Приготувати сир з козячого молока – 4 рецепта в домашніх умовах з покроковими фото

Сир з козячого молока – це дуже смачний і неймовірно корисний домашній продукт. Його можна подавати до столу як окреме частування або використовувати в приготуванні інших страв: запіканок, сирників, кремів. Щоб отримати ніжний і апетитний сир рекомендуємо скористатися перевіреною кулінарною підбіркою з чотирьох покрокових рецептів з фото.

Сир з козячого молока з оцтом

Сир з козячого молока з оцтом кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої добірки. Порадуйте себе і близьких натуральним і корисним продуктом, смак якого не зрівняється з магазинним варіантом.

Час готування – 2 години

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 500 гр.

Інгредієнти:

  • Молоко козяче – 3 л.
  • Оцет 9% – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо вказану кількість козячого молока.

Крок 2. Виливаємо молоко в каструлю, трохи нагріваємо і перемішуємо з оцтом. Прибираємо з плити. Даємо йому трохи настоятися.

Крок 3. Переливаємо молоко назад в каструлю. Ставимо на слабкий вогонь.

Крок 4. Поступово нагріваємо вміст до 70 градусів. В процесі буде утворюватися сирна маса. Перемішувати в цей час масу не потрібно.

Крок 5. Прибираємо з плити і даємо охолонути до кімнатної температури.

Крок 6. Переливаємо продукт на сито з марлею або відповідною тканиною. Віджимаємо тверду масу від сироватки. Можна підвісити мішечок з вмістом для повного стікання рідини.

Крок 7. Сир з козячого молока з оцтом готовий. Пригощайтеся і оцінюйте смак натурального продукту!

Сир з козячого молока з лимонною кислотою

Сир з козячого молока з лимонною кислотою – це цікаве і корисне рішення для вашого домашнього столу. Приготувати такий сир зможе кожен бажаючий. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото. Здивуйте своїх близьких натуральним продуктом.

Час готування – 2 години

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 500 гр.

Інгредієнти:

  • Молоко козяче – 3 л.
  • Кислота лимонна – 1 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготуємо сито, яке встеляють декількома шарами марлі.

Крок 2. Відміряємо потрібну кількість козячого молока, виливаємо його в каструлю і ставимо на вогонь. Нагріваємо, але до яскравого вираженого кипіння не доводимо. Періодично помішуємо.

Крок 3. Коли молоко почне досягати кипіння, додаємо лимонну кислоту. Перемішуємо. Продукт швидко почне згортатися. Можна прибирати з вогню.

Крок 4. Переливаємо суміш в сито з марлею.

Крок 5. Даємо повністю стекти рідині. У марлі залишається тільки тверда сирна маса.

Крок 6. Заготівлю встановлюємо під гніт і залишаємо на одну годину.

Крок 7. Сир з козячого молока з лимонною кислотою готовий. Можна пробувати!

Сир з козячого молока з хлористим кальцієм

Сир з козячого молока з хлористим кальцієм виходить дивно ніжним, повітряним і цікавим за смаком. Такий продукт прекрасно доповнить ваш домашній сніданок або перекус. Для приготування натурального сиру своїми руками скористайтеся перевіреним рецептом з нашої добірки.

Час готування – 3. години 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 150 гр.

Інгредієнти:

  • Молоко козяче – 1 л.
  • Кальцій хлористий – 10 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо літр козячого молока і виливаємо його в каструлю.

Крок 2. Доводимо продукт до кипіння і відразу вимикаємо вогонь. Після даємо молоку охолонути. Для цього залишаємо його в спокої на 50 хвилин.

Крок 3. Ставимо молоко на плиту повторно. Нагріваємо до температури 85 градусів.

Крок 4. Додаємо до молоку хлористий кальцій. Перемішуємо, прибираємо з вогню і залишаємо на 15 хвилин.

Крок 5. Отриману масу перекладаємо на сито з марлею.

Крок 6. Ми залишаємо заготівлю, поки вся сироватка не стече. Можна на час підвісити марлю з вмістом.

Крок 7. Сир з козячого молока з хлористим кальцієм готовий. Викладайте на тарілку і швидше пробуйте!

Сир з козячого молока з сіллю

Сир з козячого молока з сіллю – цікава кулінарна ідея, яку точно варто взяти на замітку. Щоб приготувати такий сир в домашніх умовах, використовуйте перевірений рецепт з покроковими фото. Здивуйте своїх близьких смачним натуральним продуктом.

Час готування – 3 дні

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 150 гр.

Інгредієнти:

  • Молоко козяче – 1 л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо вказану кількість свіжого козячого молока.

Крок 2. Для приготування сиру продукту необхідно прокинути. Для цього нагріваємо на плиті, солимо, перемішуємо і залишаємо в теплому місці на дві доби.

Крок 3. Після кислий продукт переливаємо в зручну каструлю. Нагріваємо його на дуже слабкому вогні.

Крок 4. Далі продукт переливаємо на друшляк, застелений декількома шарами марлі.

Крок 5. За допомогою марлі добре віджимаємо сир від сироватки.

Крок 6. Далі сир в марлі підвішуємо, щоб скла вся рідина. Отриману сироватку можна використовувати для приготування млинців і інших домашніх частувань.

Крок 7. Сир з козячого молока з сіллю в домашніх умовах готовий. Перемішуйте, викладайте на тарілку і швидше пробуйте.

Друзі, Вам подобається ця стаття? Поділіться з друзями!
Коліжанка - жіночий інтернет-журнал