Салат з свіжої капусти – 9 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Салат з свіжої капусти – це корисна і проста у приготуванні страва, яка привнесе до вашого раціону щось зовсім нове і дуже смачне. Тонко нашаткована капуста чудово гармонує з такими овочами, як огірки, помідори, болгарські перці та багато іншого. Залежно від ваших смакових уподобань, ви зможете підібрати ті компоненти, які припадуть до смаку саме вам. Як заправки в таких салатах зазвичай використовується олія або майонез.

Салат з свіжої капусти, як в столовій

Салат з свіжої капусти, як в столовій – це ностальгічне блюдо, яке можна запросто приготувати в домашніх умовах, якщо знати кілька хитрощів. Для насиченості смаку закуски, слід використовувати не тільки сіль і олія, але також і цукор з оцтом.

Час готування – 90 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Капуста білокочана – 1 кг.
  • Морквина – 1 шт.
  • Оцет – 2 ст.л.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед очищаємо і обполіскуємо овочі.

Крок 2. Шинкуємо капусту довгастою соломкою, висипаємо в об’ємний посуд.

Крок 3. Капусту солимо і розминаємо долонями для виділення соку.

Крок 4. Виливаємо до стружки оцет, перемішуємо і поміщаємо на конфорку на сильний вогонь. Тушкуємо протягом 2-3 хвилин при постійному помішуванні, капуста таким чином сяде.

Крок 5. Не втрачаючи часу, натираємо на терці морквину.

Крок 6. Капусту і моркву викладаємо в салатник.

Крок 7. Виливаємо олію і висипаємо цукор, перемішуємо до розподілу добавок.

Крок 8. Перед подачею до столу, рекомендується остудити салат в холодильній камері близько години. Смачного!

Салат зі свіжої капусти з оцтом

Салат зі свіжої капусти з оцтом – це ідеальне доповнення до гарячої страви, приготованому з червоного м’яса або птиці. Для рецепта потрібно виключно молода капуста, так як вона володіє більш насиченим солодкуватим смаком і просочується всього лише за півгодини.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2-3.

Інгредієнти:

  • Капуста молода невелика – 1 качан.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст.л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Олія / оливкова – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Капусту подрібнюємо так, як показано на фото.

Крок 2. Отриману стружку переміщаємо в салатник, посипаємо цукром, чорним перцем і сіллю.

Крок 3. Злегка розминаємо склад руками.

Крок 4. Виливаємо оцет і олію, також висипаємо дрібно-рублену петрушку – перемішуємо.

Крок 5. Настоюємо салатик півгодини і потім знімаємо пробу. Смачного!

Салат з капусти, огірків і помідорів

Салат з капусти, огірків і помідорів – це традиційна страва літнього сезону, адже всі компоненти можна знайти на своїй же грядці! Поєднання інгредієнтів настільки вдале і яскраве, що заздалегідь рекомендуємо готувати таку закуску з запасом, бо з тарілок вона розлітається одну мить!

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Капуста – ¼ шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Огірки свіжі – 2 шт.
  • Оливкова олія – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір.

Крок 2. Чверть качана шинкуємо товстою або тонкою соломкою, за бажанням злегка розминаємо долонями.

Крок 3. Огірки обполіскуємо і зрізаємо хвостики, нарізаємо тонкими півкільцями і викладаємо до капусти.

Крок 4. Додаємо часточки соковитих томатів.

Крок 5. Здобрюємо склад рубаною зеленню і невеликою кількістю солі.

Крок 6. Заправляємо оливковою олією.

Крок 7. Перекладаємо закуску в сервірувальне блюдо і приступаємо до дегустації. Смачного!

Ситний салат з капусти з майонезом

Ситний салат з капусти з майонезом – це поживна страва, до складу якої, крім овочів, також входять підкопчені сосиски, завдяки яким блюдо виходить оригінальним на смак. Подавати закуску рекомендується з відварним або смаженою картоплею.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Капуста білява – 150 гр.
  • Салат листовий – 1 пучок.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сосиски відварні – 2 шт.
  • Майонез – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Все необхідне викладаємо на робочу поверхню для спрощення процесу.

Крок 2. Тонкою соломкою нарізаємо білокочану капусту.

Крок 3. Промиті листя зеленого салат ріжемо ножем або рвемо руками на довільні сегменти.

Крок 4. Брусочками нарізаємо відварені до готовності сосиски.

Крок 5. Висипаємо всі підготовлені інгредієнти в ємність з високими бортиками, додавши пучок подрібненого кропу.

Крок 6. Доповнюємо склад сіллю і майонезом.

Крок 7. Перемішуємо і переходимо до трапези. Смачного!

Салат з червонокачанної капусти

Салат з червонокачанної капусти дивує не тільки своїм незвичайним зовнішнім виглядом, але і неймовірно яскравим і насиченим смаком, який виходить за рахунок оригінального маринаду. Для готування нам будуть потрібні такі інгредієнти, як ріпчаста цибуля, трохи цукру і зелень.

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Капуста червонокачанна – 800 гр.
  • Цибуля – 200 гр.
  • Петрушка – 20 гр.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Олія соняшникова – 3 ст.л.

Для маринаду:

  • Окріп – 200 мл.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Оцет столовий 9% – 4 ст.л.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Шар за шаром знімаємо лушпиння з цибулі, нарізаємо півкільцями і викладаємо в піалу: присмачуємо цукром, сіллю і меленим перцем, заливаємо оцтом і окропом, даємо постояти.

Крок 2. Качан капусти ополіскуємо і ріжемо соломкою.

Крок 3. Розминаємо руками, посипавши сіллю і цукром.

Крок 4. До капусти висипаємо злегка віджату цибулю і подрібнену петрушку.

Крок 5. Заправляємо закуску олією і 3-4 столовими ложками маринаду з-під цибулі – перемішуємо.

Крок 6. Розкладаємо по порційних тарілках і подаємо до столу. Смачного!

Салат з капусти з кукурудзою

Салат з капусти з кукурудзою – це смачний варіант корисного перекусу, на підготовку якого ви витратите лічені хвилини. Особливу родзинку закусці надає лимонний сік, який балансує яскравий смак овочів і об’єднує їх в єдине ціле – пальчики оближеш!

Час готування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Капуста – 400 гр.
  • Огірки – 2 шт.
  • Кукурудза консервована – 1 банка.
  • Сік лимона – 2-3 ст.л.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Довільно подрібнюємо білокочану капусту.

Крок 2. Невеликими брусками нарізаємо свіжі огірки.

Крок 3. У салатник відправляємо капусту, огірки і кукурудзу. Доповнюємо склад кислим цитрусовим соком, олією і сіллю.

Крок 4. Додаємо мілко-рублену зелень і перемішуємо складові.

Крок 5. Розділимо закуску по тарілках і запрошуємо сім’ю до столу. Смачного!

Вітамінний салат з капусти з болгарським перцем

Вітамінний салат з капусти з болгарським перцем – це барвисте і неймовірно смачне страву, яке припаде до смаку кожному, хто спробує це дивовижне поєднання інгредієнтів. За рахунок використання свіжих сезонних овочів, закуска містить в собі величезну кількість макро і мікроелементів.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Капуста білява – 300 гр.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Кукурудза консервована – 200 гр.
  • Цибуля зелена – ½ пучка.
  • Майонез – 3 ст.л.
  • Сіль – ½ ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Тонкою соломкою шинкуємо капусту.

Крок 2. Висипаємо нарізку в миску і солимо, розминаємо руками.

Крок 3. Колечками ріжемо промиті пір’я зеленої цибулі, довільно подрібнюємо м’якоть солодкого перцю.

Крок 4. У салатник висипаємо підготовлені компоненти, а також кукурудзу ( рідину попередньо зливаємо ).

Крок 5. Закуску ще трохи дошкуляємо і заправляємо майонезом.

Крок 6. Перемішуємо і подаємо до столу. Готуйте і отримуйте задоволення!

Салат зі свіжої капусти з копченою ковбасою

Салат зі свіжої капусти з копченою ковбасою – це смачне і ароматне блюдо, яке стане для вас повноцінним обідом або вечерею. Завдяки м’ясної складової, закуска виходить ситної і поживної, головне – вибрати смачну і якісну ковбаску!

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Капуста молода – ½ качана.
  • Ковбаса копчена – 300 гр.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сметана – 200 гр.
  • Гірчиця – 1 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Болгарський перець обполіскуємо і очищаємо від «нутрощів», ріжемо смужками.

Крок 2. Тонко шинкуємо капусту, соломку посипаємо сіллю і трохи перетираємо руками.

Крок 3. Аналогічно перцю, нарізаємо копчену ковбасу.

Крок 4. Зелень промиваємо і струшуємо зайву вологу, дрібно ріжемо.

Крок 5. Об’єднуємо всі компоненти в тарілці з високими бортиками, солимо і доповнюємо сметаною, гірчицею і молотим перцем – перемішуємо. Смачного!

Крабовий салат з капустою

Крабовий салат з капустою – це легка і неймовірно смачна закуска, яка допоможе вам позбутися від ненависного почуття голоду, провівши на кухні не більше 10 хвилин. Для насиченості аромату, рекомендуємо доповнити основний склад свіжої кінзою, однак, якщо ви не любитель цієї зелені, то замініть петрушкою.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Капуста білява – 100 гр.
  • Томат великий – 1 шт.
  • Палички крабові – 5 шт.
  • Кінза – 3-5 гілочок.
  • Оливкова олія – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Ополіскуємо капусту і видаляємо зіпсовані листя, вилок нарізаємо соломкою.

Крок 2. Томат ріжемо часточками і відправляємо до основного компоненту.

Крок 3. Додаємо колечка крабів.

Крок 4. Слідом висипаємо промиту і подрібнену кінзу.

Крок 5. Закуску посипаємо сіллю і заправляємо якісним оливковою олією – перемішуємо і при наявності часу, остуджуємо 10-15 хвилин в холодильній камері. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал