Пісний рецепт: Рум’яні овочеві котлети з червоної сочевиці

Ніжні, поживні котлети з бобового пюре і овочевою зажаркою – ідеальне блюдо для пісного меню!

Пісний рецепт: Рум'яні овочеві котлети з червоної сочевиці

Інгредієнти:

  • Червона сочевиця – 1 стакан;
  • Вода – 2 склянки;
  • Ріпчаста цибуля – 1 штука;
  • Морква – 1 штука;
  • Рослинна олія – 5 ст. ложок;
  • Манна крупа – 3 ст. ложки;
  • Сіль, перець, спеції – за смаком;
  • Панірувальні сухарі – 6 ст. ложок.

Приготування:

  1. Сочевицю промийте, викладіть в каструлю і залийте водою. Варіть близько 20 хвилин після закипання, поки бобові не стануть м’якими.
  2. Тим часом дрібно порубати цибулю. Моркву натріть на тертці. Обсмажте овочі зі столовою ложкою олії до м’якості.
  3. Якщо в каструлі з сочевицею залишилася вода, злийте її. Бобові повинні перетворитися в пюре. Якщо цього не сталося, злегка пробийте блендером або подрібніть товкачем.
  4. Всипте в пюре манку, сіль, перець і улюблені спеції. Перемішавши. Залийте зажарку і остудіть фарш.
  5. Сформуйте з фаршу котлети, обвалюючи їх в панірувальних сухарях.
  6. Гарненько розігрійте сковороду з олією. Обсмажуйте котлети до рум’яної скоринки з двох сторін. Котлети з сочевичного пюре дуже ніжні, тому при смаженні вони можуть розповзатися. Будьте обережні. Але коли вони трохи охолонуть, вони будуть добре тримати форму.

Смачні пісні котлети готові!!! Всім приємного апетиту!!!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал