Огірки “Пальчики оближеш” на зиму – 9 рецептів заготовок з покроковими фото

Огірки «Пальчики оближеш» на зиму – це улюблена багатьма універсальна заготівля для вашого столу. Таке частування підходить до обідніх домашніх страв, також можна подавати в якості холодної закуски до святкового столу. Для приготування використовуйте перевірену кулінарну добірку з дев’яти рецептів з покроковими фото і докладним описом процесу.

Салат з огірків «Пальчики оближеш» на зиму

Салат з огірків «Пальчики оближеш» на зиму виходить неймовірно соковитим і насиченим. Такий продукт дуже смачно подавати з гарячими гарнірами. Для приготування на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки з покроковими фото.

Час готування – 4 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Огірок – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Сіль – 20 гр.
  • Цукор – 15 гр.
  • Олія нерафінована – 65 мл.
  • Перець чорний горошок – 2 ч.л.
  • Оцет яблучний – 30 мл.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Гвоздика – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для салату з огірків «Пальчики оближеш» на зиму підготуємо інгредієнти і простерилізуємо банки. Кришки кип’ятимо кілька хвилин.

Крок 2. Огірки попередньо вимочуємо в холодній воді кілька годин. Після промиваємо їх і зрізаємо кінчики.

Крок 3. Нарізаємо овоч тонкими кружечками.

Крок 4. Ріпчасту цибулю ріжемо пір’ям і відправляємо до огірків.

Крок 5. Посипаємо овочі сіллю і цукром. Перемішуємо.

Крок 6. Встановлюємо зверху вантаж і залишаємо заготівлю на три години до виділення соку.

Крок 7. На дно банки вливаємо олію.

Крок 8. Щільно укладаємо сюди овочевий салат. Додаємо сюди горошини перцю, гвоздику і шматочки чилі.

Крок 9. Вливаємо в банку яблучний оцет.

Крок 10. Сік, який виділився з овочів, кип’ятимо в каструлі. Виливаємо цю рідину в салат.

Крок 11. Заготівлю ставимо в каструлю, дно якої вистилаємо рушником, заливаємо водою. Стерилізуємо 12 хвилин після закипання. Після банку закриваємо кришкою, перевертаємо, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Крок 12. Салат з огірків «Пальчики оближеш» на зиму готовий. Можна прибирати на зберігання!

Ікра з огірків «Пальчики оближеш»

Ікра з огірків «Пальчики оближеш» — це оригінальна заготівля, яку точно варто взяти на замітку. Таке соковите і ароматне частування приємно здивує ваших домашніх або гостей. Для приготування обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Огірок – 2 кг.
  • Паста томатна – 4 ст.л.
  • Олія – 100 мл.
  • Часник – 10 зубчиків.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Селера черешкова – 400 гр.
  • Морква – 1 кг.
  • Перець болгарський – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг.
  • Вода – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо інгредієнти для приготування ікри з огірків «Пальчики оближеш». Огірки добре промиваємо, моркву очищаємо від шкірки і також промиваємо під водою.

Крок 2. Огірки ріжемо довільними шматочками. Складаємо їх в каструлю, заливаємо 100 мл води і тушкуємо близько 20 хвилин для більшого виділення соку.

Крок 3. Моркву ріжемо пластинками і тушкуємо в сковороді з олією до м’якості.

Крок 4. Нарізаємо селера, солодкий перець, часник і цибуля. Всі овочі також тушкуємо на олії до м’якого стану близько 15 хвилин.

Крок 5. Доповнюємо овочі томатною пастою, перемішуємо і тушкуємо ще близько трьох-п’яти хвилин.

Крок 6. З’єднуємо всі підготовлені компоненти і перебиваємо їх блендером до однорідного стану.

Крок 7. Доповнюємо масу сіллю і спеціями. Вимішуємо і тушкуємо на невеликому вогні близько 40-50 хвилин. У процесі заготівлю періодично помішуємо.

Крок 8. Розливаємо частування по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, перевертаємо, прикриваємо рушником і залишаємо до повного охолодження.

Крок 9. Ікра з огірків «Пальчики оближеш» готова. Прибирайте на зберігання оригінальне частування.

Салат з огірків з цибулею на зиму

Салат з огірків з цибулею на зиму – це апетитна і дуже смачна заготівля для вашого домашнього або святкового столу. Готовий продукт вийде соковитим, в міру хрустким і насиченим за смаком. Він доповнить багато гарячі страви і послужить цікавою самостійною закускою. Спробуйте!

Час готування – 2 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Огірок – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Олія – 100 мл.
  • Оцет 9% – 70 мл.
  • Цукор – 1,5 ст.л.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Лист лавровий – за смаком.
  • Перець чорний горошок – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо інгредієнти для приготування салату з огірків з цибулею на зиму.

Крок 2. Огірки добре промиваємо і нарізаємо кружечками.

Крок 3. Доповнюємо їх четвертинками ріпчастої цибулі.

Крок 4. Викладаємо в овочі цукор, сіль, горошини перцю і лаврові листки.

Крок 5. Вливаємо олію і столовий оцет.

Крок 6. Гарненько перемішуємо заготівлю. Ми залишаємо настоювати дві години.

Крок 7. Переливаємо частування в стерилізовану банку.

Крок 8. Ставимо заготівлю в каструлю з рушником на дні і водою. Стерилізуємо близько 20 хвилин після закипання, потім закриваємо, перевертаємо догори дном, укутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Крок 9. Салат з огірків з цибулею на зиму готовий. Можна забирати на зберігання в прохолодне місце.

Хрусткі мариновані огірки на зиму

Хрусткі мариновані огірки на зиму виходять неймовірно соковитими і цікавими. Такий продукт ідеально доповнить гарячі гарніри і м’ясні страви. Для приготування на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки з покроковими фото.

Час готування – 1 година

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Огірок – 8 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Часник – 2 зубчика.
  • Петрушка – 3 гілки.
  • Насіння кропу – 1 щіпка.
  • Вода – 1 л.
  • Сіль – 5 ч.л.
  • Цукор – 4 ч.л.
  • Укус 9% – 60 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Щоб приготувати хрусткі мариновані огірки на зиму, насамперед вимочіть їх в крижаній воді протягом 30 хвилин.

Крок 2. Підготуємо інші інгредієнти ( кількість вказано на одну літрову банку ). У стерилізовану банку укладаємо зубчики часнику, насіння кропу, петрушку, горошини перцю і лавровий лист.

Крок 3. Промиваємо огірки, зрізаємо з них кінчики. Викладаємо овоч в банку, заливаємо окропом і настоюємо 10 хвилин.

Крок 4. Для маринаду в каструлю відправляємо сіль, цукор і столовий 9-відсотковий оцет.

Крок 5. Вливаємо воду і доводимо все до кипіння. Розмішуємо, щоб сухі інгредієнти розчинилися.

Крок 6. Зливаємо воду з огірків. Заливаємо їх гарячим маринадом. Закриваємо кришкою, перевертаємо, укутуємо і даємо повністю охолонути.

Крок 7. Хрусткі мариновані огірки на зиму готові. Прибирайте на зберігання в прохолодній воді.

Перерослі огірки на зиму «Пальчики оближеш»

Перерослі огірки на зиму «Пальчики оближеш» виходять неймовірно апетитними і соковитими. Такий продукт дуже смачно подавати з картопляним пюре і іншими гарячими гарнірами. Обов’язково беріть на замітку перевірений рецепт з нашої добірки з покроковими фото.

Час готування – 3. години 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Огірок, який переріс очищений – 2 кг.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Цукор – 100 гр.
  • Сіль – 2 ст.л. ( без гірки )
  • Олія – 100 мл.
  • Оцет 9% – 100 мл.
  • Перець чорний мелений – 1 ст.л.
  • Часник – 1 головка.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування перерослих огірків на зиму «Пальчики оближеш» відміряємо необхідну кількість великих овочів і промиваємо їх під водою.

Крок 2. Знімаємо з перерослих огірків шкірку. Очищені плоди обробляємо на невеликі шматочки.

Крок 3. Складаємо шматки огірків в глибоку миску. Доповнюємо продукт подрібненої петрушкою, часником, цукром і сіллю. Поливаємо олією і столовим оцтом.

Крок 4. Перемішуємо вміст і залишаємо на три години для маринування.

Крок 5. В процесі салат періодично помішуємо, щоб всі спеції рівномірно розподілилися.

Крок 6. Розливаємо частування по стерилізованим банкам.

Крок 7. Прикриваємо заготовки кришками і ставимо їх у велику каструлю з рушником на дні. Вливаємо воду по плечики банок, доводимо до кипіння і стерилізуємо заготовки. На пів-літрові піде 10 хвилин, на літрові – 15 хвилин.

Крок 8. Дістаємо заготовки з окропу. Закручуємо кришками, перевертаємо догори дном, прикриваємо рушником і залишаємо до повного охолодження.

Крок 9. Перерослі огірки на зиму «Пальчики оближеш» готові. Прибирайте на зберігання!

Огірки у власному соку

Огірки у власному соку – це оригінальна заготівля для вашого домашнього або святкового столу. Готовий продукт вийде соковитим, насиченим за смаком і ароматним. Частування прекрасно доповнить гарячі страви і послужить цікавою самостійною закускою. Беріть на замітку!

Час готування – 16 днів

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Огірок – 0,8-0,9 кг.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Листя чорної смородини – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування огірків у власному соку насамперед вимочуємо плоди в холодній воді. Можна залишити їх на 1-2 години.

Крок 2. Ділимо огірки на дві частини. Красиві і акуратні огірки підуть в банку цілком. З них зрізаємо кінчики. Решта підуть для приготування соку.

Крок 3. Акуратні огірки викладаємо в стерилізовану банку.

Крок 4. Решта огірки ріжемо кружечками і складаємо в каструлю.

Крок 5. Доповнюємо огірки зубчиками часнику.

Крок 6. Сюди ж викладаємо шматочки гострого перцю.

Крок 7. Доповнюємо вміст сіллю.

Крок 8. Подрібнюємо вміст за допомогою погружного блендера.

Крок 9. Перемішуємо огірковий сік для розчинення сухого продукту.

Крок 10. Виливаємо заготівлю в огірки. Зверху закриваємо вміст ошпареному листочками чорної смородини.

Крок 11. Прикриваємо банку чистою тканиною і залишаємо при кімнатній температурі на 1-2 дня. Далі закриваємо кришкою і ставимо на зберігання в темне місце на 2 тижні.

Крок 12. Огірки у власному соку готові. Прибирайте заготівлю на зберігання в прохолодне місце.

Огірки по-корейськи на зиму

Огірки по-корейськи на зиму – це дуже соковита, насичена за смаком і в міру пікантна заготівля для домашнього або святкового столу. Апетитне частування можна просто є з хлібом або подавати як доповнення до гарячих страв. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим покроковим рецептом.

Час готування – 1 добу

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Огірок – 2 кг.
  • Морква – 500 гр.
  • Цукор – 0,5 ст.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Олія – 0,5 ст.
  • Оцет 9% – 4 ст.л.
  • Часник – 10 зубчиків.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо інгредієнти для приготування огірків по-корейськи на зиму.

Крок 2. Попередньо вимочуємо огірки в крижаній воді три години.

Крок 3. Після овочі промиваємо, зрізаємо з них хвостики.

Крок 4. Кожен плід нарізаємо четвертинками. Необхідно отримати акуратні невеликі брусочки.

Крок 5. Очищену моркву натираємо на терці для корейської моркви. Викладаємо моркву до огірків.

Крок 6. Будь-яким зручним способом подрібнюємо часник.

Крок 7. Кладемо до овочів часник, сіль і цукор.

Крок 8. Поливаємо олією і столовим оцтом.

Крок 9. Перемішуємо вміст для рівномірного розподілу всіх спецій.

Крок 10. Закриваємо заготівлю харчовою плівкою і прибираємо її на добу в холодильник.

Крок 11. Банки добре промиваємо і стерилізуємо. Кришки кип’ятимо.

Крок 12. Через добу салат виділить багато соку і буде готовий. Перемішуємо його ще раз.

Крок 13. Розкладаємо масу по стерилізованим банкам.

Крок 14. Заливаємо овочі соком-маринадом.

Крок 15. Прикриваємо банки кришками і ставимо в велику каструлю з полотенцем на дні і водою. Доводимо воду до кипіння і після стерилізуємо заготовки. Час стерилізації пів-літрових банок – 10 хвилин.

Крок 16. Акуратно дістаємо банки з киплячої води. Закриваємо, перевертаємо догори дном, укутуємо і залишаємо до повного охолодження.

Крок 17. Огірки по-корейськи на зиму готові. Прибирайте на зберігання.

Заготівля огірків з гірчицею в банках

Заготівля огірків з гірчицею в банках – це оригінальне і апетитне частування для вашого столу. Такий продукт можна подавати з картопляним пюре і іншими гарячими гарнірами. Для приготування на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки з покроковими фото.

Час готування – 3. години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Огірок – 4 кг.
  • Цукор – 200 гр.
  • Оцет 9% – 200 мл.
  • Олія – 200 мл.
  • Порошок гірчичний – 2 ст.л.
  • Корінь хрону тертий – 1 ст.л.
  • Сіль – 2 ст.л.
  • Перець чорний мелений – 2 ч.л.
  • Часник – 2 головки.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для заготівлі огірків з гірчицею в банках відміряємо потрібну кількість огірків, промиваємо їх під водою і зрізаємо кінчики.

Крок 2. Далі плоди обробляємо на четвертинки. Складаємо їх у велику каструлю.

Крок 3. Доповнюємо овоч подрібненим часником, зеленню, гірчичним порошком, сіллю, цукром, тертим хріном, оцтом і олією.

Крок 4. Перемішуємо вміст і залишаємо маринуватися на 2-3 години. У процесі заготівлю перемішуємо кілька разів.

Крок 5. Розкладаємо заготовки по стерилізованим банкам. Заливаємо їх маринадом.

Крок 6. Прикриваємо банки кришками і ставимо в велику каструлю з рушником на дні і водою. Доводимо воду до кипіння і після стерилізуємо заготовки. Час стерилізації пів-літрових банок – 15 хвилин. Акуратно дістаємо банки з киплячої води. Закриваємо, перевертаємо догори дном, укутуємо і залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Заготівля огірків з гірчицею в банках готова. Можна прибирати на зберігання.

Огірки в томатній заливці на зиму

Огірки в томатній заливці на зиму – це проста і смачна заготівля для вашого домашнього або святкового столу. Готовий продукт вийде соковитим, в міру хрустким і насиченим за смаком. Він доповнить багато гарячі страви і послужить цікавою самостійною закускою. Беріть на замітку покроковий рецепт.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6 л.

Інгредієнти:

  • Огірок – 3 кг.
  • Помідори – 2,5 кг.
  • Перець болгарський – 300 гр.
  • Часник – 10 зубчиків.
  • Корінь хрону – 30 гр.
  • Листя хрону – 2 шт.
  • Парасолька кропу – 4 шт.
  • Лист лавровий – 4 шт.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Вода – 1 л.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Сіль – 4 ст.л.
  • Оцет 9% – 4 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування огірків в томатної заливці на зиму насамперед вибираємо відповідні огірки і вимочуємо їх в холодній воді близько чотирьох годин.

Крок 2. Робимо на помідорах хрестоподібні надрізи, ошпарюємо їх окропом і очищаємо від шкірки. Далі плоди подрібнюємо до однорідності.

Крок 3. Нарізаємо болгарський перець, часник і корінь хрону.

Крок 4. У стерилізовані банки укладаємо зелень, огірки, часник, хрін і шматочки перців.

Крок 5. Заливаємо вміст окропом і даємо повністю охолонути. Повторюємо процедуру ще раз.

Крок 6. З’єднуємо томатну масу з водою. Кип’ятимо її. У кожну банку додаємо сіль, цукор і оцет. Заливаємо все це томатною сумішшю і закриваємо.

Крок 7. Перевертаємо банки догори дном, укутуємо і залишаємо до повного охолодження.

Крок 8. Огірки в томатної заливці на зиму готові. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал