Торт “Вишневий рай” – покроковий рецепт приготування з фото

Смачний, ароматний, гарний та цікавим виходить торт “Вишневий рай”, а в розрізі який красивий. В основі шоколадно-горіховий манник, рулетний шар – сирний з маковою начинкою та вишнями, все це завершує желейний сметанний крем.

Торт "Вишневий рай" - покроковий рецепт приготування з фото

Список інгредієнтів:

Темний корж (форма ~22 см)

  • 400 гр сметани
  • 2 яйця
  • 5 ст. л. цукру
  • 5 ст. л. какао
  • 1/2 склянки горіхів (фундук)
  • 4 ст. л. рослинної олії
  • 1,5 склянки манки
  • 1/2 ч. л. соди

Рулетний шар

  • 150 сиру
  • 50 гр цукру
  • 50 гр сметани
  • 50 гр рослинної олії
  • 1 яйце
  • 1/2 ч. л. соди
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 3 склянки борошна (+/-)

Макова начинка

  • 1 склянка маку
  • 3 ст. л. цукру
  • 100 мл води
  • 300-400 гр вишні

Крем

  • 500 гр сметани
  • 200 гр йогурту без добавок або кефіру
  • 1 склянка цукру
  • 1 пачка ванільного цукру
  • 30 гр желатину
  • 100 мл води

Для прикраси

  • 1 склянка вершків 33-35%
  • 1-2 ст. л. цукру (цукрової пудри)
  • шоколад/печиво/залишки коржа

Покроковий рецепт приготування з фото:

  1. Горіхи подрібнити у блендері.
  2. У тарілці змішати цукор, манку, какао, горіхи та соду. В іншій мисці змішати сметану, яйця та олію. З’єднати із сухою сумішшю. Випікати у формі хвилин 30-40 при температурі 170-180 градусів. Але не перепекти!
  3. 1 склянку маку подрібнити в кавомолці, висипати в каструльку, залити її 100 мл гарячої води, поставити на вогонь і випарувати воду на невеликому вогні. Додати 3 ст. цукру, перемішати. Торт "Вишневий рай" - покроковий рецепт приготування з фото
  4. Рулетний шар. Яйце розтерти з цукром, попередньо розтертим сиром, сметаною та олією, додати борошно з содою і замісити тісто.
  5. Поділити тісто на 4 однакові шматочки. Кожен шматочок тіста розкачати прямокутний пласт, рівномірно розподілити макову начинку. По одному краю викласти вишні (трохи віджаті від соку). Згорнути рулети, добре защипнути.Торт "Вишневий рай" - покроковий рецепт приготування з фото
  6. Викласти по спіралі в таку ж діаметром форму, що і випечений темний корж.Торт "Вишневий рай" - покроковий рецепт приготування з фото
  7. Випікати 25 – 30 хвилин за темп.180 град. Обережно вийняти з форми, рулети виходять одним коржем.Торт "Вишневий рай" - покроковий рецепт приготування з фото
  8. Желатин приготувати за інструкцією, дати трохи охолонути.
  9. Сметану змішати з кефіром, цукром та ванільним цукром в однорідну масу, і щоб цукор розчинився. Додати желатин та швидко перемішати.
  10. Складання торта. Темний корж розрізати на дві частини (у рецепті випікся з гіркою, її зрізала та залишила для прикраси).Торт "Вишневий рай" - покроковий рецепт приготування з фото
  11. Форму (форма та ж, що випікалися коржі та рулети) вистелити фольгою (дно та стінки, якщо форма не дуже висока – зробити висоту з фольги). Викладаємо у форму один темний корж, зверху виливаємо половину крему. На крем акуратно викладаємо корж із рулетів, зверху – другу половину крему. Накриваємо другим темним коржем. Ставимо в холодильник для застигання на 6 годин, краще на ніч.
  12. Потім покрити весь торт тонким шаром збитих вершків (1 склянка вершків не менше 33% збити з 1-2 ст.л. цукру).
  13. Обсипати подрібненим шоколадним печивом (у мене подрібнена частина коржа). Можна обсипати тертим шоколадом, можна залити глазур’ю або прикрасити на власний смак.

Торт "Вишневий рай" - покроковий рецепт приготування з фото

Смачного приготування Вам!

Якщо сподобався рецептик, залишайте свої відгуки, нам буде дуже приємно.

Автор рецепту: tosha_homecook

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал