Піца Пеппероні – 4 рецепта в домашніх умовах з покроковими фото

Як приготувати піцу пепероні? – Мало хто знає, що піца “Пепероні” названа так завдяки основному інгредієнту – гострій дрібнозернистій ковбасці салямі. Популярність цієї ароматної страви поширена в усьому світі, і таку піцу можна з легкістю приготувати в домашніх умовах, не витративши багато часу і сил.

Швидкий рецепт «Пепероні» на сковороді за 5 хвилин

Соковита ароматна піца, приготована на сковорідці – порятунок будь-якої господині. Ковбаска салямі, сир і зелень і все це приправляється італійськими травами і прикрашається гілочками свіжої зелені. Хіба може бути щось смачніше?

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Яйце – 1 шт.
  • Кефір – 1 ст.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сода – 1 щіпка.
  • Борошно – 7 ст.л.
  • Томати – 1-2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Ковбаса – 150 гр.
  • Сир – 150 гр.
  • Моцарелла – 4-5 шт.
  • Петрушка – за смаком.
  • Трави італійські – за смаком.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Приготуємо тісто. У глибокій тарілці змішуємо одне куряче яйце і по одній дрібці солі і соди – збиваємо.

Крок 2. До яєчної маси вливаємо півсклянки кефіру ( будь-якої жирності ).

Крок 3. Додаємо 7 столових ложок борошна.

Крок 4. Розмішуємо і заливаємо кефіром – ретельно перемішуємо до однорідної густої консистенції.

Крок 5. Сковороду змащуємо олією і акуратно виливаємо отримане тісто, розподіляючи по поверхні рівним шаром.

Крок 6. Через 2-3 хвилини. Коли основа схопиться – викладаємо апетитну начинку: тонкі слайси салямі, нарізані томати, натертий на великій терці сир і кілька кульок свіжої моцарели.

Крок 7. Готуємо піцу на маленькому вогні, під закритою кришкою на протязі 8-10 хвилин.

Крок 8. Ароматне блюдо акуратно виймаємо з сковороди, нарізаємо на шматочки і подаємо до столу. Смачного!

Пепероні на тісті без дріжджів в домашніх умовах

Універсальна і швидка страва – домашня «Пепероні» на хрусткому тонкому тісті і достатком смачною начинки. Піца готується дуже просто, так як бездріжджовому тіста не потрібно «відпочивати» і «рости», а це значне економить час.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Борошно – 500 гр.
  • Вода – 100 мл.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор-пісок – за смаком.
  • Паста томатна – 4 ст.л.
  • Сир твердий – 70-100 гр.
  • Томати – 1 шт.
  • Оливки – 10-15 шт.
  • Салямі – 120 гр.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Сир плавлений – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування тіста в глибокій тарі з’єднуємо борошно, розтоплене вершкове масло, 100 мілілітрів води і трохи солі, цукрового піску – замішуємо і прибираємо в холодильну камеру на кілька хвилин.

Крок 2. Злегка охолоджене тісто розкочуємо в тонкий пласт і викладаємо на деко.

Крок 3. Рясно змащуємо основу томатною пастою ( можна замінити кетчупом ) і посипаємо натертим на дрібній терці твердим сиром ( використовуємо ¾ від загальної кількості ).

Крок 4. На сир викладаємо начинку: слайси ковбаски, часточки томата, оливки ( за бажанням маслини ). На кожен шматочок помідора кладемо по чайній ложці плавленого сирка.

Крок 5. Поверх додаємо сир твердих сортів і красиво викладаємо болгарський перець, нарізаний на тонкі колечка. Заготівлю відправляємо в духову шафу і готуємо 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 6. Коли піца підрум’яниться, а сир розплавиться – виймаємо, розрізаємо і насолоджуємося. Смачного!

Домашня піца «Пепероні» на тонкому тісті

Рецепт ідеальної піци «Пепероні» нічим не відрізняється від ресторанного варіанту. Блюдо легко і просто готується в домашніх умовах з доступних інгредієнтів, а результат вас приємно здивує, адже тонке тісто з соковитою начинкою нікого не залишить байдужим.

Час готування – 1 ч. 5 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Для тіста:
  • Борошно – 2 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода газована – 1 ст.
  • Оливкова олія – 3 ст.л.
  • Дріжджі ( сухі ) – 5 гр.
  • Цукор-пісок – 1 щіпка.
  • Сіль – за смаком.
  • Для начинки:
  • Салямі – 200 гр.
  • Сир « Моцарелла » — 200 гр.
  • Томати – 2 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Базилік ( свіжий ) – 1 гілочка.
  • Тім’ян свіжий – 1 гілочка.
  • Руккола – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо необхідні продукти: нарізаємо ковбасу на тонкі слайси, відміряємо потрібну кількість сипучих інгредієнтів.

Крок 2. У глибокій мисці з’єднуємо просіяне борошно, одне яйця, оливкова олія, сіль, цукор і 5 грам сухих дріжджів.

Крок 3. Вливаємо один стакан газованої води і замішуємо податливе тісто. Накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в тепле непровітрюване приміщення на 20-25 хвилин.

Крок 4. Для начинки беремо два помідора середнього розміру, обдаємо окропом і з легкістю знімаємо тонку шкірку.

Крок 5. У чашу погружного блендера кладемо очищені томати, зубчик часнику і гілочку базиліка – подрібнюємо до однорідності.

Крок 6. До пюре додаємо сіль, чорний мелений перець і гілочку чебрецю – гарненько перемішуємо.

Крок 7. Тісто, яке підійшло розгортаємо на поверхні присипаній борошном і розгортаємо в тонкий пласт круглої форми, по верху змащуємо ароматним соусом з помідор і трав.

Крок 8. Основу посипаємо натертим сиром, а зверху красиво викладаємо слайси салямі.

Крок 9. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 10-15 хвилин. Виймаємо, прикрашаємо свіжої руколою, і подаємо до столу. Смачного!

Піца «Пепероні» з грибами

Ситна піца на основі з тонкого хрусткого тіста з гострою ковбаскою, великою кількістю сиру і шампіньйонами. Приготувати таке блюдо можна на власній кухні і не витратити на це багато часу і сил, так як в рецепті використовується вже готове тісто, а нас залишається тільки приготувати начинку і запекти.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 8-10.

Інгредієнти:

  • Тісто дріжджове – 400 гр.
  • Кетчуп – 4-5 ст.л.
  • Борошно кукурудзяна – 20 гр.
  • Шампіньйони ( свіжі ) – 400 гр.
  • Ковбаса салямі – 100 гр.
  • Сир « Моцарелла » — 250 гр.
  • Олія – 5 ст.л.
  • Спеції для піци – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо всі необхідні продукти.

Крок 2. Шампіньйони гарненько промиваємо під струменем води, обсушуємо і нарізаємо на слайси.

Крок 3. Гостру «Пепероні» ріжемо на максимально тонкі шматочки. Щоб вага одного не перевищував 1-2 грами.

Крок 4. Гриби відправляємо на 1 хвилину в мікрохвильовку і потім зливаємо утворилася рідина – вона нам не потрібна.

Крок 5. Змащуємо руки олією і акуратно перекладаємо тісто на деко, попередньо присипавши його маленької жменею кукурудзяної муки. Розрівнюємо основу, формуємо бортики і протикаємо виделкою в 20-30 місцях для кращого пропікання. Далі змащуємо тісто кетчупом і посипаємо улюбленими спеціями для аромату.

Крок 6. Першим шаром вкладаємо підсушені і подрібнені шампіньйони, зверху сир, натертий на самій дрібній тертці.

Крок 7. Поверх моцарелли щільно, прямо внахлест викладаємо скибочки салямі.

Крок 8. Духову шафу розігріваємо до 250 градусів і відправляємо нашого заготівлю випікатися на 10-12 хвилин.

Крок 9. По закінченню часу обережно виймаємо, розрізаємо на порційні шматочки і подаємо. Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал