Польський торт «Корівка»: спробувавши раз – будете готувати постійно

Перший раз я спробувала цей торт в Харкові у своєї подруги, її сім’я його любить і дуже випрошує на кожне свято. Мені він теж сподобався і я хочу поділитися цим рецептом з вами.

Польський торт - Корівка
Польський торт – Корівка

Інгредієнти

Тісто

  • Борошно – 300 г,
  • Вершкове масло – 200 г,
  • Цукор – 100 г,
  • Яйце – 1 штука,
  • Сметана – 2 ст. л.

Крем (начинка)

  • Вершкове масло – 250 г
  • Цукрова пудра – 1 стакан,
  • Ванільні сирки – 200 грам,
  • Сухе молоко – 2 склянки,
  • Лимонний сік – 2 ст.л.

Для глазурі

  • Цукерки Корівка – 200 г,
  • Молоко – 6 ст. л.

Приготування

  1. Змішати всі інгредієнти до однорідності. Розділити тісто навпіл і викласти на дно форм. Виходить 2 коржа. Тикаємо тісто виделкою і ставимо в холодильник на 30 хвилин.
  2. Випікаємо коржі до готовності.
  3. Для начинки: розтираємо вершкове масло з цукровою пудрою, сиром, додаємо сирок, лимонний сік і сухе молоко.
  4. Викладаємо на остиглий корж начинку, розрівнюємо і накриваємо другим коржем.
  5. Розтопити на паровій бані цукерки Корівка (бажано їх поламати), додаємо молоко і перемішуємо до однорідності. Покриваємо верхній корж цією глазур’ю.
  6. Прикрашаємо розтопленим чорним шоколадом і прибираємо в холодильник на добу.
Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал