Салат Мімоза з тунцем – 4 рецепта приготування з покроковими фото

Салат Мімоза з тунцем – це неймовірно ніжна закуска, яка не вдарить по кишені і доставить масу задоволення. Процес приготування нескладний і практично не відніме часу. Сьогодні цей салат можна приготувати в будь-який час, незалежно від приводу. Не скажу, що це моя улюблена закуска, але урізноманітнити своє харчування можна. Подивіться добірку, можливо, і вам вона буде корисною.

 

Салат «Мімоза» з тунцем і сиром

Салат «Мімоза» з тунцем і сиром – мій улюблений варіант. Сир в цій закусці ідеальний. Хоч його зовсім небагато в салаті, але він надає якусь родзинку. Для приготування використовуються доступні продукти. Напевно, тому багато хто любить цей салат. Він виглядає симпатично і підійде для сімейних посиденьок.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Тунець консервований – 1 банка.
  • Картопля – 2 шт.
  • Зелень – для прикраси.
  • Морква – 1 шт.
  • Сир твердий – 40 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Майонез – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Оперативно зберіть необхідні складові. Картоплю і морквину помийте щіткою під водою і зваріть зручним способом. Я використовую мікрохвильовку, якщо овочів трохи. Курячі яйця вимийте і зваріть круто, не забудьте підсолити воду.

Крок 2. Зварені овочі охолодіть, і зніміть шкірку. Варену картоплю подрібніть на терці. На тарілку, де будете збирати закуску, встановіть кулінарне кільце. Першим шаром розподіліть картоплю, при необхідності підсолити і приперчити, і просочіть майонезом.

Крок 3. Консервованого тунця помніть виделкою і розподіліть по картопляному шару. Твердий сир подрібніть за допомогою терки і розподіліть по рибному шару. Трохи просочіть майонезом.

Крок 4. Відварні курячі яйця почистіть від шкаралупи. Відокремте білки від жовтків. Білок подрібніть на терці і розподіліть по салату. Просочіть майонезом. Почищену морквину подрібніть на терці. Розподіліть по білках. Підсоліть. Просочіть майонезом.

Крок 5. Зверху натріть курячий жовток.

Крок 6. Акуратно зніміть кулінарне кільце. За бажанням прикрасьте листочками улюбленої зелені.

Крок 7. Для святкового варіанту зверху можна прикрасити червоною ікрою. Страва заграє іншими фарбами. Пригощайтеся і насолоджуйтеся із задоволенням! Смачного!

Салат «Мімоза» з консервованим тунцем і рисом

Салат «Мімоза» з консервованим тунцем і рисом – досить цікавий варіант. Якщо ви не любите варені овочі, цей рецепт ви відзначите для себе. Все максимально просто. Головне – правильно зварити рис, щоб він не перетворився в кашу і залишався в розсипчастому презентабельному вигляді.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Тунець консервований – 1 банка.
  • Рис довгозернистий – 70 гр.
  • Вода – 50 мл.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир твердий – 70 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Огірок свіжий – 1 шт.
  • Майонез – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Довгозернистий рис промийте кілька разів, щоб вода стала прозорою. Зваріть в підсоленій воді до готовності. Інструкцію дивіться на зворотному боці упаковки. Зварений рис процідити через сито і промийте під краном. Залиште, щоб надлишки рідини стекли.

Крок 2. Ріпчасту цибулю почистіть від лушпиння і наріжте півкільцями. Щоб позбутися від зайвої гостроти, складіть в ємність і залийте водою і лимонним соком. Відставте в сторону. Відкоркуйте консервованого тунця, злийте рідину і розімніть вилочкою.

Крок 3. Коли цибуля замаринується, з’єднайте її з консервами. Свіжий огірочок ополосніть, обсушіть і наріжте квадратиками.

Крок 4. Твердий сир подрібніть за допомогою терки. Курячі яйця вимийте і зваріть круто, не забудьте підсолити воду. Тепер збірка салату. Візьміть тарілку, де будете збирати закуску.

Крок 5. Першим шаром розподіліть рис, при необхідності підсолити, і просочити майонезом. Припорошите сиром і розподіліть консерви з цибулею. На рибний шар викладіть огіркові кубики. Злегка підсолити і полийте майонезом.

Крок 6. Відварні курячі яйця почистіть від шкаралупи. Відокремте білки від жовтків. Білок подрібніть на терці і розподіліть по салату. Просочіть майонезом. Зверху натріть курячий жовток. За бажанням прикрасьте листочками улюбленої зелені і свіжим огірочком. Пригощайте близьких. Приємної насолоди!

Салат «Мімоза» без картоплі з тунцем

Салат «Мімоза» без картоплі з тунцем перевершить всі ваші очікування. Це мега апетитно і без варених овочів. Деякі не люблять овочі в відвареному вигляді, особливо морквину, як в класичному варіанті. Цей варіант через свою калорійність виходить досить ситним, але і супер смачним.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Тунець консервований – 1 банка.
  • Кріп – для прикраси.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Яйця курячі – 5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Майонез – 80 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть необхідні складові. Курячі яйця обмийте під краном і зваріть круто, не забудьте присолити воду. Кріпні гілочки сполосніть і залиште просохнути. Ріпчасту цибулю почистіть від лушпиння. Вершкове масло добре охолодіть, можна покласти в морозильник.

Крок 2. Відварні курячі яйця почистіть від шкаралупи. Розділіть яйця на білки і жовтки. Білок подрібніть на терці. Візьміть салатник і викладіть білковий шар. Підсоліть.

Крок 3. Твердий сир подрібніть за допомогою терки і розкладіть по білковому шару.

Крок 4. Консервованого тунця помніть виделкою і розподіліть по сирному шару. Цибулинку наріжте дрібним кубиком. При бажанні обдайте крутим окропом, щоб позбутися від зайвої гостроти. Процідити через сито і присипте консерви. Цибулю просочіть майонезом.

Крок 5. Охолоджене вершкове масло подрібніть на терці і розкладіть рівним шаром.

Крок 6. Зверху натріть курячий жовток, розподіливши рівним шаром.

Крок 7. При бажанні прикрасьте апетитну закуску. Пригощайте близьких. Їжте і насолоджуйтеся!

Салат «Мімоза» з консервованим тунцем і яблуком

Салат «Мімоза» з консервованим тунцем і яблуком виходить супер ніжним і неймовірно апетитним. Зелене яблучко надає свіжості і легкості страві. Цим цікавим варіантом я користуюся недавно. І хочу сказати, що салат рідним заходить на ура!

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Тунець консервований – 1 банка.
  • Картопля – 600 гр.
  • Морква – 240 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 80 гр.
  • Яблуко зелене – 250 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Майонез – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Картоплю і морквину помийте щіткою під водою і зваріть зручним способом. Я використовую мікрохвильовку, якщо овочів трохи. Зварені овочі охолодіть, і зніміть шкірку. Варену картоплю подрібніть на терці. Просочіть майонезом, підсолити і перемішайте, відкладіть в окрему ємність.

Крок 2. Почищену морквину подрібніть на терці. Просочіть майонезом, підсолити і перемішайте, відкладіть в окрему ємність.

Крок 3. На тарілку, в якому будете подавати салат, встановіть кулінарне кільце. Першим шаром розподіліть картоплю і трохи просочіть майонезом.

Крок 4. Яблуко вимийте і почистіть від шкірки овочечисткою. Почищене яблучко подрібніть на терці. Розподіліть по картопляному шару і злегка просочіть майонезом.

Крок 5. Консервованого тунця помніть виделкою і розподіліть по яблучному шару.

Крок 6. Ріпчасту цибулю почистіть від лушпиння. Цибулинку наріжте дрібним кубиком. При бажанні обдайте крутим окропом, щоб позбутися від зайвої гостроти. Процідити через сито і присипте консерви. Цибулю просочіть майонезом.

Крок 7. Викладіть морквяний шар і злегка просочіть майонезом.

Крок 8. Акуратно зніміть кулінарне кільце. За бажанням, прикрасьте гілочками улюбленої зелені. Пригощайтеся і насолоджуйтеся із задоволенням! Приємної насолоди!

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал