Різотто з грибами класичне – 9 рецептів приготування з покроковими фото

66451581049dd3969645653df3844666

Різотто з грибами – це популярна італійська страва на основі рису. Такий продукт яскраво урізноманітнить домашнє меню, а також підійде для свят. Для приготування своїми руками беріть на замітку нашу перевірену кулінарну добірку з дев’яти рецептів з покроковими фото та детальним описом процесу

Різотто з куркою і грибами в домашніх умовах

Різотто з куркою і грибами в домашніх умовах – це неймовірно смачна і поживна страва для вашого обіду або вечері. Такий продукт нікого не залишить байдужим і яскраво урізноманітнює звичне меню. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреному покроковому рецептом.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Рис – 200 гр.
  • Філе куряче – 400 гр.
  • Гриби шампіньйони – 100 гр.
  • Сир вершковий – 140 гр.
  • Сир пармезан – 30 гр.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Селера – 40 гр.
  • Базилік – для декору.
  • Розмарин – за смаком.
  • Часник – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

33ff5fbbcd168b13be69c4e6db1fba16

Крок 2. Гриби гарненько промиваємо і ріжемо середніми шматочками. Такими ж шматочками обробляємо куряче філе.

c8d9f4eeb47337506bfd149da841e77a

Крок 3. Дрібно ріжемо цибулю, селера і часник. Розламує гілочку розмарину.

fd67a8ba921b9bcf3cdf6c59a6904150

Крок 4. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо на ній подрібнену цибулю кілька хвилин.

7a8db51dfb7acdd690f5730a86d5dac2

Крок 5. Відправляємо до цибулі часник, селера і розмарин. Обсмажуємо 3 хвилини, регулярно помішуючи.

3288155f8d6b890330e0b7d952d4d69f

Крок 6. Викладаємо сюди рис і готуємо все разом близько 5 хвилин. Також не забуваємо помішувати.

29372a136699499ce6f7cbc0412acc3b

Крок 7. Заливаємо вміст окропом, щоб він покрив рис на 1 см., І тушкуємо до його випаровування і готовності рису.

495d169626deeb635c988bd906714399

Крок 8. Кілька хвилин обсмажуємо гриби на олії до рум’янцю.

d3b2fcc35825b55ca394f7c3e57f3c54

Крок 9. Додаємо сюди курку, сіль і перець. Обсмажуємо все разом до готовності.

4dbb1663ee4629c952a9146e65a85470

Крок 10. У рис відправляємо вершкове масло, домашній сир і пармезан, тертий на терці. Солимо за смаком і ретельно все перемішуємо. Прогріваємо 1 хвилину і прибираємо з плити, а потім з’єднуємо з грибами і куркою.

d5de4be6b6cd7fd9ba922becf4f25610

Крок 11. Різотто з куркою і грибами в домашніх умовах готове. Подавайте до столу, прикрасивши базиліком!

e9ce2af715d95917cac10dd7e7539db8

Різотто з грибами в вершковому соусі

Різотто з грибами в вершковому соусі виходить неймовірно ніжним і приємним за смаком. Таке частування, за мотивами італійської кухні, стане справжньою прикрасою вашого столу. Приготувати його в домашніх умовах зможе кожен. Для цього дотримуйтесь перевіреному покроковому рецептом з нашої добірки.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Рис круглий – 320 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Гриби шампіньйони – 400 гр.
  • Бульйон курячий – 1 л.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сир пармезан – 50 гр.
  • Вершки – 70 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

2bfdfe47001ec347a2d2dc890fd4fba7

Крок 2. Доводимо до кипіння курячий бульйон на невеликому вогні.

946f056aeb25167db6d0195ea4b666a3

Крок 3. У розігрітій сковороді з олією обсмажуємо подрібнений часник до появи аромату. Потім до нього додаємо порізані середніми шматочками гриби. Додаємо сіль і перець за смаком. Перемішуємо і смажимо всі разом 5 хвилин.

63f4581ea35128fb7d865f6f4baa1488

Крок 4. У каструлі або сотейнику розтоплюємо половину вершкового масла і обсмажуємо подрібнену цибулю то прозорості.

9c0e118ddabcb2350954e7752c19dd79

Крок 5. Відправляємо до цибулі рис і обсмажуємо його пару хвилин.

9681df54aedbb629f752ce5a93b07139

Крок 6. Порційно виливаємо в рис прогрітий бульйон і тушкуємо до його випаровування. Після випаровування вливаємо нову порцію бульйону і так до готовності рису.

8e270134b732413ef457f5709fbb5efc

Крок 7. Майже в готовий рис викладаємо обсмажені гриби і виливаємо вершки.

1ad900de1841429b01d724e920a9b169

Крок 8. Прибираємо заготівлю з вогню і доповнюємо її залишилися вершковим маслом і тертим сиром. Гарненько все перемішуємо.

8b30254ed0cad66a4977aed86ed3e1d6

Крок 9. Різотто з грибами в вершковому соусі готове. Перед подачею можна прикрасити зеленню!

b9ae55b0d149a3bc6b0408dcd8cd9ba8

Різотто з грибами і овочами

Різотто з грибами і овочами відрізняється дивовижною соковитою і яскравою подачею. Таке апетитне італійське блюдо послужить чудовою ідеєю для вашого обіду або вечері. Для приготування в домашніх умовах беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Рис – 1 ст.
  • Суміш овочева – 300 гр.
  • Гриби печериці смажені – 300 гр.
  • Бульйон овочевий – 2 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Вино біле сухе – 0,5 ст.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Спеції – за смаком.
  • Олія – 4 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Розігріваємо сковороду з рослинним і вершковим маслом. Обсмажуємо подрібнені часник і цибулю до прозорості і появи яскравого аромату.

43db60f5cca103e594a8c16280e0779b

Крок 2. Сюди ж відправляємо терту на терці моркву. Смажимо до її м’якості.

9b19845708c2c69a2a22271de0712c6e

Крок 3. Окремо обсмажуємо шампіньйони і викладаємо їх до овочів.

f93a12de2191434b1038d2d8e8116712

Крок 4. Викладаємо сюди рис, додаємо спеції і вливаємо вино.

e4c985106c49a536aea4dc704dd239e4

Крок 5. Далі вливаємо овочевий бульйон.

720f927b92030166cbed3530a214ea50

Крок 6. Готуємо заготівлю на невеликому вогні.

94fce9f88cf64ccf20328429573ba114

Крок 7. Чекаємо повного випаровування вологи і готовності рису.

40eac5b673e329c91d7fe96b88252eba

Крок 8. Сюди ж відправляємо овочеву суміш і проварюємо ще пару хвилин. В кінці солимо до смаку.

2bee2691ef0ad784307070c7f438b44f

Крок 9. Різотто з грибами і овочами готове. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!

d8f7fe6d1fca4374717e2b1892abc319

Пісне різотто з грибами

Пісне різотто з грибами – це оригінальна і неймовірно смачна ідея для вашого столу. Апетитне італійське блюдо можна приготувати за правилами пісного меню. Для цього беріть на замітку перевірений рецепт з покроковими фото з нашої добірки. Порадуйте себе і рідних!

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Рис – 100 гр.
  • Гриби шампіньйони – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Суміш овочева – 50 гр.
  • Бульйон овочевий – 70 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо гриби. Половинку одного великого гриба обробляємо на тонкі пластинки для прикраси. Обсмажуємо їх на олії.

a61f906ec2147954363b8cf531d41e55

Крок 2. Очищаємо ріпчасту цибулю і дрібно ріжемо його ножем.

7240247e5baa3f5d26cb3df2dfc573a4

Крок 3. Обсмажуємо цибулю на олії до прозорого стану.

57aef721e89f6bfa95a7764a1289f128

Крок 4. Решта гриби ріжемо середнім кубиком.

68473d1b26e8b0faef8ac8824cde6569

Крок 5. Викладаємо гриби в сковороду до цибулі. Смажимо до випаровування вологи і готовності грибів.

fb928adf5d496ca67454047e3844c265

Крок 6. Вибираємо відповідний рис для приготування різотто. Можна вибрати арборіо.

646cba615295b8ae71110cb415db5613

Крок 7. До грибів з цибулею відправляємо рис. Сюди ж викладаємо овочеву суміш і прожарюємо кілька хвилин.

d7673891573fe2a7bdf8b8d9d7536759

Крок 8. Заливаємо все це бульйоном і тушкуємо на невеликому вогні під кришкою до випаровування вологи і готовності рису. Солимо до смаку.

54834ee9de3dfec949ae2477ccaab6de

Крок 9. Пісне різотто з грибами готове. Подавайте до столу і угощайтесь!

5c00ac7c9075d17c0ece090fe4192fc0

Домашнє різотто з сиром і грибами

Домашнє різотто з сиром і грибами – це дивно смачне, ніжне і яскраве блюдо для вашого обіду або вечері. Таке частування нікого не залишить байдужим і яскраво урізноманітнює звичне меню. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреному покроковому рецептом.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Рис арборіо – 400 гр.
  • Гриби шампіньйони – 500 гр.
  • Бульйон – 1,5 л.
  • Вино біле сухе – 300 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – за смаком.
  • Сир пармезан – за смаком.
  • Масло вершкове – для смаження.
  • Оливкова олія – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

184c9b3b043f6918e07b5e1f9ff96336

Крок 2. Шампіньйони гарненько промиваємо і ріжемо невеликим кубиком. Один гриб можна порізати пластинками для прикраси.

b0923b9b68d239055c3ff612b7ce356e

Крок 3. Розтоплюємо в сковороді вершкове масло.

a9309ba986ac325c63beb76f02149b43

Крок 4. Викладаємо сюди гриби і починаємо їх обсмажувати.

d84f097ba7f807cdfafa5117fd1165cb

Крок 5. Готуємо гриби до випаровування вологи і освіти рум’янцю.

0f3c7e95407f3ec50d94f0059197cf46

Крок 6. В окремій сковороді прогріваємо вершкове масло з оливковою. Обсмажуємо тут подрібнені цибуля з часником до золотистого відтінку. Після додаємо рис.

db301c9dd8483061dfe0e8bc691fe94f

Крок 7. Обсмажуємо рис протягом декількох хвилин, постійно помішуючи.

c737e4617dfce4d81d162b724fce62dd

Крок 8. Виливаємо сюди вино і готуємо ще 5 хвилин до випаровування алкоголю.

439b286269107ec9fce11bcae576c8b4

Крок 9. Далі поступово виливаємо бульйон і також даємо йому випаруватися. Підливаємо бульйон, поки не приготуємо рис.

246b0363ddfce37ef5df130c3611b480

Крок 10. Далі сюди викладаємо обсмажені гриби і подрібнену зелень. Перемішуємо.

13b3913885b77d86cadba70f403f44cd

Крок 11. Посипаємо заготівлю пармезаном, натертим на дрібній терці.

a310f911c3ed01f34c4e165f7a5fafd3

Крок 12. Робимо вогонь мінімальним, додаємо сіль і перець за смаком.

5d7bbef1cff285cb184d7a9c5f8b3173

Крок 12. Готуємо ще пару хвилин і прибираємо з вогню.

9c8b387321d52943a05b6bed4f25ca85

Крок 14. Домашнє різотто з сиром і грибами готове. Подавайте частування до столу!

02787d4f9098bc1fdf923bd275ccd71c

Різотто з грибами і креветками

Різотто з грибами і креветками – це оригінальна і неймовірно смачна ідея для вашого столу. Таке блюдо виходить апетитним і дуже поживним. Ваші близькі не зможуть встояти. Для приготування, обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Рис – 300 гр.
  • Креветки очищені – 250 гр.
  • Гриби шампіньйони – 200 гр.
  • Сир пармезан – 50 гр.
  • Вершки 20% – 150 мл.
  • Вино біле сухе – 100 мл.
  • Бульйон курячий – 1 л.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Масло вершкове – 2 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування різотто вибирайте якісний рис. Найкраще підійде круглий або спеціальний рис для різотто.

5d3dd101edc383690d40545a3221bc46

Крок 2. Розігріваємо сковороду з вершковим і оливковою олією. Обсмажуємо тут половину головки подрібненого цибулі до прозорого стану. Додаємо сюди рис і обсмажуємо кілька секунд, постійно помішуючи. Потім вливаємо сюди біле сухе вино і готуємо кілька хвилин до випаровування алкоголю.

5a2376b95ba5ea35fc2d0681ae545019

Крок 3. Порційно виливаємо сюди бульйон. Додаємо один-два половника і готуємо на повільному вогні до випаровування вологи. Так поступово виливаємо весь бульйон до повної готовності рису.

a49b00a9f3ccadb78dcdcb66b4fa23da

Крок 4. У готовий рис відправляємо дрібно натертий сир. Відразу ж все перемішуємо.

bef143174cc53649cc71fe88a6d864bc

Крок 5. Окремо обсмажуємо залишилася половинку цибулі разом з дрібно порізаними грибами. Потім додаємо сюди очищені креветки. Готуємо ще 1 хвилину і прибираємо з вогню.

5f460d4c4bc9cfc079c62605747126ce

Крок 6. Викладаємо креветки з грибами до рису, солимо, перчимо і гарненько все перемішуємо.

ffc06d5e7ccc1279f18fe57633425ed0

Крок 7. Різотто з грибами і креветками готове. Подавайте до столу і угощайтесь!

0687b22fb1ea33c95275c9ef45b04a35

Різотто з шампіньйонами в домашніх умовах

Різотто з шампіньйонами в домашніх умовах – це яскраве і апетитне блюдо, яке послужить відмінним обідом або вечерею для вашої родини. Приготувати традиційне італійське частування зможе кожен. Для цього беріть на замітку наш покроковий рецепт з фото.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Рис арборіо – 150 гр.
  • Гриби шампіньйони – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Спеції – за смаком.
  • Петрушка – за смаком.
  • Бульйон грибний – 500 мл.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо шампіньйони відварюємо, щоб отримати грибний бульйон. Далі подрібнюємо чверть цибулини, обсмажуємо її на олії до рум’янцю. Викладаємо до цибулі відварені шампіньйони і тушкуємо 20 хвилин. У каструлі розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому залишилася четвертинку ріпчастої цибулі.

de062667417e96a902c31529b2fdb02e

Крок 2. Прогріваємо грибний бульйон на плиті і додаємо сюди спеції при необхідності.

df49f89693887c52921eb4c52716ff5e

 

Крок 3. У каструлю з тушкованим цибулею викладаємо рис. Гарненько його перемішуємо і обсмажуємо на слабкому вогні 5 хвилин.

d95caba0c64e9250d262b2b34d96c103

Крок 4. Вливаємо сюди трохи грибного бульйону і тушкуємо до його випаровування. Поступово доливаємо весь бульйон і тушкуємо до готовності рису.

b35ef5afe5fa74756754e305b41a6f5c

Крок 5. У готовий рис додаємо подрібнену петрушку і тушковані гриби.

c3a56fb763e2509cd886004af2d8c881

Крок 6. Гарненько перемішуємо вміст, готуємо 3 хвилини і прибираємо з вогню.

5aab8fdf7e4d6e44e7c92886bd1a411a

Крок 7. Різотто з шампіньйонами в домашніх умовах готове. Пробуйте!

dc31948fb259d08ea31322fcd1e98fe2

Різотто з грибами і вином

Різотто з грибами і вином відрізняється насиченим смаком і цікавою подачею. Така страва послужить ідеальним кулінарним рішенням для вашого сімейного обіду або вечері. Для приготування частування використовуйте наш перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Рис – 300 гр.
  • Гриби шампіньйони – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Вино біле сухе – 200 мл.
  • Бульйон курячий – 1 л.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

104c3387da6f87f3ceae99009b6b9199

Крок 2. Дрібно ріжемо ріпчасту цибулю і обсмажуємо його на олії з вершковим кілька хвилин.

23949bb09e1f290ed9707f9335b9dbb5

Крок 3. Невеликими пластинками обробляємо гриби і відправляємо їх до цибулі. Обсмажуємо разом.

91e6d6e983ab246eb1d8098f4120391b

Крок 4. Коли гриби виділяє вологу, додаємо сюди рис. Обсмажуємо все разом близько трьох хвилин, постійно помішуючи.

a59e895bc2cb824eaf7d7eb6fe730561

Крок 5. Заливаємо заготівлю вином і частиною курячого бульйону.

5ef3309ef70d0befffde3450b619ba52

Крок 6. Після випаровування вологи поступово доливаємо бульйон і так готуємо до м’якості рису. Додаємо сіль за смаком.

dda1671da9044450ee604a3d2e7b1ecc

Крок 7. Різотто з грибами і вином готове. Подавайте до столу, посипавши зеленню!

e45f8e348cbbd9c577dbabe8fb997c4d

Різотто з лисичками

Різотто з лисичками – це неймовірно смачне, апетитне і привабливе блюдо для вашого обіду або вечері. Такий продукт нікого не залишить байдужим і яскраво урізноманітнює звичне меню. Обов’язково спробуйте приготувати на нашу перевіреному покроковому рецептом.

Час готування – 1 година

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Рис арборіо – 200 гр.
  • Гриби лисички – 500 гр.
  • Вино біле сухе – 1 ст.
  • Бульйон – 2 ст.
  • Сир пармезан – 200 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Оливкова олія – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Вибираємо необхідну кількість лисичок і перебираємо їх.

f12581e2bfa6a80568c5d945a0671a88

Крок 2. Далі гриби гарненько промиваємо під водою.

eb069f423f59d7f33c2fa17feae1b7a3

Крок 3. Невелику частину грибів залишаємо цілими для прикраси. Решта подрібнюємо.

f54bdeced42e104d92703c578daa233e

Крок 4. Цілі гриби обсмажуємо на вершковому маслі.

abb5c99182b9128764fec8595d2ea6af

Крок 5. Готуємо лисички до апетитного рум’янцю. Також обсмажуємо і подрібнені гриби.

535add120931c442a7e235688ca24040

Крок 6. На оливковій олії обсмажуємо подрібнені цибуля з часником до м’якості.

6f23f7372f6f531e141ffb3cdd7169b9

Крок 7. Далі всипаємо сюди рис.

e2dd22199d1192b223d036b5e72402a9

Крок 8. Перемішуємо вміст і обсмажуємо кілька хвилин.

dc490bb7be6408a64147425dff5646f8

Крок 9. Викладаємо сюди вершкове масло і вливаємо біле вино. Пропарюємо протягом 1 хвилини.

c56bcb8f9b78a55aed8a4a693303b54d

Крок 10. Далі викладаємо сюди гриби і вливаємо бульйон. Тушкуємо до випаровування вологи і готовності рису. В кінці вмішуємо тертий пармезан.

e99f44538a072ce93464d17535aa1a8b

Крок 11. Розкладаємо частування по тарілках і прикрашаємо цілими лисичками.

f392be523d338259b444405a11d4d1c8

Крок 12. Різотто з лисичками готове. Подавайте до столу!

8a3e5ee1bf279da629051491cc66d711

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал