Печінковий торт з яловичої печінки – 8 рецептів приготування печінкового торта на сковороді з покроковими фото

4dc9559b9a4af028eebcec153cbab84d

Печінковий торт з яловичої печінки – це апетитна, смачна та поживна страва для вашого столу. Така закуска буде актуальною як для свят, так і для обіднього меню. Для приготування використовуйте нашу перевірену кулінарну добірку з восьми рецептів з морквою та цибулею та покроковими фото.

Торт з яловичої печінки з цибулею, морквою та майонезом

Торт з яловичої печінки з цибулею, морквою та майонезом відрізняється насиченим смаком, привабливим виглядом та неймовірною поживністю. Таку страву можна подавати з гарнірами або як самостійна закуска. Для нескладного приготування орієнтуйтеся на перевірений рецепт перед вами.

Час приготування – 50 хвилин

Час приготування – 17 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Печінка яловича – 1000 гр.
  • Кефір – 0,5 ст.
  • Олія рослинна – 4 ст.л. + для смаження.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Морква – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 4 ст.
  • Майонез – 100 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Зелень – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Візьмемо необхідні інгредієнти, зазначені у списку.

Крок 2. Яловичий субпродукт старанно промиваємо і знімаємо всі плівки, потім прокручуємо компонент через решітку м’ясорубки для отримання ніжної печінкової маси.

8e3f6a329e30eaa82ee05855e68f7ad5

Крок 3. У масу, що утворилася, також прокручуємо половину цибулі. Вливаємо вказану кількість кефіру та замішуємо тісто.

Крок 4. У цю ж заготівлю розбиваємо курячі яйця і знову вимішуємо.

c742b29a9a2191c772de3ab93efefdcc

Крок 5. Всипаємо в заготовку борошно, яке просіяли, відправляємо сіль, чорний мелений перець і вливаємо масло соняшнику або інше рослинне. Знову все вимішуємо до повної однорідності.

Крок 6. Ставимо сковорідку на плиту, прогріваємо з олією та дозовано вливаємо сюди тісто з печінки яловичини.

f6c3b3c6f6e1b58bc515058791fdfab7

Крок 7. Обсмажуємо печінкові млинці до рум’янцю з обох боків.

Крок 8. Розігріваємо ще одну сковороду з олією. Обсмажуємо на ньому подрібнену цибулю, що залишилася, близько 10 хвилин.

aa350533641d18caa22cb5aeafa11e92

Крок 9. Також обсмажуємо терту на тертці моркву до рум’янцю. Даємо овочам охолонути.

Крок 10. Даємо охолонути всім нашим печінковим млинцям.

157629cd2e729aadd6bbd13a367d0624

Крок 11. Для заправки в глибокій мисці з’єднуємо майонез, подрібнений часник та зелень. Старанно все перемішуємо.

Крок 12. Починаємо формувати печінки торт. Один млинець (перший шар) викладаємо на плоску тарілку та доповнюємо майонезом, який рівномірно розмазуємо по всій поверхні.

d8e93c4c0caaaca1e4d4409febefdeed

Крок 13. Закриваємо другим млинцем. Також обмазуємо майонезом та викладаємо цибулю з морквою.

Крок 14. Далі повторюємо всі шари та ставимо торт для просочення в холодильник на пару годин.

7c5f983ccf58114745958384a88d24e5

Крок 15. Перед подачею частування можна обмазати зверху майонезом та прикрасити зеленню.

Крок 16. Торт з яловичої печінки з цибулею, морквою та майонезом готовий. Діліть на шматочки і пригощайтеся!

0a0991584c00f3e046e68e076956d4c4

Печінковий торт з яловичої печінки з молоком

Печінковий торт з яловичої печінки з молоком – це неймовірно апетитна та смачна закуска для вашого домашнього столу або святкового застілля. Тісто з яловичого субпродукту на молоці виходить ніжнішим і цікавішим за смаком. Спробуйте приготувати за перевіреним кулінарним рецептом.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Печінка яловича – 0,7 кг.
  • Молоко коров’яче – 0,5 л.
  • Борошно – 1,5 ст.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія рослинна – для смаження.

Для начинки:

  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Майонез – 250 гр.
  • Олія рослинна – для смаження.

Для прикраси:

  • Яйце – 2 шт.
  • Кріп – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед приготуємо начинку. Дрібно ріжемо цибулини (звичайні ріпчасті).

Крок 2. Очищену морквину натираємо на великій тертці.

502bbd3041da12c4cc4b27c8bb269a17

Крок 3. Готуємо овочі в сковорідці з олією до гарної м’якості. На смак можна додати спеції.

Крок 4. Переч яловичини вимиваємо у воді і очищаємо від жил, потім обробляємо на великі частини.

cd23220b0b318ef0e5e4666ded9f0894

Крок 5. Шматки печінки прокручуємо через м’ясорубку до отримання дрібної кашки.

Крок 6. У печінкову масу вливаємо молоко, розбиваємо яйця та додаємо спеції. Тривало все перемішуємо.

a16f7668dfcc5d748c7dfea115e42e2a

Крок 7. Сюди просіюємо необхідну кількість борошна і перемішуємо до зникнення сухих грудочок від борошняного продукту.

45de125658e507e7d9ee9065c1d73c4a

Крок 8. Розігріваємо сковорідку з олією і занурюємо сюди печінкове тісто – близько 2-3 столових ложок на один млинець.

1b6f61466e9effb3d559ab79ab56f0f6

Крок 9. Обсмажуємо рум’яні печінкові коржі з обох боків.

855d87441a7bfd6485e298211b4f6f40

Крок 10. Очищаємо часник та подрібнюємо його будь-яким зручним способом.

892cd9df82e8b0b4f5d14e5b126bd11d

Крок 11. До часнику додаємо майонез і добре перемішуємо.

4677a04bfbb9b582e2c053ada19f07d2

Крок 12. Приступаємо до збирання нашого торта. На плоску тарілку викладаємо перший корж.

205a3bd0cd2308d8164a6ee3547d6270

Крок 13. Обмазуємо корж часниковим майонезом.

d70c1249457f485e403bcc70e2b90428

Крок 14. Також обмазуємо його обсмаженими овочами. У такому порядку повторюємо усі шари.

1c851d54a18ecdde5be7264dfd114da5

Крок 15. Прикрашаємо торт подрібненими відвареними яйцями та кропом. Для привабливої картинки жовток та білок можна розділити.

c78901f58485d7e58803ff78381c312b

Крок 16. Печінковий торт з яловичої печінки з молоком готовий. Скоріше оцінюйте смак готової закуски!

e140b4eecb3dd564840e9c5ea46e2bae

Торт з яловичої печінки з грибами в домашніх умовах

Торт з яловичої печінки з грибами в домашніх умовах – це дуже поживна та цікава до смаку страва, яка підійде як для домашнього столу, так і для святкового меню. Яскрава кулінарна ідея точно не залишить байдужими ваших рідних чи гостей. Спробуйте!

Час приготування – 50 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Печінка яловича – 1 кг.
  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно – 150 гр.
  • Молоко коров’яче – 150 мл.
  • Сіль – до смаку.
  • Олія рослинна – для смаження.

Для начинки:

  • Яйце – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Гриби печериці – 250 гр.
  • Часник – 4 зуб.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Твердий сир – 100 гр.
  • Майонез – до смаку.
  • Сіль – до смаку.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Печінку яловичини добре промиваємо під водою, очищаємо від плівок та прокручуємо через м’ясорубку. Також можна використовувати блендер або кухонний комбайн. У цю масу відправляємо молоко, просіяне борошно, яйця та сіль. Ретельно все перемішуємо.

dbe37bc6a660cb882d7c7c76b8e55b73

Крок 2. Розігріваємо сковороду з олією і порційно вливаємо сюди печінкове тісто. Обсмажуємо таким чином млинці до рум’янцю.

979664aeed9eba02bc3aa3580b5cfcaf

Крок 3. Для начинки дрібно ріжемо цибулю і натираємо на тертці моркву. Частину цибулі з морквою обсмажуємо на олії до м’якості. В окремій сковороді смажимо подрібнені гриби з цибулею, що залишилася.

35c84f06a062d9a6bd07a45424d35d32

Крок 4. Починаємо формувати торт. Перший млинець з субпродукту викладаємо на тарілку та обмазуємо майонезом. Майонез попередньо перемішуємо з зеленню та часником.

2c8e661c496c0a6ca2032a8e3d7b2eda

Крок 5. Також обмазуємо млинець обсмаженими овочами.

3c5ee8177a07b785194404da2d534995

Крок 6. Далі викладаємо наступний корж. Обмазуємо його майонезом та засмажкою з грибів та цибулі.

8d0754ea23e50d45e0338cb55d371ac0

Крок 7. Таким чином збираємо весь торт, притискаємо його тарілкою та зверху встановлюємо вантаж. Залишаємо для просочення.

95ecd2c126d6a40e7fa5aa4dc6cc6533

Крок 8. Перед подачею торт прикрашаємо подрібненими яйцями, розділеними на жовтки та білки. А також посипаємо подрібненим кропом.

a32db745f18c865c37f336386274bad1

Крок 9. Торт з яловичої печінки з грибами в домашніх умовах готовий. Пригощайтесь!

9b5f3882343f3b9e8ea5d64acba11a3e

Печінковий торт з манкою

Печінковий торт з манкою виходить більш пишним, соковитим та апетитним. Печінкове тісто з додаванням манної крупи точно не залишиться непоміченим. Подавайте готову страву до святкового чи домашнього столу. Можна доповнити зеленню, соліннями чи картопляним пюре.

Час приготування – 1 год

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Печінка яловича – 700 гр.
  • Крупа манна – 2 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – до смаку.
  • Суміш перців – до смаку.
  • Олія рослинна – для смаження.

Для начинки:

  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Майонез – 2 ст.
  • Сметана 25% – 2 ст.
  • Кетчуп – 2 ст.
  • Часник – до смаку.
  • Сіль – до смаку.
  • Суміш перців – до смаку.
  • Олія рослинна – для смаження.

Для прикраси:

  • Болгарський солодкий перець – 0,5 шт.
  • Помідори чері – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Промиту та очищену печінку яловичини прокручуємо у м’ясорубці з однією цибулею. Сюди ж відправляємо манну крупу, розбиваємо яйця та додаємо спеції. Добре все вимішуємо і залишаємо на 15 хвилин, щоб розбухнула манна крупа.

f5ec9cdd263432e20ab9e1b6263d8928

Крок 2. Ріпчаста цибуля, що залишилася, дрібно ріжемо ножем і обсмажуємо до прозорості на рослинній олії в сковороді.

a0bba871a78d539a400464e7a18fd0a1

Крок 3. До цибулі відправляємо терту моркву і смажимо разом до готовності. Окремо для заправки перемішуємо майонез, сметану, кетчуп та подрібнений часник.

d8a3796568960137c9c1e125eeec284f

Крок 4. Розігріваємо сковороду з олією і порційно вливаємо сюди печінкове тісто.

3849ff32648565f332cc4ffce7de8d79

Крок 5. Обсмажуємо млинці з субпродукту до рум’янцю з обох боків і даємо їм охолонути.

1006c0e91873a1bfa4e0700b4f1178d4

Крок 6. Починаємо формувати торт. Перший корж викладаємо на пласку тарілку.

84c0e2d0eed0499038c573041cff21aa

Крок 7. Обмазуємо його заготівлею з обсмажених овочів.

0147a61240d6ce6bc0fdb863599c942e

Крок 8. Таким чином повторюємо усі шари.

33a65b1fcfce71654b5f66301c5b701a

Крок 9. Найвищий шар поливаємо нашою заправкою.

cc70b8494eacd1989aa5a8aa88d6c597

Крок 10. Також торт необхідно прикрасити скибочками болгарського перцю та помідора.

4f092ab50213e861be2e88c97670100a

Крок 11. Печінковий торт з манкою готовий. Нарізайте шматочками та спробуйте!

d82a6be28451d0d218c50ca530239eed

Печінковий торт з яловичої печінки зі сметаною

Печінковий торт з яловичої печінки зі сметаною виходить ніжнішим і легшим. Крім того, такий кулінарний варіант вийде не таким калорійним, як такі закуски з використанням майонезу. Спробуйте приготувати апетитний торт з печінки за нашим перевіреним рецептом.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Печінка яловича – 400 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 100 мл.
  • Борошно вівсяне – 10 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Морква –100 гр.
  • Сметана – до смаку.
  • Сіль – до смаку.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Беремо всі необхідні продукти зі списку вище. Печінку яловичини заздалегідь промиваємо під водою та очищаємо від усіх плівок та прожилок.

Крок 2. Потім печінку обробляємо на невеликі шматочки.

58211563c49019b81d2e431ac9eb1cc5

Крок 3. Ці шматки субпродукту прокручуємо через м’ясорубку двічі, щоб отримати ніжну однорідну масу.

2dd9fcfb622b6591fbdb69f725ac24ff

Крок 4. У печінкову заготовку відправляємо курячі яйця та вливаємо молоко. Добре все перемішуємо.

a2053c4a82ba51a81dcedd41c0bf26f3

Крок 5. Також сюди всипаємо просіяне вівсяне борошно, ще раз перемішуємо до зникнення грудочок.

902c93e724d6a100f82bc58d4d44c8d1

Крок 6. Розігріваємо сковороду з олією і порційно вливаємо сюди тісто. Таким чином обсмажуємо рум’яні печінкові млинці.

fce2885307fd366506c97eb38c14fd43

Крок 7. Для начинки подрібнюємо цибулю і натираємо на тертці моркву. Далі овочі обсмажуємо на олії до м’якості.

0c2aaa07e4d5f2ca0a94d21b71992f3a

Крок 8. Починаємо збирати наш торт. На плоску тарілку викладаємо печінковий млинець, обмазуємо його сметаною та обсмаженими овочами. Таким чином повторюємо усі шари.

d20395c8721eb60cf202534a29dab0e0

Крок 9. Печінковий торт з яловичої печінки зі сметаною готовий. Можна спробувати!

e15e145211c9056edc48a63b66ebe920

Торт з яловичої печінки в духовці

Торт з яловичої печінки в духовці – це цікавий та нескладний кулінарний рецепт, який точно варто спробувати для домашнього чи святкового столу. Приготовлений у духовці закусочний торт порадує особливим смаком, поживністю та привабливим виглядом.

Час приготування – 55 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Печінка яловича – 700 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Кефір –100 мл.
  • Крупа манна – 100 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Сир твердий – до смаку.
  • Майонез – 200 гр.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо в холодній воді яловичу печінку, очищаємо від плівок і перетворюємо на ніжний фарш будь-яким зручним способом. Для цього використовуйте м’ясорубку, блендер або кухонний комбайн.

22b6290c301696e77b14afdcc392f29d

Крок 2. У цю заготовку продавлюємо часник, також посипаємо все сіллю та перцем.

cb63395fdcfb02db8e760b59270deff1

Крок 3. Вливаємо сюди кефір, додаємо куряче яйце та манну крупу.

37e507aeb40c238a15d1b5fc4fb81dfe

Крок 4. Старанно все збовтуємо та залишаємо на 15 хвилин. За ці хвилини крупа досить розбухне, і маса стане пишнішою.

3b9464e4219e36e9ffe736358f3e229a

Крок 5. Для начинки ріжемо кубиком цибулю і натираємо на тертці моркву. Готуємо овочі у сковорідці на олії до м’якого стану.

126c9da31abe2c6cac436839ee658c1e

Крок 6. Печінкове тісто візуально ділимо на три частини. Першу виливаємо у форму для випікання та злегка обмазуємо майонезом.

6cd9ce3a726c2c7f2974a11aacda0c68

Крок 7. На цю масу викладаємо половину овочевої начинки.

8e939b3d25c627f8a534a908b9e42c19

Крок 8. Заливаємо це ще однією частиною тіста, знову закриваємо майонезом (тонким шаром), викладаємо нашу начинку. Закриваємо всі залишками тіста з субпродукту та відправляємо у прогріту до 200° духовку на 40-45 хвилин.

f61c2cb41460752b8a86212d99099b24

Крок 8. Після закінчення зазначеного часу страву посипаємо тертим сиром та випікаємо ще близько 10 хвилин.

7ea18d784a8caf606fa7a97d6749d8e4

Крок 10. Торт з яловичої печінки в духовці готовий. Можна нарізати та пробувати!

c9d352ad9d7562308c6edf79b9f2a145

Печінковий торт з яловичої печінки з сиром та часником

Печінковий торт з яловичої печінки з сиром та часником порадує не лише яскравим смаком, а й апетитним виглядом, та ароматом. Поживний продукт можна подавати до столу з гарячими гарнірами або просто їсти з хлібом. Спробуйте приготувати за перевіреним рецептом з покроковими фото.

Час приготування – 1 година 10 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Печінка яловича – 500 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Борошно – 6 ст.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Твердий сир – 150 гр.
  • Часник гранульований – до смаку.
  • Сіль – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Перець червоний мелений – до смаку.
  • Майонез – до смаку.
  • Олія рослинна – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти за списком.

Крок 2. Яловичу печінку викладаємо у глибоку миску.

e0ac3f30109612f86d6e6f9131f17586

Крок 3. Ошпарюємо її окропом у тих місцях, де є плівка.

Крок 4. Після такої простої процедури легко відокремити плівку від печінки.

fe27ad8d83373cd785e6a2e33181459d

Крок 5. Також очищаємо одну цибулину та розрізаємо її на шматочки.

Крок 6. Підготовлену печінку обробляємо на шматки.

7f7a71187e779e569334c23a9b5073bc

Крок 7. Печінка разом з шматками цибулі прокручуємо через м’ясорубку.

Крок 8. Необхідно отримати однорідну печінкову масу.

21605be7dc4c3a8b48ad3aed7cf02c1d

Крок 9. Також натираємо на великій тертці одну моркву.

Крок 10. Моркву відправляємо до печінкової маси. Сюди натираємо на тертці половину сиру.

ac89bd62ab988a9c5c3ff24ca8021df2

Крок 11. Дрібно ріжемо ножем зелену цибулю.

Крок 12. Відправляємо зелену цибулю в загальну масу і сюди розбиваємо курячі яйця.

328af489eabd9b2b2aa016fba86734e8

Крок 13. Доповнюємо нашу заготівлю борошном.

Крок 14. Додаємо сіль та спеції за смаком.

0ae09c2829164b8a0f5d40ba13dc1d5c

Крок 15. Також вливаємо трохи майонезу.

Крок 16. Добре вимішуємо нашу заготівлю.

b21891dcc3d72ae16e2f437e32a2c914

Крок 17. Далі з цього тіста нам необхідно спекти млинці. Ви можете їх обсмажити на сковороді або запекти в духовці. Для випікання в духовці вибираємо круглі формочки, які обмазуємо олією.

Крок 18. У кожну форму викладаємо тісто у формі млинця.

1f448e6c7d3dd968daec903097e4315c

Крок 19. Обов’язково тісто рівномірно розділимо, щоб отримати коло. Відправляємо у розігріту до 220° духовку на 30 хвилин.

Крок 20. Для начинки очищаємо моркву, що залишилася, і натираємо її на тертці. Викладаємо у сковороду.

4b507d6bdaea5328366326490a839498

Крок 21. Сюди ж вливаємо трохи рослинної олії і відправляємо подрібнену цибулю, що залишилася.

Крок 22. Обсмажуємо овочі до м’якості та повної готовності.

7cfcafe44f5c7e9629d335d5628e18b5

Крок 23. У глибоку миску натираємо на тертці сир.

Крок 24. До сиру викладаємо обсмажені овочі.

93ce733d5b2c6581d79cba59d2815b3c

Крок 25. Посипаємо це все гранульованим часником та поливаємо майонезом. Гранульований часник можна замінити подрібненим свіжим.

Крок 26. Ретельно перемішуємо нашу ароматну масу.

c570dd83b8050032f811c0c876b9706c

Крок 27. Починаємо формувати торт. Перший печінковий корж викладаємо на плоску тарілку.

Крок 28. Добре обмазуємо його майонезом.

a972fdbefe6b86db539988c92e4639e2

Крок 29. Також викладаємо частину нашої начинки.

Крок 30. Зверху притискаємо це все другим коржем.

8c50a3819c0a3c120d2a885d20510128

Крок 31. Його також потрібно обмазати майонезом.

Крок 32. Викладаємо сюди ще одну третину начинки.

ea80484fa7f1ae9a57a42f4029049bbb

Крок 33. Закриваємо начинку останнім коржем.

Крок 34. Його також промазуємо майонезом.

58332977e64e3e7aaafb9f7065ceb822

Крок 35. Зверху розділимо начинку, що залишилася.

Крок 36. Прикрашаємо наш торт подрібненою зеленою цибулею та петрушкою.

33e0d83a2507c80fb6c41f4fe0d21292

Крок 37. Печінковий торт з яловичої печінки з сиром та часником готовий. Подавайте до столу!

18be6c66c68e803278a81fe51a3bd721

Печінковий торт – ВІДЕО

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал