Королівська ватрушка – 9 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Королівська ватрушка – це неймовірно смачні та ароматні ласощі, спробувавши які, всі ваші гості та члени сім’ї, сто відсотків будуть просити добавки! Виходячи з вищесказаного, заздалегідь рекомендуємо готувати заздалегідь, оскільки ніжні ватрушки з начинкою розлітаються з тарілок миттєво. Начинку можна приготувати різну, наприклад: із сиром, бананом чи яблуком – смачно буде у будь-якому випадку, гарантуємо!

Королівська ватрушка з яблуками

Королівська ватрушка з яблуками – це в міру солодкий і дуже смачний десерт, який підкорить вас своїм насиченим фруктовим ароматом. Начинка являє собою суміш сиру і нарізаних яблука, які надають випічці неймовірну соковитість і ніжність.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6-7.

Інгредієнти:

  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Борошно – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Цукор ванільний – 5 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Яблука – 1-2 шт.
  • Сир – 250 гр.
  • Розпушувач тіста – 2 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком готування відміряємо необхідну кількість всіх компонентів за допомогою кухонних граязичких ваг.

Крок 2. У глибоку чашу насипаємо пшеничне борошно.

Крок 3. У цю ж ємність на великій терці натираємо шматок холодного масла.

Крок 4. Підсипаємо розпушувач і 100 грам цукрового піску.

Крок 5. Розтираємо інгредієнти в крихту.

Крок 6. Для начинки в тарілку перекладаємо сир.

Крок 7. Вбиваємо куряче яйце.

Крок 8. Додаємо 50 грам цукрового піску і ванільний цукор, орієнтуйтеся на свої смакові переваги.

Крок 9. Масу перемішуємо до однорідності і доповнюємо невеликими кубиками яблучної м’якоті.

Крок 10. Половину тіста перекладаємо в жароміцний посуд.

Крок 11. Другим шаром розділимо апетитну начинку.

Крок 12. Закриваємо сирну масу другою половиною пісочної крихти.

Крок 13. Випікаємо десерт при температурній позначці в 175-180 градусів протягом 40-45 хвилин.

Крок 14. Ніжну ватрушку остуджуємо і приступаємо до чаювання. Смачного!

Королівська ватрушка на сметані з сиром

Королівська ватрушка на сметані з сиром закохує в себе з першої скибочки, завдяки своїй незвичайній текстурі, яка включає в себе ніжну і начинку, що тане в роті, а також рум’яний і злегка похрустуючий верхній шар, який дуже нагадує верхівку натертого пирога.

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8.

Складові:

Для начинки:

  • Сир – 500 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Сметана – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Курага/родзинки – за бажанням.

Для тесту:

  • Борошно – 3 ст.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Вершкове масло/маргарин – 200 гр.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування пісочного тіста натираємо на крупній тертці 200 г охолодженого вершкового масла або маргарину і перетираємо до стану крихти, додавши розпушувач, борошно та цукор.

Крок 2. Тепер займемося начинкою: за допомогою міксера збиваємо курячі білки і цукор до стійких піків. В іншій мисці об’єднуємо жовтки з сиром і сметаною – змішуємо дві маси, додавши нарізані сухофрукти.

Крок 3. Форму промазуємо тонким шаром масла і утрамбовуємо дві третини основи.

Крок 4. Переливаємо сирну начинку і розрівнюємо лопаткою.

Крок 5. Засипаємо начинку залишками пісочної крихти.

Крок 6. Прибираємо заготівлю в духовку на півгодини. Випікаємо перші 20 хвилин при 180-200 градусах, потім зменшуємо температуру до 170 і тушкуємо ще 10-15 хвилин.

Крок 7. Готову ватрушку виймаємо з печі, даємо час охолонути природним шляхом і запрошуємо сім’ю до столу. Смачного!

Простий рецепт ватрушки на маргарині

Простий рецепт ватрушки на маргарині – це бюджетна варіації приготування сирного десерту, замінюючи вершкове масло, ми значно знижуємо собівартість, не може не радувати. Однак за смаковими характеристиками, випічка практично нічим не відрізняється від класики.

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 7-8.

Інгредієнти:

  • Сир – 500 гр.
  • Борошно – 3 ст.
  • Яйця – 5 шт.
  • Маргарин – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. За півгодини до початку готування, поміщаємо маргарин в морозильну камеру. Холодний продукт подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами.

Крок 2. Підсипаємо необхідну кількість борошна, розпушувача і 100 грам цукрового піску.

Крок 3. Перетираємо складові сухими долонями.

Крок 4. Для приготування начинки розбиваємо до сиру яйця, насипаємо цукор – перебиваємо за допомогою погружного блендера до однорідної консистенції.

Крок 5. Коли основа і начинка готова – приступаємо до формування.

Крок 6. Жароміцний посуд застеляємо пергаментом і викладаємо основу ватрушки ( буде трохи більше половини крихти ).

Крок 7. Розділимо сирно-яєчну масу.

Крок 8. Засипаємо залишками основи і відправляємо пиріг в духову шафу на 30-40 хвилин ( 180 градусів ).

Крок 9. Готуйте і отримуйте задоволення!

Шоколадна ватрушка з сиром

Шоколадна ватрушка з сиром – це неймовірно смачний і ароматний «пиріг», який приємно здивує вас своїм яскравим смаком і насиченим ароматом. Ватрушка включає в себе ніжну і м’яку начинку з сиру, яку « оточує » в міру солодке і дуже ніжне тісто з какао-порошком.

Час готування – 1 ч. 5 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 5-6.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Какао-порошок – 2 ст.л.
  • Розпушувач тіста – 2 ч.л.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Борошно – 1 ст.
  • Сметана – ½ ст.

Для начинки:

  • Сир 9% – 360 гр.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – ½ ст.
  • Крохмаль – 2,5 ст.л.
  • Масло вершкове – для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Озброюємося вінчиком і збовтуємо цукор з яйцями до повного розчинення кристалів.

Крок 2. Доповнюємо масу сметаною – помішуємо.

Крок 3. Підсипаємо какао-порошок, розпушувач і борошно.

Крок 4. Вимішуємо компоненти до однорідної консистенції без грудочок.

Крок 5. В окремій тарілці перебиваємо блендером складові начинки: яйця, сир, ванілін, цукор і крохмаль.

Крок 6. Маслом вершковим змащуємо жароміцну глибокий посуд і виливаємо шоколадне тісто. Паралельно прогріваємо духову шафу до 180 градусів.

Крок 7. За їдальнею ложці викладаємо сирну масу в центр основи – відправляємо напівфабрикат в духовку на 35-40 хвилин.

Крок 8. Після, залишаємо десерт в теплій духовці ще на 10 хвилин з відкритими дверцятами. Ласощі повністю остуджуємо і тільки потім ріжемо на порційні шматки.

Крок 9. Приємного чаювання!

Королівська ватрушка з бананом

Королівська ватрушка з бананом – це дивовижне поєднання смаків та текстур, зібраних у єдине ціле у цьому десерті. Таке частування, напевно, сподобається всім любителям сиру та солодких фруктів. Урізноманітнюйте сімейне чаювання і ваші домочадці скажуть вам спасибі!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4-5.

Складові:

  • Сир – 400 гр.
  • Банани – 1 шт.
  • Мука – 100 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Розпушувач тесту – ½ ч.л.
  • Олія вершкове – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Частину сиру перемішуємо з яєчними жовтками і 1,5 столовими ложками цукру.

Крок 2. Вводимо розпушувач і борошно.

Крок 3. Замішуємо піддатливе тісто і прибираємо на полицю холодильної камери на 5 хвилин.

Крок 4. Що залишився сир збиваємо з білками, цукром і ваніліном.

Крок 5. Промазуємо вершковим маслом форму і розділимо ніжне сирне тісто, робимо невисокі бортики.

Крок 6. Зверху викладаємо начинку.

Крок 7. Прикрашаємо верхівку слайсами очищеного банана.

Крок 8. Готуємо частування в духовці, прогрітій до 180 градусів, протягом 40-45 хвилин.

Крок 9. Готуйте і отримуйте задоволення!

Сирна ватрушка з варенням

Сирна ватрушка з варенням – це неймовірно смачна та ароматна випічка, яка здивує не лише членів вашої родини, а й гостей. У начинку можна додавати будь-яке варення, яке є у вас під рукою, проте, якщо добавка містить великі шматочки фруктів або ягід, рекомендуємо їх трохи подрібнити.

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5-6.

Складові:

Для тесту:

  • Мука – 220 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор-пісок – 35 гр.
  • Олія вершкове – 70 гр.
  • Розпушувач тесту – 1 год.
  • Вода – 2 ст.л.

Для начинки:

  • Варення – 3-4 ст.
  • Сир – 300 гр.
  • Сметана – 110 грн.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Цукор-пісок – 70 гр.
  • Яйця – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. У чашу кухонного комбайна відправляємо холодне та нарізане невеликими кубиками вершкове масло, сіль, цукор, розпушувач та борошно – збиваємо та додаємо 2 столові ложки води.

Крок 2. Наша ніжна пісочна основа готова.

Крок 3. У тарілці перебиваємо занурювальним блендером сир, сметану, яйця, ванілін і цукор.

Крок 4. Одну другу крихти викладаємо в форму і формуємо дно з бортиками.

Крок 5. Далі, виливаємо сирну масу, присмачуємо варенням.

Крок 6. «Закриваємо» начинку тістом, яке залишилось і приступаємо до термічної обробки: випікаємо при 170 градусах протягом 40 хвилин.

Крок 7. Остуджуємо ватрушку при кімнатній температурі, а потім ставимо в холод на кілька годин для стабілізації. Смачного!

Королівська ватрушка в мультиварці

Королівська ватрушка в мультиварці – це десерт, з приготуванням якого впорається навіть той, хто вперше переступив поріг кухні і хоче поекспериментувати з сучасною технікою. Побалуйте себе ніжною і в міру солодкої випічкою, приготованої на основі сирної маси з сухофруктами.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6-7.

Інгредієнти:

  • Маса сирна з родзинками – 2 пачки.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч.л.
  • Борошно – 2 ст.
  • Масло вершкове – 180 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Для прискорення процесу і власної зручності, викладаємо на стіл всі необхідні компоненти.

Крок 2. У мисці з’єднуємо сирну масу з яйцями, цукром і ваніліном.

Крок 3. Збиваємо складові електричним вінчиком.

Крок 4. Тепер готуємо тісто: в тарілку просіюємо борошно, додаємо м’яке вершкове масло і розпушувач.

Крок 5. Розтираємо руками до стану крихти.

Крок 6. Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом і вистилаємо смугами пергаменту для спрощення вилучення випічки. Утрамбовує половину тіста, формуємо бортики.

Крок 7. Переливаємо начинку.

Крок 8. Присипаємо сирний шар залишилася крихтою і запускаємо програму « Випічка » ( 60-90 хвилин ).

Крок 9. Готову ватрушку остуджуємо і викладаємо на сервірувальний блюдо.

Крок 10. Ніжний десерт нарізаємо і знімаємо пробу. Смачного!

Ватрушка з сиром і лимоном

Ватрушка з сиром і лимоном – ніжний і неймовірно смачний десерт, який можна приготувати, як порційно, так і у вигляді одного великого пирога з пісочного тіста і м’якою начинкою з сиру. Молочний продукт прекрасно поєднується з лимонною цедрою і утворює неймовірно приємний аромат, який наповнить все ваше житло.

Час готування – 9 год. 50 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 8-10.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 3 ст.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Молоко – ¾ ст.
  • Дріжджі сухі – 2 ч.л.
  • Цукор-пісок – 3 ст.л.
  • Сіль – ½ ч.л.

Для начинки:

  • Сир 9% – 500-600 гр.
  • Лимон ( цедра ) – 1 шт.
  • Цукор-пісок – за смаком.
  • Сметана – за смаком.

додатково:

  • Яйця – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Так як тісто у нас дріжджове, процес починаємо з опари: до теплого молока висипаємо пару столових ложок борошна, ложку цукрового піску і дріжджі – ретельно перемішуємо і, затягнувши плівкою, залишаємо на півгодини в теплі. Активну опару з’єднуємо з просіяною борошном, цукром, м’яким вершковим маслом, сіллю і яйцем – вимішуємо до м’якості і однорідності.

Крок 2. Тісто накриваємо рушником і прибираємо в холодильник на всю ніч, вранці масу обминаємо і ділимо на невеликі сегменти, робимо колобки і даємо трохи « відпочинути ».

Крок 3. Сир об’єднуємо зі сметаною і цукром – ретельно вимішуємо і доповнюємо цедрою одного цитрусового фрукта.

Крок 4. Кожен борошняний грудку перетворюємо в ватрушку, роблячи невелике поглиблення в центрі і заповнюючи його начинкою. Напівфабрикатами даємо трохи часу для вистоювання.

Крок 5. Викладаємо частування на деко на невеликій відстані один від одного, змащуємо збитим яйцем і готуємо протягом 60 хвилин при 180 градусах.

Крок 6. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

ПП королівська ватрушка в домашніх умовах

ПП королівська ватрушка в домашніх умовах готується дуже просто і легко, містить в собі трохи калорій і підкорює своїм насиченим смаком і приємним ароматом. Пшеничну борошно ми замінимо рисової, а замість цукрового піску буде використовувати підсолоджувач.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Борошно рисова – 75 гр.
  • Борошно кукурудзяна – 75 гр.
  • Масло кокосове – 40 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сир – 360 гр.
  • Підсолоджувач – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У миску насипаємо кукурудзяну і рисову борошно, вбиваємо жовтки, а також додаємо кокосове масло і підсолоджувач.

Крок 2. Розтираємо складові в дрібну крихту.

Крок 3. Занурювальним блендером збиваємо сир з підсолоджувачем, силіконовою лопаткою акуратно вмішуємо збиті до піків білки.

Крок 4. Більшу частину тіста утрамбовуємо в формі, формуючи дно.

Крок 5. Рівним шаром розділимо сирну начинку.

Крок 6. Тепер присипаємо ніжну масу тістом, яке залишилось і прибираємо на 40 хвилин в духовку при 180 градусах. Після, даємо десерту час для повного охолодження.

Крок 7. Нарізаємо ватрушку порційними скибочками і трапезничати. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал