Гіркий перець на зиму – 9 кращих рецептів заготовок “Пальчики оближеш” з покроковими фото

Гіркий перець на зиму – це оригінальна заготівля для любителів гострого. Готовий продукт можна додавати в різні страви або подавати як самостійну закуску. Приготувати пікантний овоч можна різними способами. Кращі кулінарні варіанти ми зібрали для вас в нашій перевіреній кулінарній добірці з дев’яти кращих рецептів заготовок «Пальчики оближеш» з покроковими фото.

Солоний гіркий перець на зиму

Солоний гіркий перець на зиму порадує вас своїм яскравим смаком, пікантністю і апетитним зовнішнім виглядом. Приготувати таке частування зовсім не складно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото. Розміркуйте домашнє меню пекучої овочевої заготівлею.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Перець гіркий стручковий – 300 гр.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Вода – 200 мл.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Коріандр – 1/3 ч.л.
  • Оцет 9% – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо необхідну кількість овоча для приготування солоного гіркого перцю на зиму. Промиваємо продукт під водою і обсушуємо.

Крок 2. Стерилізуємо банку. Підготуємо зубчики часнику і спеції.

Крок 3. З гіркого перцю зрізаємо всі плодоніжки.

Крок 4. У банку викладаємо гіркий перець, очищені зубчики часнику і коріандр. Додаємо сюди сіль, цукор і столовий оцет.

Крок 5. Заливаємо вміст банки окропом. Через 10 хвилин рівень окропу зменшиться, перці трохи притиснуться, тому потрібно ще влити окропу.

Крок 6. Закриваємо заготівлю кришкою, перевертаємо і остуджуємо. Після потрібно зберігати в холодильнику.

Крок 7. Солоний гіркий перець на зиму готовий!

Гіркий перець на зиму з медом і оцтом

Гіркий перець на зиму з медом і оцтом виходить дуже соковитим, гострим і яскравим за смаком. Подавайте апетитне частування як самостійну закуску до святкового або домашнього столу. Для приготування пікантного частування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

На півлітрову банку:

  • Перець гіркий стручковий – 250 гр.
  • Мед рідкий – 4 ст.л.
  • Оцет 6% – 250 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Стерилізуємо банки і відміряємо необхідну кількість інгредієнтів для заготівлі гіркого перцю на зиму з медом і оцтом.

Крок 2. Перець промиваємо. Хвостики зрізаємо, самі плодоніжки можна не видаляти.

Крок 3. Перець горизонтально викладаємо в підготовлену банку.

Крок 4. Готуємо маринад. Для цього вимішуємо рідкий мед в склянці оцту.

Крок 5. Заливаємо отриманою сумішшю перець.

Крок 6. Закриваємо банку кришкою, залишаємо при кімнатній температурі на добу. Після зберігаємо в холодильнику або холодному погребі.

Крок 7. Гіркий перець на зиму з медом і оцтом готовий. Додавайте пікантний продукт в різні домашні страви.

Гіркий перець з часником на зиму

Гіркий перець з часником на зиму порадує вас не тільки яскравим смаком, але і незабутнім ароматом. Можна подавати разом з гарячими м’ясними стравами або використовувати як спецію. Для приготування на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Перець гіркий стручковий – 100 гр.
  • Часник – 1 головка.
  • Вода – 1 л.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Оцет 9% – 1,5 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Щоб приготувати гіркий перець з часником на зиму, насамперед промиваємо основний інгредієнт.

Крок 2. Очищаємо зубчики часнику від лушпиння.

Крок 3. Для маринаду кип’ятимо воду з сіллю, цукром і столовим оцтом. Викладаємо сюди підготовлений перець і часник. Варимо продукти в маринаді близько 10 хвилин.

Крок 4. Шумівкою дістаємо перець і часник на тарілку.

Крок 5. Викладаємо продукти в скляну стерилізовану банку. Заливаємо маринадом.

Крок 6. Закриваємо наповнену банку, перевертаємо догори дном, укутуємо і даємо повністю охолонути.

Крок 7. Гіркий перець з часником на зиму готовий. Можна прибирати на зберігання в прохолодне місце.

Аджика з гострого перцю на зиму

Аджика з гострого перцю на зиму нікого не залишить байдужим. Таке пікантне частування послужить яскравою приправою для багатьох домашніх страв. Також його можна подавати до м’яса або шашлику. Обов’язково беріть на замітку простий покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Перець гіркий стручковий – 15 шт.
  • Часник – 10 зубчиків.
  • Сіль – 1,5 ч.л.
  • Олія – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування аджики з гострого перцю на зиму беремо гострий стручковий перець, часник, сіль і олію. Гіркий перець промиваємо, звільняємо від плодоніжок.

Крок 2. Очищаємо зубчики часнику від лушпиння.

Крок 3. Перець і часник прокручуємо через м’ясорубку.

Крок 4. Отримуємо однорідну кашицю, яку викладаємо в велику миску.

Крок 5. Доповнюємо пікантну масу сіллю.

Крок 6. Виливаємо вказану кількість олії.

Крок 7. Добре перемішуємо вміст і розливаємо по стерильним банкам. Закриваємо кришками і ставимо на зберігання в холодильник.

Крок 8. Аджика з гострого перцю на зиму готова.

Засолювання гіркого перцю на зиму холодним способом

Засолювання гіркого перцю на зиму холодним способом дозволить отримати соковитий і насичений продукт. Любителям гострого варто взяти кулінарну ідею на замітку. Перець можна додавати в різні домашні страви, щоб надати їм пікантний і яскравий смак.

Час готування – 5 днів

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

На 3-х літрову банку:

  • Перець гіркий стручковий – скільки увійде.
  • Часник – 1 головка.
  • Корінь хрону – 10 см.
  • Лист хрону – 1 шт.
  • Парасолька кропу – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Сіль з гіркою – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Для засолювання гіркого перцю на зиму холодним способом підготуємо продукти за списком. Часник ділимо на зубчики і очищаємо від лушпиння. Очищаємо корінь хрону.

Крок 2. Гіркий перець добре промиваємо під водою.

Крок 3. На дно стерильної банки викладаємо зубчики часнику, парасольки кропу, подрібнений корінь хрону і спеції.

Крок 4. У банку щільно укладаємо гіркий перець. Закриваємо продукти листом хрону.

Крок 5. Висипаємо в наповнену банку сіль.

Крок 6. Заливаємо вміст холодною водою, залишаємо при кімнатній температурі на 5 хвилин. За цей час перевертаємо банку для перемішування вмісту. Після доливаємо воду (при необхідності), закриваємо заготівлю капроновою кришкою і ставимо на зберігання в прохолодне місце.

Крок 7. Засолювання гіркого перцю на зиму холодним способом завершений.

Гострий перець в томаті на зиму

Гострий перець в томаті на зиму порадує вас не тільки яскравим смаком, але і апетитним зовнішнім виглядом. Таке частування можна додавати в різні домашні страви. Для приготування на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Перець гіркий стручковий – 1 кг.
  • Помідори – 2 кг.
  • Часник – 100 гр.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Цукор – 200 гр.
  • Сіль – 2 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Олія – 200 мл.
  • Оцет 9% – 50 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Якщо хочете легко і швидко заготовити гострий перець в томаті на зиму, дотримуйтесь простим кроків з нашого рецепта. Насамперед підготуємо необхідні інгредієнти. Промиваємо овочі. Часник очищаємо від лушпиння і дрібно ріжемо петрушку.

Крок 2. Подрібнюємо помідори будь-яким зручним способом. Отриману суміш виливаємо в каструлю.

Крок 3. Доповнюємо суміш сіллю, цукром. Кип’ятимо масу і після варимо 10 хвилин.

Крок 4. Часник ріжемо тонкими пластинками.

Крок 5. Весь перець проколюємо зубочисткою. Викладаємо його в томатну суміш разом з часником і рубаною зеленню. Виливаємо олія, столовий оцет.

Крок 6. Кип’ятимо вміст і варимо 10 хвилин.

Крок 7. Розливаємо заготівлю по стерилізованим банкам.

Крок 8. Закриваємо банки, перевертаємо догори дном і даємо повністю охолонути.

Крок 9. Гострий перець в томаті на зиму готовий. Можна забирати на зберігання.

Заготівля гіркого перцю по-вірменськи

Заготівля гіркого перцю по-вірменськи урізноманітнює полки вашої комори. Таке частування вийде дуже пікантним і яскравим за смаком, його можна додавати в різні домашні страви. Для приготування на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 2 тижні

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Перець гіркий зелений – 0,4 кг.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Сіль – 3 ст.л.
  • Вода – 1 л.
  • Зерна коріандру – 1 ч.л.
  • Лист лавровий – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Щоб заготовити гіркий перець по-вірменськи, підготуємо необхідні інгредієнти зі списку.

Крок 2. Добре промиваємо гіркий перець під водою. Кожен проколюємо зубочисткою. Складаємо інгредієнти в глибоку миску.

Крок 3. Доповнюємо перці сіллю, спеціями і часточками часнику.

Крок 4. Заливаємо овоч зі спеціями холодною водою. Прикриваємо кришкою і встановлюємо вантаж.

Крок 5. Ми залишаємо заготівлю при кімнатній температурі приблизно на два тижні.

Крок 6. Розкладаємо перець по чистим банкам. Отриманий розсіл кип’ятимо і виливаємо його в заготовки. Закриваємо кришками.

Крок 7. Заготівля гіркого перцю по-вірменськи завершена. Забирайте на зберігання.

Гіркий перець на зиму по-грузинськи

Гіркий перець на зиму по-грузинськи нікого не залишить байдужим. Апетитне пікантне частування послужить яскравою спецією для багатьох домашніх страв. Також його можна подавати до м’яса або шашлику. Обов’язково беріть на замітку простий покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 1 добу

Час приготування – 40 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Перець гіркий стручковий – 2,5 кг.
  • Олія – 250 мл.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Оцет винний білий – 0,5 л.
  • Лист лавровий – 5 шт.
  • Часник – 150 гр.
  • Зелень селери – 100 гр.
  • Петрушка – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Почнемо виконувати рецепт з приготування гіркого перцю на зиму по-грузинськи. Підготуємо інгредієнти. Промиваємо перець і надрізаємо кожен з одного боку.

Крок 2. Приготуємо ароматний маринад. У каструлі з’єднуємо олію, білий винний оцет, сіль, цукор і лаврові листки. Кип’ятимо на повільному вогні і постійно помішуємо.

Крок 3. У маринад опускаємо половину норми перцю, варимо його близько 7-10 хвилин. Помішуємо для рівномірного готування. Після дістаємо продукт шумівкою і варимо решті перець.

Крок 4. Остуджуємо маринад. Доповнюємо його подрібненою зеленню, тонкими пластинками часнику. Кип’ятимо на слабкому вогні близько 2-3 хвилин.

Крок 5. Викладаємо ароматну суміш до перцю. Перемішуємо і ставимо в холодильник на добу.

Крок 6. Розкладаємо по чистим банкам, закриваємо і ставимо на зберігання.

Крок 7. Гіркий перець на зиму по-грузинськи готовий!

Гострий маринований перець з олією на зиму

Гострий маринований перець з олією на зиму відрізняється яскравим гострим смаком, соковитою і апетитним зовнішнім виглядом. Приготувати таке частування зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото. Розміркуйте домашнє меню.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 0,2 л.

Інгредієнти:

  • Перець гіркий стручковий – 6 шт.
  • Оливкова олія – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо два простих інгредієнта для заготівлі гострого маринованого перцю з олією на зиму.

Крок 2. Промиваємо перець і нарізаємо його акуратними кільцями.

Крок 3. Колечка викладаємо в стерильну банку. Якщо використовуєте перець різного кольору, то викладайте його шарами.

Крок 4. Наповнюємо всю банку. З перцем рекомендуємо працювати в рукавичках, щоб не обпекти деякі ділянки шкіри.

Крок 5. Заливаємо колечка перцю оливковою олією.

Крок 6. Закриваємо герметично наповнену банку кришкою. Прибираємо заготівлю на зберігання в холодильник.

Крок 7. Гострий маринований перець з олією на зиму готовий. Пригощайтеся!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал