Морозиво в домашніх умовах – 9 простих рецептів приготування з покроковими фото

Морозиво в домашніх умовах – це смаколик, від якого важко відмовитись, навіть якщо ви не любите солодке. У добірці досить нескладні рецепти. Частування стане освіжаючим завершенням дружньої вечері або дивовижним десертом на святковій події. Найсмачніші рецепти дозволять назавжди відмовитись від покупного морозива.

Класичне вершкове морозиво в домашніх умовах

Класичне вершкове морозиво в домашніх умовах зажадає для свого виконання всього лише два інгредієнта. Вершки обов’язково використовує з підвищеним вмістом жиру. Рецепт не вимагає перемішування під час заморозки, що спрощує процес. Холодне ласощі доставить масу вражень. Спробувавши його, гості обдарують господиню компліментами.

Час готування – 8 ч. 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Вершки 33% – 500 мл.
  • Згущене молоко – 1 банка.
  • Вафлі круглі – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. 500 мілілітрів 33% вершків виливаємо в високу ємність.

Крок 2. Скориставшись міксером, збиваємо 4 хвилини до загустіння на максимальній швидкості.

Крок 3. При безперервному збиванні поступово додаємо якісне згущене молоко.

Крок 4. Коли згущене молоко об’єднається зі збитими вершками, розмішуємо вміст миски 2 хвилини до густої консистенції.

Крок 5. Роз’ємне кільце розміщуємо на обробній дошці або плоскому піддоні. Стінки попередньо промазуємо маслом і вистилаємо ацетатною плівкою або порізаним файлом. Так плівка добре прилипне.

Крок 6. На дно на свій розсуд укладаємо вафельний корж. Якщо коржів немає, беремо форму з дном або формуємо його з декількох шарів фольги. Розділимо зверху вершкову масу і вирівнюємо силіконовою лопаткою.

Крок 7. Зверху укладаємо другий вафельний корж, злегка придавлюючи. Переміщаємо в морозильну камеру на 8 годин або на ніч.

Крок 8. Через час прибираємо роз’ємне кільце.

Крок 9. Акуратно знімаємо плівку.

Крок 10. Готове морозиво нарізаємо порційно і дегустуємо вершковий десерт. Смачного!

Домашнє морозиво з вершків і згущеного молока

Домашнє морозиво з вершків і згущеного молока готується елементарно. Рецепт можна взяти за основу і на свій розсуд доповнити ароматизаторами, барвниками і улюбленими добавками. Подають домашнє морозиво з топпінгами і сиропами, посипають шоколадною крихтою або печивом.

Час готування – 2 ч. 05 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Вершки від 33% – 300 мл.
  • Молоко згущене – 3-4 ст.л.
  • Ванільний цукор – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо основні інгредієнти. На свій розсуд регулюємо кількість згущеного молока.

Крок 2. Холодні вершки з підвищеним вмістом жиру від 33% виливаємо в глибоку миску. Озброївшись міксером, збиваємо на середніх оборотах до пишної маси.

Крок 3. Продовжуючи збивати, вливаємо згущене молоко і присмачуємо ванільним цукром.

Крок 4. Вершкову масу розливаємо по силіконових форм, попередньо встановлені на тарілку. Переміщаємо конструкцію в морозилку. Краще залишити на ніч. Можна використовувати одну велику форму.

Крок 5. Замерзлий десерт витягаємо з форм.

Крок 6. Розкладаємо десерт по креманкам.

Крок 7. Доповнюємо морозиво улюбленими топінгами. Смачного!

Фруктове морозиво в домашніх умовах

Фруктове морозиво в домашніх умовах володіє насиченим смаком. Сьогодні я пропоную приготувати морозиво з бананом. При бажанні фрукти можна замінити персиками, нектаринами, ананасом або ківі. Експериментуючи, кожен знайде свій улюблений смак.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Вершки 33% – 250 мл.
  • Молоко згущене (варене) – 50 гр.
  • Банани – 2 шт.
  • Лимонний сік – 1 ч.л.
  • Харчовий барвник гелевий – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти.

Крок 2. Очищені банани нарізаємо скибочками. Закидаємо в стакан блендера і збризкує лимонним соком. Пробиваємо до стану пюре і прибираємо в холод.

Крок 3. У холодну ємність виливаємо охолоджені вершки.

Крок 4. Використовуючи міксер на великих оборотах, доводимо вершки до повітряного стану і виливаємо варене згущене молоко. Об’єднуємо компоненти.

Крок 5. До повітряної маси додаємо бананове пюре. Акуратно вимішуємо.

Крок 6. Підфарбовуємо масу гелевим барвником і розмішуємо лопаткою, щоб колір рівномірно розійшовся по заготівлі.

Крок 7. Заготівлю переливаємо в ємність для заморозки. Розрівнюємо і прибираємо в морозильну камеру. Краще залишити на ніч.

Крок 8. Готове морозиво дістаємо і залишаємо постояти. Спеціальної ложкою для морозива формуємо кульки і розкладаємо по креманках.

Крок 9. Фруктове морозиво на розсуд посипаємо подрібненими горішками. Смачного!

Як приготувати домашнє морозиво в морожениці

Як приготувати домашнє морозиво в морожениці – питання, яке вирішується максимально просто при наявності електроприладу. Всього година і маса для заморозки готова. Чи залишиться набратися терпіння, щоб морозиво застигло. Подавати ласощі можна з будь-якими солодощами, горіхами, фруктами або ягодами.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Вершки 33% – 500 мл.
  • Молоко згущене – 250 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Збираємо продукти і дістаємо мороженицю. Вершки повинні бути жирними і добре охолодженими.

Крок 2. У мороженицю наливаємо вершки і згущене молоко. Кількість згущеного молока регулюємо в залежності від бажаної солодощі десерту. На приладі вибираємо необхідний режим.

Крок 3. Залежно від використовуваного приладу час приготування може відрізнятися. У даній моделі на процес йде 40 хвилин.

Крок 4. Після завершення процесу розділимо масу по креманка або скляним келихів і поміщаємо в морозилку на кілька годин. Час застигання ласощів залежить від бажаного результату.

Крок 5. Холодний десерт доповнюємо ягодами і всім, що подобається. Смачного!

Морозиво з молока і банана

Морозиво з молока і банана приготує навіть дитина. Ніжна м’яка текстура і насичений банановий смак зведуть з розуму кожного ласуна. Максимально простий рецепт не відніме багато часу. Пропоную готувати морозиво з вечора, щоб вранці насолодитися шикарним десертом.

Час готування – 6 ч. 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Сметана – 1 ст.л.
  • Молоко – 50 мл.
  • Банани – 2 шт.
  • Цукрова пудра – за бажанням.
  • Лимонний сік – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. На вільній поверхні збираємо продукти для смачного ласощів.

Крок 2. Очистивши від шкірки стиглі банани, нарізаємо їх кругляками. Розклавши по застеленій харчовою плівкою дошці, прибираємо підморозити. Кілька годин буде досить.

Крок 3. Заморожені фрукти пересипаємо в ємність подрібнювача і пробиваємо до утворення крихти.

Крок 4. Поливаємо лимонним соком. Вводимо молоко і столову ложку сметани.

Крок 5. Закривши кришкою, доводимо масу до повітряної консистенції. При бажанні додаємо цукрову пудру.

Крок 6. Наповнюємо форми для морозива вийшла сумішшю.

Крок 7. Вставивши палички, переміщаємо конструкцію в морозилку на 6 годин або на ніч.

Крок 8. Через час дістаємо морозиво з морозильної камери і витягаємо з форм, попередньо опустивши їх в гарячу воду на пару секунд.

Крок 9. Насолоджуємося десертом. Смачного!

Шоколадне морозиво в домашніх умовах

Шоколадне морозиво в домашніх умовах готується з чотирьох інгредієнтів і прикрашається за бажанням. Домашнє морозиво зможе приготувати будь-який, якщо слідувати опису, не відходячи від інструкції. Цікавий процес зажадає близько години. Втілюйте рецепт в життя і насолоджуйтеся!

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Молоко 3,2-3,6% – 250 мл.
  • Яйця курячі великі – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст.л.
  • Какао-порошок – 2 ст.л.
  • Посипка – 4 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти. Беремо какао-порошок, велике яйце і молоко з підвищеним вмістом жиру. Кількість солодощі регулюємо на свій розсуд, при необхідності замінивши цукор підсолоджувачем (стевія, еритрит).

Крок 2. У посуд з товстим дном насипаємо по дві ложки цукрового піску і какао. Заливаємо молоком і добре розмішуємо. Розміщуємо на плиті і доводимо до кипіння. Проварюємо хвилину при постійному помішуванні і відключаємо нагрів. Охолоджуємо, поставивши на дощечку.

Крок 3. Розбиваємо яйце в ємність і збовтуємо вінчиком до однорідності.

Крок 4. Яєчну емульсію додаємо до шоколадної. Встановивши на вогні нижче середнього, варимо, поки основа не стане густіти. Активно перемішуємо, щоб суміш не підгоріла.

Крок 5. Загустівшу основу прибираємо з плити і остуджуємо. Переливаємо в контейнер. Закривши кришкою, прибираємо в морозильну камеру. Одного години для застигання цілком вистачить.

Крок 6. Після застигання шоколадне морозиво ділимо на порції. За бажанням присипаємо кондитерською посипкою, подрібненими горішками, поливаємо карамеллю, розтопленим шоколадом для більш насиченого смаку або доповнюємо ягодами. Смачного!

Просте морозиво з ягодами

Просте морозиво з ягодами зможе приготувати кожен. Випереджаючи питання, скажу відразу, що замість полуниці можна взяти малину, чорницю або інші ягоди. Приготування холодного десерту не обтяжить своїм процесом, але змусить набратися терпіння, перш ніж поласувати частуванням.

Час готування – 4 ч. 10 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Полуниця – 500 гр.
  • Молоко згущене – 200 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти.

Крок 2. Перебираємо ягоди, видаляючи смітинки. Ретельно промиваємо, а потім відриваємо хвостики. Обсушивши ягоди, ріжемо їх на частини. Заливаємо згущеним молоком. Кількість продукту залежить від натуральної солодощі ягід. Припустимо використовувати заморожену полуницю.

Крок 3. Подрібнюємо масу в однорідну, застосовуючи погружний блендер. На цьому етапі регулюємо смак, при необхідності додаючи згущене молоко.

Крок 4. Запашну масу розділимо по формочкам. При їх відсутності використовуємо пластикові склянки.

Крок 5. У центр вставляємо дерев’яні палички для морозива і переміщаємо на 4 години в морозильник. Можна залишити на ніч.

Крок 6. Заморожений десерт дістаємо з морозильної камери і опускаємо в миску з гарячою водою на пару секунд. Так простіше буде витягти морозиво зі стаканчиків. Пробуємо десерт. Смачного!

ПП морозиво в домашніх умовах

ПП морозиво в домашніх умовах володіє незвичайним смаком і запаморочливим ароматом. Приготування займає буквально 10 хвилин. Решту часу знадобиться, щоб десерт добре застиг. З холодним ласощами не страшні зайві кілограми.

Час готування – 2 ч. 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Сир жирний – 300 гр.
  • Молоко будь-якої жирності – 60-70 мл.
  • Банани – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти. Вибираємо стиглий банан. Сир повинен містити не менше 5% жиру.

Крок 2. Сир вивантажуємо в комбайн або в високу чашу, якщо для подрібнення використовуємо погружний агрегат.

Крок 3. Очистивши банан від шкірки, ріжемо кружечками і пересипаємо до сиру.

Крок 4. Додавши молоко, закриваємо комбайн. Для вершкового смаку допускається використовувати 10% вершки.

Крок 5. Пробиваємо масу 3 хвилини до гладкості.

Крок 6. Збиту основу перекладаємо в широку ємність і переміщаємо в морозилку на 2 години. Кожні півгодини дістаємо і перемішуємо, щоб морозиво не заморозилося цільним шматком.

Крок 7. Правильне морозиво розділимо по креманкам.

Крок 8. Промиваємо і обсушуємо апельсин. Нарізаємо фрукт скибочками. Прикрашаємо морозиво.

Крок 9. Доповнюємо гілочкою м’яти або базиліка.

Крок 10. Насолоджуємося корисним десертом. Смачного!

Смачне морозиво з йогурту

Смачне морозиво з йогурту на своє виконання потребує всього лише три продукти. Максимально простий рецепт під силу абсолютно всім. Домашнє морозиво – це відмінна альтернатива магазинним аналогам. Йогурт можна використовувати натуральний або з улюбленим смаком.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Полуниця – 2 ст.
  • Цукор-пісок – 3 ст.л.
  • Йогурт – 1 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Перебираємо полуницю від зіпсованих ягід. Промиваємо ягоди, видаляємо хвостики. Ми залишаємо ягоди в друшляк або в ситі і даємо постояти, щоб позбутися від вологи.

Крок 2. Пересипаємо ягоди в високу миску і присмачуємо цукром, кількість визначаємо за смаком. Використовуючи погружний електроприлад, доводимо ягоди до стану пюре.

Крок 3. Виливаємо стакан йогурту.

Крок 4. Змішуємо компоненти все тим же заглибним блендером.

Крок 5. Ароматну субстанцію розділимо по одноразовим склянках або силіконових форм. Вставляємо в центр палички. Прибираємо заготовки в морозильну камеру на 6 годин або на ніч.

Крок 6. Заморожений десерт опускаємо на кілька секунд в ємність з гарячою водою і виймаємо ласощі з формочок. Насолоджуємося десертом. Смачного!

ДОМАШНЄ МОРОЗИВО “ПЛОМБІР” 🍦 СМАК ДИТИНСТВА 🍦 РЕЦЕПТ МОРОЗИВА В ДОМАШНІХ УМОВАХ 🍦 – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал