Плов з куркою в духовці – 6 покрокових рецептів приготування з фото

Плов з куркою в духовці – це поєднання розсипчастого рису, овочевих кубиків і соковитого курячого м’яса. Така страва прекрасно підходить для подачі до столу під час сімейного обіду або вечері. Ароматний плов включає в себе, як м’ясну складову, так і овочі з крупою, відповідно, вам не буде потрібно окремо готувати « елементи » трапези. Завдяки використанню птиці, готове страву виходить нежирним, але в той же час неймовірно смачним і апетитним, обов’язково спробуйте!

Курячий плов в рукаві в духовці

Плов з куркою в рукаві в духовці – це прекрасний варіант для сімейної вечері або обіду, який допоможе вам швидко і смачно нагодувати всіх рідних, провівши біля плити не більше півгодини. Завдяки запіканню всі компоненти максимально просочуються і насичуються соками і ароматами один одного.

Час готування – 90 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Курка – 800 гр.
  • Рис – 1,5 ст.
  • Морквина – 2 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Часник – 5 зуб.
  • Вода – 3 ст.
  • Приправи для плову – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Будь-які частини курки промиваємо водою і ріжемо на сегменти бажаного розміру.

Крок 2. Рис насипаємо в сито і ретельно промиваємо до прозорої води.

Крок 3. З овочів зчищаємо шкірку, лушпиння, цибулю нарізаємо дрібним кубиком.

Крок 4. Морквину ріжемо брусками або натираємо на терці для моркви по-корейськи.

Крок 5. Зубки часнику пропускаємо через прес або нарізаємо максимально дрібно.

Крок 6. Крупу і м’ясо присмачуємо спеціями і сіллю.

Крок 7. Гарненько перемішуємо і приступаємо до « збірці » страви.

Крок 8. У рукав для запікання викладаємо рис, нарізані овочі та птицю – перемішуємо.

Крок 9. Заливаємо компоненти гарячою водою і щільно зав’язуємо з обох сторін.

Крок 10. Зверху пакету робимо кілька проколів за допомогою зубочистки і прибираємо в духовку на 60 хвилин при 180 градусах.

Крок 11. Смачного!

Плов з куркою в горщиках в духовці

Плов з куркою в горщиках в духовці – це комплексне страву, яке включає в себе, як м’ясну складову, так і гарнір, у вигляді рисової крупи і овочів. Процес приготування дуже простий, тому приготувати легкий плов вийде навіть у того, хто вперше переступив поріг кухні.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 250 гр.
  • Рис – 150 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Каррі – ½ ч.л.
  • Зіра – ½ ч.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода / бульйон – скільки буде потрібно.

Процес приготування:

Крок 1. З цибулини знімаємо лушпиння, морква очищаємо за допомогою овочечистки, філе куряче і рис промиваємо під проточною водою.

Крок 2. М’ясо нарізаємо шматочками невеликого розміру.

Крок 3. Морква подрібнюємо за допомогою бурачной терки, цибулю нарізаємо.

Крок 4. На розігрітій олії підсмажуємо курку.

Крок 5. До філе викладаємо овочі, пасеруємо і додаємо крупу з приправами, перемішуємо.

Крок 6. Промазуємо горщики маслом і заповнюємо наполовину птахом з овочами і рисом, заливаємо водою так, щоб рідина покривала інгредієнти приблизно на сантиметр.

Крок 7. Закриваємо посуд кришками і прибираємо в духову шафу. Готуємо протягом 50 хвилин при 180 градусах. Смачного!

Курячий плов в утятніце

Плов з куркою в утятніце – це дуже смачне і апетитне блюдо, яке готується просто і швидко, а в його склад входять лише доступні продукти, які часто є під рукою. При готуванні в утятніце, рис виходить неймовірно розсипчастим і просоченим курячим жиром і овочевим соком.

Час готування – 1 ч. 5 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Курка – 800 гр.
  • Рис – 1 кг.
  • Морквина – 4 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Вода – 500 мл.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промите м’ясо ріжемо на досить великі сегменти.

Крок 2. Очищену морквину і зубки часнику нарізаємо брусками.

Крок 3. Цибуля « звільняємо » від лушпиння і дрібно нарізаємо.

Крок 4. У утятніце розігріваємо масло і підсмажуємо м’ясо разом з овочами до легкої рум’яності.

Крок 5. Заливаємо компоненти гарячою водою і тушкуємо близько 5 хвилин на помірному полум’я. Після, всипаємо і розділимо рис, додаємо спеції, лавровий лист, сіль, вливаємо воду на 2 сантиметри вище продуктів.

Крок 6. Закриваємо посуд кришкою і прибираємо в духовку, розігріту до 200 градусів на півгодини.

Крок 7. Гарячий і ароматний плов розкладаємо по тарілках і запрошуємо сім’ю до столу. Смачного!

Плов в лаваші з куркою в духовці

Плов в лаваші з куркою в духовці або як його ще називають « Шах-плов » – це традиційне блюдо Азербайджану, яке вражає своїми смаковими характеристиками і своїм зовнішнім виглядом. Він швидше нагадує пиріг, зроблений з пластів тонкого лаваша. Така страва стане « цвяхом » будь-якого торжества і, напевно, здивує ваших гостей!

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 25-30 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Голені курячі – 300 гр.
  • Рис для плову – 150 гр.
  • Лаваш – 1 пласт.
  • Цибуля – ½ шт.
  • Морква – ½ шт.
  • Курага – 50 гр.
  • Ізюм – 50 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Куркума – 1 щіпка.
  • Шафран – 1 щіпка.
  • Спеції для плову – 2 щіпки.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Олія – для смаження.
  • Вода / бульйон – ¼ ст.

Процес приготування:

Крок 1. Рис заливаємо водою, здабрюємо маслом і готуємо в мікрохвильовій печі до повної готовності. Сухофрукти заливаємо окропом.

Крок 2. Довільно нарізаємо м’ясо, очищений цибуля і морквину.

Крок 3. Розігріваємо олія в жароміцному посуді і підрум’янюємо нарізані інгредієнти.

Крок 4. Сухофрукти відкидаємо на друшляк, дозволяючи стекти надлишків рідини. Ріжемо курагу на скибочки, а родзинки ретельно промиваємо водою.

Крок 5. У жаровню відправляємо сушені фрукти і пряні добавки.

Крок 6. Шафран викладаємо в піалу і заливаємо окропом.

Крок 7. Додаємо до готової крупі і перемішуємо.

Крок 8. Зірвак присмачуємо слайсами часнику.

Крок 9. Форму для запікання вистилаємо смужками лаваша, як показано на фото, укладаємо рис і м’ясо шарами, вливаємо ¼ склянки води.

Крок 10. Закриваємо плов краями лаваша, що звисають з посуду, промазуємо вершковим маслом і накриваємо фольгою. Випікаємо при 160 градусах протягом 40-45 хвилин.

Крок 11. Приблизно за 7-8 хвилин прибираємо фольгу і підрум’янюємо пшеничні коржі.

Крок 12. Викладаємо шах-плов на плоске і велике блюдо, нарізаємо такими ж шматками, як і торт.

Крок 13. Насолоджуємося чудовим смаком. Смачного!

Плов з куркою в гарбузі

Плов з куркою в гарбузі – це оригінальне і яскраве блюдо, яке призведе в захват не тільки рідних, але і всіх присутніх гостей не тільки своїм незвичайним зовнішнім виглядом, але так само своїм прекрасним смаком і неймовірно приємним ароматом, який ні з чим не зрівняється.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 1,5 кг.
  • Рис – 150 гр.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морквина – 2 шт.
  • Філе куряче – 400 гр.
  • Часник – 1 головка.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Зіра – ¼ ч.л.
  • Паприка солодка молота – ½ ч.л.
  • Каррі – ½ ч.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода – 100 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Птицю ополіскуваний і даємо час обсохнути. Ріжемо на скибочки середнього розміру.

Крок 2. Овочі очищаємо і нарізаємо: цибуля півкільцями, а морквину брусками.

Крок 3. У сковорідці нагріваємо олію і смажимо філе 4-6 хвилин, додаємо овочі і тушкуємо ще близько 4 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 4. Рис промиваємо і відварюємо в підсоленій воді до напівготовності.

Крок 5. Приправляємо овочі і птицю зирою, паприкою і каррі – ретельно розмішуємо і через хвилину знімаємо з конфорки.

Крок 6. Рис об’єднуємо з обсмаженими компонентами, підливаємо 100 мілілітрів води і солимо.

Крок 7. У невеликій гарбуза зрізаємо верхню частину, видаляємо насіннєву коробочку за допомогою ложки.

Крок 8. Обертаємо яскравий овоч в кілька шарів фольги, трохи не доходячи до зрізу, і ставимо в жароміцний посуд.

Крок 9. Щільно набиваємо порожнину гарбуза пловом, додаємо в центр головку часнику.

Крок 10. Прикриваємо « конструкцію » зрізаною частиною.

Крок 11. Обертаємо фольгою і випікаємо 60 хвилин при 170 градусах.

Крок 12. Через годину прибираємо фольгу, збільшуємо температуру до 200 і випікаємо ще 15-20 хвилин.

Крок 13. Після закінчення термічної обробки подаємо до столу. Смачного!

Плов з курячими гомілками в духовці

Плов з курячими гомілками в духовці – це кращий спосіб одночасно приготувати ніжки і рис. Адже при запіканні курячий жир плавиться і просочує крупу, завдяки чому страва виходить неймовірно соковитим і смачним. Обов’язково спробуйте, і ви не пошкодуєте!

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Ніжки курячі – 1 кг.
  • Рис – 1 ст.
  • Морквина – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 2 ст.л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода – 2-2,5 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Ніжки старанно натираємо чорним перцем і сіллю з усіх боків.

Крок 2. Дрібно нарізані овочі пасеруємо на невеликій кількості соняшникової олії.

Крок 3. По дну форми для запікання розділимо цибулю з морквою і перцем, висипаємо промиту крупу.

Крок 4. Здабрюємо інгредієнти сіллю і чорним перцем, відповідно, зі своїми уподобаннями — перемішуємо.

Крок 5. Заливаємо вміст жароміцного посуду окропом ( два-два з половиною склянки буде досить ).

Крок 6. Зверху викладаємо курку і прибираємо в духовку, прогріту до 180 градусів, на 60 хвилин. При необхідності додаємо ще трохи гарячої води.

Крок 7. Готуйте і отримуйте задоволення!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал