Курка в вершковому соусі – 9 рецептів приготування з покроковими фото

54fec2278b09f0118228ba5b22b8929c

Курка у вершковому соусі – це ніжна та поживна страва. При мінімальному наборі продуктів та невеликих часових витратах ви отримаєте відмінну страву, яку можна подавати у будні та святкові дні. Біле м’ясо курки ідеально поєднується з вершковим смаком. Для приготування соусу можна використовувати як вершки, а й сметану. У статті зібрані всілякі варіації на будь-який випадок та бюджет.

Паста з куркою в вершковому соусі на сковороді

Паста з куркою в вершковому соусі на сковороді – блюдо на італійський манер, від якого буквально неможливо відірватися. Але чудовий смак – не найголовніше гідність цієї страви. Готується паста з куркою на одній сковорідці близько півгодини.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Паста (вермішель) – 250 гр.
  • Філе куряче – 1 шт.
  • Бекон – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста невеликого розміру – 1 шт.
  • Олія – для смаження.
  • Базилік – за смаком.
  • Вершки 15-20% – 300 мл.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Борошно пшеничне – 1 ч.л.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Перець чорний свіжо-молотий – за смаком.
  • Часник – 1 зуб.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте глибоку каструлю для варіння пасти і сковороду з товстим дном для приготування соусу. У каструлю влийте приблизно 3 літри води і поставте на плиту. Викладіть на стіл всі необхідні продукти для страви.

09fc8516e4f3d2cd1b5d348d4ee34e0d

Крок 2. Куряче філе обмийте і наріжте кубиками.

f83af003b24c61988fcb8c4c84c36922

Крок 3. Бекон наріжте кубиками або соломкою. Очищену головку ріпчастої цибулі дрібно наріжте ножем. А зубчик часнику пропустіть через прес.

3f356a9df5e68af2da0a4c73f9b08f5b

Крок 4. У сковорідку влийте приблизно столову ложку олії. Спочатку обсмажте куряче філе протягом 1-2 хвилин. Обсмажене м’ясо викладіть на тарілку.

a61aad26414e3fdb0834872657e30772

Крок 5. Після курки викладіть на сковороду бекон і обсмажте його до рум’яності. Якщо при смаженню виділилася велика кількість жиру, то його необхідно прибрати ложкою. До бекону додайте подрібнену цибулю і смажте все разом 1 хвилину. Цибуля повинен стати напівпрозорим.

526ee346c3d87059a4c9568dffc3fca1

Крок 6. Поверніть на сковороду куряче філе, перемішайте його з беконом і цибулею. Всипте борошно, перемішайте і готуйте протягом однієї хвилини.

3cdc08ec19571701fb1af334118343af

Крок 7. Далі влийте вершки, перемішайте і готуйте соус, поки він не загусне.

ba574db0c089e3a8345e301b4f8fdfd5

Крок 8. Твердий сир натріть на дрібній терці і всипте стружку в вершковий соус. Частина сиру можна залишити для подачі. Також посоліть і приправте соус перцем і часником.

f8fd6a6c5978037f7e188ee96133d9cc

Крок 9. Коли вода в каструлі закипить, посоліть її і викладіть макарони. Варіть їх за інструкцією, вказаною на упаковці. Важливо, не переварити пасту.

4ebf865905c30e74c7f131e7f3dd545b

Крок 10. Пасту витягніть шумівкою або відкиньте на друшляк. Викладіть макаронні вироби на сковороду до м’яса і вершковому соусу. Якщо вершковий соус вийшов дуже густим, то можна додати до нього трохи води з каструлі.

2cebf2aa9ef1449ca285878a8c1b0675

Крок 11. Перед подачею посипте пасту з куркою листочками свіжого базиліка. Смачного!

161f66552c3d3a4ec6b6bb27f060085e

Куряча грудка з грибами в вершковому соусі

Куряча грудка з грибами в вершковому соусі – неймовірно ароматне і смачне блюдо. Звичайно, поєднання курки, вершків і грибів можна назвати ідеальним, тому воно так часто зустрічається у всіляких кулінарних варіаціях. Ми також не стали обходити стороною цю комбінацію.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 2 шт.
  • Вершки 10% – 200 мл.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Борошно пшеничне / крохмаль – 2 ст.л.
  • Масло вершкове – для смаження.
  • Шампіньйони – 9 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе злегка ополосніть, видаліть залишки шкіри і плівочки. Наріжте м’ясо кубиками. Обсмажте філе на вершковому маслі протягом 5 хвилин.

74fd4b2f87162c895ef42fdd2cd6477e

Крок 2. За час, поки смажиться куряче м’ясо, наріжте гриби часточками. Додайте гриби до курки, посоліть за смаком і смажте все разом протягом 10 хвилин.

49bb134a81e339818c557e9b5a64d652

Крок 3. Як тільки вся зайва рідина випарується, влийте до зажарки вершки. Щоб вершковий соус вийшов густим, додайте кілька столових ложок борошна. Перемішайте, щоб не залишилося грудок.

2f81c7387ef34842a7a23c544a7ca2b5

Крок 4. Курячу грудку з грибами в вершковому соусі подавайте з гарніром з макаронів, гречки або картоплі. При бажанні можна посипати готове блюдо тертим сиром або рубаною зеленню. Смачного!

8cc20597f8b0f5b258a10c2d2774424d

Курка в вершково-часниковому соусі

Курка в вершково-часниковому соусі – це блюдо, гідне самих урочистих випадків. Зазвичай сухе куряче м’ясо тут виходить таким ніжним і м’яким, що просто тане в роті. Плюс чарівний аромат, який надає соусу часник.

Час готування – 70 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 1 кг.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Вершки 30-35% – 250 мл.
  • Часник – 4-6 зуб.
  • Зелень – 70 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промийте куряче філе і просушіть його паперовими рушниками. Розріжте його на кілька порційних шматків і злегка відбийте кухонним молоточком. Далі натріть заготовки сіллю і молотим перцем і викладіть в форму для запікання.

f60b7c2d8054f31de6df87440e888266

Крок 2. У відповідну за обсягом миску влийте вершки, додайте до них подрібнений часник, добре перемішайте. Кількість часнику можна регулювати на свій смак.

ee9cda0f0500951991f7282048c885b2

Крок 3. Свіжу зелень помийте, дрібно порубати ножем і додайте в вершки. Соус трохи посоліть і приправте перцем. Врахуйте той момент, що курку ви також вже посолили.

02ec9f6471b46c6f44425895b2593b7b

Крок 4. Влийте отриманий вершковий соус в форму до курки. Сховайте ємність кришкою або закрийте фольгою. Запікайте м’ясо в духовці при 200 градусах протягом 45-50 хвилин. За 10 хвилин до готовності приберіть кришку або фольгу, щоб куряче філе трохи підрум’янилося.

c40e2156ec377cd97b4234488725d5ba

Крок 5. Курка в вершково-часниковому соусі поєднується з багатьма гарнірами, можете експериментувати на свій смак. Смачного!

184c2d99b3fef9c9bfe1e210bfe76469

Курка з картоплею в вершковому соусі

Курка з картоплею в вершковому соусі – блюдо два в одному. За один прийом приготування, ви отримаєте смачне м’ясо і гарнір з розсипчастої картоплі до нього. Все це під ніжним вершковим соусом. Навіть після прочитання опису мимоволі ви проковтнули слину, чи не так?

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 3.

інгредієнти:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Картопля – 500 гр.
  • Олія – для смаження.
  • Сметана 20% – 40 гр.
  • Цибуля ріпчаста білий – 200 гр.
  • Вершки 10% – 100 мл.
  • Перець чорний свіжо-молотий – 1 щіпка.
  • Сіль кухонна – 1 ч.л.
  • Тім’ян сушений – 0,5 ст.л.
  • Вода гаряча – 400 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Обмийте куряче філе, почистіть картоплю і цибулю, підготуйте інші продукти.

28b484187d45a92fc8bd0578d60a4334

Крок 2. Цибулину наріжте невеликими кубиками.

01e5d5cc005a81393ae6682f842ed95b

Крок 3. Куряче філе наріжте шматочками зі стороною приблизно в 2 сантиметри.

b6336a75748dc19985ba528480f13e91

Крок 4. У каструлю з товстим дном влийте олію, коли воно прогріється, викладіть цибульну нарізку. Обсмажте цибулю до м’якості протягом 5 хвилин.

443d2a09dbd5df194fe249a843a95305

Крок 5. До смаженому цибулі додайте куряче м’ясо, перемішайте і смажте приблизно 7 хвилин.

857fbddea823201f48a98653bcd07b7e

Крок 6. Картоплю наріжте кубиками і додайте в каструлю до м’яса і цибулі. Залийте вміст гарячою водою і тушкуйте під кришкою на повільному вогні протягом 15-20 хвилин.

8615eeccdc7471f49dea084044d68fa9

Крок 7. Блюдо посоліть і приправте свіжомолотим перцем.

b24f6c3b845b8c96cec14801037997b6

Крок 8. У мисці змішайте вершки зі сметаною, додайте в суміш сушений чебрець, добре перемішайте.

4b5fe315a00c0b461e5a831892cf35ee

Крок 9. Вершковий соус влийте в каструлю і продовжуйте тушкувати блюдо ще 7-10 хвилин.

bb6da83dba4d8502ce4fedbb3ba6cd20

Крок 10. Подавайте курку з картоплею в вершковому соусі в гарячому вигляді. Смачного!

534a1386f713de930cf78ac0aee2c6bf

Курка в вершковому соусі з брокколі

Курка в вершковому соусі з брокколі – це відмінний варіант страви для швидкого обіду або вечері. Є кілька варіантів його приготування: запікання в духовці або тушкування на сковороді. Ми пропонуємо приготувати на сковорідці – це просто і зручно.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3.

інгредієнти:

  • Олія – для смаження.
  • Філе куряче – 460 гр.
  • Вершки 10% – 200 мл.
  • Брокколі свіжа / заморожена – 200 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 15 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Горіх мускатний мелений – за смаком.
  • Трави італійські сушені – за смаком.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Перець чорний свіжо-молотий – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Брокколі можна брати свіжу або заморожену. Свіжу попередньо проваріть протягом декількох хвилин в окропі. Куряче філе обмийте під краном.

b0a43c81dc47c3ccd15c5937af892ba9

Крок 2. Куряче філе наріжте тонкими плоскими шматками трохи навскоси.

531fb25a61955f82920511f2c164cd80

Крок 3. Кожен шматочок м’яса посоліть і приправте.

3480a73b4d8aeebae15b070aac64521d

Крок 4. Потім шматочки курячого філе обсмажте на олії з двох сторін до легкого золотистого відтінку. На це піде приблизно 6-8 хвилин.

fe5f47ae96de71290acf2f4a028ee827

Крок 5. Кукурудзяний крохмаль змішайте з невеликою кількістю холодних вершків. Потім, коли маса буде однорідною, долийте залишилися вершки.

eca7d1ec1576226977952eb8652e8c08

Крок 6. У сковорідку до курки додайте брокколі.

592e1205721fbe88878fd0a81569d66b

Крок 7. Далі влийте на сковороду вершки з крохмалем, додайте сіль, мелений перець, мускатний горіх, подрібнений часник і італійські трави. На середньому вогні соус доведіть до кипіння, а після зменшіть нагрів і тушкуйте 5 хвилин.

1e140fe1d07e0d628f38c2295cba0f8b

Крок 8. Курка з брокколі в вершковому соусі готується швидко і смак у страви приголомшливий. Смачного!

781b48d552bfdd28fd2acd68b23e374c

Фрікасе з курки в вершковому соусі

Фрікасе з курки в вершковому соусі – чудове блюдо, приготування якого не відніме багато часу. Ми пропонуємо приготувати ніжне біле м’ясо за класичним рецептом. Ваші близькі і гості будуть в повному захваті. А у вас ще залишиться багато сил після готування.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 4.

інгредієнти:

  • Філе куряче – 0,5 кг.
  • Борошно пшеничне – 4 ст.л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Олія – для смаження.
  • Вершки – 300 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Необхідний набір продуктів прямо перед вами. Куряче м’ясо обмийте, видаліть плівки і просушіть паперовими рушниками. Цибуля очистіть від лушпиння.

ee94084d31bff12e9c7d0363ce70f9da

Крок 2. Ріпчасту цибулю наріжте четвертинками кілець і обсмажте на олії до м’якості.

8755b6416044d9251954e18d67df33f7

Крок 3. Куряче філе наріжте середніми за величиною кубиками. Обсмажте його на інший сковороді на вершковому маслі, посоліть і приправте його до смаку.

9a45744fac0c5df9e50492784e435508

Крок 4. Обсмажене м’ясо перекладіть на сковороду до цибулі, перемішайте.

74fb38615220438fee83cdbe190d0d7f

Крок 5. До цибулі і м’яса влийте вершки, укрийте сковороду кришкою і тушкуйте протягом 10 хвилин. Після цього додайте борошно і добре перемішайте, щоб не залишилося грудок.

c7c6a00c7e0b094b81008d2512c998c1

Крок 6. Через 20 хвилин фрикасе буде готово. Подавати його можна з овочевим салатом або гарніром з картоплі або макаронів. Смачного!

c89a37cfaa98667460423344df64ac18

Різотто з куркою в вершковому соусі

Різотто з куркою в вершковому соусі – це оригінальна тарілку, яке трохи схожий на запіканку. Прийшов воно до нас з італійської кухні, тому можна сміливо готувати його з особливого випадку і подавати з келихом білого вина. Як домогтися ніжною кремообразной текстури, ми пояснимо в рецепті.

Час готування – 60 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 6.

інгредієнти:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Рис арборіо – 250 гр.
  • Шампіньйони – 150 гр.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Бульйон курячий – 500 мл.
  • Вершки 10-20% – 150 мл.
  • Шафран – 1 щіпка.
  • Сир Пармезан – 80 гр.
  • Оливкова олія – 50 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, наріжте дрібними кубиками. На сковороду влийте оливкова олія і покладіть вершкове. Обсмажте на суміші масел ріпчасту цибулю до м’якості.

cd4f2f1b56acbf3c4b506775c7141d92

Крок 2. Куряче філе наріжте невеликими шматочками і додайте до цибулі. Продовжуйте тушкувати 5 хвилин.

5515e4d9a4f2850d901a5f17de896838

Крок 3. Шампіньони помийте, наріжте пластинками і викладіть на сковороду. Перемішайте і готуйте 2-3 хвилини.

d5bbc100038a8711d344daa621ed222b

Крок 4. Викладіть на сковороду до зажарки рис, перемішайте і дайте просочитися маслом протягом декількох хвилин. Бульйон змішайте з вершками, влийте пару половників суміші в сковороду, додайте шафран і готуйте різотто на вогні нижче середнього.

a5266e0a5ec89a397b118c9d7b061f82

Крок 5. Секрет приготування різотто полягає в тому, що рідина додається поступово, у міру вбирання її рисом. Так крупа виходить дуже ніжною. Доливайте суміш вершків і бульйону в 5-6 заходів. Коли рис буде готовий, різотто стане однорідним і кремоподібним. Посипте його тертим пармезаном, перемішайте.

53704a04f1d5066cbafc0bb0b7b552e7

Крок 6. Соліте різотто в самому кінці, щоб не пересолити блюдо. Прикрасьте різотто з куркою рубаною зеленню. Смачного!

1d186c564f7ebb082637fb30c094d078

Курка в вершковому соусі в духовці

Курка в вершковому соусі в духовці – це апетитне, легке, але поживна страва. Куряче м’ясо і так вважається дієтичним, а з таким способом приготування ви уникнете зайвих жирів і калорій. Смак у страви виходить ніжним і приємним.

Час готування – 1,5 ч.

Час приготування – 20-30 хв.

Порції – 2.

інгредієнти:

  • Грудка куряча – 1,2 кг.
  • Олія – для смаження.
  • Вершки 10-15% – 250 мл.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Мак кондитерський – 1 ст.л.
  • Суміш перців молота (білий, зелений, червоний, чорний) – за смаком.
  • Сіль кухонна – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промийте курячі грудки, відокремте велику і меншу частину філе. Натріть м’ясо сіллю і спеціями. При наявності часу можна залишити м’ясо маринуватися на годину.

63901fac24bf70232e5ec70011218499

Крок 2. Потім на сковороді на сильному вогні з невеликою кількістю олії обсмажте філе по кілька хвилин з кожного боку.

58188326011640b4151944092a9b1cec

Крок 3. Можна залишити шматки філе як є або нарізати їх більш дрібними шматками і перекладіть в жароміцну ємність.

374bbad5d38d502d534506944927de5e

Крок 4. Твердий сир натріть на самій дрібній терці.

b36de19b899b170442ba04f72d8e44c1

Крок 5. Вершки і тертий сир змішайте в невеликій каструлі. Поставте ємність на маленький вогонь і доведіть її вміст до кипіння, потім проваріть протягом 3-4 хвилин, помішуючи.

0dc20cfd089ecdcbfae68b91765e4882

Крок 6. Додайте в соус мак, перемішайте і залийте їм куряче філе в формі.

08087d877fd5a388e2e391f84c30dcee

Крок 7. Відправте форму в духовку, розігріту до 200 градусів. Запікайте курку 25-30 хвилин.

84351bfed71fd85f4657b427024111b0

Крок 8. Це дуже смачне і ефектне блюдо. Подавайте курку в вершковому соусі з легким гарніром на свій смак. Смачного!

60a55ab8d315ea0a0967242865ece229

Курячі ніжки в вершковому соусі

Курячі ніжки в вершковому соусі – це неймовірно смачно, вони точно в першу чергу розлетяться зі святкового столу. М’ясо виходить м’яким, соковитим і буквально відвалюється від кістки. А вершковий соус гармонійно доповнює ніжний курячий смак.

Час готування – 40 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 2.

інгредієнти:

  • Ніжки курячі – 2 шт.
  • Олія – для смаження.
  • Паприка – 1 ч.л.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Порошок гірчичний – 1 ч.л.
  • Вершки – 250 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Список інгредієнтів недовгий, підготуйте продукти відразу, щоб все необхідне було під руками.

93c2f109394b6918ce5af2e95e2393c4

Крок 2. Ніжки помийте, обсушити. Для зручності розріжте їх по суглобу навпіл. Швидко обсмажте м’ясо на олії до рум’яної скоринки з обох сторін.

140db9c3734e9347c1a890b5edeaf840

Крок 3. Вершки влийте в миску, додайте паприку, сіль і гірчичний порошок. Потім отриману суміш влийте на сковорідку до курки.

683ff7082d388668e1020dbb7da0ef96

Крок 4. Сковороду вкрийте кришкою і тушкуйте до готовності. В кінці приготування поперчіть курку за смаком.

7fb82e40968692cba9c7dd7d60e84623

Крок 5. Курячі ніжки в вершковому соусі подавайте відразу після приготування з гарніром з вареного картоплі і свіжої зелені. Смачного!

4b592c33cac08eb537ccf51a6830cd67

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал