Ростбіф з яловичини – 6 класичних рецептів приготування в духовці з покроковими фото

У перекладі з англійської «ростбіф» – це «смажена яловичина» і вважається, що по-справжньому її вміють готувати саме в Англії. Для приготування ростбіфа підходять вирізка, кострец і оковалок. А як саме готувати яловичину, ви дізнаєтеся із зібраних в статті 6 рецептів ростбіфу.

Ростбіф з яловичини в фользі в духовці

Яловича вирізка – сама ніжна і м’яка частина туші, тому вона ідеально підходить для приготування ростбіфа. Обов’язково необхідно дістати м’ясо заздалегідь з холодильника, щоб воно прогрілося до кімнатної температури.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 0,7 кг.
  • Сіль морська – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

  1. М’ясо помийте і просушіть паперовими рушниками. М’ясо повинно бути повністю сухим.

  2. Для ростбіфу характерна тонка жировий прошарок з одного боку. Перетягніть шматок яловичини кілька разів товстою ниткою.

  3. На добре розігрітій сковороді обсмажте м’ясо з усіх боків до рум’яної скоринки. Першою обсмажте сторону з жировим прошарком.

  4. Обсмажений шматок яловичини викладіть на фольгу, добре посоліть і приправте його з усіх боків. Помістіть м’ясо в духовку, розігріту до 180 градусів, на 30 хвилин.

  5. Потім оберніть ростбіф у фольгу і залиште на 10 хвилин.

  6. Ростбіф наріжте на порції і подавайте на стіл з гарніром на свій смак.

Смачного!

Запечена маринований ростбіф в домашніх умовах

Головне в приготуванні смачного ростбіфу – це вибрати правильне м’ясо. Чи не підійде для ростбіфу сильно заморожене м’ясо, потрібно вибирати вирізку туші, яка була забита 2-4 дні тому. Саме блюдо слід готувати на середньому або помірному вогні, щоб не пересушити м’ясо.

Час готування: 9,5 годин.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 1 кг.
  • Зерна коріандру – 1 ч.л.
  • Перець чорний горошком – 2 ч.л.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Чебрець – 3 гр.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Соус вустерширський – 2 ст.л.
  • Соус соєвий – 150 мл.
  • Олія – ​​за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

  1. Подрібніть в ступці сухий чебрець, зерна коріандру, чорний перець горошком і чайну ложку солі.

  2. М’ясо помийте, зріжте прожилки і промокніть від вологи паперовими серветками. Полийте яловичину рослинним маслом, розітріть його, потім натріть сухими спеціями і залиште на годину маринуватися.

  3. Після маринування обсмажте м’ясо на добре розігрітій сковороді до рум’яного кольору з усіх боків. Попередньо на сковороду можна влити трохи рослинного масла і викласти розплющені часник.

  4. Далі запікайте ростбіф в духовці при 180 градусах до бажаного ступеня прожарювання. Для середньої прожарювання потрібно хвилин 10-12. Коли ростбіф буде готовий, оберніть його в фольгу і залиште на 10 хвилин.

  5. Цибулю і зелень наріжте і викладіть в миску, також влийте соєвий і вустерширський соус, додайте часник, який смажився разом з м’ясом. В отриманий маринад покладіть ростбіф, обкласти його цибулею і зеленню. Накрийте миску харчовою плівкою і помістіть в холодильник на 6-8 годин.

  6. Готовий ростбіф наріжте на порції поперек волокон і подавайте на стіл з будь-яким гарніром на свій смак.

Смачного!

М’який і ніжний ростбіф з вирізки яловичини

Ростбіф – це блюдо англійської кухні. Вважається, що воно більше підходить для святкового столу, адже воно таке смачне і вишукане. Ідеальним м’ясом для ростбіфу є яловича вирізка.

Час готування: 2,5 години.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 3-4.

Інгредієнти:

  • Вирізка яловича – 700 гр.
  • Насіння коріандру – 1 ст.л.
  • Масло оливкова – 2 ст.л.
  • Гвоздика – 2 шт.
  • Ягоди ялівцю – 1 ст.л.
  • Перець чорний горошком – 1 ст.л.
  • Сіль морська – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

  1. Увімкніть духовку і розігрійте її до 190 градусів. Ягоди ялівцю, коріандр, перець, гвоздику і сіль розітріть в ступці. Додайте в спеції оливкова олія і добре перемішайте.

  2. Яловичу вирізку помийте і висушіть за допомогою паперових рушників.

  3. М’ясо змастіть ароматної сумішшю, оберніть в харчову плівку і залиште маринуватися на годину.

  4. Після цього загорніть яловичину в фольгу і помістіть в розігріту духовку на 50 хвилин.

  5. Готовий ростбіф залиште на 20 хвилин відпочивати, а потім наріжте його на порційні шматки і подавайте на стіл.

Смачного!

Соковитий ростбіф з яловичини, маринований з цибулею

Приготування ростбіфу – це досить швидкий і не клопіткий процес. Правильно приготоване м’ясо виходить смачним і дуже соковитим, а коли ви його розріжете, то може здатися, що м’ясо сире. Не бійтеся, ви все зробили правильно, в цьому і полягає головна родзинка ростбіфу.

Час готування: 11 годин.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 510 гр.
  • Оливкова олія – ​​30 мл.
  • Перець запашний горошком – 5 гр.
  • Перець рожевий горошком – 5 гр.
  • Перець чорний горошком – 5 гр.
  • Коріандр сушений – 3 гр.
  • Орегано сушений – 3 гр.
  • Сіль – 3 гр.
  • Часник – 20 гр.
  • Розмарин – 10 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Кинза – 15 гр.
  • Петрушка – 15 гр.
  • Соус вустерский – 3 ст.л.
  • Соус соєвий – 150 мл.
  • Брусниця – 20 гр.

Процес приготування:

  1. У ступці розітріть сушений коріандр, запашний, чорний і рожевий перець горошком.

  2. Яловичину заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб вона прогрілося до кімнатної температури. М’ясо помийте і промокніть паперовою серветкою.

  3. Полийте яловичину оливковою олією і розітріть його по всій поверхні.

  4. Посипте м’ясо сухими спеціями і злегка посоліть.

  5. Зубчики часнику очистіть і роздушіть плоскою стороною ножа. Розмарин крупно порубати ножем.

  6. Перед запіканням в духовці обсмажте ростбіф на сковороді разом з часником і розмарином до рум’яної скоринки з усіх боків.

  7. М’ясо повинно повністю покритися твердої скоринкою, перевертати його краще спеціальними щипцями, щоб при протикає не витікав сік і м’ясо не втрачало свою соковитість.

  8. Потім викладіть м’ясо на деко, зверху додайте часник і розмарин. Запікайте яловичину в духовці, розігрітій до 180 градусів, 40 хвилин.

  9. Поки запікається м’ясо, приготуйте маринад. Цибулю наріжте півкільцями. Кінзу і петрушку крупно наріжте ножем. Складіть подрібнені інгредієнти в миску, влийте вустерский і соєвий соуси.

  10. Також додайте ягоди брусниці і перемішайте.

  11. Ростбіфу дайте хвилин 10-15 відпочити після запікання, потім перекладіть його в маринад. Полийте ростбіф маринадом і покладіть на нього цибулю і зелень, так м’ясо краще просочиться.

  12. Помістіть ростбіф в холодильник на 10 годин для маринування. Готовий ростбіф наріжте порціями і подавайте на стіл.

Смачного!

Простий і смачний рецепт ростбіфа з яловичини на грилі

Ростбіф – це великий шматок яловичини, запечений в духовці або приготований на грилі. Традиційне англійське блюдо, яке давно вже стало інтернаціональним. Його подають в гарячому і охолодженому вигляді.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 45 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 2 кг.
  • Лимон – для подачі.
  • Оливкова олія – ​​6 ст.л.
  • Перець чорний мелений – 1 ст.л.
  • Сіль морська – за смаком.

Процес приготування:

  1. М’ясо помийте, просушіть, зріжте надлишки жиру і змастіть оливковою олією.

  2. Поверхня гриля змастіть оливковою олією, викладіть на нього м’ясо і смажте по 5 хвилин з кожного боку.

  3. На обробну дошку всипте сіль і мелений перець, перемішайте.

  4. Обсмажену яловичину обваляйте в солі і перці.

  5. Поверніть м’ясо на гриль і ще раз обсмажити з кожного боку по 7 хвилин.

  6. Готовому ростбіфу дайте 10 хвилин відпочити, потім наріжте, полийте лимонним соком і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Як приготувати ростбіф з яловичини з соєвим соусом?

Крім свого чудового смаку ростбіф гарний ще й тим, що його можна їсти в охолодженому вигляді. Тому маючи в холодильнику шматок запеченої яловичини можна скласти собі меню на цілий день від пасти, до закусок з брускетти і різних салатів.

Час готування: 10 годин.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 5-6.

Інгредієнти:

  • Вирізка яловича – 1 кг.
  • Часник – 3 зуб.
  • Олія – ​​0,5 л.
  • Соус соєвий – ¼ ст.
  • Цукор коричневий – ¼ ст.
  • Соус вустерский – 2 ст .л.
  • Розмарин свіжий – 1 гілка.
  • Орегано – 1 щіпка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

  1. Вирізку очистіть від плівок, змастіть рослинною олією і залиште на 7 хвилин.

  2. Часник очистіть і роздушіть плоскою стороною ножа, з розмарину обірвемо голочки.

  3. Змішайте рослинне масло, соєвий і вустерский соуси, додайте часник, розмарин і орегано.

  4. Для приготування карамелі в сковороду всипте цукор і влийте воду, поставте на сильний вогонь. Карамель повинна добре загуснути і придбати гарний бурштиновий колір.

  5. Додайте карамель в маринад і перемішайте. Тримайте маринад в теплі і не давайте йому повністю охолонути.

  6. Яловичину натріть сіллю і меленим перцем.

  7. Потім м’ясо обсмажте до рум’яної скоринки з усіх боків на добре розігрітій сухій сковороді. Далі запікайте м’ясо в духовці при 180 градусах 5 хвилин.

  8. Гарячий ростбіф перекладіть в миску і залийте його теплим маринадом, він повинен повністю покрити м’ясо. Накрийте миску харчовою плівкою і дайте повністю охолонути. Потім приберіть ростбіф в холодильник і маринують не менше 8 годин.

  9. Ростбіф промокніть паперовими рушниками від маринаду, наріжте на порції і подавайте на стіл.

Смачного!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал