Чізкейк класичний – 9 рецептів приготування з покроковими фото

eb0932e441dd8be3606972df09b768ba

Класичний чізкейк – це неймовірний десерт на пісочній основі з сирною начинкою. Текстура начинки в деяких варіантах нагадує запіканку, а в деяких – суфле. У добірці представлені популярні рецепти, є варіанти як з випічкою, так і без випічки. Десерти виглядають приголомшливо. Будь-яка подія з таким ласощами перетвориться в свято.

Домашній чізкейк з випічкою в духовці

Домашній чізкейк з випічкою в духовці вимагає невеликих зусиль на відміну від рецептів без випічки. Пісочна основа в поєднанні з ніжною начинкою, доставляє незабутні емоції. Приготувати десерт реально без наявного досвіду. Рецепт вдасться, навіть якщо готувати його вперше.

Час готування – 3 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Печиво – 200 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукрова пудра – 150 гр.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.
  • Вершки 33-38% – 150 мл.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Сир вершковий – 600 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед з холодильника дістаємо вершковий сир, яйця і вершки. Інгредієнти повинні бути однаковою температури. Включаємо духовку розігріватися до 160 ° С. Ламаємо печиво і ріжемо кубиками м’яке вершкове масло. Вивантажуємо в ємність блендера або комбайна.

a3401eb593dd3188ec741c0f9392d59b

Крок 2. Подрібнюємо компоненти до однорідності.

c9fa458c3eda781fb28e09430d0342ba

Крок 3. Маса повинна добре збиратися в кого і бути пластичною.

6d93ce668c5b43a55b086133442aeb63

Крок 4. Беремо роз’ємну форму і розділимо пластичне тісто. Дно добре утрамбовуємо і формуємо високі бортики.

0f4baced9089b9cdbdfacf70e96eaded

Крок 5. Заготівлю поміщаємо в духовку і випікаємо 10 хвилин. Акуратно дістаємо і повністю охолоджуємо.

9f3dc12f04ad5ea1a0c16d5bfaff6744

Крок 6. Вершковий сир вивантажуємо в високу миску і висипаємо цукрову пудру. Акуратно вимішуємо до однорідності.

735df9d182d8600596b0ee731fe38542

Крок 7. Здобрюємо ванільним цукром.

977bd8f0318381076a740946714f894a

Крок 8. По черзі додаємо яйця і гарненько об’єднуємо.

cced73758341755e19fe6772bd66a8dc

Крок 9. Масу вимішуємо вінчиком і ні в якому разі не збиваємо.

c0bd28ff6855c913236f28fc0336016b

Крок 10. Наливаємо вершки і перемішуємо до гладкості.

a141602d96f38da019fbe4e409fd9d5c

Крок 11. Важлива умова – жирні вершки.

4e0358b9f8c43d6bc21f4fd240ac7535

Крок 12. Форму з підставою пакуємо в подвійний шар фольги і поміщаємо в глибоку ємність. Викладаємо вершкову начинку.

6015afeb9142c5b898ac935ba9fddedb

Крок 13. У ємність заливаємо окріп, щоб рівень рідини був 3 сантиметри в висоту. Поміщаємо в духову шафу і випікаємо 1 годину 10 хвилин.

0ac814ad18c4433d5b5a42b8af51b557

Крок 14. Центр готового чізкейку повинен залишатися рухомим. Відключивши духовку і відкривши її, даємо постояти протягом години, щоб не було тріщин. Якщо є час, залишаємо, поки духовка повністю не охолоне. Виймаємо десерт з ємності і розгортаємо фольгу. Ставимо в холодильник на 2 години.

817b6e67b25ea221c8b455585be62b67

Крок 15. Після стабілізації акуратно витягаємо виріб з форми, провівши ножем по стінках. Переміщаємо на тарілку і декоруємо за бажанням. Смачного!

88f4c994e5577d012b2dd2b64238dd90

Класичний чізкейк «Нью-Йорк»

Класичний чізкейк “Нью-Йорк” доставляє незабутнє враження, але над приготуванням доведеться трохи “поворожити”. Десерт підходить не тільки для повсякденних заходів, але і для святкових подій. Якщо сирні запіканки давно приїлися, безсумнівно, варто скористатися дивовижним рецептом.

Час готування – 6 ч. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Печиво пісочне – 300 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.

начинка:

  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Ванільний цукор – 10 гр.
  • Вершки 33-38% – 150 мл.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сир вершковий – 500 гр.
  • Борошно – 20 гр.
  • Сік лимонний – 1 ст.л.
  • Консервовані персики – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти.

Крок 2. Печиво подрібнюємо в крихту, застосувавши блендер або комбайн. Включаємо духовку при 160 ° С.

0910a5e30105fef21554402203eb20d6

Крок 3. Вершкове масло розпускаємо до рідкого стану і охолоджуємо. Переливаємо до печінки і добре вимішуємо до еластичного стану, використовуючи кухонну техніку.

d9b3ab630fb71273c9bd10d669c168a1

Крок 4. Висипаємо масу в форму і формуємо підставу, трамбуючи дно і бортики. Переміщаємо основу випікатися на 10 хвилин.

d2494d70d9ab6bd64e2459faa35b430c

Крок 5. Акуратно дістаємо заготівлю і остуджуємо.

f3728ddcb433a3d623272bf74d91f34f

Крок 6. Вершковий сир викладаємо в ємність і розминаємо підручними засобами – вінчиком або за допомогою ложки.

35825368984d0e9d9a5f04d278f472a4

Крок 7. Вводимо яйця і сік лимона. Висипаємо борошно, звичайний і ванільний цукор. Вимішуємо до гладкої консистенції, не збиваючи масу, щоб не утворилося повітря, і не з’явилися тріщини після випікання.

18ba0c7ddb37458ea6e0931881f526c8

Крок 8. Наливаємо вершки і доводимо до однорідності.

c3d7cd3c9ce340537ee21bd619e9062a

Крок 9. Форму з пісочною основою обертаємо в кілька шарів фольги.

b51865b269514ea972e996e0b0c4901c

Крок 10. Виливаємо вершкову начинку на підставу і прокручують рухами даємо рівномірно розподілитися.

63baa22e2e14b53c9316e63ae7780648

Крок 11. Форму поміщаємо в глибоку вогнетривку ємність. Наливаємо окріп. Рівень води повинен доходити до половини висоти форми. Розміщуємо в гарячій духовці, встановивши нижній нагрів і випікаємо 1 годину 20 хвилин при 160 ° С. Центр виробу повинен бути рухомим. Остуджуємо в вимкненому духовці з прочиненими дверцятами.

5863c94d813586153af0f391607db263

Крок 12. Охололий чізкейк за допомогою ножа відділяємо від стінок форми.

bd617c04a32ed7e6593faa70d3459c53

Крок 13. Випічку прибираємо в холодильник на ніч або хоча б 4 години. Після чого перекладаємо на тарілку для подачі.

99a04d59dcefe5b4b1f367a9f53eaa73

Крок 14. На свій розсуд декоруємо фруктами або ягодами. Смачного!

a38de2b0d52fcf0981265115c3f469ec

Чізкейк без випічки з сиром

Чізкейк без випічки з сиром практично тане в роті. Ніжна текстура і пісочна основа ідеальні в ансамблі. Легкий, практично невагомий десерт, користується великою популярністю як на свята, так і в повсякденному житті. Освоїти рецепт вийде у кожного.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 35 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Печиво пісочне – 250 гр.
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Цукрова пудра – 150 гр.
  • Ванільний цукор – 25 гр.
  • Вершки 33-35% – 200 мл.
  • Желатин – 15 гр.
  • Вершковий сир – 400 гр.
  • Вода – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти. Вершковий сир повинен бути кімнатної температури. Пісочне печиво беремо на свій розсуд. Рекомендую брати вироби зі смаком топленого молока.

Крок 2. Розламавши печиво на частини, складаємо в подрібнювач і перемелюємо в крихту.

6cd49d70928d12ad80454d5113bf1975

Крок 3. Висипаємо пісочну крихту в чашу. Вершкове масло розпускаємо і остуджуємо. Виливаємо до печінки.

35588a6d999670fb3f24845e85619b9b

Крок 4. Добре перемішуємо лопаткою. Маса повинна добре ліпитися.

d60955a125902da82518c6d712e787a2

Крок 5. Беремо роз’ємну форму відповідного діаметру. Вистилаємо дно плівкою, щоб простіше було витягти готовий виріб. По дну розділимо основу і утрамбовуємо руками або дном склянки. Поміщаємо в холод для застигання коржа.

85010bfca0af172db22bbada8329b024

Крок 6. 15 грамів желатину заливаємо 100 мілілітрами холодної води і даємо набрякнути. На кожній упаковці желатину вказані необхідні пропорції.

3fa881b85df4d687120e109fc263bccd

Крок 7. У миску кладемо домашній сир, насипаємо цукрову пудру і ванільний цукор.

90235f14d51903a65fd178ea78319f1a

Крок 8. Добре вимішуємо масу міксером на мінімальній швидкості або використовуємо ручне пристосування.

28d5b50258aac03596a1056be6a4d6aa

Крок 9. Додавши вершки, збиваємо електроприладом 1,5 хвилини до однорідності.

3c9dac2048ae023136c0f9161ee0a19f

Крок 10. Набухлий желатин розпускаємо в мікрохвильовці імпульсами і в кілька прийомів додаємо у збиту суміш, швидко розмішуючи.

ac3c57449d7355369d0829c6723ab82a

Крок 11. За застиглої пісочній основі розділимо сирну масу. Переміщаємо в холод на 2 години.

3cdd011f6123ae0d81e84e291e7a171c

Крок 12. Через час, акуратно знімаємо роз’ємні бортики і переміщаємо на тарілку.

edd370f202c9035ba73dbc4cc0571ced

Крок 13. Декоруємо чізкейк на свій розсуд. Смачного!

90aefc445bcfcd998f5367659edeff1b

Шоколадний чізкейк

Шоколадний чізкейк виглядає неймовірно красиво. Любителі шоколаду від одного тільки виду втратять дар язички. Приготування десерту нескладне, але все-таки докласти зусиль доведеться. Привабливий вид ласощів не залишить байдужих. Навіть ті, хто не любить солодке, будуть приголомшені неповторним смаком.

Час готування – 3 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Печиво пісочне шоколадне – 400 гр.
  • Масло вершкове – 180 гр.

начинка:

  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Вершки 33-35% – 150 мл.
  • Шоколад – 100 гр.
  • Вершковий сир – 500 гр.

Ганаш:

  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Вершки 33-35% – 100 мл.
  • Шоколад – 150 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти.

Крок 2. Розпускаємо вершкове масло.

6fc7d17e5727f4eabd73fca16c3a40d2

Крок 3. Шоколадне печиво ламаємо на шматочки і перекладаємо в чашу комбайна. Перемелюємо в крихту.

ee788d6ba514581433aa2138a5c15735

Крок 4. У глибокій ємності об’єднуємо шоколадну крихту і топлене масло.

852741ff7ce5ea47b3d2a9288101247c

Крок 5. За роз’ємної формі розділимо еластичну масу, формуючи щільне дно і бортики. Прибираємо в холод, а поки займемося начинкою.

7f5639401a0ee46196b7303057ec20e3

Крок 6. Розтоплюємо шоколад.

Крок 7. Вершковий сир вимішуємо з цукром за допомогою планетарного міксера.

a03bcea79944f93205370fc1438868b2

Крок 8. Додавши вершки, розмішуємо до однорідності.

Крок 9. Вводимо яйця і перемішуємо.

98b03a96ccd449e1c5c900b4e4549592

Крок 10. Вводимо розтоплений шоколад і доводимо до гладкості.

Крок 11. Розділимо начинку по застиглої шоколадній основі.

79bac0d58fee0fb515e8c3e2d51743a5

Крок 12. Запечатує форму в кілька шарів фольги.

Крок 13. Поміщаємо в високий деко і вливаємо окріп, щоб його рівень доходив до середини висоти. Готуємо при 180 ° З 1 годину. Після чого остуджуємо в прочинені духовці.

becf299c09555118324e26ccb2d2861d

Крок 14. Розтоплюємо шоколад для ганашу.

Крок 15. Остуджуємо масу.

2db2a3fba4cf74c694c1e99cc42b1dc6

Крок 16. Здобривши вершками, вимішуємо до однорідного стану.

Крок 17. Кладемо м’яке вершкове масло.

d3aaf29faa9a4e24faf74a955a941035

Крок 18. Гарненько об’єднуємо.

Крок 19. Покриваємо шоколадним ганашем остигле виріб.

652c8a1c85e7caa8f373868a9f5596d0

Крок 20. Після стабілізації знімаємо бортики. Декоруємо чізкейк на свій розсуд. У мене посипання і полуниця.

Крок 21. Ріжемо десерт на шматочки і насолоджуємося. Смачного!

6b7e379477191eefe927bbfaa2925b3c

Чізкейк без випічки з желатином

Чізкейк без випічки з желатином є шикарний смаколик. Технологічний процес розділений на кілька частин, але це не означає, що буде складно. Ніяких клопоту реалізація рецепта не доставить. У сезон полуниці – це коронне частування в нашій родині.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Печиво – 180 гр.

начинка:

  • Цукрова пудра – 100 гр.
  • Полуниця – 600 гр.
  • Вершки 33% – 150 мл.
  • Сир вершковий – 500 гр.
  • Желатин – 5 гр.
  • Желе полуничне – 1 пакет.
  • Вода гаряча – 200 мл.

заливка:

  • Полуниця – 300 гр.
  • Желе для торта – 1 пакет.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти.

Крок 2. У миску висипаємо желатин і полуничне желе. Заливаємо 200 мілілітрами гарячої води. Розмішуємо до повного розчинення і охолоджуємо.

fe2f217b87333f75eef49d4d42cd5551

Крок 3. Добре промивши полуницю, обсушуємо. Половину пробиваємо до однорідності. Другу частину ріжемо шматочками.

Крок 4. Збиваємо вершки до збільшення маси. Додаємо вершковий сир і з’єднуємо компоненти.

Крок 5. Процідив подрібнену полуничну масу до вершкової маси, додаємо цукрову пудру і вимішуємо.

1661b98b0abbf2375220652da432a793

Крок 6. Додаємо полуничне желе і вимішуємо до однорідності.

1d255f38c1213dc0458b91e97d2d60e0

Крок 7. Прибираємо начинку в холод загустіти. Не забуваємо періодично розмішувати. Коли маса стане досить густою, кладемо полуничні шматочки. Добре перемішуємо.

Крок 8. По дну форми розкладаємо печиво.

da84dec02634d84419812f9af0af2576

Крок 9. Кладемо начинку і розрівнюємо. Прибираємо в холодильну камеру.

509753d824dea83dcb95b66141bd4c1b

Крок 10. Промивши полуницю для верхнього шару, обсушуємо і нарізаємо слайсами. Кладемо на застиглу начинку. Розводимо желе для торта в пропорціях, зазначених на пачці. Поливаємо їм полуницю і даємо застигнути.

3583522650c5b62d2946e142ac7efaf3

Крок 11. Яскравий десерт ділимо на порції і подаємо до столу. Смачного!

58aae7fb658be4b1c5a0d67ce5b3fc9e

Японський бавовняний чізкейк

Японський бавовняний чізкейк досить трудомісткий, але все-таки реальний рецепт. Для новачка приготування може здатися складним. Але якщо діяти строго за інструкцією, втілити рецепт в життя не складе труднощів. Ніжна текстура доставить масу позитивних емоцій.

Час готування – 12 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 6 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 40 гр.
  • Вершки 30% – 200 мл.
  • Борошно – 40 гр.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Вершковий сир – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 130 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо інгредієнти відповідно до рецептури. Вершкове масло і вершковий сир дістаємо з холодильника, щоб продукти нагрілися.

Крок 2. На температурному датчику духовки виставляємо 160 ° С. Форму вистилаємо якісним пергаментом. Обгортаємо її в кілька шарів фольги.

df568e0459ca1a952360fb991c2d7c38

Крок 3. Промивши яйця, обсушуємо і ділимо на жовтки і білки. Білки збиваємо з 80 грамами цукрового піску до пишної повітряної маси.

10acee1b35ccbab31630f052c01c65fc

Крок 4. У каструлі об’єднуємо жовтки з 50 грамами цукрового піску і вершками. Нагріваємо на середній температурі, інтенсивно перемішуючи ручним пристосуванням. Як тільки маса загусне, проварюємо 4 хвилини. Не перестаючи, вимішуємо. Переливаємо готову масу в миску і розмішуємо кілька хвилин до охолодження.

6abf1df7fb0c9fcef8c6df0266cfa7f7

Крок 5. У заварну основу частинами додаємо вершковий сир і доводимо до гладкості. Вводимо нарізане кубиками вершкове масло і розмішуємо вінчиком.

f6ac6dbec10a0a9618b48bf8743bc2ee

Крок 6. У повітряну масу додаємо просіяне борошно і кукурудзяний крохмаль. Акуратними рухами розмішуємо.

35ef5c8c1ae89d37832d67c1e069d837

Крок 7. Частинами додаємо збиті білки і вимішуємо лопаткою. Підготовлену форму наповнюємо повітряним тістом і поміщаємо в форму більшого розміру. Вливаємо окріп.

7180db310c24c19f03bcf05c4d266c49

Крок 8. Рідина повинна досягати до середини висоти форми з чізкейк. Помістивши конструкцію в гарячу духовку, готуємо 1,5 години. Важливо весь цей час не відкривати духовку. Остуджуємо в відключеній духовці протягом години. Потім поміщаємо на ніч в холодильну камеру.

3e97ba86bbc1b05e0ef6809a57205305

Крок 9. Готовий бавовняний чізкейк при бажанні прикрашаємо і дегустуємо. Смачного!

9149eebe7cc35b582b2ed819ea2fb35a

Чізкейк без випічки з рікоттою

Чізкейк без випічки з рікоттою готується просто, але вимагає часу для стабілізації. Виглядає десерт максимально привабливо. Захоплення немає меж. Якщо кремові торти набридли, і хочеться чогось максимально ніжного і повітряного, беріть рецепт на озброєння.

Час готування – 8 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Печиво – 200 гр.
  • Кокосова стружка – для прикраси.
  • Вершки 33% – 100 мл.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Рікотта – 400 гр.
  • Цукрова пудра – 50 гр.
  • Білий шоколад – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти.

Крок 2. Печиво перемелюємо в крихту будь-яким зручним способом.

c30735ed8cfe0637151f705b069f7bd5

Крок 3. Розпускаємо вершкове масло і об’єднуємо з пісочної крихтою. Маса вийде еластичною.

Крок 4. У роз’ємному кільці встановлюємо ацетатну плівку. Висипаємо крихту і трамбують рухами формуємо підставу.

45d263bd91d99a10fdc6842ef59baaf4

Крок 5. Вимішуємо до однорідності цукрову пудру з рікоттою.

Крок 6. Розтопивши білий шоколад, виливаємо в начинку.

b412655f63bf2070e74538e24140f44d

Крок 7. Ретельно збиваємо до повітряності.

Крок 8. В окремій ємності збиваємо холодні вершки.

c150d4d7fae7dfcdfe4d52ba05efcf85

Крок 9. Розмішуючи сирно-шоколадну суміш, додаємо частинами повітряні вершки і добре розмішуємо.

Крок 10. На пісочну основу кладемо начинку і вирівнюємо. На свій розсуд посипаємо кокосовою стружкою. Прибираємо торт на ніч в холод для стабілізації.

54cec209be4c730b1ae4837dcad46f46

Крок 11. Охолоджений десерт звільняємо від кільця і плівки.

Крок 12. Переносимо на тарілку і ділимо на порції. Смачного!

0cfc79300ed1b65f768d8ea7773f61fa

Полуничний чізкейк

Полуничний чізкейк виглядає неймовірно красиво. Такий десерт стане як для дітей, так і для дорослих фаворитом. Нескладне виконання освоїть навіть дилетант. Сам процес досить простий, але вимагає часу для застигання начинки і заключного желейного шару.

Час готування – 2 ч. 45 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Печиво – 340 гр.
  • Ванільний цукор – 15 гр.
  • Вершки 33-35% – 250 мл.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Сир вершковий – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Полуниця – 500 гр.
  • Желатин – 30 гр.
  • Вода – 100 мл.
  • Сік полуничний – 300 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо продукти для десерту. Вершкове масло дістаємо заздалегідь. А вершки тримаємо в холоді аж до самого використання.

Крок 2. Перемелюємо пісочне печиво в крихту при використанні електроприладів. Розтопивши вершкове масло, об’єднуємо його з пісочної крихтою.

c8d790b415f4eca16cfd75f81e2105b1

Крок 3. Беремо зручну форму або кільце. Формуємо з крихти підставу, попередньо застеливши дно харчовою плівкою. Утрамбувавши, переміщаємо в холод застигати.

Крок 4. 20 грам порошкового желатину заливаємо холодною водою і даємо набрякнути. Ополоснувши ягоди обсушуємо їх, 400 грам полуниці ріжемо навпіл або четвертинками.

446095afd88959747710618f20babb25

Крок 5. У чашу виливаємо жирні вершки. Здобривши звичайним і ванільним цукром, гарненько збиваємо електроприладом до повного розчинення цукрових крупинок. Потім потроху додаємо домашній сир і збиваємо, поки маса не стане щільною і повітряною.

Крок 6. Розпустивши желатин на водяній бані, потроху вливаємо його в начинку і не перестаємо збивати. Кладемо в суміш порізану полуницю і акуратно перемішуємо. Розділимо масу по підставі і розрівнюємо. Охолоджуємо до застигання.

c6bcb0936535622d6e855c4420fcb072

Крок 7. У охолоджений полуничний сік засипаємо 10 грам желатину і перемішуємо. Чекаємо, коли він набрякне.

Крок 8. Іншу полуницю тонко нарізаємо і укладаємо на схопився вершковий шар.

9a9ced96522abf524482a9cf363984b2

Крок 9. Набухлий в соку желатин розпускаємо в мікрохвильовці або на водяній бані, не доводячи до кипіння. Розділимо масу заключним шаром. Поміщаємо на кілька годин в холод для застигання.

Крок 10. Готовий чізкейк звільняємо від форми, провівши ножем.

dff0ebd630397ce9b7f860170933528c

Крок 11. Апетитний десерт ріжемо на шматочки і пригощаємо близьких. Смачного!

ПП чізкейк в домашніх умовах

ПП чізкейк в домашніх умовах володіє не тільки приголомшливим смаком, але і зниженою калорійністю. Кількість інгредієнтів може налякати початківця кулінара, але у виконанні немає нічого страшного. Все доступно і реально. Дотримуючись покроковому опису, не буде ніяких затримок.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Яйця курячі С1 – 1 шт.
  • Какао-порошок – 10 гр.
  • Молоко – 60 гр.
  • Рисове борошно – 20 гр.
  • Розпушувач – 0,5 ч.л.
  • Цукрозамінник – за смаком.
  • Оливкова олія – 7 мл.

просочення:

  • Вода – 2-4 ст.л.
  • Цукрозамінник – за смаком.

начинка:

  • Полуниця – 200 гр.
  • Вершки 33% – 100 мл.
  • М’який знежирений сир – 150 гр.
  • Вершковий (творожний) сир – 150 гр.
  • Желатин порошковий – 7 гр.
  • Вода – 40 мл.
  • Цукрозамінник – за смаком.

Верхній шар:

  • Полуниця – 200 гр.
  • Желатин порошковий – 5 гр.
  • Вода – 30 мл.
  • Цукрозамінник – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Какао, розпушувач і борошно пропускаємо через сито. Розбиваємо яйце, додаємо оливкова олія і молоко. Всипаємо цукрозамінник.

f83cd95ee72518915cdbdd625e2f876d

Крок 2. Ретельно перемішавши, переливаємо тісто в силіконову форму.

Крок 3. Помістивши в мікрохвильовку і встановивши максимальну потужність, випікаємо 1,5-2 хвилини. Декокаємомо зубочисткою. Якщо основа готова, зубочистка буде сухою.

a4b97afc7fb8ca12d4a0febcb2263fd9

Крок 4. Добре промиваємо полуницю. 400 грамів ягід перемелюємо з використанням подрібнювача.

Крок 5. Полуничне пюре виливаємо в сотейник і кип’ятимо рівно хвилину.

4915782988ef8f8273756ad4b6093ebb

Крок 6. Перетираємо масу через сито, щоб позбутися від кісточок.

Крок 7. За допомогою міксера об’єднуємо сир, сир і половину ягідного пюре, попередньо остудивши його.

7399af60211f652e6ac10323009f1ea8

Крок 8. Окремо збиваємо холодні вершки до пишності.

Крок 9. Збиті вершки частинами додаємо до раніше приготовленої основі. Акуратно перемішуємо.

4a32f7dd6f0684d90d9025d3853d1fae

Крок 10. 7 грамів порошкового желатину з’єднуємо з 40 міліграмами холодної води. Даємо набрякнути. Після чого імпульсами розпускаємо в мікрохвильовці.

Крок 11. Остудивши розчинений желатин, переливаємо в начинку. Додавши цукрозамінник, ретельно вимішуємо.

f06080dec21952bddf1fb1658b2ef6b2

Крок 12. Бісквітну основу розміщуємо в роз’ємному кільці, простріляним ацетатної плівкою. Просочуємо сумішшю цукрозамінника і води.

Крок 13. Розділимо начинку і поміщаємо в морозильну камеру на півгодини.

566d12430513dae541f50242d3a9d581

Крок 14. 5 грамів желатину заливаємо 30 міліграмами холодної води і залишаємо набухати. Після чого нагріваємо, щоб маса розпустилася. До залишився ягідному пюре виливаємо розпущений желатин. Додаємо цукрозамінник. Добре перемішуємо.

Крок 15. Виливаємо масу поверх застиглого вироби. Поміщаємо в холод до повного застигання.

9bfbde11db0c3fab14793d1981aefd36

Крок 16. Застиглий чізкейк акуратно виймаємо з кільця і переміщаємо на тарілку. Декоруємо полуницею, мигдальними слайсами і м’ятою.

Крок 17. Корисний чізкейк нарізаємо порційно. Смачного!

321ef471ba9dbef1ae525563ec3f3cd1

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал