Сирний пиріг із лаваша – дуже смачна і проста у приготуванні випічка

Виходить дуже ніжний, ситний та гарний у розрізі десерт, який сподобається всім хто його спробує, до того ж, проситимуть у Вас рецепт! Цей пиріг ідеально підійде коли немає часу на складне приготування, а хочеться чогось дуже смачного і ароматного.

Такий пиріг можна приготувати з млинців, але якщо не хочеться додаткової метушні на кухні, то рятує лаваш.

Сирний пиріг із лаваша - дуже смачна і проста у приготуванні випічка

Замість персиків можна використовувати родзинки, горіхи або ягоди до смаку.

Список потрібних інгредієнтів:

( форма 20 )

  • 550 г сиру,
  • 2 яйця,
  • цукор/цукрозамінник за смаком (у мене 40 г цукру),
  • натуральна ваніль або 10 г ванільного цукру,
  • 200 г лаваша,
  • 200 г консервованих персиків.

Рецепт приготування:

  1. До сиру додати яйця, цукор, ванільний цукор і все добре розім’яти вилкою. Якщо сир крупнозернистий, попередньо можна перетерти його через сито.
  2. Лаваш розрізати на прямокутники (у рецепті 4 штуки 27 на 30 см), а персики порізати невеликими шматочками.
  3. На кожну смужку з лаваша викласти чверть сирної маси та розрівняти, не доходячи до краю.
  4. Зверху викласти четвертину персиків і повернути в рулети.

Для заливки:

  • 1 яйце,
  • цукор/цукрозамінник за смаком (у рецепті 30 грам цукру),
  • 20 грам борошна,
  • 150 грам сметани.

Рецепт приготування:

  1. До яйця всипати цукор, збити вилкою, додати борошно, сметану і перемішати до однорідної маси без грудочок.
  2. У форму, застелену фольгою або пергаментом, викласти рулети у вигляді равлика ( як на фото нижче), зверху розрівняти заливку та випікати в розігрітій до 180° С духовці до рум’яності ( приблизно 30-40 хвилин).

Сирний пиріг із лаваша - дуже смачна і проста у приготуванні випічкаСирний пиріг із лаваша - дуже смачна і проста у приготуванні випічка

Гарного та приємного приготування Вам і смачного чаювання! Зберігайте собі рецепт, щоб не загубити і завжди мати під рукою.

Примітка, для тих хто рахує калорії! КБЖУ на 100 грам: 140/12/4/14 (без цукру); 156/11/4/19 (з цукром).

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал