Морозиво в домашніх умовах – 9 простих рецептів приготування з покроковими фото

f45770b5fc13368af9c816bf81686a8a

Морозиво в домашніх умовах – це смаколик, від якого важко відмовитись, навіть якщо ви не любите солодке. У добірці досить нескладні рецепти. Частування стане освіжаючим завершенням дружньої вечері або дивовижним десертом на святковій події. Найсмачніші рецепти дозволять назавжди відмовитись від покупного морозива.

Класичне вершкове морозиво в домашніх умовах

Класичне вершкове морозиво в домашніх умовах зажадає для свого виконання всього лише два інгредієнта. Вершки обов’язково використовує з підвищеним вмістом жиру. Рецепт не вимагає перемішування під час заморозки, що спрощує процес. Холодне ласощі доставить масу вражень. Спробувавши його, гості обдарують господиню компліментами.

Час готування – 8 ч. 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Вершки 33% – 500 мл.
  • Згущене молоко – 1 банка.
  • Вафлі круглі – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. 500 мілілітрів 33% вершків виливаємо в високу ємність.

ad8617bca067c750915a34213d65b9d2

Крок 2. Скориставшись міксером, збиваємо 4 хвилини до загустіння на максимальній швидкості.

eccfe51a9907b3fd23d755c04f98265d

Крок 3. При безперервному збиванні поступово додаємо якісне згущене молоко.

6992073d833602beeca1f86099e72d75

Крок 4. Коли згущене молоко об’єднається зі збитими вершками, розмішуємо вміст миски 2 хвилини до густої консистенції.

f96ca5856c770b4176bbf2f7ec84eba0

Крок 5. Роз’ємне кільце розміщуємо на обробній дошці або плоскому піддоні. Стінки попередньо промазуємо маслом і вистилаємо ацетатною плівкою або порізаним файлом. Так плівка добре прилипне.

884419abce088558ef399655fab5e5fa

Крок 6. На дно на свій розсуд укладаємо вафельний корж. Якщо коржів немає, беремо форму з дном або формуємо його з декількох шарів фольги. Розділимо зверху вершкову масу і вирівнюємо силіконовою лопаткою.

84113dbf41733edb968579164826be2a

Крок 7. Зверху укладаємо другий вафельний корж, злегка придавлюючи. Переміщаємо в морозильну камеру на 8 годин або на ніч.

edbba98ff1635ebef5381a54ea5c031b

Крок 8. Через час прибираємо роз’ємне кільце.

efbda5bd2298c73719503d0cd725b702

Крок 9. Акуратно знімаємо плівку.

8042eeb9bb0479febd4d7e1caff60c0c

Крок 10. Готове морозиво нарізаємо порційно і дегустуємо вершковий десерт. Смачного!

869d304763f5bb127370fb8c280abdc1

Домашнє морозиво з вершків і згущеного молока

Домашнє морозиво з вершків і згущеного молока готується елементарно. Рецепт можна взяти за основу і на свій розсуд доповнити ароматизаторами, барвниками і улюбленими добавками. Подають домашнє морозиво з топпінгами і сиропами, посипають шоколадною крихтою або печивом.

Час готування – 2 ч. 05 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Вершки від 33% – 300 мл.
  • Молоко згущене – 3-4 ст.л.
  • Ванільний цукор – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо основні інгредієнти. На свій розсуд регулюємо кількість згущеного молока.

6808c403cfea2fef2a52796c649245f9

Крок 2. Холодні вершки з підвищеним вмістом жиру від 33% виливаємо в глибоку миску. Озброївшись міксером, збиваємо на середніх оборотах до пишної маси.

26b70f3e2abf57974d87c63d86ffc9a3

Крок 3. Продовжуючи збивати, вливаємо згущене молоко і присмачуємо ванільним цукром.

80915b1a9e20a3c8c4cb0e841df57432

Крок 4. Вершкову масу розливаємо по силіконових форм, попередньо встановлені на тарілку. Переміщаємо конструкцію в морозилку. Краще залишити на ніч. Можна використовувати одну велику форму.

b29086120ec4c315c9a99d06d451973d

Крок 5. Замерзлий десерт витягаємо з форм.

5a5c9c1c4796dfddd2f68709ef274baf

Крок 6. Розкладаємо десерт по креманкам.

dd805914fefa2d6c24b53bce164cd055

Крок 7. Доповнюємо морозиво улюбленими топінгами. Смачного!

a35a13c752a66d60c0d796b1cb7eee04

Фруктове морозиво в домашніх умовах

Фруктове морозиво в домашніх умовах володіє насиченим смаком. Сьогодні я пропоную приготувати морозиво з бананом. При бажанні фрукти можна замінити персиками, нектаринами, ананасом або ківі. Експериментуючи, кожен знайде свій улюблений смак.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Вершки 33% – 250 мл.
  • Молоко згущене (варене) – 50 гр.
  • Банани – 2 шт.
  • Лимонний сік – 1 ч.л.
  • Харчовий барвник гелевий – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти.

367631bf41299c66eeb68424c9a760d5

Крок 2. Очищені банани нарізаємо скибочками. Закидаємо в стакан блендера і збризкує лимонним соком. Пробиваємо до стану пюре і прибираємо в холод.

a494d9eb44b2c2d9d82e0fb720e791d9

Крок 3. У холодну ємність виливаємо охолоджені вершки.

d18f6d7e3e0d7324e42cdbc23dc515b8

Крок 4. Використовуючи міксер на великих оборотах, доводимо вершки до повітряного стану і виливаємо варене згущене молоко. Об’єднуємо компоненти.

6d81dde0fffd473b1828b8c01a7b47eb

Крок 5. До повітряної маси додаємо бананове пюре. Акуратно вимішуємо.

0bc357b8f9cfd824cc3496fd58a9f4be

Крок 6. Підфарбовуємо масу гелевим барвником і розмішуємо лопаткою, щоб колір рівномірно розійшовся по заготівлі.

a06870be47e983a6ffc513f6d817b0cd

Крок 7. Заготівлю переливаємо в ємність для заморозки. Розрівнюємо і прибираємо в морозильну камеру. Краще залишити на ніч.

dc699a56faa986ab12d1a23525de1429

Крок 8. Готове морозиво дістаємо і залишаємо постояти. Спеціальної ложкою для морозива формуємо кульки і розкладаємо по креманках.

7216ba8c43d1969d9dcd33e043b9e255

Крок 9. Фруктове морозиво на розсуд посипаємо подрібненими горішками. Смачного!

715b938bbb2f3d848d83f3264e170e90

Як приготувати домашнє морозиво в морожениці

Як приготувати домашнє морозиво в морожениці – питання, яке вирішується максимально просто при наявності електроприладу. Всього година і маса для заморозки готова. Чи залишиться набратися терпіння, щоб морозиво застигло. Подавати ласощі можна з будь-якими солодощами, горіхами, фруктами або ягодами.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Вершки 33% – 500 мл.
  • Молоко згущене – 250 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо продукти і дістаємо мороженицю. Вершки повинні бути жирними і добре охолодженими.

6d0724b413f9e5745133f1c0f9dfb669

Крок 2. У мороженицю наливаємо вершки і згущене молоко. Кількість згущеного молока регулюємо в залежності від бажаної солодощі десерту. На приладі вибираємо необхідний режим.

5a6123cf4c53e62df6c710dba93ab0a6

Крок 3. Залежно від використовуваного приладу час приготування може відрізнятися. У даній моделі на процес йде 40 хвилин.

9881ac6b9825e0f50af458513687dcbb

Крок 4. Після завершення процесу розділимо масу по креманка або скляним келихів і поміщаємо в морозилку на кілька годин. Час застигання ласощів залежить від бажаного результату.

80a69adecdc0feae5b239df92d592daa

Крок 5. Холодний десерт доповнюємо ягодами і всім, що подобається. Смачного!

44464f61a12642423ca62a9137b000f4

Морозиво з молока і банана

Морозиво з молока і банана приготує навіть дитина. Ніжна м’яка текстура і насичений банановий смак зведуть з розуму кожного ласуна. Максимально простий рецепт не відніме багато часу. Пропоную готувати морозиво з вечора, щоб вранці насолодитися шикарним десертом.

Час готування – 6 ч. 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Сметана – 1 ст.л.
  • Молоко – 50 мл.
  • Банани – 2 шт.
  • Цукрова пудра – за бажанням.
  • Лимонний сік – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. На вільній поверхні збираємо продукти для смачного ласощів.

5859ab6533e8f61efe82f6d7b95b138f

Крок 2. Очистивши від шкірки стиглі банани, нарізаємо їх кругляками. Розклавши по застеленій харчовою плівкою дошці, прибираємо підморозити. Кілька годин буде досить.

707ead70c46f584471c6f05da7adfe62

Крок 3. Заморожені фрукти пересипаємо в ємність подрібнювача і пробиваємо до утворення крихти.

13c419ef128dce10c3ca269c118a7f92

Крок 4. Поливаємо лимонним соком. Вводимо молоко і столову ложку сметани.

89a470a684c8a520e4a4b6fa10dde8f5

Крок 5. Закривши кришкою, доводимо масу до повітряної консистенції. При бажанні додаємо цукрову пудру.

07e40859eda6a430dbfd64f78cd16c4d

Крок 6. Наповнюємо форми для морозива вийшла сумішшю.

3b2148d38affb1ba82fe8d29472f700b

Крок 7. Вставивши палички, переміщаємо конструкцію в морозилку на 6 годин або на ніч.

b21666a27e7b6de13795776f5b42954a

Крок 8. Через час дістаємо морозиво з морозильної камери і витягаємо з форм, попередньо опустивши їх в гарячу воду на пару секунд.

09ad3a1e69b128d0d648dc3b1affc630

Крок 9. Насолоджуємося десертом. Смачного!

250fce56a37227255cfaa31f20e7e7d1

Шоколадне морозиво в домашніх умовах

Шоколадне морозиво в домашніх умовах готується з чотирьох інгредієнтів і прикрашається за бажанням. Домашнє морозиво зможе приготувати будь-який, якщо слідувати опису, не відходячи від інструкції. Цікавий процес зажадає близько години. Втілюйте рецепт в життя і насолоджуйтеся!

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Молоко 3,2-3,6% – 250 мл.
  • Яйця курячі великі – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Какао-порошок – 2 ст.л.
  • Посипка – 4 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Беремо какао-порошок, велике яйце і молоко з підвищеним вмістом жиру. Кількість солодощі регулюємо на свій розсуд, при необхідності замінивши цукор підсолоджувачем (стевія, еритрит).

cda848f54310a7a1c91e7367efa70ca1

Крок 2. У посуд з товстим дном насипаємо по дві ложки цукрового піску і какао. Заливаємо молоком і добре розмішуємо. Розміщуємо на плиті і доводимо до кипіння. Проварюємо хвилину при постійному помішуванні і відключаємо нагрів. Охолоджуємо, поставивши на дощечку.

e7c387cc7b138ac10164e9b7e4b3790e

Крок 3. Розбиваємо яйце в ємність і збовтуємо вінчиком до однорідності.

564281a0098269df5b83b34d42dfd03f

Крок 4. Яєчну емульсію додаємо до шоколадної. Встановивши на вогні нижче середнього, варимо, поки основа не стане густіти. Активно перемішуємо, щоб суміш не підгоріла.

420760dee425afba9e91d5397fca8919

Крок 5. Загустівшу основу прибираємо з плити і остуджуємо. Переливаємо в контейнер. Закривши кришкою, прибираємо в морозильну камеру. Одного години для застигання цілком вистачить.

327f5f2abc770a501f33c1d33e80d1f1

Крок 6. Після застигання шоколадне морозиво ділимо на порції. За бажанням присипаємо кондитерською посипкою, подрібненими горішками, поливаємо карамеллю, розтопленим шоколадом для більш насиченого смаку або доповнюємо ягодами. Смачного!

e7122c17368ac9d290df5a6a22951ef7

Просте морозиво з ягодами

Просте морозиво з ягодами зможе приготувати кожен. Випереджаючи питання, скажу відразу, що замість полуниці можна взяти малину, чорницю або інші ягоди. Приготування холодного десерту не обтяжить своїм процесом, але змусить набратися терпіння, перш ніж поласувати частуванням.

Час готування – 4 ч. 10 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Полуниця – 500 гр.
  • Молоко згущене – 200 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти.

315348515a5dfaf5e90ea26803968407

Крок 2. Перебираємо ягоди, видаляючи смітинки. Ретельно промиваємо, а потім відриваємо хвостики. Обсушивши ягоди, ріжемо їх на частини. Заливаємо згущеним молоком. Кількість продукту залежить від натуральної солодощі ягід. Припустимо використовувати заморожену полуницю.

71b128494cdfca5193715e8017664d87

Крок 3. Подрібнюємо масу в однорідну, застосовуючи погружний блендер. На цьому етапі регулюємо смак, при необхідності додаючи згущене молоко.

d17b80e19eee988a4c7a2d0ff0aaae8e

Крок 4. Запашну масу розділимо по формочкам. При їх відсутності використовуємо пластикові склянки.

7fb9f0833557ef2613958aa8d3bb0f79

Крок 5. У центр вставляємо дерев’яні палички для морозива і переміщаємо на 4 години в морозильник. Можна залишити на ніч.

1796e97db107814102f872e904ed09d1

Крок 6. Заморожений десерт дістаємо з морозильної камери і опускаємо в миску з гарячою водою на пару секунд. Так простіше буде витягти морозиво зі стаканчиків. Пробуємо десерт. Смачного!

fa3dbc32f60569f1f6e1920b7f7ac52e

ПП морозиво в домашніх умовах

ПП морозиво в домашніх умовах володіє незвичайним смаком і запаморочливим ароматом. Приготування займає буквально 10 хвилин. Решту часу знадобиться, щоб десерт добре застиг. З холодним ласощами не страшні зайві кілограми.

Час готування – 2 ч. 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Сир жирний – 300 гр.
  • Молоко будь-якої жирності – 60-70 мл.
  • Банани – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти. Вибираємо стиглий банан. Сир повинен містити не менше 5% жиру.

742eb3ed1a57e7c301cf83dcdfb7f2d4

Крок 2. Сир вивантажуємо в комбайн або в високу чашу, якщо для подрібнення використовуємо погружний агрегат.

2820d2f3e7b090c5b13c7c969ac355de

Крок 3. Очистивши банан від шкірки, ріжемо кружечками і пересипаємо до сиру.

433b1eb0dce41df791b883e3cc1a5255

Крок 4. Додавши молоко, закриваємо комбайн. Для вершкового смаку допускається використовувати 10% вершки.

042cdcf5629f5381f0932d39c2398da8

Крок 5. Пробиваємо масу 3 хвилини до гладкості.

70ffe05f0cdb7c1a94d935d7ec9b28e4

Крок 6. Збиту основу перекладаємо в широку ємність і переміщаємо в морозилку на 2 години. Кожні півгодини дістаємо і перемішуємо, щоб морозиво не заморозилося цільним шматком.

40e7f95639d9fae2adb6be173b519196

Крок 7. Правильне морозиво розділимо по креманкам.

9170c1f66f93240cc28a1e3616b0727e

Крок 8. Промиваємо і обсушуємо апельсин. Нарізаємо фрукт скибочками. Прикрашаємо морозиво.

8b8f6f7cc99bb2f78b8bd5ee27422508

Крок 9. Доповнюємо гілочкою м’яти або базиліка.

d6d2aca2eac5a46b2c6f2569f034da8d

Крок 10. Насолоджуємося корисним десертом. Смачного!

f1ea9ae0f9848ab0614cfd01f19f7e94

Смачне морозиво з йогурту

Смачне морозиво з йогурту на своє виконання потребує всього лише три продукти. Максимально простий рецепт під силу абсолютно всім. Домашнє морозиво – це відмінна альтернатива магазинним аналогам. Йогурт можна використовувати натуральний або з улюбленим смаком.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Полуниця – 2 ст.
  • Цукор-пісок – 3 ст.л.
  • Йогурт – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Перебираємо полуницю від зіпсованих ягід. Промиваємо ягоди, видаляємо хвостики. Ми залишаємо ягоди в друшляк або в ситі і даємо постояти, щоб позбутися від вологи.

d76f998533d694d4b68c0805c2769a71

Крок 2. Пересипаємо ягоди в високу миску і присмачуємо цукром, кількість визначаємо за смаком. Використовуючи погружний електроприлад, доводимо ягоди до стану пюре.

29e5dd067079b0febf3c3b19d99c4778

Крок 3. Виливаємо стакан йогурту.

9cc8eee5dbc7b5f8d79ec1b0e47519e9

Крок 4. Змішуємо компоненти все тим же заглибним блендером.

848278a2223fbdef0ec843de2d23210c

Крок 5. Ароматну субстанцію розділимо по одноразовим склянках або силіконових форм. Вставляємо в центр палички. Прибираємо заготовки в морозильну камеру на 6 годин або на ніч.

ad9f0a31704be000f4fac9677e2a37e1

Крок 6. Заморожений десерт опускаємо на кілька секунд в ємність з гарячою водою і виймаємо ласощі з формочок. Насолоджуємося десертом. Смачного!

db8e7c0d5fa0f5a40e8184ab054a0cac

ДОМАШНЄ МОРОЗИВО “ПЛОМБІР” 🍦 СМАК ДИТИНСТВА 🍦 РЕЦЕПТ МОРОЗИВА В ДОМАШНІХ УМОВАХ 🍦 – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал