Заправка для грецького салату – 9 рецептів у домашніх умовах із покроковими фото

Заправка для грецького салату – це простий та універсальний продукт, який додасть родзинку у ваше частування. Приготувати заправку можна у різний спосіб. Найкращі кулінарні варіанти ми зібрали для вас у нашій перевіреній кулінарній добірці з дев’яти рецептів у домашніх умовах із покроковими фото. Беріть на замітку!

Лимонна заправка для грецького салату

Лимонна заправка для грецького салату відрізняється яскравим смаком та приємною кислинкою. Із таким продуктом ваш салат заграє новими фарбами. Для приготування заправки обов’язково беріть на замітку наш перевірений кулінарний рецепт із покроковими фото.

Час приготування – 10 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції –150 мл.

Інгредієнти:

  • Лимон – 0,5 шт.
  • Оливкова олія – 3 ст.л.
  • Цукор – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо гарненько лимон під водою і відрізаємо його половинку.

Крок 2. Вижимаємо сік половинки лимона у склянку. Видаляємо всі кісточки.

Крок 3. У глибоку тарілку виливаємо оливкову олію.

Крок 4. Додаємо цукор та чорний мелений перець.

Крок 5. Вливаємо лимонний сік і добре все перемішуємо вінчиком до розчинення цукру.

Крок 6. Переливайте готову заправку у відповідну ємність та прибирайте на зберігання в холодильник.

Крок 7. Лимонна заправка для грецького салату готова. Можна використати!

Заправка з гірчицею для грецького салату

Заправка з гірчицею для грецького салату – це яскравий за смаком і нескладний у виконанні продукт, який зробить ваше овочеве частування апетитнішим та цікавішим. Приготувати таку заправку легко в домашніх умовах. Для цього беріть на замітку наш перевірений рецепт із покроковими фото.

Час приготування – 10 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції –150 мл.

Інгредієнти:

  • Олія – 3 ст.л.
  • Гірчиця столовий – 1 ч.л.
  • Мед – 0,5 ч.л.
  • Сік лимонний – 1 ст.
  • Сіль – до смаку.
  • Трави сушені – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку для приготування салатної заправки.

Крок 2. У глибоку миску виливаємо олію і додаємо мед.

Крок 3. Сюди відправляємо чайну ложку гірчиці.

Крок 4. Виливаємо столову ложку лимонного соку або одразу продавлюємо з половинки свіжого лимона.

Крок 5. Додаємо сіль, ароматні сушені трави та чорний мелений перець за смаком.

Крок 6. Вимішуємо заготівлю до рівномірного розподілу всіх інгредієнтів.

Крок 7. Заправка із гірчицею для грецького салату готова. Використовуйте за призначенням та оцінюйте!

Заправка з йогуртом для грецького салату

Заправка з йогуртом для грецького салату виходить некалорійною та дуже ніжною до смаку. Спробуйте оригінальний варіант соусу для популярного салату. Для приготування використовуйте швидкий та простий рецепт із нашої добірки з покроковими фото.

Час приготування – 10 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції –180 мл.

Інгредієнти:

  • Йогурт натуральний – 150 гр.
  • Оцет яблучний – 1 ч.л.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Кріп – 2 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо основні продукти. Вибираємо простий йогурт без добавок.

Крок 2. Виливаємо натуральний йогурт у глибоку миску, доповнюємо його сіллю та чорним меленим перцем.

Крок 3. Вливаємо олію та яблучний оцет. Добре перемішуємо для повного з’єднання.

Крок 4. Викладаємо подрібнений свіжий кріп, який заздалегідь промиваємо під водою та обсушуємо.

Крок 5. Добре все перемішуємо для рівномірного розподілу кропу.

Крок 6. Отриману заправку переливайте в соусник або відразу відправляйте в салат.

Крок 7. Заправка із йогуртом для грецького салату готова. Беріть на замітку!

Медова заправка із гірчицею

Медова заправка з гірчицею – це оригінальний і насичений за смаком варіант, який нікого не залишить байдужим. З таким апетитним соусом ваш салат стане яскравішим і апетитнішим. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим кулінарним рецептом із покроковими фото.

Час приготування – 10 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції –180 мл.

Інгредієнти:

  • Олія рослинна/оливкова – 8 ст.л.
  • Гірчиця столовий – 1 ч.л.
  • Мед – 1 ст.
  • Оцет бальзамічний – 1 ст.
  • Сік лимонний – 1 ст.
  • Сіль – до смаку.
  • Паприка – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти зі списку.

Крок 2. У глибоку миску виливаємо олію. Можна використовувати оливкову або соняшникову.

Крок 3. Додаємо в олію мед. Найкраще використовувати рідкий мед. Якщо він густуватий, то можна злегка розтопити в мікрохвильовій печі або на водяній бані.

Крок 4. Сюди ж відправляємо їдальню гірчицю.

Крок 5. Далі вливаємо лимонний сік та бальзамічний оцет.

Крок 6. Додаємо сіль та паприку. Ретельно все перемішуємо до однорідності.

Крок 7. Медова заправка із гірчицею готова. Заправляйте грецький салат!

Заправка для грецького салату із базиліком

Заправка для грецького салату з базиліком відрізняється яскравим смаком та апетитним ароматом. Із таким продуктом ваш салат заграє новими фарбами. Для приготування заправки обов’язково беріть на замітку наш перевірений кулінарний рецепт із покроковими фото.

Час приготування – 10 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції –100 мл.

Інгредієнти:

  • Оливкова олія – 50 мл.
  • Гірчиця столовий – 1 ч.л.
  • Базилік – 1 гілка.
  • Сіль – 1 гр.
  • Перець чорний мелений – 1 гр.
  • Мед – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. У відповідну для вимішування ємність кладемо гірчицю.

Крок 2. Виливаємо до неї оливкову олію.

Крок 3. Починаємо масу перемішувати, солимо і перчимо її.

Крок 4. Ще раз все добре перемішуємо і додаємо чайну ложку меду. Мед слід використовувати рідкий. Якщо у вас густий, то попередньо розтопіть його в мікрохвильовій печі або на водяній бані.

Крок 5. Промиваємо та обсушуємо гілочку базиліка.

Крок 6. Дрібно ріжемо базилік ножем і відправляємо його в заготівлю. Добре все перемішуємо.

Крок 7. Заправка для грецького салату із базиліком готова. Заправляйте нею ваш салат та насолоджуйтесь яскравим ароматом!

Заправка з соєвим соусом для грецького салату

Заправка з соєвим соусом для грецького салату – це простий і швидкий у виконанні продукт, який зробить ваше овочеве частування яскравішим та смачнішим. Приготувати таку заправку зможе кожен. Для цього беріть на замітку наш перевірений рецепт із покроковими фото.

Час приготування – 10 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції –150 мл.

Інгредієнти:

  • Олія рослинна – 50 мл.
  • Соус соєвий – 2 ст.
  • Лимон – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Горіхи волоські очищені – 1 жменя.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

Крок 2. Очищаємо зубчики часнику і дрібно ріжемо їх ножем. Також можна використовувати для цього тертку чи спеціальний прес.

Крок 3. Так само дрібно ріжемо волоські горіхи. Для зручності можна використовувати блендер чи спеціальний подрібнювач.

Крок 4. Знімаємо цедру з лимона за допомогою дрібної тертки. Вижимаємо сік та видаляємо з нього кісточки.

Крок 5. Підготували всі інгредієнти та починаємо їх перемішувати.

Крок 6. Спершу з’єднуємо рідкі продукти: олію, соєвий соус і лимонний сік. Далі додаємо горіхи, часник, цедру та чорний мелений перець. Перемішуємо.

Крок 7. Заправка із соєвим соусом для грецького салату готова. Обов’язково спробуйте!

Заправка для грецького салату з оцтом

Заправка для грецького салату з оцтом вийде насиченою до смаку і надасть особливої апетитності вашій страві. Для простого та швидкого приготування заправки в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото. Обов’язково беріть на замітку!

Час приготування – 10 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції –160 мл.

Інгредієнти:

  • Олія рослинна/оливкова – 100 мл.
  • Оцет винний – 2 ст.
  • Гірчиця діжонська – 2 ч.л.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Виливаємо в глибоку миску винний оцет червоного кольору.

Крок 2. Додаємо до нього дижонську гірчицю.

Крок 3. Висипаємо на смак чорний меленою перець.

Крок 4. Далі додаємо сіль (також за смаком).

Крок 5. Виливаємо рослинну або оливкову олію. Краще – оливкову.

Крок 6. Добре все перемішуємо вінчиком до однорідності.

Крок 7. Заправка для грецького салату з оцтом готова. Заправляйте заготівлею салат!

Заправка для грецького салату із часником

Заправка для грецького салату з часником – це простий і швидкий у виконанні продукт, який зробить ваше овочеве частування яскравішим та ароматнішим. Приготувати таку заправку зможе кожен. Для цього беріть на замітку наш перевірений рецепт із покроковими фото.

Час приготування – 10 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції –160 мл.

Інгредієнти:

  • Оливкова олія – 100 мл.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Сік лимонний – 50мл.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Орегано сушений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо всі необхідні компоненти для приготування заправки.

Крок 2. Очищаємо зубчик часнику і дрібно ріжемо його ножем. Також ви можете натерти його на тертці із дрібними зубчиками або продавити через спеціальний прес. Вибирайте зручний для вас спосіб.

Крок 3. Додаємо сюди сіль, чорний мелений перець та сушений орегано.

Крок 4. Видавлюємо лимонний сік у потрібній кількості. Можна видавити із половинки свіжого лимона або взяти готовий сік.

Крок 5. Надсилаємо раніше порізаний часник.

Крок 6. Приєднуємо оливкову олію і добре все перемішуємо для рівномірного розподілу всіх компонентів.

Крок 7. Заправка для грецького салату готова з часником. Обов’язково спробуйте!

Гостра заправка для грецького салату

Гостра заправка для грецького салату порадує любителів пікантних та яскравих до смаку частування. Ваш салат із такою заправкою заграє новими фарбами. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом з покроковими фото та детальним описом процесу.

Час приготування – 10 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 300 мл.

Інгредієнти:

  • Оливкова олія – 8 ст.л.
  • Оцет бальзамічний – 7 ст.
  • Гірчиця українська – 2 ч.л.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Мед – 1 ст.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – ¼ ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти.

Крок 2. У придатну для вимішування соусу баночку висипаємо сіль та чорний мелений перець.

Крок 3. Дрібно ріжемо очищений зубчик часнику. Також ви можете натерти його на дрібній тертці або продавити через спеціальний прес – як зручніше.

Крок 4. Потім сюди відправляємо мед, гірчицю та подрібнений часник. Перемішуємо.

Крок 5. Вливаємо оливкову олію та бальзамічний оцет.

Крок 6. Закриваємо ємність із вмістом кришкою і гарненько трясе для ретельного перемішування.

Крок 7. Гостра заправка для грецького салату готова. Обов’язково спробуйте!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал