Варення з гарбуза з апельсином і лимоном – 6 рецептів на зиму в домашніх умовах з покроковими фото

8a4164379d3f025a6619dc3a8bf11e8c

Варення з гарбуза з апельсином і лимоном – це неймовірно смачне і яскраве частування для вашого столу. Такі ласощі виходить апетитним і корисним. Є кілька варіантів приготування такого варення. Кращі ідеї шукайте в нашій кулінарній добірці з шести рецептів на зиму в домашніх умовах з покроковими фото.

Варення з гарбуза шматочками з лимоном і апельсином

Варення з гарбуза шматочками з лимоном і апельсином нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з фото з нашої кулінарної добірки. Готове ласощі вийде неймовірно смачним, ароматним і привабливим.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Гарбуз очищена – 1 кг.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Цукор – 0,8 кг.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

c67e3c8585df373ef4e6e3e69e639ad6

Крок 2. Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння, після нарізаємо невеликими шматочками.

dc2df6c2ff2df51efe7ffcd4983d1fd6

Крок 3. Засипаємо кубики гарбуза цукром.

70aabf3c9a8e67ca22e65d3be6a8399c

Крок 4. Заготівлю ставимо на вогонь і відварюємо в три підходи по 15 хвилин. Проварюємо гарбуз 15 хвилин після закипання, потім остуджуємо і повторюємо процедуру.

8c9f17fb374d91bc87fe491f6829efc7

Крок 5. Після третього кола варіння, додаємо до гарбуза невеликі шматочки лимона і апельсина. Варимо заготівлю ще 10 хвилин.

69ad9a120779242436eb2929c82f8878

Крок 6. Розливаємо отримане частування по стерилізованим банкам і закриваємо кришками. Потім перевертаємо, укутуємо ковдрою і даємо повністю охолонути.

2eae01b09af3d945f2f5e013bd66527b

Крок 7. Варення з гарбуза шматочками з лимоном і апельсином готове. Зберігайте в прохолодному місці!

5d826ce485ad1e54b8d93d3992156374

Варення з гарбуза через м’ясорубку з апельсином і лимоном

Варення з гарбуза через м’ясорубку з апельсином і лимоном виходить дуже смачним, ароматним і апетитним. Такі ласощі можна просто подавати до чаю, використовувати в лікувальних цілях або додавати в випічку. Варення не проходити ніякої термічної обробки. Воно сире, тому має зберігатися в холодильнику. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт!

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Гарбуз очищена – 1 кг.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукор – 850 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо гарбуз від шкірки і насіння і ріжемо на невеликі шматочки.

f97c486b75a185f6f3213aec345d0dcc

Крок 2. Шматочки гарбуза прокручуємо через м’ясорубку.

892298f56029020cceb708ba59b2be0e

Крок 3. Очищаємо від шкірки апельсин і обробляємо його на часточки.

e38da8d389bd70a766cc5ef537daa328

Крок 4. Цитрус також прокручуємо через м’ясорубку.

870f24ebba84288fee922ca9024c27ce

Крок 5. Також очищаємо від шкірки і лимон, обробляємо його на часточки.

64ed2b8b075324c2876c62efdea1a294

Крок 6. Відправляємо часточки лимона в м’ясорубку.

a8421ac7a6507206ed4dbbd58aa61f48

Крок 7. В отриману масу додаємо вказану кількість цукру.

d92d4253aeff3521cc59131e1d2870dd

Крок 8. Гарненько перемішуємо масу до розчинення цукру.

250bca2d630e3fcdbd8f71f4a2cfef36

Крок 9. Готове варення розливаємо по чистим і сухим банкам. Закриваємо кришкою і прибираємо на зберігання в холодильник.

2f91b7cae2c08d8229301f30a971bb15

Крок 10. Варення з гарбуза через м’ясорубку з апельсином і лимоном готова. Пригощайтеся!

7c2e8e7e2939e5df16f78a54a0094d73

Гарбузова варення з лимоном, апельсином і курагою

Гарбузова варення з лимоном, апельсином і курагою кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з фото з нашої кулінарної добірки. Готове частування вийде неймовірно смачним, ароматним і привабливим.

Час готування – 2 години

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Гарбуз очищена – 1 кг.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Курага – 200 гр.
  • Цукор – 1 кг.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо гарбуз від шкірки.

2ac9758ae04be8ce06e9e52ecd79a0ae

Крок 2. Розробляємо на частини і витягуємо все насіння.

452bbdd098101abc1b17c23360b898e7

Крок 3. Очищений овоч обробляємо на невеликі кубики.

084932a75adf82ded65935231a9a1db3

Крок 4. Добре промиваємо апельсин, очищаємо його від шкірки, після обробляємо на часточки.

09386de6b2397e3bffaa3f198c011431

Крок 5. Також промиваємо і очищаємо лимон. Ріжемо його невеликими шматочками. Обов’язково видаляємо всі кісточки.

dc807e578215e4d39d4c537b99142ace

Крок 6. Добре промиваємо курагу і заливаємо її на 30 хвилин гарячою водою. Потім воду зливаємо.

d9f0f7ac4ee16fb50719fd82468ed4a7

Крок 7. Гарбуз, лимон, апельсин і курагу прокручуємо через м’ясорубку.

c24980815f4cfb80fb45036d16bd66bd

Крок 8. Отриману масу перемішуємо і засипаємо цукром.

784833f678b74bd022f7200102bbcadb

Крок 9. Далі переставляємо заготівлю на вогонь і доводимо до кипіння. Відварюємо на слабкому вогні 40 хвилин.

422efbe67a1bf6ba702303b33b00c6b9

Крок 10. Готове ласощі розливаємо по стерилізованим банкам і закриваємо кришкою. Даємо повністю охолонути.

a2780730d01cdab957adb1b61d7f0bda

Крок 11. Гарбузова варення з лимоном, апельсином і курагою готове. Забирайте на зберігання!

3ab67cee1ea3acb3b04c9a908e40be76

Варення з гарбуза з апельсином і лимоном в мультиварці

Варення з гарбуза з апельсином і лимоном в мультиварці виходить дивно смачним, ароматним і привабливим. Таке частування можна просто подавати до чаю, використовувати в лікувальних цілях або додавати в випічку. Для приготування беріть на замітку перевірений рецепт з нашої добірки.

Час готування – 4 години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Гарбуз очищена – 1 кг.
  • Цукор – 1 кг.
  • Апельсин – 100 гр.
  • Лимон – ¼ шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

0c087a76b654a70878247da39b3b5e4b

Крок 2. Попередньо очищаємо гарбуз від насіння і шкірки, ріжемо невеликим кубиком.

63732bddb7e6361d0ff3b99ee2b5e138

Крок 3. Ошпарюємо лимон з апельсином і також їх нарізаємо.

436747ed21b61d52743cf3d1a0f2938a

Крок 4. Далі продукти подрібнюємо в блендері або м’ясорубці. Заготовку перемішуємо з цукром і залишаємо на 2 години.

6b50a1f24a56aba00137e69825b7a892

Крок 5. Переливаємо отриману масу в чашу мультиварки і включаємо режим « тушкування » на 2 години. Періодично відкриваємо кришку і помішуємо вміст лопаткою.

7f1b0b835733fb597799ef38432a3e8b

Крок 6. Гаряче ласощі розливаємо по підготовленим банкам, закриваємо кришками і даємо повністю охолонути.

b4570967d5538090ecff062f74bec7b2

Крок 7. Варення з гарбуза з апельсином і лимоном в мультиварці готове. Прибирайте на зберігання!

b3e2510be56cc47befd65dd221bbdcee

Гарбузова варення з апельсином, лимоном і імбиром

Гарбузова варення з апельсином, лимоном і імбиром відрізняється не тільки насиченим смаком, але і корисними властивостями. Ароматне частування нікого не залишить байдужим. Для його приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої добірки.

Час готування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 1 кг.
  • Лимон – 1 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Цукор – 1 кг.
  • Корінь імбиру – 6 см.

Процес приготування:

Крок 1. Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння.

ecc5669b812022b805eec80adeb15226

Крок 2. Далі підготовлений овоч обробляємо на невеликі шматочки.

0b0038ef951b90dc6a4fdab06700eaf1

Крок 3. Очищаємо від шкірки апельсин з лимоном. Знімаємо з них цедру. Сам цитрус ріжемо на шматочки. Обов’язково видаляємо всі кісточки.

7059008b31bde379ec57cf2b4d02af65

Крок 4. Всі підготовлені продукти викладаємо в каструлю шарами і засипаємо цукром. Ми залишаємо на годину для виділення соку.

e1a549e47c9168caff0dcd441aa7e537

Крок 5. Переставляємо заготівлю на вогонь, доводимо до кипіння і варимо на слабкому вогні до прозорості гарбуза. В кінці готування додаємо тертий імбир і проварюємо ще 10 хвилин.

03a8e30571b94d169f77eff5be4e583a

Крок 6. Розвиваємо частування по стерилізованим банкам і закриваємо кришками. Даємо охолонути, укутавши в теплу ковдру.

8311c8ac79a217523dcd94183d4f0563

Крок 7. Гарбузова варення з апельсином, лимоном і імбиром готове. Зберігайте ласощі в прохолодному місці.

5a0fc5e7d441f2f99f3a62f1f8905643

Варення з гарбуза з апельсином, лимоном і корицею

Варення з гарбуза з апельсином, лимоном і корицею виходить неймовірно смачним, ароматним і привабливим. Таке частування можна просто подавати до чаю, використовувати в лікувальних цілях або додавати в випічку. Обов’язково беріть на замітку цікаву кулінарну ідею.

Час готування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції –

Інгредієнти:

  • Гарбуз очищена – 350 гр.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Апельсин – 0,5 шт.
  • Цукор – 250 гр.
  • Кориця молота – 1/5 ч.л.
  • Вода – 150 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо гарбуз від шкірки і насіння. Овоч обробляємо на невеликі кубики.

58d7376b98e1802b0c5247517d16928d

Крок 2. Знімаємо цедру з апельсина. Лимон ошпарте окропом. Обидва цитруси обробляємо невеликими шматочками. Відправляємо все це в миску з гарбузом.

70b6cf43cb817aaaaf691bfa93ab8a1e

Крок 3. Засипаємо інгредієнти цукром.

efc9e19c0f6d592ba0c5a0baaffdad3e

Крок 4. Додаємо молоту корицю.

5423d1b3c8a5fe25db9cdd36c99a3692

Крок 5. Перемішуємо вміст і перекладаємо в каструлю. Заливаємо водою і доводимо до кипіння на слабкому вогні, варимо ще 10 хвилин.

a58df3080e480c6a3974924add6e2ffa

Крок 6. Остуджуємо повністю заготівлю і проварюємо ще 15 хвилин на повільному вогні. Повторюємо процедуру втретє.

d1353d207df6342c6b0889d4bb98cf57

Крок 7. Розливаємо яскраве частування по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками і даємо повністю охолонути.

23f9f0034065fd3197673b4a03a40ba7

Крок 8. Варення з гарбуза з апельсином, лимоном і корицею готове. Прибирайте на зберігання!

0e941b86da9dbaeae002acc896cb5626

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал