Огірки “Пальчики оближеш” на зиму – 9 рецептів заготовок з покроковими фото

bc1b0476f43590f4df1a56fda68b9b93

Огірки «Пальчики оближеш» на зиму – це улюблена багатьма універсальна заготівля для вашого столу. Таке частування підходить до обідніх домашніх страв, також можна подавати в якості холодної закуски до святкового столу. Для приготування використовуйте перевірену кулінарну добірку з дев’яти рецептів з покроковими фото і докладним описом процесу.

Салат з огірків «Пальчики оближеш» на зиму

Салат з огірків «Пальчики оближеш» на зиму виходить неймовірно соковитим і насиченим. Такий продукт дуже смачно подавати з гарячими гарнірами. Для приготування на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки з покроковими фото.

Час готування – 4 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Огірок – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Сіль – 20 гр.
  • Цукор – 15 гр.
  • Олія нерафінована – 65 мл.
  • Перець чорний горошок – 2 ч.л.
  • Оцет яблучний – 30 мл.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Гвоздика – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для салату з огірків «Пальчики оближеш» на зиму підготуємо інгредієнти і простерилізуємо банки. Кришки кип’ятимо кілька хвилин.

247e8a566f6654d9bdb8e9f1d302227d

Крок 2. Огірки попередньо вимочуємо в холодній воді кілька годин. Після промиваємо їх і зрізаємо кінчики.

6fbfd1ecbf117535fa2dba2b393e9064

Крок 3. Нарізаємо овоч тонкими кружечками.

0d84ba9687036353f3b5cb0f5eba862a

Крок 4. Ріпчасту цибулю ріжемо пір’ям і відправляємо до огірків.

5c24942678752f148223042c1e722484

Крок 5. Посипаємо овочі сіллю і цукром. Перемішуємо.

4690fd2e2b0775376583872213114fdc

Крок 6. Встановлюємо зверху вантаж і залишаємо заготівлю на три години до виділення соку.

50159b2665fd7b167c6252c8ab35de1d

Крок 7. На дно банки вливаємо олію.

2043b1b0a94abf4599854fd41ace9836

Крок 8. Щільно укладаємо сюди овочевий салат. Додаємо сюди горошини перцю, гвоздику і шматочки чилі.

3263851b4f888eb7f006d96b8c3c0cce

Крок 9. Вливаємо в банку яблучний оцет.

70ec702e6fd0014473e2683b9b6b309f

Крок 10. Сік, який виділився з овочів, кип’ятимо в каструлі. Виливаємо цю рідину в салат.

733df57afaae6a944ade3aa96f883889

Крок 11. Заготівлю ставимо в каструлю, дно якої вистилаємо рушником, заливаємо водою. Стерилізуємо 12 хвилин після закипання. Після банку закриваємо кришкою, перевертаємо, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

4c400a3baf447926bc2fd10077f44872

Крок 12. Салат з огірків «Пальчики оближеш» на зиму готовий. Можна прибирати на зберігання!

c1706f583f4050460026b76cb58aaeb0

Ікра з огірків «Пальчики оближеш»

Ікра з огірків «Пальчики оближеш» — це оригінальна заготівля, яку точно варто взяти на замітку. Таке соковите і ароматне частування приємно здивує ваших домашніх або гостей. Для приготування обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Огірок – 2 кг.
  • Паста томатна – 4 ст.л.
  • Олія – 100 мл.
  • Часник – 10 зубчиків.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Селера черешкова – 400 гр.
  • Морква – 1 кг.
  • Перець болгарський – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг.
  • Вода – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо інгредієнти для приготування ікри з огірків «Пальчики оближеш». Огірки добре промиваємо, моркву очищаємо від шкірки і також промиваємо під водою.

bccf2f0171915fdff36e241f041dca5c

Крок 2. Огірки ріжемо довільними шматочками. Складаємо їх в каструлю, заливаємо 100 мл води і тушкуємо близько 20 хвилин для більшого виділення соку.

a908c253a309b941cba4ef05e869ac3f

Крок 3. Моркву ріжемо пластинками і тушкуємо в сковороді з олією до м’якості.

7824d489920012624c4db0b7ea2bf92d

Крок 4. Нарізаємо селера, солодкий перець, часник і цибуля. Всі овочі також тушкуємо на олії до м’якого стану близько 15 хвилин.

bb80c4ffdadde01e5d3942a494ab1865

Крок 5. Доповнюємо овочі томатною пастою, перемішуємо і тушкуємо ще близько трьох-п’яти хвилин.

2a93823a7fe4b62e6bf6aa7334643ce2

Крок 6. З’єднуємо всі підготовлені компоненти і перебиваємо їх блендером до однорідного стану.

bf5c8d08d088583b428c1ab52bf0a9ca

Крок 7. Доповнюємо масу сіллю і спеціями. Вимішуємо і тушкуємо на невеликому вогні близько 40-50 хвилин. У процесі заготівлю періодично помішуємо.

383fdde4910ee7421cfd4142f1cd855d

Крок 8. Розливаємо частування по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, перевертаємо, прикриваємо рушником і залишаємо до повного охолодження.

69ecc7177da488ae22c51b1418b0e8b4

Крок 9. Ікра з огірків «Пальчики оближеш» готова. Прибирайте на зберігання оригінальне частування.

f28b51c8f91c3815f4cba4fb64a45fbf

Салат з огірків з цибулею на зиму

Салат з огірків з цибулею на зиму – це апетитна і дуже смачна заготівля для вашого домашнього або святкового столу. Готовий продукт вийде соковитим, в міру хрустким і насиченим за смаком. Він доповнить багато гарячі страви і послужить цікавою самостійною закускою. Спробуйте!

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Огірок – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Олія – 100 мл.
  • Оцет 9% – 70 мл.
  • Цукор – 1,5 ст.л.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Лист лавровий – за смаком.
  • Перець чорний горошок – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо інгредієнти для приготування салату з огірків з цибулею на зиму.

8530dc1296222ee89e4053d5b71abfee

Крок 2. Огірки добре промиваємо і нарізаємо кружечками.

50d8799f6cd27d8b2d0bde5ca4470399

Крок 3. Доповнюємо їх четвертинками ріпчастої цибулі.

482b52a487cfd03b7ce183ba05505b51

Крок 4. Викладаємо в овочі цукор, сіль, горошини перцю і лаврові листки.

3de7b4bff7301e91b4ab159f2a02dea9

Крок 5. Вливаємо олію і столовий оцет.

f87a721ed20aa7ffbde82a943f61273a

Крок 6. Гарненько перемішуємо заготівлю. Ми залишаємо настоювати дві години.

cb593df62103653cb346f27633f38cf2

Крок 7. Переливаємо частування в стерилізовану банку.

bcd61bd3c970a7891d0ed8ae8f15f90c

Крок 8. Ставимо заготівлю в каструлю з рушником на дні і водою. Стерилізуємо близько 20 хвилин після закипання, потім закриваємо, перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

f77962054648f6e94bc29a2141ad3dc9

Крок 9. Салат з огірків з цибулею на зиму готовий. Можна забирати на зберігання в прохолодне місце.

8b53b4eb8551cf8ace198820eb26e833

Хрусткі мариновані огірки на зиму

Хрусткі мариновані огірки на зиму виходять неймовірно соковитими і цікавими. Такий продукт ідеально доповнить гарячі гарніри і м’ясні страви. Для приготування на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки з покроковими фото.

Час готування – 1 година

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Огірок – 8 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Петрушка – 3 гілки.
  • Насіння кропу – 1 щіпка.
  • Вода – 1 л.
  • Сіль – 5 ч.л.
  • Цукор – 4 ч.л.
  • Укус 9% – 60 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Щоб приготувати хрусткі мариновані огірки на зиму, насамперед вимочіть їх в крижаній воді протягом 30 хвилин.

63a809ab85f97a39ff103cff71bebd2f

Крок 2. Підготуємо інші інгредієнти ( кількість вказано на одну літрову банку ). У стерилізовану банку укладаємо зубчики часнику, насіння кропу, петрушку, горошини перцю і лавровий лист.

850478d1b55cdebec7c7213a1bf67da6

Крок 3. Промиваємо огірки, зрізаємо з них кінчики. Викладаємо овоч в банку, заливаємо окропом і настоюємо 10 хвилин.

318395f27ae96ea40a2a8d94e852f9ee

Крок 4. Для маринаду в каструлю відправляємо сіль, цукор і столовий 9-відсотковий оцет.

40693171374305acefd32dcd26d0ee5c

Крок 5. Вливаємо воду і доводимо все до кипіння. Розмішуємо, щоб сухі інгредієнти розчинилися.

cd37d2090eacf4ae42931a41126daffe

Крок 6. Зливаємо воду з огірків. Заливаємо їх гарячим маринадом. Закриваємо кришкою, перевертаємо, укутуємо і даємо повністю охолонути.

533ce6855a862665bc39af0e55db79f2

Крок 7. Хрусткі мариновані огірки на зиму готові. Прибирайте на зберігання в прохолодній воді.

8f4f05719e17efd2f98baa91fe5e3005

Перерослі огірки на зиму «Пальчики оближеш»

Перерослі огірки на зиму «Пальчики оближеш» виходять неймовірно апетитними і соковитими. Такий продукт дуже смачно подавати з картопляним пюре і іншими гарячими гарнірами. Обов’язково беріть на замітку перевірений рецепт з нашої добірки з покроковими фото.

Час готування – 3. години 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Огірок, який переріс очищений – 2 кг.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Цукор – 100 гр.
  • Сіль – 2 ст.л. ( без гірки )
  • Олія – 100 мл.
  • Оцет 9% – 100 мл.
  • Перець чорний мелений – 1 ст.л.
  • Часник – 1 головка.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування перерослих огірків на зиму «Пальчики оближеш» відміряємо необхідну кількість великих овочів і промиваємо їх під водою.

6c9724a341207f483c9de1dc4d71fa1e

Крок 2. Знімаємо з перерослих огірків шкірку. Очищені плоди обробляємо на невеликі шматочки.

8cc07c0f44a1a049090c71041591078d

Крок 3. Складаємо шматки огірків в глибоку миску. Доповнюємо продукт подрібненої петрушкою, часником, цукром і сіллю. Поливаємо олією і столовим оцтом.

7068af5497730a4131f7eefb8d2beb96

Крок 4. Перемішуємо вміст і залишаємо на три години для маринування.

2ef746849cc9edbda8ba1a66a0f01a9a

Крок 5. В процесі салат періодично помішуємо, щоб всі спеції рівномірно розподілилися.

7837591f11c525c2202e74095fa090a2

Крок 6. Розливаємо частування по стерилізованим банкам.

1a3d4cabdbd4e026b9641af1272d6137

Крок 7. Прикриваємо заготовки кришками і ставимо їх у велику каструлю з рушником на дні. Вливаємо воду по плечики банок, доводимо до кипіння і стерилізуємо заготовки. На пів-літрові піде 10 хвилин, на літрові – 15 хвилин.

3be6554641ddd9143466284ea3cc9199

Крок 8. Дістаємо заготовки з окропу. Закручуємо кришками, перевертаємо догори дном, прикриваємо рушником і залишаємо до повного охолодження.

b799eff3e2f07577ffa40521bc83fa46

Крок 9. Перерослі огірки на зиму «Пальчики оближеш» готові. Прибирайте на зберігання!

bc4fad9a27df3886261e49b031fde605

Огірки у власному соку

Огірки у власному соку – це оригінальна заготівля для вашого домашнього або святкового столу. Готовий продукт вийде соковитим, насиченим за смаком і ароматним. Частування прекрасно доповнить гарячі страви і послужить цікавою самостійною закускою. Беріть на замітку!

Час готування – 16 днів

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Огірок – 0,8-0,9 кг.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Листя чорної смородини – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування огірків у власному соку насамперед вимочуємо плоди в холодній воді. Можна залишити їх на 1-2 години.

d8974d4485486d0c338857beb93ef429

Крок 2. Ділимо огірки на дві частини. Красиві і акуратні огірки підуть в банку цілком. З них зрізаємо кінчики. Решта підуть для приготування соку.

87a2a4d5af85a353f04d73033c34caae

Крок 3. Акуратні огірки викладаємо в стерилізовану банку.

dd847dcabd98fde44ef3fe9d5feee1e8

Крок 4. Решта огірки ріжемо кружечками і складаємо в каструлю.

a9793acd3a75ce4b4425f9b82e8e5b3d

Крок 5. Доповнюємо огірки зубчиками часнику.

3cd6c5fb897464197a16d6078a0f28bf

Крок 6. Сюди ж викладаємо шматочки гострого перцю.

9ad521eab421af3db4ca221cd6ae10bb

Крок 7. Доповнюємо вміст сіллю.

a316d38d3cdd6d986407cf3120994f24

Крок 8. Подрібнюємо вміст за допомогою погружного блендера.

030086b1f4364b2b20f47a65a7765e07

Крок 9. Перемішуємо огірковий сік для розчинення сухого продукту.

6979e4908ba3e61bfc19fd214c301743

Крок 10. Виливаємо заготівлю в огірки. Зверху закриваємо вміст ошпареному листочками чорної смородини.

35b1c99edf650f059bed3692f2a3475d

Крок 11. Прикриваємо банку чистою тканиною і залишаємо при кімнатній температурі на 1-2 дня. Далі закриваємо кришкою і ставимо на зберігання в темне місце на 2 тижні.

3bd4e98ab4c686e419f76a513a227d81

Крок 12. Огірки у власному соку готові. Прибирайте заготівлю на зберігання в прохолодне місце.

f69fb9e93f16f147b0d5eefeb69fcddb

Огірки по-корейськи на зиму

Огірки по-корейськи на зиму – це дуже соковита, насичена за смаком і в міру пікантна заготівля для домашнього або святкового столу. Апетитне частування можна просто є з хлібом або подавати як доповнення до гарячих страв. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим покроковим рецептом.

Час готування – 1 добу

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Огірок – 2 кг.
  • Морква – 500 гр.
  • Цукор – 0,5 ст.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Олія – 0,5 ст.
  • Оцет 9% – 4 ст.л.
  • Часник – 10 зубчиків.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо інгредієнти для приготування огірків по-корейськи на зиму.

f88fb6a97abc80c17e0f50bd978182e3

Крок 2. Попередньо вимочуємо огірки в крижаній воді три години.

f991e734b9743a73121fac8dce26650c

Крок 3. Після овочі промиваємо, зрізаємо з них хвостики.

c0b7ea9cadfe40f12ea4fbc87c71a47d

Крок 4. Кожен плід нарізаємо четвертинками. Необхідно отримати акуратні невеликі брусочки.

55536dfe038b91063fd7f4316db01c45

Крок 5. Очищену моркву натираємо на терці для корейської моркви. Викладаємо моркву до огірків.

d2ce0300ef5adaed0f0917b209efbc5c

Крок 6. Будь-яким зручним способом подрібнюємо часник.

a11c08d2d3819b2e2f7c6bc33ac199bc

Крок 7. Кладемо до овочів часник, сіль і цукор.

676d31ef07c90a1bdbcdfc55985369db

Крок 8. Поливаємо олією і столовим оцтом.

4d5577feeb56c09310b777e06ed8a9f7

Крок 9. Перемішуємо вміст для рівномірного розподілу всіх спецій.

f36b5605f681bd69b518512d10185f6d

Крок 10. Закриваємо заготівлю харчовою плівкою і прибираємо її на добу в холодильник.

ba31968b8bb5c782a9b2b74099ce8d16

Крок 11. Банки добре промиваємо і стерилізуємо. Кришки кип’ятимо.

7872e320ddf6293e4e021a63bca880e5

Крок 12. Через добу салат виділить багато соку і буде готовий. Перемішуємо його ще раз.

15beba0a0234fa58a6b2ce4ec95bbf66

Крок 13. Розкладаємо масу по стерилізованим банкам.

d8e75ae2313d3c5a5aa4793017e64ecb

Крок 14. Заливаємо овочі соком-маринадом.

0718824f3c89d9ef99bc304210d52d4c

Крок 15. Прикриваємо банки кришками і ставимо в велику каструлю з полотенцем на дні і водою. Доводимо воду до кипіння і після стерилізуємо заготовки. Час стерилізації пів-літрових банок – 10 хвилин.

ff2381da6e80b98cdf8230a1cce79bd0

Крок 16. Акуратно дістаємо банки з киплячої води. Закриваємо, перевертаємо догори дном, укутуємо і залишаємо до повного охолодження.

48d4488fd6eef434e10f01e912aa0794

Крок 17. Огірки по-корейськи на зиму готові. Прибирайте на зберігання.

395d32cb9e66f437205a51257e63044f

Заготівля огірків з гірчицею в банках

Заготівля огірків з гірчицею в банках – це оригінальне і апетитне частування для вашого столу. Такий продукт можна подавати з картопляним пюре і іншими гарячими гарнірами. Для приготування на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки з покроковими фото.

Час готування – 3. години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Огірок – 4 кг.
  • Цукор – 200 гр.
  • Оцет 9% – 200 мл.
  • Олія – 200 мл.
  • Порошок гірчичний – 2 ст.л.
  • Корінь хрону тертий – 1 ст.л.
  • Сіль – 2 ст.л.
  • Перець чорний мелений – 2 ч.л.
  • Часник – 2 головки.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для заготівлі огірків з гірчицею в банках відміряємо потрібну кількість огірків, промиваємо їх під водою і зрізаємо кінчики.

d089ecd69517f26731e0cd831b93e698

Крок 2. Далі плоди обробляємо на четвертинки. Складаємо їх у велику каструлю.

eaacd857ed8f965b178d0c842d8ecde5

Крок 3. Доповнюємо овоч подрібненим часником, зеленню, гірчичним порошком, сіллю, цукром, тертим хріном, оцтом і олією.

865b778708c09200e5591c445c9701ca

Крок 4. Перемішуємо вміст і залишаємо маринуватися на 2-3 години. У процесі заготівлю перемішуємо кілька разів.

026bc0bb2cd173d164101c6184095180

Крок 5. Розкладаємо заготовки по стерилізованим банкам. Заливаємо їх маринадом.

81672b330ccebf9fef3ba67df9e2b5e0

Крок 6. Прикриваємо банки кришками і ставимо в велику каструлю з рушником на дні і водою. Доводимо воду до кипіння і після стерилізуємо заготовки. Час стерилізації пів-літрових банок – 15 хвилин. Акуратно дістаємо банки з киплячої води. Закриваємо, перевертаємо догори дном, укутуємо і залишаємо до повного охолодження.

ab907e0350a122ace3914b494ea6e5da

Крок 7. Заготівля огірків з гірчицею в банках готова. Можна прибирати на зберігання.

733038e21bd9a8bd878f7832955df9d4

Огірки в томатній заливці на зиму

Огірки в томатній заливці на зиму – це проста і смачна заготівля для вашого домашнього або святкового столу. Готовий продукт вийде соковитим, в міру хрустким і насиченим за смаком. Він доповнить багато гарячі страви і послужить цікавою самостійною закускою. Беріть на замітку покроковий рецепт.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6 л.

Інгредієнти:

  • Огірок – 3 кг.
  • Помідори – 2,5 кг.
  • Перець болгарський – 300 гр.
  • Часник – 10 зубчиків.
  • Корінь хрону – 30 гр.
  • Листя хрону – 2 шт.
  • Парасолька кропу – 4 шт.
  • Лист лавровий – 4 шт.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Вода – 1 л.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Сіль – 4 ст.л.
  • Оцет 9% – 4 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування огірків в томатної заливці на зиму насамперед вибираємо відповідні огірки і вимочуємо їх в холодній воді близько чотирьох годин.

Крок 2. Робимо на помідорах хрестоподібні надрізи, ошпарюємо їх окропом і очищаємо від шкірки. Далі плоди подрібнюємо до однорідності.

f4d0789df6dffb45478f6f1a1e9fab74

Крок 3. Нарізаємо болгарський перець, часник і корінь хрону.

Крок 4. У стерилізовані банки укладаємо зелень, огірки, часник, хрін і шматочки перців.

c4607e2d83055bc21cfc56e0e9fc95e1

Крок 5. Заливаємо вміст окропом і даємо повністю охолонути. Повторюємо процедуру ще раз.

6b140c72c74c8e8272f166c810677b8d

Крок 6. З’єднуємо томатну масу з водою. Кип’ятимо її. У кожну банку додаємо сіль, цукор і оцет. Заливаємо все це томатною сумішшю і закриваємо.

f5fcc0588a1af76e1b11675aca7f3956

Крок 7. Перевертаємо банки догори дном, укутуємо і залишаємо до повного охолодження.

3df791e0e2f7f4e0b9bcb650dd2d9088

Крок 8. Огірки в томатної заливці на зиму готові. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.

3fee0948e6edf7d20adcb34a07252385

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал