Повітряний манник на кефірі в духовці – 9 дуже смачних та простих рецептів класичного пишного манника з фото покроково

ca0518d965fa3bf3f9c3ef719210bf52

Повітряний манник на кефірі в духовці – – це класичний пиріг з нашого дитинства, який усім відомий і давно любимо. Хто пече манники часто, ті давно знають усі хитрощі приготування цих смакот, а решті ми пропонуємо освоїти будь-який з 9 дуже смачних і простих покрокових рецептів манників. Такі домашні пироги вийдуть пишними, ароматними, солодкими та подобаються всім без винятку!

Повітряний манник на кефірі з борошном

Повітряний манник на кефірі з борошном – це чудові ласощі як для найменших, так і для дорослих членів вашої родини. І нехай здається простота рецепту і нехитрі інгредієнти не вводять вас в оману – такий пиріг дійсно дуже смачний! Зверху його можна залити помадкою, цукровою глазур’ю або посипати товченими горішками.

Інгредієнти:

  • Манка – 1 ст.
  • Борошно – 1 ст.
  • Цукор – 0,75 ст.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Розпушувач – 12 гр.
  • Кефір –250 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Кефір перемішайте з манкою і наполягайте на кухонному столі 30-40 хвилин, щоб манка добре розбухла. До речі, кефір потрібно заздалегідь дістати з холодильника, щоб він набув кімнатної температури.

47596b777afbb823829de569ff2f3e0d

Крок 2. З цукром збийте яйця так, щоб у вас вийшла біла піна, а всі крупинки цукру зникли.

a4128efa3c09557a5dad512c0d16def5

Крок 3. Додайте збиті яйця з цукром у суміш кефіру, всипте розпушувач (його можна замінити на чайну ложку соди без гірки, гашеної в оцті). Легко розмішайте, щоби яйця не опали.

6ca747412f221888037d238740c3536d

Крок 4. У тісто для манника введіть борошно, можна трохи менше, ніж склянка. Борошно має бути просіяним, а вводити його потрібно порційно, легко розмішуючи ложкою або лопаткою, щоб грудок не було.

55260c5857bd4d6c47565ff61f907d03

Крок 5. Дайте тіста з борошном настоятися ще 10-15 хвилин.

5d4f02fb1c279807d205b4e5ddee8099

Крок 6. Розігрійте духовку до 180 градусів, змастіть форму або лист з глибокими бортиками вершковим маслом і викладіть ложкою тісто, а верх розрівняйте.

fba8dac517a73fbe890b48240d094d88

Крок 7. Манник дбає від 30 до 45 хвилин, дивлячись яка у вас духовка. Газові духовки печуть трохи повільніше за електричні. Перші 20-25 хвилин не відкривайте духовку – манник повинен добре підрости у теплі.

f7ef64fe30cb31b084ded98adc5d1c73

Крок 8. Готовність пирога перевіряйте сірником або зубочисткою, якщо вона суха пиріг – готовий.

a796edfab40a023d32490f6c9e3b9043

Крок 9. Готовий повітряний манник на кефірі з борошном витримайте у формі 5-10 хвилин, щоб він відстав від країв, а потім обережно викладіть на плоску тарілку великого розміру.

59a7330c4957852144963281791031ee

Крок 10. Прикрасьте верх пирога на власний розсуд і подавайте до чаю ще теплим.

d1a0f5e892f2aa1cfd5fe781f67f3b68

Смачного!

Пишний та розсипчастий манник без борошна

Манник – це такий пиріг, який легко вийде пишним та розсипчастим навіть без борошна, з додаванням лише однієї манки. А ще така випічка виходить дуже соковитою. Верх манника прикрасьте глазур’ю чи розтопленим шоколадом. Приготуйте манник без борошна хоча б один раз і ви точно не пошкодуєте!

Інгредієнти:

  • Кефір – 1,5 ст.
  • Манка – 2 ст.
  • Цукор – 1 ст.
  • Курячі яйця – 3 шт.
  • Розпушувач – 1 пакетик.
  • Цедра лимона – 1 ч.л.
  • Сіль – на кінчику ножа.
  • Вершкове масло – для змащування форми.

Процес приготування:

Крок 1. У миску розбийте яйця, всипте туди цукор і трохи солі. Збивайте яйця з цукром та сіллю, поки весь цукор не розчиниться, а маса має побіліти. Працюйте міксером, блендером чи ручним вінчиком.

80a12307cf49a9b6aebf15fa1406aafa

Крок 2. Додайте до збитих яєць кефір кімнатної температури, розпушувач для тіста та цедру, продовжуйте ще трохи збивати масу, доки вона не стане повністю однорідною.

9295c1efb5521b22f5cbd0f2b3249f98

Крок 3. Додайте порційно в тісто манку щоразу добре, але акуратно розмішуючи, щоб яйця не опали. На поверхні тіста має з’явитися безліч дрібних повітряних бульбашок.

fd4d82c339d1112b8a465718651f0068

Крок 4. Тісто залиште настоятися 30-40 хвилин для набухання манки.

41a38e3a073a20c80b5625a23ed97408

Крок 5. Форму для випікання рясно змастіть вершковим або олією і вилийте в неї тісто.

fbc0d85a56e26227c5fb59f9663a2a46

Крок 6. Духовку розігрійте до 180-190 градусів, помістіть форму з тістом і запікайте манник до готовності 35-40 хвилин.

e58421237affc70540cc343301b25dd7

Крок 7. Не відкривайте духовку перші 20-25 хвилин, через 35 хвилин проткніть манник сірником, якщо вона суха пиріг – готовий, а якщо волога, допікайте пиріг до готовності.

503257595b724c7bcbb34d843dbc74e0

Крок 8. Слідкуйте, щоб скоринка на маннику не була надто засмаженою, якщо вона швидко темніє, тоді прикрийте манник зверху папером для випічки та продовжуйте запікання.

9bceaf9c555f5e83c3da857dffce899a

Крок 9. Після того, як манник буде готовий, потримайте його у відключеній відкритій духовці 5-10 хвилин, а потім акуратно витягайте з форми.

e4082e3b69e7bf447aebb8ac2ae51094

Крок 10. Трохи остиглий манник можна полити кондитерською глазур’ю або присипати меленими в крихту горіхами, а також прикрасити зверху шматочками свіжих фруктів або ягодами.

30c192111a6cabf858683cd9d82c6b08

Смачного!

Манник з яблуками в духовці

Якщо вам подобається випічка з яблуками, тоді цей рецепт – є точно для вас! Манник з яблуками особливо смачний із заливкою із солодкої сметани, вона його відмінно просочить, зробивши вологішим. Такий пиріг стане окрасою не тільки вашого домашнього столу, але й обов’язково припаде до смаку вашим гостям.

Інгредієнти:

  • Кефір – 0,5л.
  • Манка –400 гр.
  • Цукор – 160 гр.
  • Вершкове масло|мастило| – 50-100 гр.
  • Яблука – 2 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Ванілін – за бажанням.
  • Розпушувач — 1 ч.л.

Для заливання:

  • Сметана – 100 гр.
  • Цукрова пудра – 3 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Манку спочатку потрібно залити кефіром, перемішати і дати постояти мінімум півгодини, щоб крупа розбухла. Цей крок особливо важливий, якщо у вас манка не найвищого, а першого сорту.

6f7972c9d1422bfce8261a7c66bcd5b0

Крок 2. Далі яблука очистіть від шкірки, від серцевини та насіння, наріжте тонкими часточками.

523d9c1dd5c5a4ad398199d453244e02

Крок 3. Коли манка добре розбухне в кефірі, додайте до неї ванілін (ванільний цукор), розпушувач та цукор, розмішайте.

d78c9369920febeaa35f9c1b6039e226

Крок 4. Окремо з щіпкою солі збийте яйця до білої, міцної піни, акуратно введіть їх у решту тіста, розмішайте.

52c310a4aae929eabe6987e6ef43d863

Крок 5. Розтоплене, але остигле вершкове масло також додайте в тісто, розмішайте все до однорідності.

10ded056e3be17ac32e1d5933e05565e

Крок 6. Форму для випікання змастіть олією (вершковою або рослинною), вилийте туди половину тіста.

bafa4f8ba229d306428d5c3b3ba85ece

Крок 7. Далі викладіть яблучні часточки, а зверху – другу половину тіста.

371c718df0fdd940bc1a2747a696a261

Крок 8. Манник випікається у нагрітій до 180 градусів духовці 35-40 хвилин.

1d658c579853ed630a34bd8a25765718

Крок 9. Тісто в маннику з яблуками буде готове, якщо сірник, яким його потрібно проткнути, залишиться сухим.

42fe82bcc131d8ae73b03bc41a1d4c45

Крок 10. Манник повинен злегка охолонути у формі, потім витягайте його назовні, викладайте на гарну страву і поливайте заливкою із суміші сметани та цукрової пудри.

752773d90634c61f9c7923d5e266de7a

Смачного!

Дуже смачний манник на кефірі з сиром

Манник на кефірі з сиром може вийде як більш вологим, так і сухим, і розсипчастим – все залежить від того, який сир ви додасте в тісто. Щоб такий пиріг був особливо смачним, сир ми рекомендуємо брати сухуватий, волога сирна маса для нього не підходить.

Продукти для приготування:

  • Манка – 200 гр.
  • Цукор – 1 ст.
  • Сіль – щіпка.
  • Яйця – 2 шт.
  • Кефір – 230-250мл.
  • Сир – 300 гр.
  • Борошно – 0,5 ст.
  • Ванілін – 0,5 ч.л.
  • Розпушувач – 2 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Всипте манну крупу в кефір, він має бути нагрітим до кімнатної температури. Нехай суміш постоїть 30-45 хвилин і добре набухне.

22215417255a29c2c931ad73245d05c4

Крок 2. В окремій ємності розітріть із цукром сир, додайте ванілін, нехай ця маса також постоїть, щоб цукор розчинився.

3c9fb207a69ab12e3b415d82bf1f92e0

Крок 3. Яйця збийте з щіпкою солі, додайте в манку, розмішайте.

3249c5b1a4d2e980381e26abd1d2fb43

Крок 4. З’єднайте разом сир із масою з манки, кефіру та яєць, розмішайте.

6fbcf17198479c709dc3bac1197d7428

Крок 5. У тісто введіть борошно, розмішайте, щоб не було грудок. Вводьте її порційно, а потім введіть розпушувач (якщо у вас сода, а не розпушувач, її можна взяти 1 чайну ложку з гіркою, трохи потушкувати укусом і додати до кефіру).

c92e0eba9ccaccd1fce361e8a0224221

Крок 6. Нагрійте духовку до 180 °С.

04aa7c2938ea0dfb91e4f0415c6b9518

Крок 7. На змащену малою форму для випічки або на лист вилийте тісто, зверху його можна трохи присипати меленими сухарями, щоб на маннику утворилася красива скоринка.

dc29bf5dc5709f81c7a87163305b7588

Крок 8. Щоб тісто не опало, доки манник готується, духовку не відкривайте. Час випікання: 35-45 хвилин, залежно від духовки.

ee2d2e5cf4276282f19a07ca4403ae5e

Крок 9. Готовність пирога перевіряйте сірником –, він повинен залишитися сухим, якщо манник з сиром готовий повністю.

86175975a5659711b42fdd2656bb03de

Крок 10. Дайте пирога постояти в духовці з відчиненими дверцятами, щоб трохи охолонути, а потім викладайте його на тарілку і подавайте до столу в теплому вигляді. Разом із сирним манником часто подають солодкий сметанний соус.

584048c0f78d255ff1eb16e1658d33d7

Смачного!

Простий рецепт манника з родзинками у духовці

Манник з родзинками, випечений у духовці будинку – це дуже смачна і бюджетна випічка, з якою впорається кожна господиня-початківець. До речі, якщо у вас немає міксера, не варто відмовлятися від приготування манника, як показує досвід, зовсім не обов’язково збивати яйця в міцну піну, достатньо буде і звичайного збовтування вінчиком або навіть вилкою.

Інгредієнти:

  • Кефір – 1 ст.
  • Манка – 1 ст.
  • Борошно в/с – 1 ст.
  • Цукор – 2/3 ст.
  • Яйця – 3 шт.
  • Олія – 3 ст.л.
  • Ароматизатор (ром чи сироп) – 1-2 ч.л.
  • Розпушувач – 1,5 ч.л.
  • Родзинки – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Хтось віддає перевагу манникам без борошна, а хтось із борошном, вважаючи, що така випічка виходить більш повітряною. Манку залийте кефіром і добре, розмішайте до однорідності. Кефір беріть кімнатну температуру.

896060168fa26577cd7dc5c238488876

Крок 2. Родзинки промийте, якщо він жорсткий, тоді залийте на чверть години окропом, а потім відцідіть рідину, обсушіть ягоди паперовим рушником.

f4ada27dfeaad561233773f1341b05c4

Крок 3. Разом із цукром збийте міксером або вінчиком яйця, додайте ром або якийсь інший ароматизатор на ваш смак.

068ec7c90063117006ee4bd524e62459

Крок 4. Додайте олію і змішайте до однорідності.

24384aa40e313fa74d0ae2e3ce63c7a5

Крок 5. Змішайте дві основи тіста в одну, доки тісто не стане повністю гладким. Працюйте вінчиком.

6bab83f81c2c032fd674e0f4fee25a62

Крок 6. Сухі родзинки змішайте з ложкою борошна, а потім додайте в тісто, добре розмішайте.

a649c9b5ca2e3d5b295b4706cb0e30f2

Крок 7. У тісто залишилося ввести порційне борошно, розпушувач і добре розмішати. Якщо ви використовуєте соду, її трохи гасять укусом і вводять у кефір ще до манки.

3c5dd846363a6108c2b6548a895e5229

Крок 8. Форму для випікання змастіть будь-яким маслом, вилийте тісто рівним шаром, помістіть у духову шафу, нагріту до 180 градусів.

d85672eec4a690ab3af42bf7de25b597

Крок 9. Випікають манник із родзинками не менше 35-45 хвилин, готовність випічки перевіряють дерев’яним сірником або зубочисткою. Не відкривайте духову шафу перші 20 хвилин, щоб від перепаду температур пиріг не опав.

1e321c958bfd4024e7a736b89a87076b

Крок 10. Маннику дають трохи охолонути у формі, а потім акуратно перевертають, виймають із форми, нарізають порційно та подають до столу. Верх пирога покривайте глазур’ю, присипайте цукровою пудрою або товченою шоколадною крихтою.

dc0e1c2926e3630953642622aac58135

Смачного!

Порада: родзинки можна замінити іншими сухофруктами або сушеними ягодами, наприклад, вишню або журавлину. Якщо ви берете великий чорнослив або курагу, розділіть їх на кілька частин. Також разом із родзинками (або замість нього) до манника можна додати будь-які подрібнені горішки.

Манник на кефірі з варенням

Манник на кефірі з варенням – – це ще один простий рецепт прекрасної домашньої випічки. Він зовсім нескладний у приготуванні, за що й любимо багатьма хазяйками. За бажання такий пиріг спече навіть школяр!

Інгредієнти:

  • Манка – 240-260 гр.
  • Цукор пісок – 100 гр.
  • Кефір –500 мл
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 120 гр.
  • Варення будь-яке – 1 ст.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Ванільний цукор – 1 ст.
  • Сіль – щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Кефір нагрійте до кімнатної температури, налийте в миску, помішуючи, порційно введіть борошно і манку.

f52a496176c117dc423549576eff8941

Крок 2. Дайте основі тіста розбухнути, постоявши на столі під кришкою або плівкою харчової 30-40 хвилин.

d50f2e2d3d9eb4fd17de553634192035

Крок 3. Потім збийте міксером або вінчиком яйця разом із щіпкою солі, цукром, ванільним цукром (ваніліном) до однорідної маси.

8e92a6ea6d8105e8f0a8ed1d0bff52e8

Крок 4. З’єднайте дві основи для тіста, акуратно розмішуючи.

462ca0609e0209a8922e1eab478e9f5e

Крок 5. Далі додайте розпушувач та будь-яке варення. Якщо варення дуже солодке, цукор у манник можна не додавати або додати небагато. У результаті у вас має вийти густе, як жирна сметана, тісто.

51ee175f3307260f55880a803f691fc3

Крок 6. На змащений олією лист або у форму викладіть тісто.

cbe837e8e93f60f07c3b5b152cfe7582

Крок 7. Випікання манника з варенням здійснюється 35-45 хвилин, температура: 180-190°С. Готовність пирога перевіряйте сірником.

431e55cb8512ceca6b56de3efa3a104a

Крок 8. Дайте пирога трохи охолонути в духовці з відчиненими дверцятами, а потім прикрашайте його верх на свій розсуд і подавайте до столу, вийнявши з форми.

70e5d6c83e5ad9dae108cb231f48afbe

Смачного!

Повітряний шоколадний манник на кефірі

Шоколадний манник на кефірі – це ароматний пиріг з чарівним запахам какао, особливо сильним, коли він гарячий. Щоб манник вийшов дуже смачним, для нього потрібне лише високоякісне натуральне гірке какао. Не додавайте солодке какао, яке використовується для отримання швидкорозчинного шоколадного напою –, ефект вийде зовсім не той…

Інгредієнти:

  • Олія – 4 ст.л.
  • Манка – 1 ст.
  • Борошно – 1 ст.
  • Яйця – 2 шт.
  • Какао – 2 ст.л.
  • Кефір – 1 ст.
  • Цукор – 1 ст.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Сіль – щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. У склянку кефіру, вилиту в миску, всипте склянку борошна, цукор (його може бути і менше, ніж у рецепті), соду, пригашену укусом, а також манку тонкою цівкою.

fcb176aa468ef0d4d95737270bf314a8

Крок 2. Додайте в тісто какао (якщо хочете шоколадніший смак, збільште його порцію). Добре розмішайте тісто вінчиком, щоб утворилися бульбашки та не було грудок.

7c9d25aa65c95fc7f99faaa456e7083e

Крок 3. Дайте тіста настоятися 30 хвилин на кухонному столі під рушником, щоб борошно та манка набрякли.

8a6fa14a2d0c04d08bea9a0c1979a733

Крок 4. Збийте зі щіпкою солі яйця, можна робити це як міксером, так і вінчиком.

5b35af9cc0d0f8fc36306ce7e53649bf

Крок 5. Коли тісто настоїться, додайте в нього яйця та олію рослинну рафіновану, розмішайте. Консистенція тіста – дуже густа сметана.

c4c3cee5124e0e34ca14c39ba7dc4c37

Крок 6. Змастіть олією форму чи лист, вилийте туди тісто рівним шаром.

24c875c4a6b763912fce81312d7ef52e

Крок 7. Нагрійте духовку до 180 градусів та випікайте шоколадний манник не менше 35-45 хвилин, перевіряючи готовність дерев’яною паличкою або сірником.

0614f696a923a7a82a2908767c29f507

Крок 8. Готовому пирога дайте охолонути в духовці небагато, потім акуратно перекладайте його на тарілку.

f67ec493181b74e4a7155fc798bec15d

Крок 9. Коли пиріг трохи охолоне, присипте шоколадною стружкою і подавайте до столу.

17eb64586f2f3c52a0b2b45533d53be2

Смачного!

Смачний покроковий рецепт манника на кефірі з персиками

Манник на кефірі з персиками, як і будь-який інший манник, – це відмінний варіант швидкої та дешевої домашньої випічки. Однак те, що цей пиріг не вимагає якихось складних інгредієнтів та надприродних маніпуляцій із приготуванням, ще не означає, що він несмачний. Випікайте манник за цим рецептом, і ви відразу ж переконаєтесь у зворотному!

Інгредієнти:

  • Манка – 1 ст.
  • Кефіру – 1 ст.
  • Персики – 3 шт.
  • Борошно в/с – 2 ст.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Вершкове масло|мастило| – 50 гр.
  • Ванільний цукор – 10 гр.
  • Цукрова пудра – скільки потрібно.

Процес приготування:

Крок 1. Як і в приготуванні будь-якого іншого манника, потрібно починати з того, щоб змішати манку з кефіром і залишити цю суміш на столі мінімум на 30 хвилин, але можна і довше.

38b5a374b6667cefde650dae55916051

Крок 2. Борошно з’єднайте з розпушувачем.

80587c5ea9dacd49351a385a409a1281

Крок 3. З цукром за допомогою вінчика збийте яйця, додайте ванільний цукор.

73d79893afe575235febda253ea1b316

Крок 4. Вершкове масло розтопіть, остудіть до теплого стану і вводьте тонким струмком у збиті яйця, добре, але легко розмішуючи.

e115182f478d6cbc1731f33ef52a994b

Крок 5. Цю суміш з’єднайте з розбухлою манкою.

9a17b40d597ea9bec94f530f78d9b2d4

Крок 6. Введіть борошно з розпушувачем у тісто і добре перемішайте разом.

47112f7e8297987708e14022fdd03b34

Крок 7. Форму змастіть олією, на неї вилийте тісто, яке буде на кшталт густої сметани.

adc63da4c2463f683558d845ce72d52e

Крок 8. Персики обмийте, зніміть шкірку, опустивши їх у окріп, а через півхвилини обдавши холодною водою. Розділіть великі персики на 4 частини, дрібні можна на половинки. Видаліть кісточки.

0e3571ed910366beb736fbe6cfb23996

Крок 9. Шматочки персиків викладіть у тісто.

1264d5d86748db718b721e099b242b1f

Крок 10. Випікайте манник із персиками у духовці, вже нагрітій до 180 градусів.

612ccdc65ac97884d4e6ab8a3524b702

Крок 11. Час випікання – індивідуальний, але в цілому буде тривати близько 35-45 хвилин. Не відкривайте духовку перші 20-25 хвилин, щоб тісто добре піднялося і вже не опало.

a66e3e8b1128608747d785cf19bdc661

Крок 12. Маннику дайте трохи охолонути, а потім викладіть його на тарілку. Можна присипати пудрою з цукру або полити солодкою сметаною.

49fbe43ec6c41dc51d5ab819019d0aba

Смачного!

Дієтичний манник у духовці

Дієтичний манник у духовці вийде у вас у тому випадку, якщо ви додасте туди манну крупу з твердих сортів пшениці (марка «Т») –, саме в ній міститься багато корисної для організму клітковини і менше калорій у порівнянні з манкою з пшениці м’якого сорту («М»). Знизить калорійність пирога та додавання невеликої кількості цукру, а також використання кефіру 1% жирності.

Інгредієнти:

  • Манна крупа – 1 ст. (200мл).
  • Цукор – 0,5 ст.
  • Кефір – 1 ст.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сіль – до смаку.
  • Сода харчова – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування дієтичного манника за півгодини до початку роботи замочіть у кефірі манку, щоб готовий пиріг не був сухим. Якщо є час, нехай суміш постоїть на столі 1:00.

df055cbc60dceb565bb9a63bb421d83b

Крок 2. Яйце збийте з цукром і щіпкою солі, поки всі крупинки не розійдуться. Працюйте вінчиком або міксером.

f5b5e3eb860d277ab38670c8273aa521

Крок 3. Соду пригасіть укусом і додайте до тіста кефіру, туди ж введіть і збиті яйця, все добре розмішайте.

5288c13733e1d971f6b8644ae279c419

Крок 4. Тісто розмішайте, воно має повільно стікати з нахиленої ложки чи лопатки.

358b02045eec430040c4d8850ad73e89

Крок 5. Нагрійте духовку до 180-190 градусів, лист або форму змастіть трохи маслом і вилийте туди тісто.

89114e00a5d2f91052e33025cd3acf50

Крок 6. Випікайте дієтичний манник щонайменше 35-45 хвилин, готовність визначаючи сухою дерев’яною паличкою.

ccbfca26552030d07f29a0f33590a314

Крок 7. Дайте пирога злегка охолонути у формі, потім викладайте на тарілку та подавайте до столу. Щоб не збільшувати калорійність манника, не поливайте його сметаною, а лише прикрасьте зверху часточками свіжого яблука, груші чи іншими фруктами та ягодами.

f06e15a231a6cfc297c1e748f58d32f0

Смачного!

Порада: не збільшуйте температуру в духовці понад 190 градусів, думаючи, що так манник спечеться швидше. У цьому випадку пиріг швидко покриється темною кіркою, а всередині залишиться сирим. Манники можна випікати у одній великій формі, а й у маленьких формах для кексів. Час випікання – 20-30 хвилин.

ПРОСТО ВСЕ ПЕРЕМІШАТИ! 🥧 ПУХКИЙ МАННИК НА КЕФІРІ 🥧 ПРОСТИЙ РЕЦЕПТ МАННИКА – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал