Варення з вишні з кісточками на зиму – 7 простих рецептів

Варення з вишні з кісточками на зиму – гарний варіант заготівлі десерту і його можна приготувати «п'ятихвилинкою», королівським, у вигляді желе, рідким або густим, і у всіх варіантах воно виходить ароматне та смачне. Наявність кісточок у вишні робить його більш насиченим та й скорочує час на підготовку ягоди. Така заготівля – не лише чудовий десерт, але й доповнить та декорує будь-яку домашню випічку.

Густе варення з вишні з кісточками на зиму

Вишня – ягода дуже соковита, а варення багато хто любить густе. Такий десерт на зиму можна приготувати методом 3-разового варіння з 6-8-годинними перервами наполягання ягоди в сиропі, що довго, але нескладно. Кісточки не видаляємо, і вишня у варенні добре збереже свою цілісність та природний смак. Розрахунок цукру та вишні -1:1. Для варення вибираємо зрілі та непошкоджені ягоди.

    Варення-п'ятихвилинка з вишні з кісточками

    Вишня – ягода рання, соковита, швидко дає сік і починає бродити, тому для її заготівлі актуальний рецепт варення п'ятихвилинки, що дозволяє без особливих зусиль і швидко переробити ягоду, адже кісточки видаляти не треба. Оптимальна пропорція вишні та цукру 1:1. Таке варення визнається ароматнішим і смачнішим, але зберігається варення лише 4-5 місяців і виключно в холодному місці.

    Час приготування: 4 години.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Порції: 1 л.

    Складові:

    • Вишня із кісточкою – 1 кг.
    • Цукор – 1 кг.
    • Сік лимона – 1 год.

    Процес приготування:

    Крок 1. Вишня ретельно готується для варення-п'ятихвилинки. У неї видаляються плодоніжки. Потім ягода промивається на друшляку під проточною водою, і зайва волога видаляється рушником.

    Крок 2. Підготовлена вишня пересипається в широкий і з високими бортиками посуд для варіння варення, засипається розрахованою кількістю цукру і залишається на 3-4 години, щоб ягода дала свій сік.

    Крок 3 На великому вогні вишня доводиться до кипіння. До неї додається сік лимона, який зменшить утворення пінки і зробить варення густішим. Вся пінка ретельно видаляється, щоб не зіпсувала заготівлю. Вариться варення рівно 5 хвилин від початку кипіння і вогонь одразу вимикається.

    Крок 4. Заздалегідь гарячим способом стерилізуються промиті банки з содою. Кришки кип'ятять. Гаряче варення-п'ятихвилинка з вишні з кісточкою розливається по банкам, герметично закупорюється, остуджується в перевернутому вигляді і під пледом, а потім ставиться на зберігання в холодильник. Вдалих та смачних заготовок!

    Густе варення з вишні з кісточками з желатином

    Густе варення з вишні з кісточками і багато цукру, що не містить, можна приготувати з додаванням до нього желатину в будь-якому вигляді. Вариться варення швидко, протягом 5 хвилин, не враховуючи часу на наполягання ягоди в сиропі. Воно виходить не нудотно солодким, з желейним сиропом і цілими ягодами, тільки зберігати його потрібно не більше року. За цим рецептом можна переробити велику кількість вишні без особливих зусиль.

    Час приготування: 3 години 20 хвилин.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Порції: 1 л.

    Складові:

    • Вишня із кісточкою – 1 кг.
    • Цукор – 700 гр.
    • Желатин – 30 грн. (1 пакетик).

    Процес приготування:

    Крок 1. Вишню ретельно перебрати, видаляючи пошкоджені ягоди та плодоніжки. Потім її промити під проточною водою та рушником прибрати зайву вологу. Засипати ягоди цукром у зазначеній у рецепті пропорції та залишити їх на 3 години, щоб ягоди дали достатньо соку.

    Крок 2. Желатин замочити у холодній воді згідно з інструкцією на упаковці, в середньому береться ½ ст. води на 2 ложки желатину.

    Крок 3. Через 3:00 вишню в сиропі перелити в посуд для варіння варення, довести до кипіння на великому вогні і при акуратному помішуванні. Ретельно зняти всю пінку з поверхні та поварити варення 5 хвилин від початку кипіння та на невеликому вогні.

    Крок 4. За цей час будь-яким способом, краще за допомогою водяної лазні, повністю розчинити набряклий желатин.

    Крок 5. Вогонь під посудом із варенням вимкнути. Перелити до вишні розчинений желатин і перемішати все ще раз для рівномірного розподілу желатину в сиропі.

    Крок 6. Банки для варення простерилізувати заздалегідь гарячим способом. Кришки прокип'ятити. Варення з вишні з кісточками і гарячим желатином розлити по банках, герметично закупорити і охолодити. Таке варення добре зберігається при кімнатній температурі, тільки в темному місці. Вдалих та смачних заготовок!

    Як приготувати сирне варення з сиром?

    Пропонований варіант приготування вишні з кісточками в сиропі може вам сподобається. Згідно з ним вишня не вариться, а тільки дворазово настоюється в сиропі, а сироп вариться окремо і двічі. Така термообробка ягоди дозволяє повністю зберегти аромат та смакові властивості вишні. Варення матиме густу текстуру, і колір його буде яскравим та красивим.

    Час приготування: 1 година 50 хвилин.

    Час приготування: 20 хвилин.

    Порції: 1,2 л.

    Складові:

    • Вишня із кісточкою – 1 кг.
    • Цукор – 1 кг.
    • Лимонна кислота – 5 грн.
    • Вода – 200 мл.

    Процес приготування:

    Крок 1. Насамперед готується вишня: перебирається з видаленням плодоніжок, промивається і видаляється зайва рідина. Потім в окремій каструлі розчиняється цукор у воді відповідно до пропорції рецепту та обсягу вашої заготівлі.

    Крок 2. У цукровий сироп додається лимонна кислота. Сироп вариться 10 хвилин на невеликому вогні.

    Крок 3. Гарячим сиропом заливається підготовлена ягода і залишається на 30 хвилин настоювання.

    Крок 4. Через півгодини сироп із вишні через друшляк зливається в ту ж каструлю.

    Крок 5 Вишневий сироп повторно вариться протягом 10 хвилин.

    Крок 6. Гарячим сиропом заливається вишня і залишається в ньому для наполягання на 30 хвилин.

    Крок 7. Потім вишня знову відкидається на друшляк і ягоди розкладаються в заздалегідь простерилізовані банки.

    Крок 8. Сироп вариться втретє протягом 10 хвилин і заливаються ягоди в банках. Банки закупорюються прокип'яченими кришками, остуджуються під теплим пледом і потім забираються на зберігання. Вишневе варення в сиропі добре зберігається у будь-якому темному місці. Вдалих та смачних заготовок!

    Дуже смачне вишневе варення з кісточками та корицею.

    Традиційно вишневе варення вариться тільки з цієї ягоди та цукру, але любителі вишні знають, що ця ягода відмінно поєднується з лимоном, м'ятою та прянощами. У цьому рецепті ароматизуємо вишневе варення корицею, яка внесе до десерту яскраві теплі нотки. Видалити кісточки чи залишити – вибір кожної господині. Таке варення варимо у два прийоми з періодами наполягання по 4 години.

    Час приготування: 7 годин 10 хвилин.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Порції: 2 л.

    Складові:

    • Вишня із кісточкою – 2 кг.
    • Цукор – 1.8 кг.
    • Кориця – 5 гр.

    Процес приготування:

    Крок 1. Вишню для варення перебираємо, видаляємо плодоніжки, а кісточки залишаємо, але можна видалити. Потім ягоду промиваємо під проточною водою і на друшляку струшуємо зайву вологу.

    Крок 2. Підготовлену вишню перекладаємо в посуд для варіння варення та засипаємо розрахованою кількістю цукру. Залишаємо ягоду в цукрі на 3 години за кімнатної температури.

    Крок 3. За цей проміжок часу вишня дасть достатньо соку і цукор майже розчиниться.

    Посуд ставимо на середній вогонь, доводимо варення до кипіння, ретельно знімаємо з поверхні пінку. Потім варити вишню на маленькому вогні протягом 15 хвилин. Вогонь вимикаємо, знову знімаємо пінку і залишаємо вишню в сиропі на 3 години для настоювання.

    Крок 5. Після цього до варення насипаємо мелену корицю, все перемішуємо і повторно варимо варення ще 15 хвилин. Гаряче варення розливаємо по заздалегідь простерилізованих банкам, герметично закупорюємо кришками прокип'яченими і після охолодження відправляємо на зберігання в будь-яке темне місце.

    Крок 6. Ароматне та смачне варення з вишні з кісточками готове. Трохи варення наливаємо у вазу і знімаємо пробу. Смачного та вдалих заготовок!

    Простий рецепт варення з вишні з кісточками у мультиварці

    Вишневе варення люблять у багатьох сім'ях за гармонійний смак та насичений благородний колір, а приготовлене в мультиварці виходить особливо смачним. Готувати варення можна в цих приладах різних марок і на різних програмах, але для вишні найкраще підходить режим «Мультиповар», оскільки можна регулювати температуру. У цьому рецепті варимо варення з вишні з кісточками у мультиварці «Полярис».

    Час приготування: 4 години 45 хвилин.

    Час приготування: 25 хвилин.

    Порції: 1,2 л.

    Складові:

    • Вишня із кісточкою – 1 кг.
    • Цукор – 1.2 кг.
    • Вода – 1 л.

    Процес приготування:

    Крок 1. Насамперед готується до роботи мультиварка. Відмірюється згідно з рецептом кількість вишні та цукру.

    Крок 2. Потім у вишні видаляються плодоніжки, і ягода добре промивається під проточною водою. Кожна ягідка наколюється зубочисткою, щоб збереглася їхня цілісність.

    Крок 3. У мультиварку наливається літр чистої води і на програмі «Мультиповар» за 160 градусів вода доводиться до кипіння. У гарячу воду на 5 хвилин пересипається підготовлена вишня. Потім вишня відкидається на друшляк. У чаші залишається 1,5 склянки гарячої води і розчиняється в ній половина зазначеної кількості цукру. Сироп на тій самій програмі доводиться до кипіння. У киплячий сироп перекладається вишня. Чаша виймається з мультиварки і вишня у сиропі залишається на 4 години для наполягання.

    Крок 4. Після цього часу чаша з варенням ставиться в мультиварку. Включається програма “Мультиповар” вже на 130°С. Після закипання до варення насипається решта цукру і вариться варення 20 хвилин.

    Крок 5. Гаряче варення з вишні з кісточками розливається по заздалегідь простерилізованим банкам, герметично закупорюється і після остигання переноситься на зберігання у темне місце. Вдалих та смачних заготовок!

    Варення із замороженої вишні з кісточками

    Будь-якої пори року можна зварити свіже варення із замороженої з кісточками вишні. М'якуш ягоди, що побув у морозилці, стає дуже пористою і добре вбирає сироп. У такому десерті чудово зберігаються вишневий аромат та смак. Вишню перед варінням розморожуємо та варимо варення у три прийоми з перервами на наполягання.

    Час приготування: 4 години 10 хвилин.

    Час приготування: 10 хвилин.

    Порції: 0,5л.

    Складові:

    • Вишня, заморожена із кісточкою – 350 гр.
    • Цукор – 280 гр.
    • Лимонний сік – 12мл.
    • Кориця – до смаку.

    Процес приготування:

    Крок 1. Заморожену вишню дістаємо з морозилки та відмірюємо її кількість відповідно до пропорції рецепту та потрібного вам обсягу варення.

    Крок 2. Ягоду пересипаємо в посуд для варіння варення і залишаємо для розморожування при кімнатній температурі. Вона дасть багато власного соку.

    Крок 3. Потім до розмороженої вишні насипаємо розраховану кількість цукру та ставимо посуд на великий вогонь. При постійному помішуванні доводимо до кипіння варення, знімаємо пінку і варимо 5 хвилин. Вогонь вимикаємо і даємо варенню повністю охолонути. Потім цей процес з варінням і остиганням ще раз повторюємо.

    Крок 4. Третій раз варимо варення ще 5 хвилин і додаємо до нього сік лимона та корицю за бажанням. За рахунок лимонного соку варення стане густішим.

    Крок 5. Гаряче варення із замороженої з кісточками вишні переливаємо в суху банку, закриваємо чистою кришкою і після остигання ставимо в холодильник.

    Крок 6. Вишневе варення, приготовлене за цим рецептом, буде у вас чудовим десертом до чаю, і його можна використовувати начинкою до домашньої випічки. Смачного!

    Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
    Коліжанка - жіночий інтернет-журнал