Рулет з лаваша – 9 простих та смачних рецептів начинок з покроковими фото

851bb371a8fd5c59770132c191c859ce

Рулет з лаваша – це оригінальна та «нарядна» страва, яка готується легко і просто, але завжди виходить дуже ефектною та апетитною. Залежно від ваших смакових уподобань, ви можете готувати найрізноманітніші начинки, наприклад: морква по-корейськи з куркою, сир із сухофруктами або з консервованою рибою або овочами. Рекомендується сформований рулет перед нарізкою та подачею, ненадовго прибрати в холодильну камеру, так, лаваш просочиться і з’єднається «в одне ціле» з добавками.

Лаваш з куркою та морквою по-корейськи

Лаваш з куркою та морквою по-корейськи – це апетитна страва, яка стане для вас ситним та поживним перекушуванням, який, до речі, дуже зручно брати із собою на роботу чи навчання. Перед подачею сформований рулет потрібно охолодити у холодильнику.

Час приготування – 2 год. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Філе куряче відварене – 1 шт.
  • Лаваш тонкий – 2 шт.
  • Морквина корейською – 100-150 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Печериці – 300 гр.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Майонез – до смаку.
  • Сіль – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Пластини грибів і півкільця очищеної цибулі обсмажуємо до рум’яності на розігрітій олії, присипаємо чорним перцем і сіллю.

09d76332f7431fac2b4c3df515644df8

Крок 2. Пласт лаваша промазуємо майонезом і накриваємо другим листом, також присмачуємо соусом.

b605a06f1b1f6cd7b372a7b25b3ed229

Крок 3. На лаваш рівномірно викладаємо морквину, волокна відвареного курячого філе та засмажку.

2b708294b1a2383de200dc68c2371bc9

Крок 4. Згортаємо лаваш у рулет та обертаємо напівфабрикат у харчову плівку, кладемо в холодильник на 2 години.

fb5a59651793a733d60fe2b947dd2602

Крок 5. Потім гострим ножем нарізаємо закуску порційними скибочками. Смачного!

56cce69623336dc35d29c8401f2692e8

Лаваш з крабовими паличками, сиром та яйцем

Лаваш з крабовими паличками, сиром і яйцем – це швидка і проста в приготуванні страва, яку вдасться приготувати з першого разу навіть у школяра. Найскладніше в процесі – це щільно та акуратно згорнути лаваш, а потім нарізати його порційними скибочками.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Лаваш тонкий – 100 гр.
  • Палички крабові – 400 гр.
  • Яйця відварені – 2 шт.
  • Вершковий сир – 150 гр.
  • Сир «гауда» – 100 гр.
  • Кріп – 1 пучок.

Процес приготування:

Крок 1. Курячі яйця відварюємо круто і остуджуємо, очищаємо від шкаралупи та подрібнюємо за допомогою тертки з великими отворами. Аналогічно подрібнюємо шматочок твердого сиру.

967afc696294e7088d7725bab8a89e41

Крок 2. Крабові палички очищаємо від упаковки і пробиваємо в блендері, дрібно ріжемо промитий та обсушений кріп.

5651f7434643855416ad243520374af1

Крок 3. Вершковим сиром промазуємо лаваш, зверху посипаємо зеленню.

5a5d02a7f9076aef58e80380aa2b064e

Крок 4. Наступними шарами висипаємо яйця, сир та сурімі.

016be0da5ad3f97a6e12e47dc35a4267

Крок 5. Формуємо рулет та обертаємо в плівку, на годину відправляємо на полицю холодильної камери.

e9298c3d62163b19d1e78f2aa38206d2

Крок 6. Перед подачею нарізаємо шматочками. Смачного!

9db19218093a51edb2e0f4aa94dfcccd

Рулет з лаваша з куркою та грибами

Рулет з лаваша з куркою та грибами – це ситна і дуже смачна страва, яку гідно оцінить кожен, хто спробує хоча б трохи. На приготування ви витратите зовсім небагато часу, а ось підсумковий результат порадує: поєднання просоченого лаваша з начинкою.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Лаваш тонкий – 2 пласти.
  • Печериці – 350 гр.
  • Філе куряче – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Сир плавлений – 200 гр.
  • Кріп – 15 гр.
  • Петрушка – 15 гр.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Трави прованські – до смаку.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком приготування відварюємо куряче м’ясо в підсоленій воді близько 20 хвилин після закипання.

0c3d94ae8192bed8882c0f36e7a1aae0

Крок 2. Гриби нарізаємо тонкими слайсами, дрібно подрібнюємо очищену цибулину.

c534fb0899d033c5b7f1a706da635081

Крок 3. У сковорідку наливаємо олію, прогріваємо і обсмажуємо на ній цибулю з печерицями до випаровування вологи та легкої золотистості. Посипаємо засмажку ароматними травами, сіллю та перцем.

0c3afc6d5129d192f71f9b612698560b

Крок 4. Охолоджену курку ріжемо кубиками.

6edf67ddec025e0a54cf2792a3d28b97

Крок 5. Рубаємо зелень.

a7abce405857734bfcc6f87180569341

Крок 6. Розстилаємо лист лаваша, присмачуємо плавленим сиром і ½ подрібненого кропу з петрушкою.

125738d0b7159341ff65d5d8edfbf598

Крок 7. Зверху кладемо другий пласт, також змащений сиром, розкладаємо гриби. Від одного краю відступаємо близько десяти сантиметрів.

e746a7403849ee11491e0208142f1ab4

Крок 8. Розділимо куряче філе і висипаємо зелень, що залишилася.

a64e838523fd9c35c0c57cfbff4bdf83

Крок 9. Загортаємо заготовку в щільний рулет, обертаємо в харчову плівку і на годину прибираємо холодильну камеру.

9b0520fdc0fc01506179191a29994bc6

Крок 10. Після закінчення часу ріжемо на скибочки завтовшки близько сантиметра. Готуйте та отримуйте задоволення!

178e71222ba507a9a4b809feb25d1631

Рулет із лаваша з сиром у духовці

Рулет з лаваша з сиром у духовці, приготований з додаванням родзинок та невеликої кількості цукрового піску – це десерт нашвидкуруч, який завжди «прийде на допомогу», коли гості на порозі, а запропонувати їм до чаю нема чого. Обов’язково спробуйте ці теплі та ніжні ласощі!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Лаваш – 1 лист.
  • Сир – 300 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Родзинки – 3 ст.
  • Сметана – 2 ст.

Процес приготування:

Крок 1. У тарілці з високими бортиками перемішуємо до однорідної консистенції сир, яйце та цукор.

5b8af005922215e377fef62f546e205b

Крок 2. Отриманою масою змащуємо лист лаваша.

d0142d7a92e6ec93a2e15970cb1821e9

Крок 3. Хаотично присипаємо промитими сухофруктами.

3e8c6f4d4030b15636fa4f10d08304fb

Крок 4. Загортаємо в рулет і перекладаємо на силіконовий килимок, верхівку змащуємо сметаною.

299aa9eca4b6c62c1775adecb98676df

Крок 5. Запікаємо частування протягом 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.

9e60fbc1e65e413c30241c1778fbeab8

Крок 6. Десерт злегка остуджуємо і лише після приступаємо до нарізки.

185f341393a476a0c1cf3c71526daba2

Лаваш із солодкою начинкою

Лаваш із солодкою начинкою – це швидке частування, яке скрасить будь-яке чаювання та сподобається всім вашим рідним! Як начинка рекомендуємо вам спробувати безпрограшне поєднання кисло-солодких яблука із сухофруктами та ягодами – пальчики оближеш!

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порція – 3.

Інгредієнти:

  • Лаваш – 1 пласт.
  • Яблука – 3 шт.
  • Вершкове масло – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст.
  • Журавлина – до смаку.
  • Родзинки – до смаку.
  • Чорнослив – за смаком.
  • Курага – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Половину вершкового масла розтоплюємо і змішуємо здебільшого цукрового піску. Паралельно нарізаємо кубиками яблучну м’якоть і пасеруємо на половині вершкового масла, що залишилася, з залишками цукру.

9219811545dc8b58eee1a2391e3e324b

Крок 2. Масляною сумішшю промазуємо пласт лаваша.

ca55886b26919d366984bbf8c2df5bfc

Крок 3. На основу викладаємо теплі фрукти, сухофрукти та ягоди.

1e1c1e49c548221fcc65e2dad1d23fbc

Крок 4. Згортаємо заготівлю в рулетик і промазуємо верхівку олією із цукром.

bb33453ea16d8a7a6545d47b5d8a6d90

Крок 5. Перекладаємо рулет на лист і запікаємо близько 10 хвилин при 180 градусах. Прикрашаємо на свій смак, нарізаємо і подаємо до столу. Смачного!

dfc7f10bb0bd900a07f071c167982ee6

Рулет з лаваша з ковбасою та сиром

Рулет з лаваша з ковбасою та сиром – це закуска, яка може опинитися на вашому столі лише через 5 хвилин! Адже все, що потрібно від кулінара –, це подрібнити складові начинки, викласти масу на тонкий пласт лаваша і акуратно згорнути, не порушивши цілісність – вуаля, можна пробувати!

Час приготування – 7 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Лаваш тонкий – 1 лист.
  • Ковбаса варена – 100 гр.
  • Сир твердих сортів – 60 гр.
  • Помідори – 1 шт.
  • Майонез –5 ст.
  • Часник – 2 зуб.
  • Кріп – ¼ пучка.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. У піалі змішуємо часник, пропущений через прес та майонез.

27eca44fd4326486030f2cf5602159ea

Крок 2. На робочу поверхню викладаємо пласт лаваша та промазуємо соусом (трохи залишаємо), не доходячи до країв, присипаємо рубаним кропом.

b4ec140dee8f739141754a01eea1d721

Крок 3. Довільно розкладаємо соломку ковбаси.

84a818cbbc32152984b180686487a7d6

Крок 4. Зверху розділимо натертий на великій тертці сир, кладемо кладемо скибочки помідора. Томати промазуємо залишками соусу, все солимо і перчимо.

91e8577b08dac98ee8e5be88c3e062b5

Крок 5. Згортаємо лаваш у щільний рулет таким чином, щоб уся начинка залишилася всередині. Обертаємо закуску в харчову плівку і відправляємо в холодильну камеру на 15-20 хвилин.

3d9f9682c38b0791fe2e53a894baa29c

Крок 6. Перед подачею нарізаємо порційними шматочками та знімаємо пробу. Смачного!

d52aa4de23b479779f958e001558e64c

Рулет із лаваша з рибними консервами

Рулет з лаваша з рибними консервами – це варіант смачного та ситного перекушування, багатого на білки. З’ївши порцію такої закуски, ви надовго позбавитеся голоду і на багато годин зарядитеся енергією, тому що все збалансовано і відмінно доповнює один одного. Спробуйте!

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Сардини у маслі – 100 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сир плавлений – 1 шт.
  • Майонез – 1 ст.
  • Цибуля зелена – 2 пера.
  • Лаваш тонкий – 1 лист.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір.

1354e625bafd48f9e7323bf5fd3638e9

Крок 2. Пласт лаваша промазуємо тонким шаром майонезу і посипаємо подрібненою зеленою цибулею.

aab522f682a82b028608acb1531c3e4d

Крок 3. Яйця відварюємо у підсоленій воді 10 хвилин з моменту закипання, остуджуємо та очищаємо від шкаралупи. Тремо на тертці з великими отворами також розділимо по лавашу.

08ff957a18d85456abeb5885d1a4d2e8

Крок 4. Аналогічним чином чинимо з плавленим сиром.

4d282309d93bfc2c762785c1596ffceb

Крок 5. Наступним шаром викладаємо консерви, розім’яті за допомогою вилки.

cb028e7b767885d0ebda265a6676e23f

Крок 6. Загортаємо рулет, обертаємо в плівку та прибираємо в холодильник на 60-120 хвилин для просочення.

806340d767c2e6a66e9fd50d61debbe5

Крок 7. Після закінчення часу, закуску сервіруємо та запрошуємо сім’ю для дегустації. Смачного!

d9640d7e45fff845bb49a1b90946ce6f

ПП дієтичний рулет із лаваша з куркою

ПП дієтичний рулет з лаваша з куркою – це ситний та дуже смачний варіант для корисного та легкого перекушування. Такий рулетик відмінно впишеться у ваш звичний раціон, тому що смак і аромат зводять з розуму ще в процесі приготування. Пропонуємо вам доповнити ніжне м’ясо птиці двома видами сиру та зеленню.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3-6.

Інгредієнти:

  • Лаваш – 3 шт.
  • Філе куряче відварене – 100 гр.
  • Сир «моцарела» – 50 гр.
  • Сир «Радамер» – 50 гр.
  • Петрушка – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Моцареллу тремо на барачній тертці і перемішуємо з промитою та подрібненою петрушкою.

5dbf583141f0bed5390fa79357acc169

Крок 2. Доповнюємо склад стружкою сиру твердих сортів.

3f36970ed89193861c53cc81d48796b9

Крок 3. Куряче філе розбираємо по волокнах і викладаємо край лаваша.

85895e580b1f60f60b97ff4aa6635668

Крок 4. Зверху кладемо сирну суміш із зеленню.

01dc838f7918c67aa2053e9531d9a0bc

Крок 5. Формуємо рулетики та обсмажуємо на сухій сковорідці до характерної скоринки з усіх боків.

ec486a11179ba67bdfd1b68a4f9b1b94

Крок 6. До столу подаємо у теплому вигляді та насолоджуємося. Смачного!

5ad0b10bd640481d7b54ecd7917515d1

Простий та смачний рулет з лаваша з фаршем

Простий та смачний рулет з лаваша з фаршем – це смачна та ароматна страва, яка подарує гастрономічне захоплення! У начинку такої страви входять пасеровані овочі, соковите листя салату і, звичайно ж, підсмажений фарш – обов’язково спробуйте!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Лаваш тонкий – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Салат листовий – до смаку.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Сир – 150 гр.
  • Майонез – 3-4 ст.
  • Часник – 3 зуб.
  • Зелень – до смаку.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Шар за шаром знімаємо лушпиння з цибулини, дрібно подрібнюємо.

3a73e1088ffc2a0944e9ec71f0e40059

Крок 2. Очищену морквину подрібнюємо за допомогою тертки з великими отворами.

9db07e86ca0cdb9290c7223482617406

Крок 3. Розігріваємо олію і близько 5 хвилин пасеруємо нарізані овочі, додаємо м’ясну складову і закриваємо кришкою – тушкуємо приблизно 15-20 хвилин на повільному полум’ї.

da6d5ec219762812e73cb4a7ba2619dd

Крок 4. Не гаючи часу, об’єднуємо майонез із зубчиками часнику, пропущеними через прес.

a1d522d1039a9083de087bfc8dd8fddc

Крок 5. Лаваш ділимо на три рівні сегменти, один пласт промазуємо часниковим соусом, зверху розкладаємо засмажку з фаршем.

48f9a60c684db2622683c0ede9282feb

Крок 6. Присипаємо начинку зеленню.

7b9cf36a742dbf08b6f80aaba584dfde

Крок 7. На обсмажені компоненти кладемо другий лист лаваша, а також соус та листя зеленого салату.

c39545dc27356bd77d09075fea486fab

Крок 8. На салат кладемо тонкі слайси помідора.

037324868a7520a005c2fab787e64e6c

Крок 9. Кладемо поверх третій лист лаваша, промазаний соусом, і посипаємо сирною стружкою. Згортаємо в щільний рулет і обертаємо харчову плівку.

47cc3ba7b678f70e10813d12353a3c74

Крок 10. Охолоджуємо закуску півгодини в холодильнику, а потім нарізаємо скибочками, завтовшки близько півтора сантиметра. Смачного!

cf9c8e7cec626b6192372bf59e4a8736

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал