Варення з гарбуза з апельсином і лимоном – 6 рецептів на зиму в домашніх умовах з покроковими фото

Варення з гарбуза з апельсином і лимоном – це неймовірно смачне і яскраве частування для вашого столу. Такі ласощі виходить апетитним і корисним. Є кілька варіантів приготування такого варення. Кращі ідеї шукайте в нашій кулінарній добірці з шести рецептів на зиму в домашніх умовах з покроковими фото.

Варення з гарбуза шматочками з лимоном і апельсином

Варення з гарбуза шматочками з лимоном і апельсином нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з фото з нашої кулінарної добірки. Готове ласощі вийде неймовірно смачним, ароматним і привабливим.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Гарбуз очищена – 1 кг.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Цукор – 0,8 кг.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, після нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 3. Засипаємо кубики гарбуза цукром.

Крок 4. Заготівлю ставимо на вогонь і відварюємо в три підходи по 15 хвилин. Проварюємо гарбуз 15 хвилин після закипання, потім остуджуємо і повторюємо процедуру.

Крок 5. Після третього кола варіння, додаємо до гарбуза невеликі шматочки лимона і апельсина. Варимо заготівлю ще 10 хвилин.

Крок 6. Розливаємо отримане частування по стерилізованим банкам і закриваємо кришками. Потім перевертаємо, укутуємо ковдрою і даємо повністю охолонути.

Крок 7. Варення з гарбуза шматочками з лимоном і апельсином готове. Зберігайте в прохолодному місці!

Варення з гарбуза через м’ясорубку з апельсином і лимоном

Варення з гарбуза через м’ясорубку з апельсином і лимоном виходить дуже смачним, ароматним і апетитним. Такі ласощі можна просто подавати до чаю, використовувати в лікувальних цілях або додавати в випічку. Варення не проходити ніякої термічної обробки. Воно сире, тому має зберігатися в холодильнику. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт!

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Гарбуз очищена – 1 кг.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукор – 850 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо гарбуз від шкірки і насіння і ріжемо на невеликі шматочки.

Крок 2. Шматочки гарбуза прокручуємо через м’ясорубку.

Крок 3. Очищаємо від шкірки апельсин і обробляємо його на часточки.

Крок 4. Цитрус також прокручуємо через м’ясорубку.

Крок 5. Також очищаємо від шкірки і лимон, обробляємо його на часточки.

Крок 6. Відправляємо часточки лимона в м’ясорубку.

Крок 7. В отриману масу додаємо вказану кількість цукру.

Крок 8. Гарненько перемішуємо масу до розчинення цукру.

Крок 9. Готове варення розливаємо по чистим і сухим банкам. Закриваємо кришкою і прибираємо на зберігання в холодильник.

Крок 10. Варення з гарбуза через м’ясорубку з апельсином і лимоном готова. Пригощайтеся!

Гарбузова варення з лимоном, апельсином і курагою

Гарбузова варення з лимоном, апельсином і курагою кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з фото з нашої кулінарної добірки. Готове частування вийде неймовірно смачним, ароматним і привабливим.

Час готування – 2 години

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Гарбуз очищена – 1 кг.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Курага – 200 гр.
  • Цукор – 1 кг.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо гарбуз від шкірки.

Крок 2. Розробляємо на частини і витягуємо все насіння.

Крок 3. Очищений овоч обробляємо на невеликі кубики.

Крок 4. Добре промиваємо апельсин, очищаємо його від шкірки, після обробляємо на часточки.

Крок 5. Також промиваємо і очищаємо лимон. Ріжемо його невеликими шматочками. Обов’язково видаляємо всі кісточки.

Крок 6. Добре промиваємо курагу і заливаємо її на 30 хвилин гарячою водою. Потім воду зливаємо.

Крок 7. Гарбуз, лимон, апельсин і курагу прокручуємо через м’ясорубку.

Крок 8. Отриману масу перемішуємо і засипаємо цукром.

Крок 9. Далі переставляємо заготівлю на вогонь і доводимо до кипіння. Відварюємо на слабкому вогні 40 хвилин.

Крок 10. Готове ласощі розливаємо по стерилізованим банкам і закриваємо кришкою. Даємо повністю охолонути.

Крок 11. Гарбузова варення з лимоном, апельсином і курагою готове. Забирайте на зберігання!

Варення з гарбуза з апельсином і лимоном в мультиварці

Варення з гарбуза з апельсином і лимоном в мультиварці виходить дивно смачним, ароматним і привабливим. Таке частування можна просто подавати до чаю, використовувати в лікувальних цілях або додавати в випічку. Для приготування беріть на замітку перевірений рецепт з нашої добірки.

Час готування – 4 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Гарбуз очищена – 1 кг.
  • Цукор – 1 кг.
  • Апельсин – 100 гр.
  • Лимон – ¼ шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Попередньо очищаємо гарбуз від насіння і шкірки, ріжемо невеликим кубиком.

Крок 3. Ошпарюємо лимон з апельсином і також їх нарізаємо.

Крок 4. Далі продукти подрібнюємо в блендері або м’ясорубці. Заготовку перемішуємо з цукром і залишаємо на 2 години.

Крок 5. Переливаємо отриману масу в чашу мультиварки і включаємо режим « тушкування » на 2 години. Періодично відкриваємо кришку і помішуємо вміст лопаткою.

Крок 6. Гаряче ласощі розливаємо по підготовленим банкам, закриваємо кришками і даємо повністю охолонути.

Крок 7. Варення з гарбуза з апельсином і лимоном в мультиварці готове. Прибирайте на зберігання!

Гарбузова варення з апельсином, лимоном і імбиром

Гарбузова варення з апельсином, лимоном і імбиром відрізняється не тільки насиченим смаком, але і корисними властивостями. Ароматне частування нікого не залишить байдужим. Для його приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 1 кг.
  • Лимон – 1 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Цукор – 1 кг.
  • Корінь імбиру – 6 см.

Процес приготування:

Крок 1. Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння.

Крок 2. Далі підготовлений овоч обробляємо на невеликі шматочки.

Крок 3. Очищаємо від шкірки апельсин з лимоном. Знімаємо з них цедру. Сам цитрус ріжемо на шматочки. Обов’язково видаляємо всі кісточки.

Крок 4. Всі підготовлені продукти викладаємо в каструлю шарами і засипаємо цукром. Ми залишаємо на годину для виділення соку.

Крок 5. Переставляємо заготівлю на вогонь, доводимо до кипіння і варимо на слабкому вогні до прозорості гарбуза. В кінці готування додаємо тертий імбир і проварюємо ще 10 хвилин.

Крок 6. Розвиваємо частування по стерилізованим банкам і закриваємо кришками. Даємо охолонути, укутавши в теплу ковдру.

Крок 7. Гарбузова варення з апельсином, лимоном і імбиром готове. Зберігайте ласощі в прохолодному місці.

Варення з гарбуза з апельсином, лимоном і корицею

Варення з гарбуза з апельсином, лимоном і корицею виходить неймовірно смачним, ароматним і привабливим. Таке частування можна просто подавати до чаю, використовувати в лікувальних цілях або додавати в випічку. Обов’язково беріть на замітку цікаву кулінарну ідею.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції –

Інгредієнти:

  • Гарбуз очищена – 350 гр.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Апельсин – 0,5 шт.
  • Цукор – 250 гр.
  • Кориця молота – 1/5 ч.л.
  • Вода – 150 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо гарбуз від шкірки і насіння. Овоч обробляємо на невеликі кубики.

Крок 2. Знімаємо цедру з апельсина. Лимон ошпарте окропом. Обидва цитруси обробляємо невеликими шматочками. Відправляємо все це в миску з гарбузом.

Крок 3. Засипаємо інгредієнти цукром.

Крок 4. Додаємо молоту корицю.

Крок 5. Перемішуємо вміст і перекладаємо в каструлю. Заливаємо водою і доводимо до кипіння на слабкому вогні, варимо ще 10 хвилин.

Крок 6. Остуджуємо повністю заготівлю і проварюємо ще 15 хвилин на повільному вогні. Повторюємо процедуру втретє.

Крок 7. Розливаємо яскраве частування по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками і даємо повністю охолонути.

Крок 8. Варення з гарбуза з апельсином, лимоном і корицею готове. Прибирайте на зберігання!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал