Гіркий перець на зиму – 9 кращих рецептів заготовок “Пальчики оближеш” з покроковими фото

a6d57f54d4ece3b3793846790f1c163b

Гіркий перець на зиму – це оригінальна заготівля для любителів гострого. Готовий продукт можна додавати в різні страви або подавати як самостійну закуску. Приготувати пікантний овоч можна різними способами. Кращі кулінарні варіанти ми зібрали для вас в нашій перевіреній кулінарній добірці з дев’яти кращих рецептів заготовок «Пальчики оближеш» з покроковими фото.

Солоний гіркий перець на зиму

Солоний гіркий перець на зиму порадує вас своїм яскравим смаком, пікантністю і апетитним зовнішнім виглядом. Приготувати таке частування зовсім не складно. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото. Розміркуйте домашнє меню пекучої овочевої заготівлею.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Перець гіркий стручковий – 300 гр.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Вода – 200 мл.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Коріандр – 1/3 ч.л.
  • Оцет 9% – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо необхідну кількість овоча для приготування солоного гіркого перцю на зиму. Промиваємо продукт під водою і обсушуємо.

2ab47b585f5559ca623dfd966c55678e

Крок 2. Стерилізуємо банку. Підготуємо зубчики часнику і спеції.

0d10c1cff8c670d4996d76fc957ed536

Крок 3. З гіркого перцю зрізаємо всі плодоніжки.

d21a1800f00e28f82b1db1aad8da9e57

Крок 4. У банку викладаємо гіркий перець, очищені зубчики часнику і коріандр. Додаємо сюди сіль, цукор і столовий оцет.

1ddba6043557c44fbaa27e9437bfff2c

Крок 5. Заливаємо вміст банки окропом. Через 10 хвилин рівень окропу зменшиться, перці трохи притиснуться, тому потрібно ще влити окропу.

cbcb3040cfab9b8c6dfd32dd38af5b81

Крок 6. Закриваємо заготівлю кришкою, перевертаємо і остуджуємо. Після потрібно зберігати в холодильнику.

4e7b39ef2f4da2927b0b2c9742e28ab4

Крок 7. Солоний гіркий перець на зиму готовий!

a220b56265f65817dc832f9c196f0062

Гіркий перець на зиму з медом і оцтом

Гіркий перець на зиму з медом і оцтом виходить дуже соковитим, гострим і яскравим за смаком. Подавайте апетитне частування як самостійну закуску до святкового або домашнього столу. Для приготування пікантного частування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

На півлітрову банку:

  • Перець гіркий стручковий – 250 гр.
  • Мед рідкий – 4 ст.л.
  • Оцет 6% – 250 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Стерилізуємо банки і відміряємо необхідну кількість інгредієнтів для заготівлі гіркого перцю на зиму з медом і оцтом.

901826a5fcf089dbe6f9402074d2531c

Крок 2. Перець промиваємо. Хвостики зрізаємо, самі плодоніжки можна не видаляти.

a48154ceafa197fd8e496984b82a3ccd

Крок 3. Перець горизонтально викладаємо в підготовлену банку.

009ca9f06917bbbf4644c3ed9e986ecd

Крок 4. Готуємо маринад. Для цього вимішуємо рідкий мед в склянці оцту.

1cc343527a3cfa4fc75c8f35768d5b01

Крок 5. Заливаємо отриманою сумішшю перець.

f32070c22c67ad28d52d02678156a890

Крок 6. Закриваємо банку кришкою, залишаємо при кімнатній температурі на добу. Після зберігаємо в холодильнику або холодному погребі.

709571a3d8b1fac3f0b0f6dcb3bb3c94

Крок 7. Гіркий перець на зиму з медом і оцтом готовий. Додавайте пікантний продукт в різні домашні страви.

3b17fc8d5321147080f4a913b59cbd09

Гіркий перець з часником на зиму

Гіркий перець з часником на зиму порадує вас не тільки яскравим смаком, але і незабутнім ароматом. Можна подавати разом з гарячими м’ясними стравами або використовувати як спецію. Для приготування на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Перець гіркий стручковий – 100 гр.
  • Часник – 1 головка.
  • Вода – 1 л.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Оцет 9% – 1,5 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Щоб приготувати гіркий перець з часником на зиму, насамперед промиваємо основний інгредієнт.

fdfe2838502de686021d2fd9117acd5f

Крок 2. Очищаємо зубчики часнику від лушпиння.

e47dca0bf9b4c5cbeccd87ea94af7bf0

Крок 3. Для маринаду кип’ятимо воду з сіллю, цукром і столовим оцтом. Викладаємо сюди підготовлений перець і часник. Варимо продукти в маринаді близько 10 хвилин.

134629e286f1d22c7180e85727c9e11d

Крок 4. Шумівкою дістаємо перець і часник на тарілку.

f455510e91145f0019ddf19f1b811b85

Крок 5. Викладаємо продукти в скляну стерилізовану банку. Заливаємо маринадом.

6282609f5e2670e045cebae269c12e79

Крок 6. Закриваємо наповнену банку, перевертаємо догори дном, укутуємо і даємо повністю охолонути.

56aa87aac210e52f4877bead845f74c8

Крок 7. Гіркий перець з часником на зиму готовий. Можна прибирати на зберігання в прохолодне місце.

d050d172e752315eacdb43118011cf8a

Аджика з гострого перцю на зиму

Аджика з гострого перцю на зиму нікого не залишить байдужим. Таке пікантне частування послужить яскравою приправою для багатьох домашніх страв. Також його можна подавати до м’яса або шашлику. Обов’язково беріть на замітку простий покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Перець гіркий стручковий – 15 шт.
  • Часник – 10 зубчиків.
  • Сіль – 1,5 ч.л.
  • Олія – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування аджики з гострого перцю на зиму беремо гострий стручковий перець, часник, сіль і олію. Гіркий перець промиваємо, звільняємо від плодоніжок.

fb2b0a9232028d8b95df52336e5c7a64

Крок 2. Очищаємо зубчики часнику від лушпиння.

551494c1446b3550d0e96d5e3427e022

Крок 3. Перець і часник прокручуємо через м’ясорубку.

2ab785c0942c71296436d42a42686bcd

Крок 4. Отримуємо однорідну кашицю, яку викладаємо в велику миску.

53a9004b296bd39a193dddd39c1b0f32

Крок 5. Доповнюємо пікантну масу сіллю.

8c75c76de51c9153ab5f6b1dfbe7642b

Крок 6. Виливаємо вказану кількість олії.

46850dc4a90c9c359f4f8f71d7cd7a75

Крок 7. Добре перемішуємо вміст і розливаємо по стерильним банкам. Закриваємо кришками і ставимо на зберігання в холодильник.

5d6c0e9884bbdc047149bb9ba9b4ef95

Крок 8. Аджика з гострого перцю на зиму готова.

1dfcfb8b18c7f249a702cc2aad1b0f33

Засолювання гіркого перцю на зиму холодним способом

Засолювання гіркого перцю на зиму холодним способом дозволить отримати соковитий і насичений продукт. Любителям гострого варто взяти кулінарну ідею на замітку. Перець можна додавати в різні домашні страви, щоб надати їм пікантний і яскравий смак.

Час готування – 5 днів

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

На 3-х літрову банку:

  • Перець гіркий стручковий – скільки увійде.
  • Часник – 1 головка.
  • Корінь хрону – 10 см.
  • Лист хрону – 1 шт.
  • Парасолька кропу – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Сіль з гіркою – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Для засолювання гіркого перцю на зиму холодним способом підготуємо продукти за списком. Часник ділимо на зубчики і очищаємо від лушпиння. Очищаємо корінь хрону.

3dbff0fade979667dd937da33291a1f9

Крок 2. Гіркий перець добре промиваємо під водою.

80cc25b37434afd453c369fbcbccb0d1

Крок 3. На дно стерильної банки викладаємо зубчики часнику, парасольки кропу, подрібнений корінь хрону і спеції.

36c01609103e4e80198ed8dc60270d34

Крок 4. У банку щільно укладаємо гіркий перець. Закриваємо продукти листом хрону.

3ccfcfe015bb91ff21385f962e85a98f

Крок 5. Висипаємо в наповнену банку сіль.

aea82f9eb6214300e49b8e2de3476654

Крок 6. Заливаємо вміст холодною водою, залишаємо при кімнатній температурі на 5 хвилин. За цей час перевертаємо банку для перемішування вмісту. Після доливаємо воду (при необхідності), закриваємо заготівлю капроновою кришкою і ставимо на зберігання в прохолодне місце.

be8d85a847b0bd5726a0d5333586c9ff

Крок 7. Засолювання гіркого перцю на зиму холодним способом завершений.

c99c571e95e7e8572116e076f7912ff4

Гострий перець в томаті на зиму

Гострий перець в томаті на зиму порадує вас не тільки яскравим смаком, але і апетитним зовнішнім виглядом. Таке частування можна додавати в різні домашні страви. Для приготування на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з нашої добірки.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Перець гіркий стручковий – 1 кг.
  • Помідори – 2 кг.
  • Часник – 100 гр.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Цукор – 200 гр.
  • Сіль – 2 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Олія – 200 мл.
  • Оцет 9% – 50 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Якщо хочете легко і швидко заготовити гострий перець в томаті на зиму, дотримуйтесь простим кроків з нашого рецепта. Насамперед підготуємо необхідні інгредієнти. Промиваємо овочі. Часник очищаємо від лушпиння і дрібно ріжемо петрушку.

6a1850f62b2fc75ef91381f2ef456b82

Крок 2. Подрібнюємо помідори будь-яким зручним способом. Отриману суміш виливаємо в каструлю.

302a247fba8b0893e836616a84930eaa

Крок 3. Доповнюємо суміш сіллю, цукром. Кип’ятимо масу і після варимо 10 хвилин.

25a12a1b36be59ae8f5312ac5f9a177d

Крок 4. Часник ріжемо тонкими пластинками.

75b5e99fc16063183bc8167d20050492

Крок 5. Весь перець проколюємо зубочисткою. Викладаємо його в томатну суміш разом з часником і рубаною зеленню. Виливаємо олія, столовий оцет.

f33ca172571d3543ab777dca00da6da4

Крок 6. Кип’ятимо вміст і варимо 10 хвилин.

1e2da72577d90866a9f140fdaecbb9a2

Крок 7. Розливаємо заготівлю по стерилізованим банкам.

0bd2e168637f10350dab93db640fd20f

Крок 8. Закриваємо банки, перевертаємо догори дном і даємо повністю охолонути.

82b5e56843c6831a7cbb4416186e69eb

Крок 9. Гострий перець в томаті на зиму готовий. Можна забирати на зберігання.

446fac069d2348c6963eae98c09cdb95

Заготівля гіркого перцю по-вірменськи

Заготівля гіркого перцю по-вірменськи урізноманітнює полки вашої комори. Таке частування вийде дуже пікантним і яскравим за смаком, його можна додавати в різні домашні страви. Для приготування на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото.

Час готування – 2 тижні

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Перець гіркий зелений – 0,4 кг.
  • Часник – 3 зубчика.
  • Сіль – 3 ст.л.
  • Вода – 1 л.
  • Зерна коріандру – 1 ч.л.
  • Лист лавровий – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Щоб заготовити гіркий перець по-вірменськи, підготуємо необхідні інгредієнти зі списку.

fe5d6db4ac1998fff30726f3cd65808c

Крок 2. Добре промиваємо гіркий перець під водою. Кожен проколюємо зубочисткою. Складаємо інгредієнти в глибоку миску.

10662d43c3a0513fb45684e425e7a769

Крок 3. Доповнюємо перці сіллю, спеціями і часточками часнику.

3c4c990d1ca840037a958cab317ae566

Крок 4. Заливаємо овоч зі спеціями холодною водою. Прикриваємо кришкою і встановлюємо вантаж.

c72b94318cd6d32fcb7c1e8c8625bae9

Крок 5. Ми залишаємо заготівлю при кімнатній температурі приблизно на два тижні.

0ca1bd5abe411c4c1c0d1eabc27225ab

Крок 6. Розкладаємо перець по чистим банкам. Отриманий розсіл кип’ятимо і виливаємо його в заготовки. Закриваємо кришками.

503abada4d79d8ee3b401ab90c2d2449

Крок 7. Заготівля гіркого перцю по-вірменськи завершена. Забирайте на зберігання.

0cf6f3104ea43db8aad042a9996559f5

Гіркий перець на зиму по-грузинськи

Гіркий перець на зиму по-грузинськи нікого не залишить байдужим. Апетитне пікантне частування послужить яскравою спецією для багатьох домашніх страв. Також його можна подавати до м’яса або шашлику. Обов’язково беріть на замітку простий покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 1 добу

Час приготування – 40 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Перець гіркий стручковий – 2,5 кг.
  • Олія – 250 мл.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Оцет винний білий – 0,5 л.
  • Лист лавровий – 5 шт.
  • Часник – 150 гр.
  • Зелень селери – 100 гр.
  • Петрушка – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Почнемо виконувати рецепт з приготування гіркого перцю на зиму по-грузинськи. Підготуємо інгредієнти. Промиваємо перець і надрізаємо кожен з одного боку.

9af2733d06f0e9940f8c98c4b3b255bf

Крок 2. Приготуємо ароматний маринад. У каструлі з’єднуємо олію, білий винний оцет, сіль, цукор і лаврові листки. Кип’ятимо на повільному вогні і постійно помішуємо.

871f025d4912837fcebffe857a9d9487

Крок 3. У маринад опускаємо половину норми перцю, варимо його близько 7-10 хвилин. Помішуємо для рівномірного готування. Після дістаємо продукт шумівкою і варимо решті перець.

392a65e256c5f42fd0b9197ed5d613c9

Крок 4. Остуджуємо маринад. Доповнюємо його подрібненою зеленню, тонкими пластинками часнику. Кип’ятимо на слабкому вогні близько 2-3 хвилин.

c661eb7a2668cbd35e5a4cca3bc0053a

Крок 5. Викладаємо ароматну суміш до перцю. Перемішуємо і ставимо в холодильник на добу.

025898437abf8c8239815ab11e1651af

Крок 6. Розкладаємо по чистим банкам, закриваємо і ставимо на зберігання.

06e2c70c32e5f051512e06eb4e32356d

Крок 7. Гіркий перець на зиму по-грузинськи готовий!

e3bb068747c3ddc0787a008d6db6198a

Гострий маринований перець з олією на зиму

Гострий маринований перець з олією на зиму відрізняється яскравим гострим смаком, соковитою і апетитним зовнішнім виглядом. Приготувати таке частування зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото. Розміркуйте домашнє меню.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 0,2 л.

Інгредієнти:

  • Перець гіркий стручковий – 6 шт.
  • Оливкова олія – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо два простих інгредієнта для заготівлі гострого маринованого перцю з олією на зиму.

b880a7e8e865d48370438575c2fda487

Крок 2. Промиваємо перець і нарізаємо його акуратними кільцями.

eed6e0a9cf6e159ee87535c41c808426

Крок 3. Колечка викладаємо в стерильну банку. Якщо використовуєте перець різного кольору, то викладайте його шарами.

e5046c20cc6dfc82ef84900bc4495230

Крок 4. Наповнюємо всю банку. З перцем рекомендуємо працювати в рукавичках, щоб не обпекти деякі ділянки шкіри.

ca9b1398d8cdaf73f854fc1b836a7773

Крок 5. Заливаємо колечка перцю оливковою олією.

2e5c3eeb09abe22dfa571285accfddcb

Крок 6. Закриваємо герметично наповнену банку кришкою. Прибираємо заготівлю на зберігання в холодильник.

ce6b3046328ed1c1c1aa8f7f9eeee6d5

Крок 7. Гострий маринований перець з олією на зиму готовий. Пригощайтеся!

1c4a2bba232d901941ab329c66741698

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал