Пиріг із замороженими ягодами – 10 рецептів у духовці

Пиріг із замороженими ягодами – гарна та швидка домашня випічка не тільки для чаювання в будь-яку пору року, але й для частування несподіваних гостей. Для начинки із заморожених ягід тісто підходить будь-яке: пісочне, бісквітне або листкове. Ягоди перед випіканням пирога обов’язково розморожуються для видалення зайвого соку і пересипаються крохмалем, борошном або цукровою пудрою.

Пиріг на кефірі із замороженими ягодами в духовці

Хорошим варіантом пирога із замороженими ягодами буде у вас така випічка на тісті кефіру. У ньому чудово поєднуються м’якість з легкістю основи тіста та приємна кислота ягоди. Цей десерт готується швидко, просто та порадує близьких своїм смаком. Ягоди вибираються будь-які і навіть у міксті, а розморожувати їх не потрібно.

Пісочний пиріг із замороженими ягодами в духовці

У вашій морозилці лежать контейнери із замороженими з літа ягодами, і ви не знаєте, що з них зробити? Без особливих знань та кулінарних умінь із простих продуктів – борошна, олії та яєць замішуємо пісочне тісто та готуємо пиріг з начинкою з будь-яких заморожених ягід. Пиріг випікаємо відкритим. Ягоди виймаємо з морозилки одночасно з початком замісу тіста, щоб вони трохи відтанули. Тісто замішується або вручну або за допомогою гаджетів.

Час приготування: 50 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Складові:

  • Борошно – 200 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Цукор – 170 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Цукор ванільний – 1 упаковка.
  • Ягоди, заморожені – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Перед приготуванням пирога вершкове масло витримується до розм’якшення кімнатної температури. Потім розм’якшене масло|мастило| кладеться в посуд для замісу тіста. До нього насипається 170 гр. (можна більше, якщо ягода кисла) цукру та будь-яким способом ці інгредієнти збиваються.

Крок 2. Не припиняючи заміс, до цієї маси почергово додаються курячі яйця, просіяне через сито борошно пшеничне, розпушувач і пакетик ванільного цукру. Консистенція замішаного тіста має бути, як у густої сметани.

Крок 3. Форма для випікання застеляється шматком пергаментного паперу. У неї рівним шаром укладається замішане пісочне тісто.

Крок 4. Поверх тіста викладаються вибрані для пирога заморожені ягоди без попередньої дефростації. Ягоди трохи вдавлюються у шар тіста.

Крок 5. Випікається пиріг у духовці, розігрітій до 180 градусів і протягом 35 хвилин. Дерев’яною шпажкою перевіряється випікання на готовність і якщо пиріг ще не готовий, час випікання трохи збільшується. Пиріг після остигання перекладається з форми на страва і подається до чаю. Вдалої та смачної випічки!

Заливний пиріг із замороженими ягодами

Коли морс і смузі набридли, а ягоди в морозилці залишилися – приготуйте їх заливний пиріг. Його смак та аромат порадує ваших близьких, а готується пиріг просто та швидко. Ягоди для пирога можна брати будь-які, обмежень немає, все визначається вашим смаком та наявністю ягід у морозилці. Заливний пиріг має два варіанти приготування: на рідкому тісті або зі сметаною заливкою начинки. У цьому рецепті вам пропонується перший варіант – пиріг на рідкому тісті кефіру. Замішуємо тісто планетарним міксером.

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 6.

Складові:

  • Борошно – 300 гр.
  • Кефір – 250 мл.
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Розпушувач – 2 ч.л.
  • Ягоди заморожені – до смаку.
  • Цукрова пудра – для посипання.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед готуються вказані в рецепті інгредієнти для пирога. Ягоди одного сорту або в міксті пересипаються на окрему тарілку та трохи розморожуються.

Крок 2 У чашу планетарного міксера розбиваються яйця, насипається цукор і все збивається в однорідну масу. Не припиняючи збивання, в чашу наливається теплий кефір, потім нарізане шматочками розм’якшене масло і ці інгредієнти перемішуються.

Крок 3. Борошно пшеничне просівається через сито і разом з розпушувачем пересипається в чашу і замішується тісто. Текстура його має вийти, як у густої сметани.

Крок 4. Форма для випікання пирога змащується олією або застеляється шматочком пергаментного паперу. У форму переливається замішане тісто. З ягід, що розтанули до цього часу, зливається сік. Потім ягоди викладаються поверх тіста рівномірним шаром. Ягоди присипаються невеликою кількістю панірувальних сухарів або крохмалем, щоб вони вбрали залишки ягідного соку.

Крок 5. Пиріг випікається в духовці при 180 градусах протягом однієї години. Готовність випічки перевіряється дерев’яною шпажкою і за необхідності час випічки трохи збільшується.

Крок 6. Спечений заливний пиріг із замороженими ягодами трохи остуджується, витягується з форми та подається до чаю. Вдалої та смачної випічки!

Пиріг із дріжджового тіста із замороженими ягодами

Для пирога з начинкою із заморожених ягід найчастіше використовують дріжджове тісто, адже така випічка виходить найсмачнішою, пишною та ситною. У цьому рецепті тісто замішуємо на сухих дріжджах і готуємо пиріг з сирною заливкою. Ягоди дістаємо з морозилки перед початком приготування, і вони розморозяться на момент формування пирога, але можна й не розморожувати. Гарно декорований шматочками пиріг тіста буде доречним до будь-якого святкового столу.

Час приготування: 3 години 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 10.

Складові:

Для тіста:

  • Борошно – 5.5 ст.
  • Молоко – 500мл.
  • Яйце – 2 шт.
  • Дріжджі сухі – 10 гр.
  • Цукор – 1 ст.
  • Сіль – 1 год.
  • Олія – 6 ст.л.

Для начинки:

  • Ягоди заморожені – 2 ст.
  • Цукор – ½ ст.

Для заливання:

  • Сир – 700 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 1 ст.
  • Мед – 5 ст.
  • Крохмаль – 3 ст.л.
  • Сіль – ½ ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. У посуді для замісу тіста вінчиком або міксером збиваються в пишну масу два яйця із цукром.

Крок 2. До них наливається підігріте молоко та перемішується.

Крок 3. Борошно пшеничне просівається через густе сито для збагачення її киснем.

Крок 4. Борошно пересипається до рідкої основи тіста разом із сухими дріжджами і тісто відразу замішується.

Крок 5. Потім тісто перекладається на присипану мукою стільницю, і заміс завершується руками. Тісто перекладається в той самий посуд, прикривається серветкою і ставиться в тепло для підйому на 1,5 години.

Крок 6. Протягом цього часу тісто двічі обминається.

Крок 7. Для заливання сир добре перетирається через сито для одноріднішої текстури.

Крок 8. До протертого сиру додаються три яйця та півсклянки цукру.

Крок 9. Потім до сирної маси насипаються сіль та картопляний крохмаль.

Крок 10. Міксером сирна маса добре збивається.

Крок 11. Далі до неї кладеться натуральний мед, бажано рідкий.

Крок 12. Сирна маса з медом збивається ще раз.

Крок 13. Тісто дріжджове обминається втретє і перекладається на стільницю або обробну дошку.

Крок 14. Потім ще раз руками вимішується.

Крок 15. Частина тіста забирається для декору пирога. Решта тіста розкочуємоться качалкою в лист, що відповідає формі для випічки або дека, і з урахуванням формування бортиків, оскільки пиріг вийде високий.

Крок 16. Форма застеляється спеціальним папером, змащується маслом і на неї за допомогою качалки перекладається лист розкатаного тіста.

Крок 17. Поверх тіста рівномірно розподіляються заморожені ягоди та посипаються цукром.

Крок 18. Ягоди заливаються приготованою сирно-медовою заливкою.

Крок 19. Шматок тіста, що залишився, тонко розкочуємоться, і з нього вирізаються або смужки, або інші фігурки для декору пирога.

Крок 20. Ними покривається пиріг і краї щільно скріплюються, якщо прикрашають смужками тіста. Випікається дріжджовий пиріг із замороженими ягодами у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 60 хвилин.

Крок 21. Спечений пиріг перекладається з форми на решітку або дошку та остуджується під рушником.

Крок 22. Потім нарізається шматочками порційними і подається до чаю. Вдалої та смачної випічки!

Як приготувати пиріг з ягід?

Пироги з начинкою із заморожених ягід – смачна домашня випічка, яку можна готувати протягом усього року, адже кожна господиня в морозилці має і заморожене листкове тісто, і ягоди. Якщо бажаєте пишну випічку – використовуйте дріжджове тісто, якщо з хрусткою скоринкою, то бездріжджове. Формуються пироги або у вигляді торта, тобто відкритими, або з сіточкою або іншими способами. У цьому рецепті готуємо пиріг із замороженою вишнею та смородиною.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Складові:

  • Тісто листкове бездріжджове – 300 гр.
  • Вишня заморожена – 200 гр.
  • Смородина заморожена – 50 гр.
  • Цукор – 3 ст.
  • Крохмаль – 3 ст.л.
  • Жовток – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Заморожена вишня пересипається на тарілку і залишається для розморожування за кімнатної температури і відразу посипається цукром.

Крок 2. У таких же умовах заздалегідь розморожуються упаковки листкового тіста. Потім тісто на присипаному борошном стільниці розкочуємоться в один бік. Невеликий шматочок тіста відрізається для декору пирога. На основному аркуші куточки трохи надрізають, щоб вийшла з тіста «коробочка».

Крок 3. Сік із розмороженої до цього часу вишні зливається. До ягоди насипаються три ложки будь-якого крохмалю і все перемішується.

Крок 4. На лист, застелений пергаментним папером, перекладається тісто, акуратно формується «коробочка» і змащується олією, щоб не дозволити ягідному соку проникнути в тісто. У цю “коробочку” рівним шаром укладається вишня з крохмалем. Поверх вишні рівномірно насипаються заморожені ягоди чорної смородини.

Крок 5. Залишений шматочок тіста нарізається тонкими смужками, і вони красиво укладаються поверх пирога. Смужки змащуються яєчним жовтком.

Крок 6. Випікається пиріг у духовці, розігрітій до 210 градусів протягом 25-30 хвилин і до рум’яного кольору.

Крок 7. Спечений із замороженими ягодами пиріг із листкового тіста трохи остуджується, перекладається на страва сервіровки і подається до чаю. Вдалої та смачної випічки!

Смачний пиріг з сиром та замороженими ягодами

Пиріг з начинкою на основі заморожених ягід і сиру буде у вас десертом не тільки смачним, але й смачним, а й корисним. Тісто замішуємо на борошні з вершковим маслом та яйцем. Ягоди для пирога підходять будь-які і розморожувати їх не треба. Готується пиріг швидко та нескладно.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Складові:

  • Борошно – 1.5 ст.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Цукор – ½ ст.

Для начинки:

  • Полуниця заморожена – 400 гр.
  • Сир – 500 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку відмірюються всі продукти для випікання пирога, адже їх пропорція, особливо для тіста, важлива.

Крок 2. Заздалегідь розм’якшене за кімнатної температури вершкове масло кладеться в посуд для замісу тіста. До нього насипається, півсклянки цукру і все збивається міксером. Потім до цієї маси насипається просіяне і змішане борошно з розпушувачем.

Крок 3. Міксером ці інгредієнти перемішуються до дрібної крихти. Якщо крихта не вийшла – додається трохи борошна.

Крок 4. Застилає папером будь-яка форма для випічки і в неї пересипається половина крихти, яка розділиться рівним шаром.

Крок 5. Сир перекладається в окремий посуд. До нього розбиваються три яйця, насипається 200 гр. цукру та міксером ці інгредієнти добре перемішуються в однорідну масу.

Крок 6. Сирна маса викладається поверх тіста рівним шаром.

Крок 7. Потім поверх сирної маси рівномірно розкладаються ягоди замороженої полуниці. Начинка засипається другою половиною крихти.

Крок 8. Випікається пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 35-40 хвилин. Верх пирога має трохи зарум’янитися.

Крок 9. Спечений пиріг з сиром та замороженою ягодою трохи остуджується та подається до чаю. Смачного!

Пиріг на сметані із замороженими ягодами

Для пирогів із замороженими ягодами добре підходить сметанне тісто, яке робить випічку ніжною, пишною та з приємним молочним присмаком, а ягоди надають їй приємної кислинки. Ягоди для пирога беруться за своєю смаковою перевагою як одного виду, так і в міксті. Пиріг буде смачним як у теплому, так і в охолодженому стані.

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 8.

Складові:

  • Борошно – 1,5 ст.
  • Сметана – 1 ст.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Цукор – 1 ст.
  • Ванілін – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Смородина, заморожена – 1 ст.
  • Цукор коричневий – 1 ст.
  • Кориця – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу включається духовка на 180 градусів для розігріву, оскільки тісто швидко замішується. У чашу блендера або міксера кладеться розтоплене будь-яким способом вершкове масло з цукром, яйцями, ваніліном та щіпкою солі. Ці інгредієнти збиваються у пишну масу.

Крок 2. Через сито просіюється пшеничне борошно. До неї насипається по чайній ложці соди з розпушувачем і перемішується. До збитої маси насипається склянка борошняної суміші та перемішується. Потім переливається сметана, насипається решта борошна і замішується тісто.

Крок 3. Чорна смородина посипається коричневим цукром з невеликою кількістю кориці (це на смак) і трохи перемішується.

Крок 4. У силіконову або іншу форму для випікання (вона добре змащується олією) переливається половина замішаного тіста. Поверх її викладається половина смородини.

Крок 5. Потім поверх ягід рівним шаром виливається решта тіста і на нього викладаються ягоди, що залишилися.

Крок 6. Пиріг розміщується в розігрітій духовці на 50-60 хвилин. За цей час він підніметься та збільшиться в обсязі.

Крок 7. Спечений пиріг витягується з духовки і залишається для охолодження, а верх пирога за цей час трохи осяде.

Крок 8. Охолоджений пиріг перекладається з форми на страва.

Крок 9. Потім він нарізається порційними шматочками та подається до чаю. Смачного!

Як приготувати пиріг з яблуками?

Відкриті пироги з начинкою із заморожених ягід готують на різному тісті: дріжджовому, листковому або пісочному. У цьому рецепті вам представляється простий та швидкий варіант такого пирога – на листковому тісті. Доповнюємо пиріг сметано-яєчною заливкою. Заморожені ягоди при випіканні дають багато соку, тому в заливку додамо трохи манної крупи, яка вбере ягідний сік.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Складові:

  • Тісто листкове – 250 гр.
  • Сметана 30% – 50 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор – 80 гр.
  • Крупа манна – 30 гр.
  • Ягоди заморожені – 200 гр.
  • Кокосова стружка – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Листкове тісто заздалегідь витягується з упаковки і залишається для розморожування при кімнатній температурі. Готується сметанна заливка для пирога. В окремий посуд розбиваються чотири курячі яйця. До них насипається цукор і вінчиком ці інгредієнти трохи збиваються.

Крок 2. В отриману масу кладеться сметана та насипається манна крупа. Для аромату насипається трохи кокосової стружки, але це до смаку. Ці інгредієнти вінчиком добре перемішуються до однорідного стану.

Крок 3. Розморожене листкове тісто розкочуємоться на присипаній борошном стільниці відповідно до розміру та форми для випічки. Форма, обов’язково з бортиками, застеляється шматочком пергаментного паперу і в нього акуратно перекладається тісто. На тісто рівним шаром викладається сметано-яєчне заливання. Поверх заливки викладаються заморожені ягоди.

Крок 4. Пиріг випікається в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-35 хвилин до готовності. Спечений пиріг перекладається разом із папером на ґрати і залишається для охолодження.

Крок 5. Потім пиріг посипається цукровою пудрою, нарізається шматочками порційними і подається до чаю. Смачного!

Пиріг на молоці із замороженими ягодами

Замішане на молоці тісто, зробить ваш пиріг із начинкою із заморожених ягід, м’яким та пишним. Таке тісто чудово поєднується зі смаком ягід, а випічка порадує ваших близьких і домашнє меню зробить різноманітним. Готується пиріг просто і швидко, що важливо для сучасної господині. Тісто замішується за допомогою кухонних гаджетів. Пиріг подається остиглим і з будь-якими напоями.

Час приготування: 45 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 8.

Складові:

  • Борошно – 250 гр.
  • Молоко – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 200 гр.
  • Сода – ½ ч.л.
  • Ягоди заморожені – 150 гр.
  • Родзинки – 50 гр.
  • Цукрова пудра – для посипання.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед готуються продукти для пирога відповідно до зазначеної в рецепті кількості. Заморожені ягоди пересипаються на окрему тарілку.

Крок 2. У чашу блендера або міксера розбивається одне яйце, насипається склянка цукру, і ці інгредієнти перемішуються до однорідного стану.

Крок 3. До них додається гашена оцтом харчова сода.

Крок 4. Потім у чашу наливається молоко і все ще ретельно перемішується.

Крок 5. Отримана рідка суміш переливається в посуд для замісу тіста і порційно до неї і через сито насипається борошно.

Крок 6. Тісто замішується до однорідної та без грудочок текстури. Консистенція його має вийти як густа сметана.

Крок 7. Застилається спеціальним папером будь-яка форма для випікання і змащується невеликою кількістю олії. У форму переливається замішане тісто.

Крок 8. Поверх тіста рівномірно викладаються ягоди та промити родзинки.

Крок 9. Випікається пиріг у духовці, розігрітій до 180 градусів протягом 35 хвилин. Готовність випічки перевіряється дерев’яною шпажкою, і час приготування може бути збільшено. Спечений на молоці пиріг посипається пудрою з|із| цукру, остуджується і потім подається до столу. Смачного!

Дуже смачний тертий пиріг із замороженими ягодами

Варіантом смачної домашньої випічки може бути тертий пиріг із замороженими ягодами. Для нього замішується пісочне тісто, потім ділиться на 2 частини і одна частина охолоджується, а друга, з якої формується нерівний гарний верх, заморожується. Для солодощі начинки, тому що заморожені ягоди досить кислі, додамо до пирога трохи варення чи джему. Тісто замісимо за допомогою кухонних гаджетів.

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 6.

Складові:

  • Смородина заморожена – 500 гр.
  • Борошно – 350 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Сметана – 1 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Варення/джем – 2 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Інгредієнти для пирога відмірюються відповідно до вказаної кількості.

Крок 2. У чашу кухонного комбайна або планетарного міксера насипається борошно, що просіює, з розпушувачем, цукром і щіпкою солі.

Крок 3. Холодне вершкове масло натирається на великій тертці або нарізається маленькими шматочками і додається до миски до борошна.

Крок 4. На невеликій швидкості ці інгредієнти перемішуються в дрібну крихту, до них додається ложка сметани, щоб тісто було м’яким.

Крок 5. Примішане в крихту тісто скочується в колобок.

Крок 6. Потім тісто розділяється на дві нерівні частини, вміщується в пакети і на 15 хвилин кладеться в морозилку.

Крок 7. Після цього можна формувати пиріг. Будь-яка форма для випікання змащується невеликою кількістю масла.

Крок 8. Великий шматок охолодженого тіста кладеться у форму і рукою розминається, щоб вийшов коржик з бортиками.

Крок 9. Тісто виделкою в кількох місцях наколюється, щоб не піднялося під час випікання і рівномірно пропеклося.

Крок 10. На тісто кладеться шаром, будь-яке варення чи джем.

Крок 11. Потім на тісто рівним шаром викладаються заморожені ягоди чорної смородини. Їх можна доповнити й іншими видами ягід, адже чим більше, тим смачнішим буде пиріг.

Крок 12. На ягідний шар через велику тертку розділиться менший шматок тіста.

Крок 13. Випікається пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин до рум’яного кольору.

Крок 14. Спечений пиріг охолоджується деякий час, інакше розкришиться при нарізанні.

Крок 15. Потім ці ласощі акуратно витягують із форми і подають до чаю. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал