Морс з брусниці – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Морс з брусниці – це дуже яскравий, вітамінізований і ароматний напій. Він прекрасно замінить магазинні соки або лимонади. Подавайте до столу просто так чи разом з випічкою, улюбленими десертами. Для приготування морсу в домашніх умовах скористайтеся перевіреною кулінарною підбіркою з шести покрокових рецептів з фото.

Бруснично-журавлиний морс в домашніх умовах

Бруснично-журавлиний морс в домашніх умовах здивує вас насиченим смаком, кольором і ароматом. Приготувати такий яскравий напій не складе труднощів навіть новачкам. Для цього беріть на замітку наш перевірений кулінарний рецепт з покроковим описом процесу і фото.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Брусниця – 100 гр.
  • Журавлина – 80 гр.
  • Вода – 1 л.
  • Цукор – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Перебираємо і промиваємо брусницю під водою.

Крок 2. Відміряємо вказану кількість журавлини. Її також промиваємо.

Крок 3. Ягоди подрібнюємо в блендері до отримання однорідної кашиці.

Крок 4. З отриманої маси віджимаємо макуха.

Крок 5. Жмих доповнюємо цукром і заливаємо водою. Ставимо на плиту, кип’ятимо і прибираємо з вогню.

Крок 6. Проціджуємо напій через сито. Вливаємо в нього ягідний сік, який залишився в процесі відділення макухи. Перемішуємо.

Крок 7. Бруснично-журавлиний морс в домашніх умовах готовий. Пригощайтеся!

Морс з брусниці без варіння

Морс з брусниці без варіння – відмінний ягідний напій на швидку руку, який можна приготувати за лічені хвилини. Таке частування порадує не тільки яскравим смаком і ароматом, але і корисними властивостями. Обов’язково беріть на замітку перевірену кулінарну ідею.

Час готування – 10 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Брусниця – 0,5 ст.
  • Вода – 1 ст.
  • Цукор – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо необхідну кількість брусниці. Можна використовувати свіжі або заморожені ягоди.

Крок 2. Якщо використовуємо свіжі, то їх потрібно перебрати і промити. Замороженим даємо підтанути.

Крок 3. Заливаємо підготовлену брусницю склянкою води.

Крок 4. Додаємо цукор за смаком.

Крок 5. Перебиваємо заготівлю блендером. Ягоди повинні перетворитися в дрібну кашицю, а цукор розчинитися.

Крок 6. Після напій проціджуємо через дрібне металеве сито або марлю, складену в кілька шарів.

Крок 7. Морс з брусниці без варіння готовий. Розливайте по склянках і угощайтесь ароматним напоїв!

Морс з брусниці з обліпихою

Морс з брусниці з обліпихою порадує вас яскравим смаком, кольором і ароматом. Приготувати натуральний напій в домашніх умовах нескладно. Для цього беріть на замітку наш перевірений кулінарний рецепт з покроковим описом процесу і фото.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Брусниця – 0,5 ст.
  • Обліпиха – 0,5 ст.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Вода – 1 л.

Процес приготування:

Крок 1. Перебираємо брусницю і добре промиваємо її під водою.

Крок 2. Відміряємо потрібну кількість обліпихи. Її також потрібно перебрати і промити.

Крок 3. Подрібнюємо обидві ягоди в блендері до отримання однорідної кашиці.

Крок 4. Далі масу продавлюємо через кілька шарів марлі або дрібне металеве сито. Відокремлюємо макуха від ягідного соку.

Крок 5. Жмих кладемо в каструлю і заливаємо гарячою водою. Відварюємо вміст близько 5-10 хвилин, після прибираємо з плити.

Крок 6. Проціджуємо заготівлю і розчиняємо в ній цукор. Даємо трохи охолонути і перемішуємо зі свіжовичавленим соком.

Крок 7. Морс з брусниці з обліпихою готовий. Можна пригощатися ароматним напоєм!

Бруснично-яблучний морс

Бруснично-яблучний морс – це неймовірно ароматний і насичений за смаком напій, який легко приготувати в домашніх умовах. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної добірки. Порадуйте себе і близьких натуральним і вітамінним напоєм.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Брусниця – 400 гр.
  • Яблуко – 6 шт.
  • Цукор – 250 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Брусницю перебираємо і промиваємо.

Крок 2. Після ягоди розминаємо до стану кашиці.

Крок 3. Отриману масу розтираємо через дрібне металеве сито.

Крок 4. Віджимаємо, таким чином, густий сік і обробимо макуха.

Крок 5. У велику каструлю відправляємо яблучні часточки і макуха.

Крок 6. Заливаємо продукти водою і ставимо на вогонь.

Крок 7. Кип’ятимо вміст і всипаємо цукор, вливаємо сік. Перемішуємо і варимо до розм’якшення яблука.

Крок 8. Знімаємо заготівлю з вогню і проціджуємо двічі, спочатку від великих частин через друшляк.

Крок 9.  Повторюємо проціджування через дрібне сито, щоб прибрати м’якоть.

Крок 10. Бруснично-яблучний морс готовий. Розливайте по склянках і угощайтесь!

Брусничний морс з медом

Брусничний морс з медом здивує вас насиченим смаком, кольором і ароматом. Приготувати дивовижний ягідний напій з додаванням меду не складе особливих труднощів. Для цього скористайтеся нашим перевіреним кулінарним рецептом з покроковим описом процесу і фото.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Брусниця – 1 ст.
  • Мед – 2 ст.л.
  • Вода – 1 л.
  • Лимон – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Ягоди перебираємо і промиваємо. Можна використовувати заморожені.

Крок 2. Перекладаємо ягоди на марлю.

Крок 3. Починаємо розтирати ягоди за допомогою толкушки і віджимаємо через марлю. Відокремлюємо сік від макухи.

Крок 4. Кип’ятимо в каструлі літр води і відправляємо сюди ягідний макуха. Кип’ятимо всі разом дві хвилини і вимикаємо вогонь.

Крок 5. Проціджуємо отриманий напій і даємо йому злегка охолонути.

Крок 6. Вливаємо брусничний сік в заготівлю.

Крок 7. Додаємо в теплий морс мед, перемішуємо до його розчинення.

Крок 8. Брусничний морс з медом готовий. Можна пробувати!

Брусничний морс з м’ятою

Брусничний морс з м’ятою – це дуже ароматний і яскравий за смаком напій, який легко приготувати в домашніх умовах. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної добірки. Побалуйте себе натуральним напоєм з корисними властивостями.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Брусниця – 0,6 кг.
  • Цукор – 4 ст.л.
  • М’ята – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо вказану кількість ягід і перебираємо їх.

Крок 2. Промиваємо, і обсушуємо свіжу м’яту.

Крок 3. Брусницю відкидаємо на друшляк і добре промиваємо під водою.

Крок 4. Відправляємо ягоди в трилітрову банку або іншу зручну ємність, доповнюємо цукром і підготовленими листям м’яти.

Крок 5. Заливаємо продукти окропом, накриваємо кришкою і залишаємо на пару годин. Можна на ніч.

Крок 6. Після проціджуємо напій через марлю або дрібне сито.

Крок 7. Брусничний морс з м’ятою готовий. Подавайте до столу і пробуйте!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал