненту.

c7e8e9b764d841adc717fe139f031493

Крок 3. Додаємо колечка крабів.

b9963718c1212aee5e2e788effd16d4e

Крок 4. Слідом висипаємо промиту і подрібнену кінзу.

c3715268ca677a82f51abaa12b85be2c

Крок 5. Закуску посипаємо сіллю і заправляємо якісним оливковою олією – перемішуємо і при наявності часу, остуджуємо 10-15 хвилин в холодильній камері. Смачного!

85954d40db21ca4ef24398cfa14d4be4

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал