Салат «Мімоза» з горбушею – 7 класичних рецептів з консервами, вершковим маслом, картоплею, рисом з покроковими фото

Салат «Мімоза» з горбушею - 7 класичних рецептів з консервами, вершковим маслом, картоплею, рисом з покроковими фото
Салат мімоза

Салат «Мімоза», основою якого є консервована риба, дуже популярний у господинь на пострадянському просторі. Його яскравий смак і апетитний вигляд зробив його частим гостем на святковому столі. Тут підібрані найсмачніші рецепти «Мімози» з консервованою горбушею, які задовольнять будь-який смак.

Салат «Мімоза» з рибними консервами горбуші, сиром і вершковим маслом

У цьому рецепті використовується вершкове масло, яке попередньо потрібно заморозити і натерти на тертці прямо безпосередньо в салат, щоб воно не встигло до цього розтанути. Виходить дуже смачна страва, від якого неможливо відірвати рідних.

Час готування: 55 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйце – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Кріп або петрушка – 5 гілочок.
  • Горбуша консервована – 1 банка (230 гр.)
  • Майонез – 250 гр.

Процес приготування:

  1. Вершкове масло покласти в морозилку, щоб потім можна було його натерти.

  2. Яйця відварити в підсоленій воді, очистити і розділити на білок і жовток. Білки порубати ножем в крихту, а жовтки розім’яти за допомогою вилки.

  3. Цибулю і твердий сир в окремих ємностях натерти, зелень подрібнити.

  4. З риби дістати кісточки, розім’яти виделкою або в блендері.

  5. Салат укладати в глибоку прозору миску або за допомогою кулінарного кільця шарами. Спочатку кладуть білки, поверх яких потрібно рівномірно розкласти тертий сир і рибу. Добре змастити майонезом.

  6. Після цього викладається цибулю і половина обсягу жовтків, знову покривають все шаром майонезу.

  7. Слідом посипають нарубаного зеленню і натирають на крупній тертці вершкове масло.

  8. Самим верхнім шаром повинна стати друга частина жовтків. Щоб блюдо вийшло найбільш красивим, цю частину жовтків можна протерти через сито. Дати салату настоятися хоча б півгодини і можна подавати.

Салат «Мімоза» з горбушею, сиром, картоплею і морквою

Ситний і смачний салат, в якому смак риби вдало відтіняють овочі та плавлений сир. Соковитість страви можна варіювати за допомогою кількості використовуваного майонезу: чим його більше, тим більш ніжним і просочити вийде салат.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Горбуша консервована – 1 банка.
  • Картопля відварна – 3 шт.
  • Яйце відварне – 3 шт.
  • Сир плавлений – 150 гр.
  • Морква відварна – 2 шт.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.

Процес приготування:

  1. Відварені коренеплоди очистити від шкірки і подрібнити за допомогою великої терки, плавлений сир покласти ненадовго в морозилку.

  2. Відокремити білки від жовтків і покришити в окремі ємності.

  3. Консервовану рибу розім’яти виделкою, видалити кісточки, якщо вони є, і додати до маси трохи рідини з банки, в якій знаходилася риба.

  4. Ріпчасту цибулю очистити і нарізати якомога дрібніше.

  5. Салат викладати шарами, промазуючи майонезом. Спочатку кладуть картоплю і цибулю, покриваючи його майонезом.

  6. Потім розподіляють яєчний білок, намазують майонезом. Наступним шаром повинна бути морква і ще трохи майонезу.

  7. Потерти плавлений сир і розподілити по всій поверхні салату, включаючи бічну частину .

  8. Зверху посипати подрібненим жовтком і прикрасити зеленню. Почекати близько півгодини, щоб салат просочився, і подавати.

Як приготувати салат «Мімоза» з консервами горбуші, сиром і рисом?

Смачний і популярний салат можна приготувати і з рисом. Крупа з успіхом замінить коренеплоди (картопля), і при цьому блюдо залишиться ситним і неймовірно ніжним.

Час готування: 1 година 05 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Горбуша консервована – 1 банка.
  • Майонез – за смаком.
  • Морква відварна – 2 шт.
  • Рис відварний – 1 ст.
  • Яйце відварне – 4 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Зелень – для прикраси.

Для маринаду:

  • Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
  • Вода – 0,5 ст.
  • Сіль – одна щіпка.
  • Цукор-пісок – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

  1. Морква і яйця очищають. Морква натирають або подрібнюють будь-яким зручним способом.

  2. Яйця ділять на білки і жовтки і натирають окремо.

  3. Цибулю нарізають так, щоб вийшли четвертинки кілець, а потім замочують скибочки в суміші із зазначених для маринаду інгредієнтів близько 15-20 хвилин, а потім злегка віджимають.

  4. Рибу розминають, додаючи трохи рідини з банки, щоб зберегти її соковитість. Важливо переконатися, що в рибній масі не залишилося жодної кісточки.

  5. Збирають салат, укладаючи шарами на тарілку або для порціонної подачі, використовуючи кулінарне кільце. Спочатку викладають частину рису, поверх якого розподіляють половину рибної маси.

  6. Далі наноситься шар майонезу. Після цього викладають морква і натерті білки, а потім знову майонез.

  7. Наступним шаром повинен бути знову рис з майонезом і рибою. Зверху кладуть маринований цибулька і покривають майонезом.

  8. Салат прикрашають тонким шаром тертої маси з жовтків і прикрашають листочками зелені. Подавати страву краще через півгодини – годину, щоб салат встиг просочитися.

Простий і смачний салат «Мімоза» з горбушею без картоплі

У цьому рецепті не використовується картопля, але зате додається для свіжості огірок. Крім того, якщо застосовувати фіолетова цибуля, блюдо буде не таким різким.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Горбуша консервована – 1 банка.
  • Цибуля фіолетова салатна – 1 шт.
  • Морква відварна – 1 шт.
  • Яйце відварне – 3-4 шт.
  • Огірок – 1-2 шт.
  • Майонез – за смаком.
  • Кріп – для прикраси.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

  1. Очищену цибулину рубають дрібним кубиком, а потім заливають на 5 хвилин окропом.

  2. Морква подрібнюють в комбайні або на тертці.

  3. Яєчні білки і жовтки окремо натерти або дуже дрібно порубати.

  4. Консерви розім’яти виделкою і змішати з маслом, в якому зберігалася риба. Так риба буде не такий сухий.

  5. З огірків зняти шкірку і нарізати їх дрібними кубиками.

  6. Салат викладати на підставні тарілки або блюдо для подачі шарами: спочатку розподіляють рибну масу, потім покривають майонезом і кладуть частину цибулі.

  7. Після цього потрібно викласти білок, трохи майонезу і решту цибулі.

  8. Слідом ідуть шари огірка і морквини, а верх і бічні частини салату обсипаються жовтком. Блюдо прикрашають свіжою зеленню, і подають після того, як воно настоїться близько півгодини.

Покроковий рецепт приготування салату «Мімоза» з горбушею і яблуком

Яблуко – яскравий інгредієнт, який робить смак звичного блюда більш оригінальним і цікавим. Краще використовувати кислі сорти яблука, які добре поєднуються з іншими складовими салату і надають додаткову свіжість.

Час готування: 1 година 30 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Яйце відварне – 4 шт.
  • Сир твердий – 120 гр.
  • Горбуша консервована – 1 банка.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Морква відварна – 1 шт.
  • Майонез – за смаком.
  • Кріп – для прикраси.

Для маринаду:

  • Вода – 0,5 ст.
  • Оцет столовий 9% – 1 ч. Л.
  • Сіль – одна щіпка.
  • Цукор – 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Яйця потрібно очистити і розділити на складові: білки натерти, а жовтки розім’яти. Інгредієнти повинні зберігатися до використання в салаті окремо.

  2. Морква подрібнюється, можна використовувати для цього тертку або кухонний комбайн, а сир натирається.

  3. Ріпчасту цибулю рекомендують нарізати четвертинками тонких кілець або кубиками, а потім тримати в маринаді, приготованому із зазначених інгредієнтів, близько 10-15 хвилин. Після, мариновані скибочки потрібно злегка віджати, щоб прибрати зайву рідину. Якщо смак цибулі вийшов занадто різким, його слід додатково промити чистою водою.

  4. Рибу розім’яти в однорідну масу.

  5. Яблуко очистити від шкірки і нарізати соломкою.

  6. Викладати салат на тарілку шарами, промазуючи майонезом. Спочатку кладуть рибу, посипають її цибулею і кладуть майонез, далі – терті білки і майонез, після – сир і яблуко, шар якого покривають майонезом.

  7. Зверху і з боків страви розподіляють подрібнений жовток і прикрашають зеленню. Салату потрібно дати просочитися близько години, а потім подавати.

Дуже смачний листковий салат «Мімоза» з горбушею гарячого копчення

Салат з рибою гарячого копчення набуває особливі відтінки смаку і аромату. Блюдо автоматично стає дорожче, його можна подавати на суд навіть найвимогливіших гурманів, які вважають «Мімозу» занадто простим і не оригінальним блюдом.

Час готування: 1 годину 30 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Горбуша гарячого копчення – 300 гр.
  • Яйце відварне – 3 шт.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Майонез – за смаком.
  • Морква відварна – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Картопля відварна – 2 шт.

Процес приготування:

  1. У риби знімається шкірка, і видаляються кісточки, вона нарізається невеликими кубиками. Укласти рівним шаром на дно салатник.

  2. Яйця розділити на білки і жовтки. Білок натерти і розподілити поверх шару горбуші і змастити майонезом.

  3. Поверх риби з майонезом слід акуратно розподілити терте вершкове масло. Його краще попередньо потримати в морозилці, щоб легше було натирати.

  4. Моркву подрібнити так, як подобається, можна дуже дрібно, можна нарізати більшими шматочками і розподілити наступним шаром, який також змащується майонезом.

  5. Наступний етап – викладання дрібно нарубаного ріпчастої цибулі, поверх якого слід викласти подрібнений картопля. Шар коренеплоду також покривається майонезом.

  6. Верхній шар – терті жовтки, якими обсипається верх салату. Страві дають настоятися близько години і подають. Приємного апетиту!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал